.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

De top 10 aanbevolen Wehkamp hometrainers

Publicatie: 17/03/2022
Laatste update: 30/01/2023

Wanneer je op zoek bent naar een makkelijke manier om in vorm te komen is een hometrainer ideaal. Gewoon vanuit huis en op elk gewenst moment kunnen trainen is een uitkomst voor velen. Bovendien doet het door de vele mogelijkheden absoluut niet onder voor een training in de sportschool.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een geschikt model? Wehkamp heeft een ruim aanbod van kwalitatief uitstekende hometrainers voor ieder budget. Hieronder zetten we de 10 meest aanbevolen hometrainers op een rijtje.

#1. de Tunturi Cardio Fit Bike B30

exercise-bike-cardio-fit-b30-min

de Tunturi Cardio Fit Bike B30

Dit voordelige allround model staat niet voor niets op de eerste plaats. De weerstand kan handmatig versteld worden in 8 stappen en er zijn 3 vooringestelde programma's. Hij is erg makkelijk in elkaar te zetten en heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Door het in hoogte verstelbare zadel en de anti-slip pedalen, zit je uitstekend. De monitor meet snelheid, tijd, afstand, calorieën en hartslag. Je kunt er ook je telefoon of tablet op zetten voor wat afleiding tijdens het fietsen.

#2. de Virtufit Low Entry Bike 1.1

VirtuFit Low Entry Bike 1.1-min

de Virtufit Low Entry Bike 1.1

Door de extra lage instap is de #2 op de lijst een uitstekende keus voor revalidatie, of wanneer je wat slechter ter been bent. Tel daarbij op dat het stevige frame belastbaar is tot 140 kg, waardoor dit model geschikt is voor praktisch iedereen.

De hometrainer is daarnaast erg comfortabel door een groot, zacht zadel, wat zowel horizontaal als verticaal te verstellen is. Er zijn 10 weerstandsniveau's en met de 'positive reflection' LCD display, kun je je trainingsgegevens makkelijk in de gaten houden.

#3. de Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike met rugsteun

hometrainer-cardio-fit-b25-x-bike-met-rugsteun-min

de Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike met rugsteun

Heb je weinig ruimte in huis? En wil je toch graag kunnen trainen zoals het jou uitkomt? De Tunturi Cardio Fit B25 is met één vergrendeling heel makkelijk op te klappen en op te bergen onder het bed of in de kast opbergen.

De hometrainer is desondanks stevig en met zowel de rugsteun als de grote, ergonomisch gevormde pedalen heel comfortabel. Door de grote houder op de monitor kan er zelfs een kleine laptop op geplaatst worden.

#4. de Virtufit Low Entry Bike 1.2i

de VirtuFit Low Entry Bike 1.2i-min

de Virtufit Low Entry Bike 1.2i

Net als de Virtufit Low Entry Bike 1.1 is dit model speciaal ontworpen om makkelijk op en af te kunnen stappen. Ook alle andere gebruiksgemakken zijn bij dit model aanwezig, zoals het grote zadel en een verstelbaar multigrip stuur.

Wat deze hometrainer onderscheidt van zijn broertje, is de aanwezigheid van 21 programmamogelijkheden. Zo zijn er een groot aantal voorgeprogrammeerde trainingen, en ook bijvoorbeeld een wattage programma welke automatisch de weerstand aanpast.

#5. de Tunturi Cardio Fit E30 ergometer

De Tunturi E30 hometrainer-min

de Tunturi Cardio Fit E30 ergometer

Wanneer je op zoek bent naar een hometrainer die voldoende uitdagingen biedt, is de Tunturi Cardio Fit E30 zeer geschikt. Er zijn namelijk 12 trainingsprogramma's en 16 weerstandsniveaus. Zo kun je je training makkelijk aanpassen aan je doelen, of dit nu afvallen is, of een goede conditie op te bouwen.

Door de hartslag en wattage te meten en te vergelijken met vorige trainingen, kun je trainen op de intensiteit die het beste bij je past en hierin ook je vooruitgang zien.

#6. de Reebok Hometrainer GB-40

de Reebok Hometrainer GB-40-min

de Reebok Hometrainer GB-40

De hometrainer van het bekende sportmerk Reebok is er eentje die voor alle doeleinden gebruikt kan worden. De hometrainer heeft een breed scala aan mogelijkheden, zoals een zadel wat zowel horizontaal als verticaal is in te stellen. De 8 verschillende weerstandsniveaus zijn makkelijk met de hand in te stellen, zodat je op elke gewenste intensiteit kunt trainen.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een van de vier voorgeprogrammeerde trainingen te doen. Het LCD display laat je trainingsgegevens zien, inclusief calorieverbruik. De handgrepen beschikken over geïntegreerde handsensoren om de hartslag te meten.

#7. de Tunturi Cardio Fit Bike B35

Tunturi Cardio Fit B35-min

de Tunturi Cardio Fit Bike B35

Net als de nummer 1 in de lijst is dit een degelijke en stevige allround hometrainer voor een schappelijke prijs. Het ergonomische zadel en de anti-slip pedalen zorgen ervoor dat de hometrainer geschikt is voor langere trainingen. Ideaal wanneer je wat langer op een lagere intensiteit wilt trainen.

Het model beschikt over 3 trainingsprogramma's en 8 weerstandsniveaus. De hometrainer is in hoogte aan te passen, maar minder geschikt voor als je erg lang bent. Er is een LCD display op batterijen, en een magnetisch remsysteem waardoor de weerstand makkelijk en geruisloos aan te passen is.

#8. de Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike opvouwbaar

Tunturi Cardio Fit B20 X Bike beste opvouwbare

de Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike opvouwbaar

Nog een model wat makkelijk in elkaar te klappen is, zodat je de hometrainer netjes uit het zicht kunt opbergen na de training. Een bijkomend voordeel is dat deze hometrainer niet afhankelijk is van stroom, je kunt hem dus overal plaatsen. Makkelijker kan haast niet! Het model wordt dan ook uitstekend beoordeeld op het gebied van gebruiksgemak.

Daarnaast beschikt de Tunturi Cardio fit B20 over alle gebruikelijke specificaties, zoals een verstelbaar, ergonomisch zadel en een weerstandsknop waarmee je de zwaarte kunt instellen op een van de 8 beschikbare niveau's

#9. de Tunturi Cardio Fit E35 ergometer

De Tunturi E35 hometrainer-min

de Tunturi Cardio Fit E35 ergometer

Een zeer complete hometrainer voor zowel beginnende als ervaren sporters. Door de ergometer is het mogelijk de wattage bij te houden, zodat je kunt zien hoeveel vooruitgang je boekt. 

De combinatie van het lichte vliegwiel van 4 kg en het magnetische remsysteem zorgen voor een vloeiende en makkelijke trapbeweging. De hometrainer beschikt over 12 trainingsprogramma's en 16 weerstandsniveaus.

Door deze uitgebreide mogelijkheden en het gebruik van de ergometer is het met dit model mogelijk de training echt op al je persoonlijke behoeftes aan te passen. Heel bijzonder is het stuur, welke verstelbaar is in 3 posities: rechtop, plat of in een race positie.

#10. de Tunturi Cardio Fit B40

de Tunturi Cardio Fit B40-min

de Tunturi Cardio Fit B40

De B40 is enigzins vergelijkbaar met de andere Tunturi Cardio Fit modellen: Hij is voordelig geprijsd en bezit alle eigenschappen die een hometrainer zou moeten hebben om voor de meeste doeleinden gebruikt te kunnen worden. 

Door het magnetische vliegwiel heeft dit model een soepele trapbeweging. Met de monitor kun je de meeste trainingsgegevens goed in de gaten houden, zoals hartslag, afstand en calorieverbruik. Er zijn 3 trainingsprogramma's om tussen af te wisselen.

In vergelijking met de andere modellen, heeft de B40 een wat lagere instap. Dit maakt het geschikt voor bijvoorbeeld revalidatie doeleinden. Het model zit comfortabel en uiteraard kun je er een telefoon of tablet op plaatsen zodat je een film of serie kunt kijken tijdens het trainen.

Aïsha Driessen


Hoi,
Ik ben Aïsha en zet graag mijn tanden in gezonde voeding. Als echte foodie reis ik graag de wereld rond, op zoek naar de lekkerste en gezondste gerechten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}