.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Slim Cycle 3 in 1 hometrainer review: Kopen of overslaan?

Auteur: Chesney
Publicatie: 27/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Slim Cycle 3 in 1 hometrainer
 • Lage prijs
 • Hometrainer en roeimachine in een
 • Prima instapmodel
 • Makkelijk op te bergen

Ben jij al bekend met de Slim Cycle 3 in 1 hometrainer? Dit is een geweldig apparaat voor als je graag thuis fit wilt worden. 

In deze blog lees je alles over deze bijzondere hometrainer. Bovendien delen wij onze ervaring met deze 3 in 1 bike zodat jij kan inschatten of dit apparaat geschikt is voor jou en al je gezondheidsdoelen. 

Het lezen van deze blog duurt ongeveer 4 tot 5 minuutjes. Laten we maar gelijk in de materie duiken!

Voor wie is de  hometrainer geschikt?

Slim cycle 3 in 1 hometrainer 2-min

Geschikt voor iedereen die zowel cardio als krachttraining wilt doen

Deze Slim Cycle hometrainer is geschikt voor een zeer breed publiek. Zowel jong als oud kan makkelijk plaatsnemen vanwege de verstelbaarheid van de stoel. Het maximale gebruikersgewicht is 136 kg, houd daar wel rekening mee.

Degenen die thuis fit en sterk willen worden kunnen hun hart ophalen. Waarom? Doordat je door de combinatie van fietsen en roeien je hele lichaam traint.

De Slim Cycle 3 in 1 hometrainer staat garant voor een comfortabele en gebruiksvriendelijke training en is ideaal voor elk fitnessniveau. Wat wil je nog meer van een instapmodel?

Slim cycle 3 in 1 hometrainer 2 opbergen-min

Makkelijk op te bergen en daarom geschikt voor mensen met weinig ruimte in huis

Geschikt voor cardio- en krachttrainingen

Ook maakt dit de Slim Cycle 3 in 1 tot het perfecte apparaat voor effectieve cardio- en krachttrainingen. Mocht je graag spiermassa willen opbouwen? Dan kan dit met de Slim Cycle. Maar je kunt hem ook gebruiken als hulpmiddel tijdens het afvallen.

Hometrainer en roeimachine in 1

Misschien is dit apparaat een van de meest effectieve hometrainers die je maar kunt kopen. Je haalt namelijk niet alleen een hometrainer in huis maar ook een roeitrainer. En dat voor een zeer scherpe prijs!

Door een enkele beweging transformeer je de hometrainer in een roeimachine waardoor je een compleet andere spiergroep kunt trainen. Dit is enorm efficiënt en bovendien neemt het apparaat vrij weinig ruimte in beslag.

De Slim Cycle 3 in 1 hometrainer review 

Slim cycle 3 in 1 hometrainer-min

de Slim Cycle 3 in 1 hometrainer

Gedurende een periode van ongeveer 3 weken hebben wij deze Slim Cycle voor jou getest. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, de degelijkheid van het apparaat en nog een aantal zaken zoals comfort en toegankelijkheid.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

De Slim Cycle is een prima hometrainer waar je heel wat jaren mee vooruit kunt. Je kunt hem doorgaans voor nog geen € 300,- aanschaffen. Dit betekent dat het helemaal goed zit met de prijs-kwaliteitverhouding.

Wat zijn de functionaliteiten?

Slim cycle 3 in 1 hometrainer 2 LCD-min

Het bijzondere aan deze fiets is dat je er ook mee kunt roeien. Met een simpele beweging transformeer je de Slim Cycle van een hometrainer naar een ligfiets. Dit betekent dat je verschillende soorten spiergroepen met slechts een apparaat kunt trainen.

Deze unieke combinatie werd erg gewaardeerd door ons team. De 8 verstelbare pedaalweerstanden - in combinatie met de 3 krachtniveaus - bieden je de (full body) waar de fanatieke thuissporter op zit te wachten. 

Wat is de mate van comfort?

De extra grote en aangenaam gestoffeerde zitting zorgt voor een zeer comfortabele training. De zachte en stevige rugleuning zorgt voor de nodige ondersteuning en veiligheid.

Door de diepe instap is het in- en uitstappen heel gemakkelijk. Dit is overigens zeer ideaal voor oudere mensen en revaliderenden. 

Daarnaast kun je met de Slim Cycle 3 in 1 genieten van een geruisloze training dankzij het stille pedaalsysteem. Dit zorgt ervoor dat je niemand zult lastigvallen met jouw training.

Dankzij de 3 verschillende roeisterktes kun jij een training op maat creëren. Daarnaast zorgen de 8 verschillende pedaalweerstanden voor de nodige afwisseling tijdens je training.

Ook is dit apparaat gemakkelijk op te vouwen en op te bergen dankzij de speciale transportwielen. Ben je benieuwd wat het computerscherm je zoal toont?

 • Informatie over je hartslag
 • De trainingsafstand
 • De snelheid
 •  Het aantal verbrande calorieën 

Informatie over je hartslag wordt rechtstreeks naar de computer verstuurd dankzij een geïntegreerde hartslagmeter. Deze geïntegreerde hartslagmeter is aan de handgrepen bevestigd.

Wat zijn de specificaties? 

 • Afmeting lengte: 112 cm
 • Afmeting breedte: 53 cm
 • Afmeting hoogte: 95 cm
 • Maximaal gebruikersgewicht: 136 kg

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

 • 8 verschillende pedaalweerstanden
 • 3 roeisterktes
 • Hometrainer en roeimachine in 1 apparaat
 • Geïntegreerde trainingscomputer
 •  Handgrepen met geïntegreerde hartslagmeter
 • Fluisterstil pedaalsysteem
 • Diepe instap die het op- en afstappen vergemakkelijkt
 • Effectief apparaat voor zowel cardio- als krachttrainingen
 • Extra grote en comfortabele gestoffeerde zitting
 • Makkelijk op te bergen

Wat zijn de belangrijkste nadelen?

Het enige nadeel zou kunnen zijn dat het apparaat niet extreem robuust is. Hij is sterk maar het is duidelijk een instapmodel. Wij denken niet dat dit een probleem hoeft te zijn mits het apparaat thuis gebruikt wordt en niet voor commercieel gebruik.

Conclusie

De Slim Cycle 3 in 1 hometrainer is een veelzijdig en effectief apparaat voor thuisgebruik. Wij waren zeer te spreken over de mogelijkheden van het apparaat.

Je kunt je training zelf vormgeven door de 8 verschillende pedaalweerstanden en de 3 krachtniveaus te verstellen. Dit zorgt voor de nodige afwisseling. Al met al een zeer geschikt apparaat waarmee je thuis fit kunt worden.

Het mooiste van dit apparaat is dat je er compleet verschillende trainingen van kunt verwachten. Je kunt genieten van een intensieve fietstraining en daarna nog even roeien om andere spiergroepen te trainen.

Volgens ons is dit - zijn veelzijdigheid - waarom je de Slim Cycle hometrainer zou kunnen kopen. Houd er wel rekening mee dat je een instapmodel koopt. Verwacht dus niet de allerbeste kwaliteit. 

Wij hopen dat je nu helemaal op de hoogte bent en met vertrouwen een keuze kan maken. Voor meer reviews als deze kun je onze blog-catalogus eens bekijken.

Slim Cycle 3 in 1 hometrainer
 • Lage prijs
 • Hometrainer en roeimachine in een
 • Prima instapmodel
 • Makkelijk op te bergen

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}