.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Fitbike Ride 2 review: Jouw ideale hometrainer?

Auteur: Chesney
Publicatie: 26/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Fitbike Ride 2
 • Lage prijs & goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Maakt geen geluid
 • 4 gebruikersprofielen
 • Eenvoudig te bedienen LCD-scherm

Ben jij op zoek naar een hometrainer, die aan al jouw wensen voldoet? Misschien is de FitBike Ride 2 iets voor jou! Wij hebben dit  instapmodel van FitBike eens goed onder de loep genomen. En gedurende een periode van twee en een halve week hebben wij de hometrainer uitgebreid voor je getest.

We hebben ons best gedaan om je zo een duidelijk beeld te schetsen. Daarom hebben een aantal mensen - van verschillende lengtes en leeftijden - de FitBike Ride 2 voor jou uitgeprobeerd. Ook hebben we de volgende zaken voor je omschreven:

 • De prijs-kwaliteitverhouding 
 • Mate van comfort
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Toegankelijkheid
 • Belangrijkste functionaliteiten
 • De specificaties 

Na het lezen van deze blog weet jij precies wat je wel - en niet - kunt verwachten van dit type hometrainer. Ga er lekker voor zitten, dan gaan we gelijk beginnen!

Voor wie is de FitBike Ride 2 geschikt?

Fitbike ride 2-min

de Fitbike Ride 2

Deze hometrainer is een uitstekende keuze voor mensen die graag thuis fit willen worden. Het apparaat kent een prettige manier van trainen en is zeer geschikt voor een brede groep mensen.

De FitBike Ride 2 is een echte aanrader voor de sporters die eenvoudig willen trainen met een elektronisch instelbaar weerstandsysteem en voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's. Je kunt een zeer toegankelijk en gebruiksvriendelijk apparaat verwachten.

Lang of kort, jong of oud, de FitBike Ride 2 is geschikt voor iedereen vanwege het verstelbare zadel en stuur. Let er wel op dat FitBike een maximale gebruikerslengte adviseert van maximaal 1.80 meter. Onze ervaring is dat je ook iets langer kunt zijn zonder dat dit problemen veroorzaakt. 

De F4L FitBike Ride 2 review

Dan is het nu tijd voor onze uitgebreide review. Laten we bij het begin beginnen: om een goede training te kunnen realiseren moet je beschikken over een degelijke hometrainer. 

De FitBike Ride 2 bestaat uit een robuuste staalconstructie en uit hoogwaardig lagerwerk. De Ride 2 slaagt dus met vlag en wimpel wat betreft degelijkheid.

Sterker nog: dankzij deze stabiele constructie is het mogelijk om te trainen tot een lichaamsgewicht van maar liefst 125 kilogram. 

Dit maakt dat de FitBike Ride 2 een zeer geschikte hometrainer voor thuisgebruik is. Bovendien hangt er een zeer aantrekkelijk prijskaartje aan.

Het uiterlijk van de Fitbike Ride 2

Fitbike ride 2 frontside-min

Strak en modern uiterlijk

Onze eerste indruk was zeer positief. De Ride 2 ziet er namelijk erg aantrekkelijk uit. Strak en modern zonder al teveel toeters en bellen.

Deze FitBike is in te stellen op 16 verschillende weerstandniveaus en kent ook meerdere trainingsmethodes. De Ride 2 bevat een makkelijk te gebruiken display en een geïntegreerde tablethouder. 

Het duidelijke lcd-scherm toont je de volgende gegevens tijdens het trainen:

 • De afgelegde afstand
 • Je snelheid
 • De tijd
 • Het aantal verbruikte calorieën 
 • RPM en je hartslag

De FitBike Ride 2 is stil in het gebruik

De Ride 2 is muisstil in het gebruik. Hij beschikt dan ook over een V-snaar en een vliegwiel van 5 kilogram, wat zorgt voor een soepele en geruisloze manier van trainen.

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van de FitBike Ride 2?

Deze hometrainer beschikt over 12 trainingsprogramma's en 16 verschillende weerstandniveaus. Je kunt dus heel goed uit de voeten en altijd een geschikte training vinden.

Bovendien beschikt de Ride 2 over een wattage-programma en kun je trainen op basis van je hartslag. Ook is deze hometrainer voorzien van een tablethouder waardoor je tijdens het trainen kunt genieten van je favoriete film of serie.

Wat is de mate van comfort?

De FitBike Ride 2 beschikt over een U-vormig stuur. Dit zorgt voor een actieve - maar toch comfortabele - houding tijdens het trainen. 

Daarnaast is (zoals eerder benoemd) zowel het zadel als het stuur verstelbaar. Personen tot een lichaamslengte van 180 centimeter kunnen daardoor gebruikmaken van de FitBike Ride 2.

Seat 2-min

Comfortabel en verstelbaar zadel

Weerstand

Laten we nu wat dieper ingaan op de trainingsmogelijkheden. De weerstand van de Ride 2 is zeer gemakkelijk in te stellen via het manuele programma. 

Daarnaast kent de Ride 2 ook een aantal voorgeprogrammeerde programma’s. Dit betekent dat de weerstand automatisch verhoogd of verlaagd wordt tijdens het trainen. Jij hoeft niets anders te doen dan te trappen. 

De voorgeprogrammeerde programma’s

De FitBike Ride 2 kent maar liefst 4 gebruikersprofielen. Elk gebruikersprofiel onthoudt zijn eigen gebruikersgegevens. 

Verder zijn er nog een hoop andere programma’s waaruit je kunt kiezen. Laten we beginnen met de optie waarbij je heel snel je training kunt starten.

Kies je voor deze manuele functie, dan hoef je van tevoren niets in te stellen en begin je direct met trainen. Gegevens als de tijd, je snelheid en calorieverbruik zullen oplopen en worden continu getoond op het heldere lcd-scherm. 

Als je kiest voor dit manuele programma kun je ook een specifiek trainingsdoel instellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een doel in relatie tot je trainingstijd of het aantal calorieën dat je wilt verbranden tijdens je training. 

Daarnaast is de FitBike Ride 2 voorzien van de volgende trainingsprogramma’s: 

 • Diverse dieetprogramma’s
 • Een sportprogramma 
 • Enkele hartslagprogramma’s
 • Enkele gezondheidsprogramma’s

En zoals eerder benoemd enkele manuele programma’s. Wil je trainen aan de hand van de hartslagprogramma's? 

Dat kan dankzij de ingebouwde hartslagsensoren. Hierdoor is het mogelijk om te trainen aan de hand van een zogenaamd ‘hartslagcontrole-programma’. Je traint dan op basis van je hartslag. 

Dit is een extra veilige training en wordt vaak aanbevolen voor hartpatiënten. Mocht je uit de zogenaamde ‘hartslagzone’ gaan (die je zelf hebt ingesteld) dan wordt de weerstand van de Ride 2 automatisch verhoogd of verlaagd.

Je hartslag wordt continu gemeten aan de hand van de handsensoren. Deze zijn bij de FitBike Ride 2 inbegrepen. 

Wanneer je de hometrainer vastpakt aan de handgrepen - indien je je handen plaatst op de plek van de sensoren - kun je jouw hartslag aflezen van het lcd-display. Let op: het gaat om een indicatie van je hartslag.

Deze trainingsmethode is dus ideaal voor hartpatiënten maar ook voor mensen die graag vet willen verbranden of aan hun conditie willen werken. Wil je dat jouw hartslag heel nauwkeurig wordt gemeten? 

Dan is het handig als je kiest voor een ‘ergomadater hometrainer’. Deze zijn doorgaans een stukje duurder maar je kunt dan ook vaak een borstband koppelen die jouw hartslag heel nauwkeurig kan meten. 

Display FitBike Ride 2

Fitbike ride 2 moniter-min

Het LCD-scherm

Dan nog kort iets over het duidelijke lcd-scherm van de Ride 2. Dat is namelijk zeer eenvoudig te bedienen. Dit display kent namelijk 4 verschillende knoppen: 

 • Een resetknop

Deze knop kun je gebruiken als je je training plotseling wilt stopzetten.

 • Een start- en stopknop 

De start- en stopknop wordt gebruikt voor het starten of stoppen van een training.

 • Een recovery-knop 

De recovery-knop kun je gebruiken voor het starten van de recovery-test.

 • En tot slot een ‘body fat-knop’

Deze knop wordt gebruikt voor het starten van de ‘body fat-meting’. 

Tot slot gebruik je de ‘up’ en ‘down’-knop om een geschikt programma te selecteren en/of de weerstand wilt instellen. Een leuke toevoeging aan de draaiknop is dat deze oplicht wanneer je hem gebruikt. 

Overzicht specificaties FitBike Ride 2:

 • Afmetingen lengte: 85 cm, breedte: 41 cm en de hoogte: 124 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 125 kg
 • Elektronisch weerstandsysteem (te bedienen dankzij een magneetrem)
 • Vliegwielgewicht: 5 kg
 • Gewicht product: 21 kg

Veelgestelde vragen over de FitBike Ride 2

Fitbike ride 2 spin-min

Tot slot gaan we over tot de veelgestelde vragen. Als het goed is ben je na het lezen van deze vragen helemaal op de hoogte. Daarna sluiten we af met een beknopte conclusie. 

Wat is het gewicht van de FitBike Ride 2?

De FitBike Ride 2 is stabiel en sterk en weegt in totaal 21 kilogram.

Hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding van de FitBike Ride 2?

Wij vinden dat de prijs-kwaliteitverhouding erg gunstig is. Aangezien we het hebben over een instapmodel hoef je niet het neusje van de zalm te verwachten maar voor een prijs van nog geen € 250,- haal je een zeer geschikte hometrainer in huis.

Welke hometrainers biedt FitBike nog meer aan?

 • FitBike Ride 1 (dit is - net als de Ride 2 - een goedkoop instapmodel)
 • FitBike Ride 3 
 • FitBike Ride 5 iPlus (dit is een geavanceerd model)
 • FitBike 6 of 6 iPlus (dit zijn beide geavanceerde modellen)

Als je op zoek bent naar een robuuster gebouwde hometrainer voor (zeer) intensief thuisgebruik, zijn de Ride 5 (iPlus) en de Ride 6 (iPlus) goede opties. Mocht je geïnteresseerd zijn in een racefiets van het merk FitBike? Dan kun je eens kijken naar de volgende race-modellen:

 • FitBike Race 2
 • FitBike Race 3
 • FitBike Race 8

Wat maakt dat de FitBike Ride 2 geruisloos in het gebruik is?

De FitBike Ride 2 wordt aangedreven door een V-snaar. Dit is de reden dat deze hometrainer geruisloos in het gebruik is. 

Bovendien beschikt de Ride 2 over een vliegwiel van 5 kilogram, wat niet alleen zorgt voor een soepele, maar ook voor een geruisloze training.

Is de FitBike Ride 2 makkelijk te verplaatsen?

Ja, de hometrainer is voorzien van speciale transportwieltjes. Dankzij deze wieltjes is het heel eenvoudig om de FitBike Ride 2 te verplaatsen na elke training.

fitbike ride 2back-min

Handige transportwieltjes

Wat zijn de nadelen?

Een klein nadeel zou kunnen zijn dat je je smartphone of tablet niet kunt verbinden met de Ride 2. Voor de meeste mensen hoeft dit geen probleem te zijn maar sommige sporters willen gebruikmaken van apps als Kinomap. Houd hier dus rekening mee.

Zoals we eerder hebben benoemd spreken we over een instapmodel. Mocht je dit apparaat willen aanschaffen dan weet je dat je niet het meest geavanceerde en robuuste apparaat in huis haalt, maar dat kan ook niet voor deze prijs.

Waar kan ik een FitBike Ride 2 aanschaffen?

Je kunt de FitBike Ride 2 hometrainer aanschaffen op websites als Bol.com, Betersport.nl en Coolblue.nl

Wat zijn de voordelen van het (thuis) trainen met een hometrainer?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor fit worden vanuit het comfort van hun eigen huis. En niet zonder redenen…

 • Goedkoop fit worden

Vaak is het aanschaffen van een degelijke hometrainer een slimme investering. In vergelijking met de kosten van een maandelijks sportschool-abonnement ben je vaker goedkoper uit wanneer je eenmalig een hometrainer aanschaft waar je jaren mee vooruit kunt.

Zeker als je kijkt naar het prijskaartje van de FitBike Ride 2 kun je concluderen dat dit een heel voordelige manier van fit worden is. Dit apparaat kun je namelijk aanschaffen voor nog geen € 250,-.

Het trainen met behulp van een hometrainer is een slimme manier om snel en verantwoord af te vallen. Je kunt je trainingen namelijk zo pittig maken als je wilt.

De meeste mensen kiezen voor cardiotrainingen maar je kunt ook kiezen voor een HIIT - High Intensity Interval Training - waardoor je extra snel zult afvallen. 

Er zijn een heleboel HIIT-schema’s online te vinden. Vervolgens kun je zelf (heel gemakkelijk) het weerstandniveau aanpassen.

Let op: succesvol afvallen lukt niet met trainen alleen. Natuurlijk dien je ook op je calorie-inname te letten. 

 • Verantwoord en blessurevrij trainen

Omdat je je gewrichten niet belast kun je dankzij de Ride 2 blessurevrij trainen. Ook zijn hometrainers zoals de Ride 2 uitermate geschikt voor revaliderenden en oudere mensen.

Conclusie

Hopelijk ben jij nu helemaal op de hoogte wat betreft de FitBike Ride 2. Wij zijn ervan overtuigd dat jij nu weet of dit de geschikte hometrainer is voor jouw wensen en fitnessdoelen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de FitBike Ride 2?

De belangrijkste voordelen van de FitBike Ride 2 zijn:

 • Zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding
 • Goede garantievoorwaarden
 • Betrouwbaar merk
 • Geruisloos in het gebruik
 • Lichtgewicht hometrainer
 • Beschikt over transportwieltjes
 • Inclusief tablethouder
 • Inclusief hartslagfunctie
 • 12 verschillende trainingsprogramma's
 • 16 verschillende weerstandniveaus
 • Duidelijk lcd-scherm
 • Zadel verstelbaar
 • Stuur verstelbaar

Wil je een aantal vergelijkbare modellen bekijken? Dat kan, wij raden je aan om de volgende modellen eens onder de loep te nemen:

 • FitBike Ride 1 (dit is ook een instapmodel)
 • FitBike Ride 3 
 • FitBike Ride 5 iPlus (dit is een geavanceerd model)
 • FitBike 6 of 6 iPlus (dit zijn beide geavanceerde modellen)

Iets over het merk FitBike

FitBike is enorm populair onder de beginnende en ervaren wielrenners. Dit bekende sportmerk richt zich al jaren op de ontwikkeling van de beste, meest innovatieve en de meest betaalbare fitnessfietsen.

FitBike biedt een veeltal verschillende soorten hometrainers, racefietsen, airbikes en spinningfietsen aan. Inmiddels hebben wij een aantal fietsen van FitBike getest en waren altijd erg positief gestemd over de geleverde kwaliteit!

Fitbike Ride 2
 • Lage prijs & goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Maakt geen geluid
 • 4 gebruikersprofielen
 • Eenvoudig te bedienen LCD-scherm

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}