.st0{fill:#FFFFFF;}

Beste fatburner van 2023 – Test & Ervaringen

Gepubliceerd: 25 augustus 2020

Laatste update: 30 januari, 2023
Door Aïsha Driessen

 • Home
 • /
 • Beste fatburner van 2023 – Test & Ervaringen

Om je vetverbranding te versnellen kun je fatburners gebruiken. Door een lager vetpercentage zullen je spieren mooier uitkomen en ziet je lichaam er over het algemeen wat strakker uit. Logisch dat een fatburner één van de meeste gebruikte afslankpillen zijn en over het algemeen populair zijn in de fitness wereld.

Overzicht beste fatburners 2023

Maar wat is de beste fatburner? Wij hebben heel wat fatburners onderzocht en getest en delen in dit artikel graag onze ervaringen. Bekijk dus snel hieronder de tabel met de beste fatburners van 2023:

Afbeelding

Productnaam

Beste voor

Prijs

fast burn extreme afbeelding 2

Fast Burn Extreme

Algemeen

clenbutrol

Clenbutrol

Bodybuilding

animal cuts

Animal Cuts

Groene thee basis

PhenQ

PhenQ

Afvallen

stacker 4

Stacker 4

Energieboost

Fast Burn Extreme

Onze nummer 1 fat burner is Fast Burn Extreme. In onze ervaring de meest effectieve vetverbrander dat voornamelijk geschikt is voor fysiek actieve personen.

Je gaat er uiteraard sneller vet mee verbranden maar ook de stofwisseling in je lichaam gaat versnellen waardoor je relatief snel mooie spieren opbouwt. 

Enkele functies van de Fast Burn Extreme:

 • Versnelt metabolisme van vetten en koolhydraten
 • Remt vorming van vetweefsel
 • Verhoogt uithoudingsvermogen tijdens trainen
 • Verbetert concentratie
 • Zonder dopingmiddelen

Deze vetverbrander is iets moeilijker te verkrijgen, dat kan namelijk enkel via hun officiële website. Maar de resultaten mogen er wel zijn. 

Voor mensen met een gewicht to 85kg is het voldoende om 1 maal per dag 2 capsules ongeveer 30 minuten voor de training in te nemen.
Voor mensen die meer dan 85kg wegen is het aangeraden om 2 maal per dag 2 capsules ongeveer 30 minuten voor de training of voor een maaltijd in te nemen.


> Bekijk hier de prijs op de officiële website


TheRipper - Alternatief voor Fast Burn Extreme

Ongetwijfeld een andere zeer goede fatburner is TheRipper van body & fit. Deze vetverbrander van het merk Cobra Labs is een gekende waarde sinds jaar en dag. En de reden daarvoor hoeven we niet ver te zoeken. Op vlak van prijs kwaliteit komt deze zeer dicht in de buurt van Fast Burn Extreme.

In tegenstelling tot veel andere fatburners komt deze fatburner niet in een capsule maar in poedervorm. Je mengt het poeder met 200 ml water voor je workout en voelt na een 10-tal minuten reeds het effect. De cafeïneboost zorgt ervoor dat je intensiever kunt trainen en zo meer vet kunt verbranden.

Met 1 scoop per dag heb je meer dan voldoende binnen om een hele dag de voordelen te ervaren. Aanbevolen is om de fatburner voor het ontbijt te drinken.

1 pot bevat ongeveer 30 porties waarmee je dus een mand lang verder kunt.

Daarnaast is het erg leuk om de keuze te hebben tussen 8 verschillende smaken. Onze favoriet is de Blue Raspberry.

Let wel op; ben je gevoelig aan caffeïne, probeer de eerste keer dan een halve scoop voor je workout. Sommige mensen kunnen namelijk hoofdpijn ervaren door dergelijke grote hoeveelheid caffeïne ineens binnen te krijgen.


-> Bekijk hier de prijs van TheRipper fat burner bij Body&Fit


Clenbutrol

Een lijstje met de beste fatburners is niet mogelijk zonder Clenbutrol te vermelden. Clenbutrol staat net niet op nummer 1 als beste fatburner maar nog steeds een prima keuze met zeer krachtige werking.

Dit is de beste keuze als fatburner voor bodybuilders. De werking is enorm krachtig en moet daarom met enige voorzichtigheid gebruikt worden.

Clenbutrol repliceert de werking van Clenbuterol. Clenbuterol is een product dat in Nederland gebruikt wordt als medicijn voor paarden met astma-problemen. Dit supplement gaat je zuurstoftoevoer verhogen waardoor je sneller vet gaat verbranden.

Daar waar Clenbuterol illegaal is en gebruikt wordt als doping (zoals bij Alberto Contador in 2010) is deze Clenbutrol wel legaal en veilig. De ingrediënten lijst kun je hier bekijken.

1 potje bevat 30 capsules en het aanbevolen gebruik is 3 capsules per dag, ongeveer 30 minuten voor je workout. Dat maakt dat dit zeker geen goedkope fatburner is. Maar het is wel één van de beste fatburners voor bodybuilders die willen cutten.

-> Bekijk hier de prijs van Clenbutrol op hun officiële webshop

Animal Cuts

Animal Cuts bevat maar liefst 28 ingrediënten die je helpen om je lichaam helemaal ripped te krijgen. Met 1 zakje krijg je een energieboost door 183 mg cafeïne. Voor gebruik lees je best wel eerst de gebruiksaanwijzing.

In de ingrediëntenlijst vinden we onder andere groene thee extract. Groene thee extract heeft reeds eerder bewezen voor de algemene gezondheid positieve effecten te geven.

Per verpakking krijg je 42 zakjes. Overschrijd de aanbevolen hoeveelheid van 1 zakje per dag niet. Met 1 aankoop kun je dus minimaal 42 dagen verder.

PhenQ

Eigenlijk is het een dieetpil maar PhenQ kan ook een goed supplement zijn om te gebruiken als fatburner. PhenQ stond al op nummer 1 in ons lijstje met de beste afslankpillen en bewijst zo een supplement te zijn dat voor meerdere doelstellingen geschikt is.

Op hun officiële website kun je eenvoudig de ingrediënten vinden die gebruikt worden in deze fatburner. We vinden er stoffen als L-carnitine, caffeïne, nopal... En die ingrediënten doen hun werk bijzonder goed. Bij correct gebruik verliest een persoon gemiddeld 7,24% van zijn/haar lichaamsvet. En dat is echt gigantisch veel!

In 1 pot krijg je 60 pillen waarmee je een maand verder kunt. Je doet er dus goed aan om gebruik te maken van hun aanbieding en in 1 keer meerdere potten te bestellen.

Stacker 4

Op de 5e plaats in onze lijst met beste fatburners staat Stacker 4. Stacker 4 is een fatburner met een geoptimaliseerde kruidenmix. In de ingrediëntenlijst krijg je o.a. groene thee extract en ginseng te zien. Ook capsicum extract (van capsicum annuum, een spaanse peper) zit in de kruidenmix. Dit extract wordt gekoppeld aan verscheidene gunstige eigenschappen.

De beste fatburner moet uiteraard ook redelijk geprijsd zijn. En aangezien je 100 capsules per pot krijgt, doet de Stacker 4 het op dat vlak ook bijzonder goed. 1 capsule per dag is voldoende om je energie voor een hele dag te bieden.

Let wel op, 1 dosering bevat volgens de lijst met ingrediënten maar liefst 300mg cafeïne binnen en dat is behoorlijk veel! Die hoeveelheid cafeïne geeft je meer energie maar is zo veel dat we aanraden om het product niet langer dan een maand te gebruiken.

Beste fatburner voor vrouwen

Fatburners zijn er niet enkel voor mannen. Ook vrouwen kunnen profijt halen uit het gebruik van de beste fatburners. En de beste fatburners voor mannen zijn ook dezelfde als de beste fatburners voor vrouwen. De prijs kwaliteit van het product moet zo optimaal mogelijk zijn en de juiste ingrediënten moeten in de fat burner zitten.

Daarom raden we ook voor vrouwen Fast Burn Extreme aan. De ingrediënten hierin zijn evenwichtig en bevatten als wat je nodig hebt in een fatburner. Met 1 dosis per dag heb je voldoende om je workout extra intensief te maken en het maximale uit je training te halen.

> Bekijk hier de prijs van Fast Burn Extreme

Wat doen fatburners?

Wat fatburners doen is erg simpel. Ze helpen je vet te verbranden door je stofwisseling systeem (metabolisme) te versnellen en je van meer energie te voorzien.

Door die extra energie zal je harder kunnen sporten waardoor je meer calorieën verbrandt. Bovendien hebben heel wat fatburners ook een bijkomend eetlustremmend effect.

Hoeveel kun je afvallen met een fatburner?

Belangrijk om te weten is dat een fatburner er niet automatisch voor zorgt dat je gaat afvallen. Het is een middel waardoor je beter kunt sporten (en in sommige gevallen minder honger hebt). Doordat je beter sport, ga je meer calorieën verbranden met als gevolg dat je vet verbrand.

Maar gezonde voeding en sport blijft dus nog steeds het allerbelangrijkste als je wilt gewicht verliezen. Zonder gezonde voeding en beweging zul je geen verschil merken.

Is je voornaamste bedoeling om gewicht te verliezen in het algemeen dan ben je beter af met andere afslankpillen. En zelfs dan zul je nog steeds echt moeten werken aan je leefstijl om gewichtsverlies te bekomen.

Wat zit er in de beste fatburners?

De beste fatburner is er ééntje dat een goed evenwicht biedt tussen de beste ingrediënten in de juiste hoeveelheid maar toch betaalbaar blijft.

Meestal vind je in vetverbranders ingrediënten als cafeïne en l carnitine. De werking en effecten van cafeïne kent iedereen wel maar het essentieel aminozuur l carnitine is ook één van de noodzakelijke ingrediënten.

L carnitine helpt je lichaam door vetten te transporteren naar je mitochondriën (bron). Van daaruit kunnen de vetten omgezet worden in energie. L carnitine vind je ook vaak terug in de beste BCAA supplementen en zelfs in redelijk wat afslankmiddelen.

Werkt groene thee extract als fat burner?

Groene thee heeft bewezen een vetverbrandende functie te hebben. En dat is eigenlijk te wijten aan de caffeïne die we in groene thee extract kunnen terugvinden. Enkele koppen groene thee per dag voorzien je van wat caffeïne dat je een energieboost geven.

Door die energieboost ga je harder kunnen trainen en bijgevolg meer vet verbranden. Naast het verbranden van vet biedt groene thee, en groene thee extract nog heel wat andere voordelen die helpen met afvallen.

koude groene thee

Hoeveel capsules per dag moet ik nemen?

Bij de meeste fatburners kun je gewoon het beste de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking opvolgen. Meestal houdt dat in dat je 1 capsule per dag dient in te nemen als het om capsules gaat. Deze dien je consumeren voor je workout.

Hoeveel cafeïne bevat een fatburner?

De hoeveelheid cafeïne in een fatburner is uiteraard afhankelijk van welke vetverbrander je gebruikt. De beste fatburner, zoals bijvoorbeeld TheRipper, bevat per portie ongeveer 200 gram cafeïne. Dat is behoorlijk wat! Uiteraard kun je een andere fatburner vinden dat meer cafeïne bevat maar het blijft belangrijk dat je een goede verhouding vindt. Sommige mensen zijn gevoeliger voor cafeïne dan anderen.

Net om die reden is het verstandig om verschillende fatburners uit te proberen en zo het product te vinden dat voor jou het beste werkt. Jij bent de enige persoon die weet hoeveel cafeïne je nodig hebt.

Mogelijke bijwerkingen

Niet onbelangrijk om te vermelden zijn de mogelijke bijwerkingen van fatburners. Te veel gebruiken kan namelijk gevaarlijk worden. Zeker als je het gebruikt in combinatie met andere supplementen of met dranken als koffie waar ook veel cafeïne in zit.

De meest voorkomende bijwerkingen bij dit supplement zijn echter helemaal niet zo erg. Uiteindelijk bevat een goede fatburner voornamelijk natuurlijke ingrediënten die bij de juiste dosering geen gevaar vormen.

Uit onze ervaringen en die van andere consumenten kunnen we wel melden dat volgende bijwerkingen mogelijk zijn:

 • Lichte hoofdpijn zo'n tiental minuten na consumatie. Wanneer je last hebt van lichte hoofdpijn, dan is de kans groot dat je te weinig water drinkt. Bepaalde stoffen zoals cafeïne in vetverbranders hebben een dehydraterend effect. Wanneer je reeds (licht) gedhydrateerd bent, kun je lichte hoofdpijn ervaren.
 • Slecht slapen. Ben je iemand dat het liefst 's avonds sport? Dan zul je de vetverbrander ook 's avonds, voor de workout gebruiken. Door de hoge hoeveelheid cafeïne die je lichaam een boost aan energie geeft, kun je echter last krijgen van slapeloosheid. Als je hier gevoelig aan bent kun je overwegen om een moment in de ochtend te vinden om te sporten.
 • Bij slechte producten kun je ook complicaties als diarree, constipatie en hevige buikkrampen ervaren. Daarom is het van groot belang om steeds te kiezen voor een goed onderzocht en bewezen product en namaakpillen te vermijden.

Zijn fatburners verboden in Nederland?

Nee, fatburners die je bij gekende webshops of op websites van de fabrikanten kunt kopen zijn niet illegaal. Wel moet je opletten met gebruik van producten van sommige buitenlandse webshops. Bij dergelijke producten is het namelijk niet altijd duidelijk welke ingrediënten er gebruikt zijn. En wanneer de ingrediënten lijst ontbreekt, dan zou je moeten weten dat er iets niet klopt.

In deze lijst met beste fatburners zul je daarom ook alleen maar producten terugvinden waarvan de ingrediënten ergens online of op de verpakking vermeld is. Enkel zo kunnen we te weten komen of de fatburner niet schadelijk is voor het lichaam.

Waarom staan t5 pillen niet in de lijst?

Er is een goede reden waarom deze niet in het lijstje hierboven is terug te vinden. De t5 pil van ZionLabs was heel erg lang een populaire fatburner maar heeft zijn beste (lees: populairste) tijd wel gekend. En dat is niet zonder reden.

Heel wat mensen kregen klachten als drukpieken, misselijkheid, hoofdpijn, kortademigheid, last van maag en buik... en het lijstje gaat nog heel wat verder na gebruik van deze vetverbrander. Om net dezelfde reden vind je ook fat killer van xxl nutrition niet terug in de lijst hierboven. Vetverbranders als fat killer en dergelijke kunnen we daarom dus zeker niet aanraden.

Wat met fatburners kruidvat?

Een fatburner kruidvat staat garant voor ondermaatse kwaliteit zoals bij heel wat andere drogisterijen. Hoewel de prijs aantrekkelijk kan zijn, is de kwaliteit het dat niet. Ook bij webshops als xxl nutrition dien je op te letten. De producten die daar verkocht worden, zijn vaak op andere plaatsen stukken goedkoper terug te vinden of zijn niet de kwalitatief hoogstaande producten die je nodig hebt.

Dat is op zich wel jammer want webshops als xxl nutrition hebben een uitgebreid aanbod. Sommige fatburners zijn daarbij een goede keuze terwijl van andere, zoals de fat killer die je bij xxl nutrition kunt verkrijgen, géén aanrader zijn en bij verschillende gebruikers tot nare bijwerkingen heeft geleid. Bekijk maar eens de ingrediënten lijst van dichterbij. Van producten zoals fat killer blijf je dus beter af tijdens je dieet.

In plaats van fat killer ben je beter af met bijvoorbeeld TheRipper (de beste fatburner gebaseerd op ervaringen van tientallen consumenten én uitgebreid onderzoek naar de ingrediënten lijst).

Waar kan ik fatburner kopen?

Het is belangrijk om te kiezen voor een officiële, legale fatburner. Zoniet loop je kans om een namaakproduct te gebruiken waarvan het niet duidelijk is welke ingrediënten er gebruikt worden. Dat kan nare bijwerkingen tot gevolg hebben. Bij de aanbevolen producten hierboven vind je telkens een link terug waar je de fatburner kunt komen. Van elke fatburner hierboven opgelijst, is de samenstelling degelijk onderzocht en getest. 

Kan ik een fatburner gebruiken in combinatie met andere medicijnen?

De beste vorm van fatburner bestaat enkel uit natuurlijke stoffen en kunnen in principe geen gevaar opleveren met andere medicijnen. Toch is het ten zeerste aangeraden om bij gebruik met andere medicijnen eerst je huisarts te raadplegen.

Is een fatburner vegan?

Om te weten of een fatburner een vegan product is, moet je kijken naar de ingrediëntenlijst. Daarin kun je steeds terugvinden of er dierlijke producten gebruikt zijn. Met een fatburner als Clenbutrol of PhenQ zit je als vegan alvast goed.

Hoe lang duurt het tot je het effect van een fatburner merkt?

Een veel gestelde vraag is hoe lang het duurt vooraleer een fatburner werkt. Gemiddeld gezien duurt het ongeveer 66 dagen voordat je echt resultaat gaat merken.

Je koopt en test dus best een fatburner voor een periode van 2 à 3 maanden voordat je het afschiet. Na een 3-tal maanden kun je de fatburner evalueren en beslissen of je er mee doorgaat of niet. 

Opgelet! Als er op de bijsluiter van de fatburner staat om bijvoorbeeld na een periode van 2 maanden gedurende 2 weken de fatburner niet te gebruiken, dan is het uiterst belangrijk om deze richtlijnen op te volgen.

Aïsha Driessen


Hoi,
Ik ben Aïsha en zet graag mijn tanden in gezonde voeding. Als echte foodie reis ik graag de wereld rond, op zoek naar de lekkerste en gezondste gerechten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}