.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

PhenQ test – Review & Ervaringen

Auteur: Chesney
Publicatie: 27/05/2023
Laatste update: 24/08/2023

Afvallen is niet gemakkelijk. Dat weten we allemaal. Daarom zijn afslankmiddelen ook zo populair.

Alles wat een beetje kan helpen om die strijd tegen overgewicht eenvoudiger te maken is welkom. 

Ik heb afgelopen 2 maanden de PhenQ dieetpillen voor je getest. Voordat ik deze pillen heb gebruikt, heb ik uiteraard voldoende onderzoek gedaan naar de ingrediënten en ervaringen van anderen.

Ik moet toegeven dat ik zeer aangenaam verrast was door de resultaten en de effecten van dit supplement. In deze review deel ik dan ook graag mijn ervaringen tijdens deze test + informatie over de inhoud en waarom dit volgens mij het beste afslankmiddel op de markt is.

>> Lees hier hoe ik afslankpillen test en een score geef

5-in-1 afslankpil: PhenQ
 • Onderdrukt eetlust
 • Verbrandt opgeslagen vet
 • Blokkeert vetproductie
 • Geeft energieniveau een boost
 • Verbetert je stemming


Wat doet PhenQ?

De meeste afslankpillen kunnen we indelen in één van volgende types:

Alle bovenstaande types helpen natuurlijk om gewicht te verliezen. 

Daarnaast gebruiken mensen die willen afvallen ook regelmatig supplementen die je een boost aan energie geven zodat je harder kunt trainen. Deze supplementen zijn de gekende pre-workouts waar meestal behoorlijk wat cafeïne in zit. 

Als laatste worden ook wel eens supplementen gebruikt die je humeur verbeteren. Zodat je wat minder chagrijnig rondloopt wanneer je een calorie-arm dieet volgt.

Zowat alle afslankpillen of supplementen focussen zich op één functie. PhenQ is daar de uitzondering op. Door verschillende ingrediënten in één pil te verwerken, heb je 5 functies in één

Deze pillen hebben mij effectief geholpen op 5 verschillende vlakken:

 1. Vet verbranden
 2. Productie van nieuw vet stoppen
 3. Eetlust onderdrukken
 4. Energieniveau een boost geven
 5. Stemming verbeteren

De eerste 4 punten waren voor mij zeer duidelijk wanneer ik PhenQ gebruikte. Het laatste vind ik wat lastig te beoordelen omdat het zo subjectief is. Ik heb aan mijn directe omgeving gevraagd of zij wat merkten van mijn humeur maar merkten niet echt een verschil. Wat ik wel merkte was dat ik met minder tegenzin naar de sportschool ging.

Voorheen keek ik altijd erg op tegen de sportschool (van thuis vertrekken vond ik altijd het moeilijkste), en dat ging wel opmerkelijk beter. Daardoor heb ik ook echt geen enkele trainingssessie gemist tijdens mijn 2 maanden durende test.


Welke ingrediënten zitten er in PhenQ?

phenq ingrediënten jp

PhenQ bevat heel wat ingrediënten die helpen om af te vallen. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en bovendien vegan. De ingrediënten zijn allemaal actieve bestanddelen die een bewezen werking hebben op vlak van gewichtsverlies. Er is dus niet enkel het placebo effect maar ook echt een actieve werking.


Capsimax

capsimax

Capsimax is in feite gewoon een merknaam voor capsaïcine. Deze stof komt voor in bijvoorbeeld chilipepers. Deze stof kan je stofwisseling versnellen én je eetlust verminderen. 

Daarnaast stimuleert het thermogenese. Dat komt er op neer dat je lichaam meer warmte zal produceren waardoor je meer calorieën verbrandt. (bronnen: 1234)


Chromium picolinaat

Chroompicolinaat wordt veel gebruikt om stabiele bloedsuikers te krijgen en de insuline in je lichaam effectiever te doen werken.

Insuline helpt je metabolisme te reguleren en helpt je om koolhydraten en vetten uit voedsel te verwerken. Op die manier helpt een effectievere insulinefunctie dus ook bij gewichtsverlies. 

Daarnaast zijn er studies gedaan die aangeven dat chroompicolinaat kan helpen om de eetlust te verminderen. (bronnen: 1, 2, 3, 4)



Cafeïne

caffeine pillen-min

PhenQ bevat cafeïne, een zeer gekend stimulerend middel. Deze stof helpt je energieniveau te verhogen en je alertheid te verbeteren. 

Daarnaast is er ook bewijs dat cafeïne bijdraagt aan gewichtsverlies door je metabolisme te verhogen en vetoxidatie te bevorderen

Ten slotte helpt cafeïne enigszins om je eetlust te verminderen al zijn die effecten meestal van korte duur. (bronnen: 1, 2)



L-carnitine fumaraat

L-carnitine is een aminozuur dat in het lichaam wordt geproduceerd en ook vaak voorkomt bij BCAA supplementen. Het helpt vet om te zetten in energie en bevordert het metabolisme van vetzuren in de mitochondriën. 

Die mitochondriën zijn structuren in cellen die energie produceren. 

Op die manier wordt je vetverbranding bevordert en zul je bijgevolg afvallen. 

Fumaraat is een specifieke vorm van L-carnitine dat gemakkelijk kan opgenomen worden door je lichaam. (bronnen: 1, 2, 3) Een ideale stof dus om ook in de phenq afslankpillen terug te vinden.


Nopal cactus

nopal cactus

Nopal staat ook gekend als de prickly pear cactus. Deze plant is rijk aan vezels. Die vezels helpen je af te vallen doordat ze een gevoel een volheid creëren. Dat helpt uiteraard om je eetlust te verminderen. Dat is dan ook de voornaamste reden warom deze stof in de phenq dieetpillen zitten.

Daarnaast kan het ook helpen om je bloedsuikerspiegel te reguleren dat opnieuw voorkomt dat je een hongergevoel krijgt.

Het hoge watergehalte van deze nopal cactus draagt ook bij aan een algemeen gevoel van verzadiging (bronnen: 123)


Innoslim

Innoslim is de merknaam van een gepatenteerd voedingssupplement. Innoslim is ontworpen om je stofwisseling te ondersteunen en de opname van glucose te verhogen. Op die manier krijg je meer energie en verminder je tegelijkertijd je eetlust. (bronnen: 1, 2)


B-Vitamines

B-vitaminen zijn enorm belangrijk voor je metabolisme. Ze helpen om voedsel om te zetten in energie. Een tekort aan deze B-vitaminen kunnen dan ook een drastisch negatief effect hebben op je energieniveau en je metabolisme vertragen.

Wanneer je wilt afvallen is het dus zeer belangrijk dat je voldoende vitamine B opneemt of vitamine B supplementen neemt zodat je geen tekort hebt. (bronnen: 1, 2)


Iodine

Jodium is een mineraal dat essentieel is om schildklierhormonen te produceren. Deze hormonen reguleren het metabolisme van je lichaam. Een tekort kan leiden tot een trage schildklier (hypothyreoïdie) wat kan leiden tot gewichtstoename en vermoeidheid.

Aanvullend jodium innemen kan helpen om een trage schildklier te corrigeren en zo bij te dragen aan gewichtsverlies. (bronnen: 1, 2, 3)

5-in-1 afslankpil: PhenQ
 • Onderdrukt eetlust
 • Verbrandt opgeslagen vet
 • Blokkeert vetproductie
 • Geeft energieniveau een boost
 • Verbetert je stemming


Mijn ervaringen en resultaten

Onder het kopje "Beoordeling" kun je per criterium terugvinden welke score ik de PhenQ dieetpillen geef. Maar over het algemeen waren mijn ervaringen tijdens de test en ook daarna zeer positief. Ik heb tijdens de 2 maanden test daarnaast ook goed opgelet om gezond te eten met slechts wekelijks 1 (vettige) cheat meal.

Ik ben daarnaast ook wat meer gaan sporten al was dit eerder beperkt wegens tijdsgebrek. Ik probeerde 3 keer per week te gaan joggen of trainen met gewichten al was het in realiteit eerder 2 keer per week.

phenq pillen uit doos

Het duurde enkele weken voordat ik resultaten merkte van de PhenQ afslankpillen. Maar eenmaal ik resultaten merkte bleef ik - stabiel en geleidelijk - gewicht verliezen. Ik ben nog niet helemaal op mijn streefgewicht maar wil me nu meer gaan focussen op het kweken van spieren en op die manier dat lokaal buikvet te verbranden.

In functie van mijn testperiode heb ik ook contact gehad met de klantendienst van PhenQ. Alle communicatie verliep zeer vlot waarbij ik niet lang hoefde te wachten op antwoord en ik krijg ook duidelijk en behulpzame antwoorden. Dat heb ik wel anders geweten bij sommige andere merken.

Op vlak van resultaten ben ik in de eerste maand "slechts 2 kg" verloren maar merkte ik wel de effecten op mijn humeur en had ik minder last van hongergevoelens. Misschien een placebo effect maar het effect was er wel nog steeds.

Die eerste maand was voor mij wel wat moeilijker om te wennen aan mijn nieuwe levensstijl. Gezonder eten en meer sporten is nu eenmaal gemakkelijker gezegd dan gedaan.

2 kg mag niet veel lijken maar is toch behoorlijk wat als je weet dat ik niet echt veel overgewicht had en me voornamelijk stoorde aan ophopend vet rond mijn buik.

De echte resultaten begonnen te starten na maand 2. In totaal ben ik na 2 maand gebruik van PhenQ 6,5 kg verloren waardoor ik helemaal op mijn streefgewicht zit. Er mag van mij zelf gerust terug wat gewicht bij maar dan wel in de vorm van spieren 😉

Wat ik echter veel belangrijker vond was mijn voorkomen. Ik heb vet ingeruild voor spieren. Daar heb ik uit mijn omgeving ook echt opmerkingen over gekregen wat mijn nog extra motiveerden om door te zetten.

Een sixpack heb ik nog niet - maar ik ben er van overtuigd dat die binnenkort wel zichtbaar zal worden als ik wat meer buikspieren train en vooral vet verlies- maar ik ben heel wat buikvet verloren en voel me ook gewoon stukken beter.


Ervaringen van anderen

phenq man voor en na resultaten
phenq vrouw voor en na resultaten

Ik ben dan ook niet de enige die positieve herinnering heeft aan de PhenQ ervaringen. Hier op phenq.nl kun je verschillende getuigenissen lezen van andere gebruikers. 

Ook via het contactformulier krijg ik bijzonder veel positieve ervaringen ingestuurd over de PhenQ afslankpillen.

Wel moet ik daarbij zeggen dat het opvallen is dat bij sommige mensen de zichtbare effecten merkbaar zijn na 2 weken en bij anderen het wel meer dan een maand kan duren voordat je echt verschillen merkt.

Over het algemeen merkte elke gebruiker wél quasi onmiddellijk effect op minder hongergevoel én een boost aan energie dat helpt om meer te gaan sporten.

En niet onbelangrijk, hun niet goed geld terug garantie wordt echt nageleefd. Wanneer je je streefgewicht behaald hebt maar nog enkele potten hebt staan, kun je deze simpelweg terugsturen. Let hierbij wel op dat je de periode van de geld terug garantie respecteert maar met 60 dagen heb je dus behoorlijk wat tijd.


Eindbeoordeling

phenq l4f ervaringen beoordeling

PhenQ is één van de weinige afslanksupplementen die ik echt zou aanraden. Het zijn niet bepaald goedkope pillen maar ze werken echt en nog belangrijker, ze zorgen voor positieve effecten op lange termijn.

De verschillende functies die de pillen geven - vetverbranding, eetlust onderdrukking, vetblokkering - én de positieve energie die ik kreeg zorgden ervoor dat ik best onder de indruk was en PhenQ 100% kan aanbevelen.

TOTAALSCORE

Score berekening

Effectiveit korte termijn

Veiligheid & Bijwerkingen

Ingrediënten

Gebruiksgemak

Prijs

Duurzaamheid & effectiviteit lange termijn

Algemene ervaring

phenq pillen uit doos

Veel gestelde vragen


Waar kun je PhenQ kopen?

PhenQ kun je enkel hier op de officiële webshop kopen. Helaas zijn de pillen (nog) niet verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos, Action of andere warenhuizen. 


Zijn PhenQ  pillen illegaal?

Nee, PhenQ zijn geen illegale afslankpillen. Hoewel ze echt goed werken zijn ze helemaal legaal. De tabletten zijn samengesteld uit enkel natuurlijke ingrediënten die veilig en goedgekeurd zijn voor menselijk gebruik.


Heb je een recept nodig voor PhenQ?

Voor PhenQ heb je geen recept nodig. In tegenstelling tot medicatie om af te vallen, kun je de pillen gewoon online bestellen.


Is PhenQ geschikt om te gebruiken met een keto dieet?

PhenQ pillen zijn niet de beste keuze om te combineren met een keto dieet. Daarvoor bestaan gespecialiseerde keto afslankpillen. PhenQ kun je best combineren met gezonde voeding en voldoende beweging.


Hoe ik heb getest

Om een zo objectief mogelijk beeld te vormen van de afslanksupplementen, gaat elk product een proces door. Voorafgaand aan een echte test in de praktijk, gebeurt voldoende onderzoek. 

Voor, tijdens en na de test, krijgt elk product scores op verschillende criteria die de totaalscore van het product bepalen. Elke score van een criterium punt krijgt een gewicht op die totaalscore afhankelijk van het belang. Zo kunnen eventuele mythes over de pillen ontkracht worden en krijgen we een duidelijk beeld van de effectiviteit.

De criteria die ik hanteer zijn:

Criteria

Gewicht op totaalscore

Effectiviteit korte termijn

25%

Veiligheid & Bijwerkingen

25%

Ingrediënten

15%

Gebruiksgemak

10%

Prijs

10%

Duurzaamheid & effectiviteit lange termijn

10%

Algemene ervaring

5%

Totaalscore

100%

Elk criterium krijgt een score op 5. Die scores worden vervolgens opgeteld en - via het gewicht op de totaalscore - gebruikt om de totaalscore te berekenen.


Effectiviteit korte termijn

Één van de belangrijkste criteria is de effectiviteit van het supplement. De focus ligt hierbij op de effecten op korte termijn. Niet alleen kijk ik daarbij naar de resultaten op vlak van gewicht maar hou ik ook rekening met andere factoren.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Hoeveel ben ik afgevallen?
 • Wat is het effect op mijn vetpercentage?
 • Merk ik verschil in mijn gemoedstoestand?
 • Heb ik vaak last van een hongergevoel?
 • ....


Veiligheid en bijwerkingen

De effectiviteit van een supplement is uiteraard zeer belangrijk. Maar je algemene gezondheid is minstens even belangrijk.

Om die reden hou ik tijdens mijn test niet alleen mijn gewicht in de gaten maar hou ik ook andere factoren bij.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Heb ik last van bijwerkingen? 
  • Misselijkheid
  • Hoofdpijn / Migraine
  • Diarree
  • Constipatie
  • ...
 • Wat is het effect op mijn bloeddruk?
 • Hoe zijn mijn bloedsuikerwaarden?
 • Is er een duidelijk effect op mijn hartslag?
 • ...


Ingrediënten

Voordat ik een product test, doe ik uitgebreid onderzoek naar de ingrediënten, de kwaliteit ervan en hoeveel ervan in een supplement zit. Ondertussen ken ik al behoorlijk goed welke ingrediënten in aflsankpillen een wetenschappelijk bewezen functie hebben en welke niet.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Welke ingrediënten zitten er in het de afslankpillen?
 • Is er wetenschappelijk bewijs  voor de werking van de ingrediënten?
 • Hoeveel van elk ingrediënt is er in het product aanwezig? Is dit voldoende voor een duidelijk effect op vlak van gewichtsverlies?
 • In de mate van het mogelijk - wat is de kwaliteit van de aanwezige ingrediënten?
 • Zijn de ingrediënten vegan vriendelijk?
 • ...

De score voor de ingrediënten wordt gegeven nog voor de echte testperiode start. Het onderzoek gebeurt namelijk veelal online en via de informatie op de verpakking van het product.


Gebruiksgemak

Hierbij kijk ik naar het gebruiksgemak van het product zelf maar ook naar het aankoopproces en mogelijke zaken na de aankoop van het product.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Is het supplement gemakkelijk in te nemen?
 • Hoe vaak moet het supplement genomen worden?
 • Is de klantendienst van het merk goed bereikbaar?
 • Is er een niet-goed-geld-terug garantie?
  • Wordt die garantie ook gerespecteerd?
  • Hoe lang duurt het om je geld terug te krijgen?
 • Kan ik eenvoudig online bestellen?
 • Zijn er meerdere betaalmogelijkheden?
 • Wat is de levertijd?
 • ...


Prijs

Uiteraard speelt de prijs ook een rol bij een review. Daarbij kijk ik niet alleen naar de volledige prijs van het product maar bereken ik ook de prijs per dag.

Als je een product hebt van €20 met 30 capsules dan lijkt dat misschien behoorlijk duur tegenover een product van €10 met 30 capsules. Maar als je slechts 1 capsule per dag moet nemen bij het eerste product en bij het tweede product 3 capsules per dag moet nemen, dan is de kost per dag van het eerste product uiteindelijk voordeliger.


Duurzaamheid en effectiviteit op lange termijn

Mooie resultaten halen is goed. Maar die resultaten moeten dan natuurlijk ook blijven. Om het mogelijk jojo-effect in kaart te brengen is dit criterium in de score opgenomen.


Algemene ervaring

In dit punt is er ruimte voor persoonlijke ervaring. Dit is het enige punt dat volledig subjectief is.

Mijn persoonlijke ervaring telt echter maar beperkt voor de totaalscore maar kan zo toch wat bijdragen.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}