gepubliceerd op oktober 3

Laatste bijgewerkt op 3 oktober 2021  

Slimming Caps afslankpillen van de Action - Werken ze echt? Ik deed de test!

Als je soms eens in de Action gaat winkelen heb je ze hoogstwaarschijnlijk al eens gezien. Slimming Caps afslankpillen van de Action. Voor slechts enkele euro's (vaak nog geen 3 euro voor 60 capsules) val je gemakkelijk af met deze dieetpillen. 

Wij wilden wel eens weten of dit afslankmiddel ook écht werkt en daarom heb ik de proef op de som genomen en 10 dagen lang dit middel geprobeerd.

Veel hoef ik eigenlijk niet af te vallen. Maar toch worstel ik soms een klein beetje met mijn gewicht. Mijn bedoeling toen ik de Slimming Caps ging testen was dus niet zozeer om  te streven naar "4 kilo afvallen in 10 dagen tijd, zonder dieet". 

Maar mijn hongergevoel wat onderdrukken en misschien een kilogram of 2 afvallen zou wel leuk zijn. Dus ik wou de dieetpillen van de Action wel eens proberen. Voordat ik echter blindelings de pillen zou innemen, heb ik uiteraard onderzoek gedaan naar de ingrediënten en werking van dit afslankmiddeltje.

--> Misschien vind je onze rangschikking met de beste dieetpillen ook wel interessant.

Ingrediënten en werking

Het voornaamste ingrediënt van de Slimming Caps is glucomannan. Deze stof zit in capsules waarvan je er dagelijks 6 van moet innnemen met een groot glas water.

Glucomannan ken ik natuurlijk al. Deze stof maakte destijds in de Dr. Oz show furore als hét wondermiddel die de oplossing zou worden tegen overgewicht. Zonder daarbij honger te hoeven lijden.

De vezel glucomannan komt van de wortel van de Konjac plant uit Azië. 

Eigenlijk komt het er op neer dat de capsule water (en vetten) zal opnemen waardoor de vetten niet kunnen opgenomen worden door je lichaam en je toch het hongergevoel onderdrukt.

In theorie werkt het dus zoals de meeste andere afslankpillen / vetblokkers gebaseerd op glucomannan.

Mijn ervaringen met Slimming Caps afslankpillen van de Action

Ik heb de aanbevelingen van de producten goed opgevolgd en gedurende 10 dagen elke ochtend voor het ontbijt, elke middag voor het middagmaal en elke avond voor het avondmaal 2 capsules ingenomen met een groot glas water.

Het zou belangrijk zijn om dit voor elke maaltijd te nemen omdat de capsule dan zou gaan werken als middel om je hongergevoel te onderdrukken.

Om eerlijk te zijn heb ik niet echt veel gemerkt van het onderdrukken van dat hongergevoel. Het lijkt mij eerder een placebo effect te zijn. En dat is niet per se iets slecht. Als je daardoor minder gaat eten, kan het uiteindelijk ook helpen met afvallen.

Tijdens de 10 dagen heb ik overigens niets aan mijn voeding of sportgewoontes veranderd.

Resultaat na de testperiode

Na 10 dagen trouw de capsules in te nemen ben ik 0,3 kg lichter. En ik ben er eigenlijk helemaal niet van overtuigd dat dit echt door de Slimming Caps zou komen. Andere factoren kunnen daar ook de oorzaak van zijn.

Uiteraard is 10 dagen een zeer korte periode om gewicht te verliezen maar ik ben helemaal niet overtuigd. 

Voor iemand met meer overgewicht dan ikzelf kan het effect natuurlijk stukken sterker zijn. Maar voor mensen die echt gewicht willen verliezen zou ik deze slimming caps niet aanraden. Jammer gezien de aantrekkelijke prijs.

In plaats van de Slimming Caps is PhenQ een veel betere keuze. Je betaalt wat meer en je moet de pillen ook voor een langere periode nemen, maar de resultaten op vlak van gewichtsverlies zijn wel een stuk beter en zijn echt een betere oplossing voor gewichtsverlies op langere termijn. 

Mogelijke bijwerkingen

Zoals bij alle pillen en medicijnen, zijn er altijd mogelijke bijwerkingen waar je rekening mee moet houden. Bij de Slimming Caps is dat niet anders. Alleen heb ik er helemaal geen last van gehad dus ik kan hier niets speciaal over zeggen.

Ik wil het hier wel meedelen zodat je er van op de hoogte bent.

Mogelijke bijwerkingen:

  • Maag- en darmklachten
  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Opgeblazen gevoel
  • ...

Conclusie

Als je me vraagt of ik de Slimming Caps afslankpillen van de Action zou aanbevelen dan zou ik "nee" antwoorden. Je staat natuurlijk vrij om het zelf uit te proberen maar mij lijken deze pillen een stuk minder effectief dan PhenQ of zelfs Forskolin.

Deze artikels vind je misschien ook interessant

Laat een reactie achter.

Je emailadres zal niet gepubliceerd worden. Velden met een * zijn vereist.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}