.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Afslankpillen van de Kruidvat: Werken ze echt?

Auteur: Chesney
Publicatie: 10/12/2021
Laatste update: 20/06/2023

PhenQ
Beter alternatief: PhenQ
 • Onderdrukt eetlust
 • Verbrandt opgeslagen vet
 • Blokkeert vetproductie

Bij de Kruidvat kun je tegenwoordig van alles en nog wat kopen, waaronder diverse afslankmiddelen zoals afslankpillen. Deze afvalpillen worden ook wel “fatburners” genoemd. 

Voor nog geen tien euro heb je een potje van deze Kruidvat afslankpillen in huis. Ik vroeg me af of deze pillen wel écht werken, daarom heb ik 2 weken lang deze pillen uitgeprobeerd. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder!

Mijn verwachtingen

Ik begon met de pillen met als verwachting om een paar kilootjes lichter te worden. Het was dus niet mijn insteek om met deze pillen bijvoorbeeld 10 kilo af te vallen. Ik was eerder benieuwd naar de werking van de pillen, net zoals bij de afslankpillen van de Action en die van Etos

Zouden deze pillen bijvoorbeeld helpen tegen mijn hongergevoel waardoor ik misschien 3 of 4 kilo aan buikvet zou kunnen kwijtraken? Voordat ik begon met de afslankpillen, heb ik natuurlijk mezelf wel ingelezen over de eventuele bijwerkingen en ingrediënten van deze dieetpillen van de Kruidvat.


Zelf had ik ook al ervaringen van andere mensen gelezen over de afslankpillen van de Kruidvat - al waren de meeste ervaringen met hun appelazijn pillen of verschillende afslanksupplementen van het merk Lucovitaal. Ik kon niet heel veel recensies vinden, maar wat ik kon vinden was veelal negatief. Daarom besloot ik om het zelf uit te testen zodat ik een eerlijke recensie kan schrijven over mijn ervaring en zo hopelijk ook anderen kan helpen om een beslissing te maken.


Let op de ingrediënten

Voordat je begint met het slikken van dieetpillen, is het belangrijk om eerst de ingrediëntenlijst goed te bekijken. Op de achterkant van de Kruidvat afvalpillen lees ik dat de pillen plantensterolen, Vitamine B6 en campsicumextract bevatten. Uiteraard heb ik even opgezocht wat alles precies betekent.

Ik begin even met de meest eenvoudige, Vitamine B6. Deze vitamine heeft een wetenschappelijk bewezen werking voor vetverlies, maar dit zal er niet voor zorgen dat je kilo’s afvalt. In samenwerking met de juiste voeding en beweging, is vitamine B6 wel een goede toevoeging als je bezig bent met afvallen.

afslankpillen kruidvat

Plantensterolen komt veel voor in natuurlijke voedingsmiddelen. Er wordt gezegd dat dit voornamelijk bijdraagt aan het verlagen van je cholesterol. Dit is dan weer goed voor je hart- en bloedvaten. Of het specifiek bijdraagt aan vetverlies wordt niet benoemd.

Als laatste het capsicumextract. Capsicum is een kruid en ook wel bekend als rode of Spaanse peper. Het wordt gebruikt voor problemen met spijsvertering zoals:

 • Maagklachten
 • Winderigheid
 • Diarree
 • Buikpijn

Daarnaast is er een vermoeden dat het leidt tot vermindering van het lichaamsgewicht en tot een afname van de eetlust. Maar echt harde resultaten zijn hier nog niet van (bron). Het zou dus mogelijk kunnen bijdragen bij het afvallen, maar dit is (nog) niet 100% wetenschappelijk bewezen.


Mogelijke bijwerkingen

Ten eerste is het belangrijk om nooit de aanbevolen hoeveelheid die op het potje van de afslankpillen staat, te overschrijden. Ook al neem je precies de hoeveelheid die is aangegeven, kan het nog steeds zijn dat je bijwerkingen ervaart. 

Mogelijke bijwerkingen zouden bijvoorbeeld maagdarmklachten, hoofdpijn en misselijkheid kunnen zijn. Ik heb zelf geen last gehad van enige bijwerkingen dus kan hier verder ook niks over zeggen. Heb je het idee dat je bijwerkingen ervaart naar aanleiding van de pillen? Neem dan contact op met je huisarts.

Het zijn natuurlijk nog steeds legale middelen en in tegenstelling tot sommige pillen zoals Iomax behoren ze niet tot de lijst met illegale afslankpillen.


Aanbod afslankpillen Kruidvat

De Kruidvat heeft vaker meerdere soorten afvalpillen in het assortiment. Ze verkopen huismerk dieetpillen, maar ook van andere merken zoals bijvoorbeeld Minusxl. Ook wisselen ze met enige regelmaat hun assortiment dus als je begint met een van de pillen, is er een kans dat die op een later moment niet meer in de schappen ligt.

Wees je er dus ook van bewust dat de ingrediënten en werking niet allemaal hetzelfde zijn. Zo zijn er ook pillen of tabletten met groene thee of met cafeïne die mogelijks beter werken.

De pillen met Garcinia Cambogia (hydroxycitroenzuur) heb ik al een tijdje niet meer terug kunnen vinden in de winkel.

minusxl afslankpillen van de kruidvat

Daarnaast is er ook nog een kans dat het assortiment per vestiging anders is. Niet bij elke Kruidvat worden dus dezelfde pillen verkocht. Ik heb zelf de pillen van het Kruidvat huismerk uitgeprobeerd. Op de verpakking wordt er gesproken van fatburner capsules.

Je vind er vaak ook keto dieetpillen maar schimmige merken zoals Prima of zelfs Sera en Sulami zul je dan weer niet vinden.


Prijs dieetpillen van Kruidvat

In vergelijking met andere afval tabletten, zijn de Kruidvat afslankpillen redelijk goedkoop. Voor een potje met 80 capsules betaal je nog geen 10 euro. Dit lijkt wellicht voordelig maar goedkope ingrediënten kunnen ook wijzen op mindere kwaliteit. 

Per dag wordt er aanbevolen om 6 capsules in te nemen. Dit wil zeggen dat je ongeveer 13 dagen met een potje kunt doen. Het lijkt misschien verleidelijk om deze pillen eens uit te proberen omdat ze zo goedkoop zijn. Maar als je eens afslankpillen wilt uitproberen, dan raden wij aan om voor een beter alternatief te kiezen met een bewezen effect zoals PhenQ

Zo ben je een stuk zekerder van een positief resultaat wanneer je de pillen gaat slikken. Als je dieetpillen van Kruidvat enkel gaat nemen voor hun placebo effect, dan sla je wat mij betreft de bal mis.


Hoe gebruik je de afslankpillen van de Kruidvat?

Er wordt aangeraden om 3 keer per dag 2 capsules in te nemen met water tijdens een maaltijd. Zelf deed ik dit tijdens het ontbijt, lunch en het avondeten. Het zijn beste flinke capsules, dus het is fijn dat je deze met water kunt wegspoelen. In totaal neem je per dag dus 6 van deze capsules in.

gebruik dieetpillen kruidvat

 Waarom moet je de pillen eigenlijk tijdens het eten innemen? In je eten zitten vetten die worden omgezet naar lichaamsvetten en energie. Afslankpillen zorgen er gewoonlijk voor dat deze vetomzetting wordt verminderd. Een deel van het ingenomen voedsel wordt dus niet verteerd. Dit is dus de reden waarom je de pillen tijdens het eten moet innemen.


Voor wie zijn de Kruidvat afvalpillen geschikt?

De pillen zijn zeker niet voor iedereen geschikt. Ze mogen bijvoorbeeld niet gebruikt worden door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Ook kan het gebruik van afvalpillen invloed hebben op eventuele andere (afval)medicijnen die je neemt. Daarom wordt er aangeraden om de medicijnen 1 uur vóór of vier uur ná de afslankpillen in te nemen.

Twijfel je of jij deze pillen mag nemen omdat je bijvoorbeeld andere medicijnen slikt? Neem dan eerst contact op met je huisarts om er zeker van te zijn dat je de pillen gelijktijdig kunt gebruiken.


Zijn afslankpillen ongezond?

De meeste afvaltabletten hebben een positieve werking op de gezondheid. Dit is natuurlijk wel geheel afhankelijk van welke soort pil je kiest en welke ingrediënten deze pil bevat. Er zijn namelijk ook genoeg pillen die weinig tot niets doen. Dit is voor mij het geval bij de Kruidvat afslankpillen.

Maar er zijn ook afslankpillen met hoogwaardige ingrediënten die positief zijn voor je gezondheid. Kijk dus zeker goed naar de ingrediënten voordat je besluit om de pillen te kopen.


Het resultaat

Ik nam de Kruidvat dieetpillen voor 14 dagen in. Elke ochtend, middag en avond nam ik 2 capsules in met water tijdens het eten. Ik had verwacht dat het mijn eetlust zou verminderen, maar eigenlijk heb ik daar helemaal niets van gemerkt. Het maakte voor mij geen verschil uit of ik de pillen wel of niet zou slikken.


Ik merkte namelijk geen verandering tijdens het slikken van de pillen. Na de 14 dagen ging ik uiteraard wel even op de weegschaal staan en zag ik dat ik 0,2 kilo minder woog dan de 2 weken ervoor. Of de afslankpillen daaraan bijgedragen hebben, durf ik niet te zeggen. Eerlijk gezegd denk ik van niet, maar 100% zeker weet ik het natuurlijk niet.


De conclusie is dus dat ik de Kruidvat fatburners niet zou blijven gebruiken omdat ze naar mijn idee niks doen. Je zou natuurlijk de afslankpillen ook voor een langere periode uit kunnen proberen, maar ik heb er bij deze pillen een hard hoofd in. 

Een beter alternatief zou de afslankpil van PhenQ zijn. Hiervan is de werking namelijk wetenschappelijk bewezen. Je gaat er je stofwisseling mee versnellen en ook echt gewicht meer verliezen.

Ook heeft deze pil veel hoogwaardige ingrediënten. Ze zijn daardoor wel iets duurder dan die van de Kruidvat, maar goedkoop is duurkoop zou ik dan zeggen!

PhenQ

Beter alternatief: PhenQ

Betere alternatieven

Er zijn dus ook afslankpillen welke een wetenschappelijk bewezen effect hebben, zoals bijvoorbeeld PhenQ. Dit is naar mijn mening een veel betrouwbaardere optie dan de pillen van de Kruidvat. PhenQ bevat veel hoogwaardige ingrediënten en staat bekend om haar krachtige werking om betere resultaten te boeken.


>> Bekijk de prijs van PhenQ op de officiële website


Deze pil zorgt voornamelijk voor de verbranding van opgeslagen vet en het onderdrukken van je eetlust. Dat is natuurlijk perfect als je gewicht wil verliezen. 


Dingen die je kunt doen om het effect van afslankpillen te verbeteren

Er zijn zeker een aantal factoren die je zelf in de hand hebt om het effect van de afslankpillen te verbeteren. Want alleen met afvalpillen ga je het niet redden als je wilt afvallen. De pillen zijn juist ontwikkeld ter ondersteuning van een dieet.


Voeding

vermijd frisdrank en bewerkte voeding

Het begint natuurlijk bij een goed voedingspatroon. Zorg ervoor dat je gezond en regelmatig eet. Op deze manier kunnen de pillen op de meest effectieve manier bijdragen.


Sporten

Ook sporten draagt bij aan een gezond leefstijl en zorgt ervoor dat je meer positief effect gaat ervaren bij het afvallen. Zo kun je echt goed afvallen door te roeien of afvallen op de loopband.

Afvallen met een roeitrainer


Goede nachtrust

Genoeg slapen is erg belangrijk en draagt ook bij aan een goede werking van je lichaam.

Het is dus belangrijk om te onthouden dat je de pillen wel moet gebruiken in combinatie met een goed voedingspatroon. Gezonde voeding is de basis om af te vallen en de afslankpillen zijn een ondersteuning hiervan.

Daarnaast is het ook van belang dat je voldoende beweegt. Ga bijvoorbeeld regelmatig een stukje wandelen of neem een abonnement bij de sportschool of koop gewoon een fitnessapparaat voor thuis. Als laatste is een goede nachtrust ook erg belangrijk aangezien je lichaam voldoende tijd moet hebben om te rusten en te verwerken.


Mijn conclusie

Ik heb zelf eigenlijk geen positief effect ervaren tijdens het slikken van de afslankpillen van de Kruidvat. Toen ik na 14 dagen op de weegschaal ging staan, was ik wel 0,2 kilo afgevallen. Maar ik denk niet dat dit te danken is aan de afslankpillen. Daarnaast heb ik geen bijwerkingen ervaren.  En heb ik de afvalpillen niet in combinatie met medicijnen genomen.

Mijn advies is daarom om je vooraf goed in te lezen over de ingrediënten van de pillen. En over een eventueel wetenschappelijk bewezen effect. Het is namelijk zonde om je geld ergens in te steken, waarbij de kans zeer klein is dat het je gaat helpen. 

Daarom zou ik zelf niet aanraden om voor de Kruidvat afslankpillen te kiezen. Maar eerder voor bijvoorbeeld PhenQ. Of een andere afslankpil met wetenschappelijk bewezen effect.


Bronnen

Sanati S, Razavi BM, Hosseinzadeh H. A review of the effects of Capsicum annuum L. and its constituent, capsaicin, in metabolic syndrome. Iran J Basic Med Sci. 2018 May;21(5):439-448. doi: 10.22038/IJBMS.2018.25200.6238. PMID: 29922422; PMCID: PMC6000222.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. kan ik werkelijk afvallen met de afslank pillen van phena want ik wil echt afvallen het is ook groot nodig dat ik moet afvallen

  1. Dag Clementina,
   PhenQ kan je zeker helpen met afvallen. Maar het echte werk zul je nog steeds zelf moeten doen. Je zult nog steeds moeten letten op hoeveel en wat je eet en hoeveel je beweegt. PhenQ helpt op verschillende vlakken door bvb je hongergevoel te verminderen, je meer energie te geven waardoor het gemakkelijker gaat om te sporten etc. Maar net zoals als alle andere supplementen, is het een aanvulling en geen vervanging van een gezond dieet en beweging. PhenQ geeft je dat duwtje in de rug waardoor je sneller resultaten zult zien en dat helpt veel mensen gemotiveerd te blijven om op de goede weg verder te gaan. Veel succes!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}