.st0{fill:#FFFFFF;}

Sulami Afslankpillen Review: Werken ze echt?

Publicatie:7 juni 2022

Laatste update: 8 juni, 2022

Door Anne-Marie Jonker

Het kan een lastige taak zijn om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Zeker als je meerdere methoden geprobeerd hebt en weinig resultaat hebt geboekt. Maar heb weleens gehoord over Sulami afslankpillen?

Dit zijn natuurlijke afslanksupplementen die je mogelijk zouden kunnen helpen tijdens jouw race tegen de kilo’s. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel afslankpillen te vinden in de drogisterijen en online. 

Vele zijn omstreden, werken niet of nauwelijks of worden bestempeld als ongezond. Wij hebben Susut Alami - ofwel Sulami afslankpillen - voor je onder de loep genomen. Na het lezen van dit artikel weet je ongeveer wat je kunt verwachten mocht je deze afslankpillen een kans willen geven.

Wat zijn Susut Alami / Sulami afslankpillen?

Sulami afslankpillen zijn supplementen die helpen om op een natuurlijke manier af te vallen. Ze bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten en worden geproduceerd in Indonesië. Alami betekent dan ook ‘natuurlijk’ in het Indonesisch.

Sulamiafslankpillen2-min

De voornaamste gezondheidsvoordelen zijn de volgende: 

 • De pillen stimuleren natuurlijk gewichtsverlies
 • Onderdrukt je eetlust en zorgt voor een langer verzadigd gevoel
 • Verwijdert vetophopingen (blokkeert overtollige vetproductie met 110%)
 • Verstevigt de slappe huid (behoudt vocht, elasticiteit en frisheid van de huid)
 • Verhoogt het metabolisme met meer dan 130%
 • Helpt schadelijke gifstoffen wegspoelen
 • Kan je stemming verbeteren
 • Kan je slaap verbeteren
 • Kan je cholesterol verlagen
 • Kan een gunstig effect hebben op je bloedsuikerspiegel

De ingrediënten van Susut Alami/Sulami afslankpillen zijn geheel natuurlijk. We hebben ze voor je op een rijtje gezet en vervolgens een aantal gezondheidsvoordelen voor je beschreven:

 • Guazuma ulmifolia
 • Phyllanthus niruri
 • Punica granatum
 • Curcuma rhizoma
 • Citrus aurantiifolia
 • Curcumine

Citrus aurantium

Uit twee wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat Citrus aurantium - een middel dat bèta-agonisten bevat - helpt bij gewichtsverlies. Uit drie andere onderzoeken is gebleken dat dit kruid de thermogenese verhoogt. Thermogenese is de energie die je lichaam nodig heeft om voedsel te verwerken.

Curcumine

Uit 21 onderzoeken blijkt dat de inname van curcumine gewichtsverlies ondersteunt. Het merkte ook verhoogde niveaus van adiponectine op. Adiponectine is een hormoon dat helpt bij het reguleren van je metabolisme.

Phyllanthus niruri

Ook Phyllanthus niruri is een plant met vele - mogelijke - gezondheidsvoordelen. Hij kan bijvoorbeeld een rol spelen bij de behandeling van zweren en urinewegstenen (nierstenen). Ook stimuleert deze plant gewichtsverlies.

Phyllanthus niruri komt oorspronkelijk uit India en is inheemse, tropische plant. In de kruidengeneeskunde speelt hij al lang een rol bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder: dysenterie, zweren, zwellingen en ziekten zoals diabetes.

De ondersteuning van deze plant voor ziekten als diabetes bleek uit een wetenschappelijk onderzoek uit 2010. De onderzoekers concludeerden dat extracten van de plant kunnen helpen de bloedsuikerspiegels te verlagen en bloedsuikerpieken te voorkomen.

Waarom zou je Sulami afslankpillen kunnen slikken?

Sulami afslankmiddel-min

Wij raden iedereen in eerste instantie vooral aan om op eigen kracht te proberen af te vallen. Doe dit door je voedselinname te beperken zonder dat je de nodige voedingsstoffen mist. Ook is voldoende bewegen een belangrijke sleutel tot succesvol afvallen.

Maar soms kun je wat (natuurlijke) hulp gebruiken. Dat snappen wij heel goed, zeker als je een lange weg te gaan hebt. In extreme gevallen is chirurgie een optie, maar wij raden je aan om eerst een voedingsconsulent te bezoeken of om kruidentherapie - zoals Sulami - te overwegen. 

Natuurlijke afslankpillen kunnen je net dat steuntje in de rug bieden wanneer afvallen op eigen kracht te moeilijk is. Het kiezen voor natuurlijke afslankpillen kan een slim idee zijn als je al een tijdje bezig bent met afvallen en een dipje ervaart. 

In tegenstelling  tot de producten van PRIMA of MinusXL afslankpillen heeft Sulami dus wel een echte functie/werking.

PhenQ

Beter alternatief: PhenQ

Aanrader van de redactie: PhenQ is een alles-in-één afslankpil dat reeds jarenlang succesvol de markt domineert. Ervaringen van anderen zijn overweldigend positief en dit zonder bijwerkingen. PhenQ is ook goedgekeurd door alle mogelijke medische instanties en dus volledig veilig voor gebruik (volgens de aanbevelingen). Let wel op voor namaakproducten. Volg daarom onderstaande link naar de officiële website.


>> Bekijk de officiële website

Waarom Sulami als kruidentherapie?

Sulami kruidentherapie-min

Sommige natuurlijke afslankpillen werken als laxeermiddel. Deze kunnen mogelijk gevaren met zich meebrengen. Je kunt namelijk belangrijke voedingsstoffen verliezen en er is kans op uitdroging. 

De afslankpillen van Sulami werken net iets anders. Ze helpen namelijk je hongergevoel te onderdrukken zodat je niet de hele tijd bezig bent met eten. Het kan je veel rust bieden en je eventuele voedselobsessie helpen verminderen.

Hoe kun je Sulami afslankpillen het best gebruiken?

Elke dag neem je 1 capsule bij het ontbijt in. Na een week neem je 2 capsules per dag: 1 bij het ontbijt en 1 tijdens de lunch. 

Sulamiafslankpillen-min

Houd er wel rekening mee dat je last kunt hebben van een droge mond. Drink ook altijd voldoende water wanneer je wilt afvallen want dit zal je ook helpen tijdens je race tegen de kilo’s.

Conclusie

Het slikken van Sulami afslankpillen kan een goed idee zijn voor mensen die graag willen afvallen met een beetje extra hulp. De pillen zijn 100% natuurlijk en worden geproduceerd in Indonesië. De belangrijkste werking van dit supplement is dat het je hongergevoel onderdrukt. Ook breekt het overtollig vetweefsel af en brengt het andere gezondheidsvoordelen met zich mee zoals

 • Het wegspoelen van schadelijke stoffen 
 • Het kan je stemming en slaap verbeteren 
 • Het kan je cholesterol verlagen en een gunstig effect hebben op je bloedsuikerspiegel

Bepaalde (kruiden)bestanddelen worden ook voorgeschreven aan diabetespatiënten. Genoeg redenen om Sulami afslankpillen een kans te geven. Helaas is Sulami niet te koop bij de Kruidvat of Action en in ons land erg moeilijk te verkrijgen. Daarom kan het interessant zijn om naar alternatieven te kijken met gelijkaardige werking.

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.
Lees meer over haar op onze teampagina.

Anne-Marie Jonker

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}