.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Sera Afslankpillen Review: Werken ze echt?

Auteur: Chesney
Publicatie: 10/06/2022
Laatste update: 18/07/2023

PhenQ
Beter alternatief: PhenQ
 • Onderdrukt eetlust
 • Verbrandt opgeslagen vet
 • Blokkeert vetproductie

Je wilt graag afvallen maar voelt je behoorlijk radeloos. Je hebt misschien overwogen om Sera afslankpillen aan te schaffen maar vraagt je af of je deze pillen mag vertrouwen. Werken ze echt? Is het veilig? Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Ik heb de SeRa afslankpillen zelf getest en deel in deze review mijn ervaringen. Lees hier meer over de ingrediënten in deze afslankpillen, welke bijwerkingen je mag verwachten, wat mijn resultaten waren op vlak van gewichtsverlies en alternatieve supplementen die beter werken.

Samenvatting

De SeRa afslankpillen hadden bij mijn test geen enkel effect op mijn gewicht. De samenstelling van planten extracten die in de pillen zitten hebben geen significant wetenschappelijk bewijs dat het helpt met afvallen.

Ik ben geen tegenstander van supplementen maar als je er ééntje wilt om mee af te vallen, dan zou ik SeRa niet aanraden. Dan kies je beter voor een alternatief als PhenQ. Op lange termijn zijn deze niet alleen goedkoper maar zul je er ten minste ook écht mee afvallen.

TOTAALSCORE

Score berekening

Effectiveit korte termijn

Veiligheid & Bijwerkingen

Ingrediënten

Gebruiksgemak

Prijs

Duurzaamheid & effectiviteit lange termijn

Algemene ervaring

Wat zijn SeRa afslankpillen?

Sera afslankpillen 2-min

SeRa afslankpillen zijn afslanksupplementen die je de voordelen van natuurlijk afvallen kunnen bieden. Het voordeel van natuurlijk afvallen moge duidelijk zijn: je hoeft geen zeer kostbare en potentiële gevaarlijke operatie te ondergaan.

SeRa afslankpillen bestaan uit een zorgvuldig geselecteerde kruidenmelange ingrediënten. Helemaal veilig voor gebruik zolang je je aan de voorschriften houdt uiteraard.

De fabrikant beweert dat de pillen voornamelijk effectief zijn voor het elimineren van je eetlust. Daarbovenop zou je je dagelijks activiteiten prima kunnen verder zetten zonder een hongergevoel of gevoel van zwakte te ervaren. Dat vraagt uiteraard om een echte test en zo te ontdekken of de beloftes overeenkomen met de realiteit.

Het is wel belangrijk dat je voldoende beweegt en gezond eet naast de SeRa afslanksupplementen. Drink voldoende water - 2 tot 3 liter per dag - en eet vooral vezelrijk voedsel. Dit bevordert namelijk je stoelgang en geeft je een verzadigd gevoel.

Op verschillende websites lees ik dat een persoon die 1 doos SeRa afslankpillen gebruikt - binnen een tijdbestek van 1 maand - gemiddeld tussen 5 en 10 kilogram gewicht verliest. Aangezien ik niet met bijzonder veel overgewicht te maken heb, lijkt dat zeer onwaarschijnlijk te gebeuren tijdens mijn test.


Ingrediënten

Voordat ik met mijn praktische test start, doe ik steeds eerst grondig onderzoek naar de ingrediënten in afslankpillen

Wat we kunnen terugvinden zijn volgende stoffen:

 • 100 mg Morinda Citrifolia: bij een onderzoek bij ratten met een hoog vetdieet bleken Morinda Citrifolia-bladeren een positief effect te hebben op vetopslag, fecale vetinhoud, plasma-lipiden en insuline- en liptineniveaus (bron). Onderzoek bij mensen is er niet gedaan. Zelfs als dezelfde effecten bij mensen zich zouden voordoen, zou dit voornamelijk interessant zijn voor mensen met diabetes.
 • 100 mg Murraya Paniculata: geen bewijs dat deze stof helpt bij gewichtsverlies. Enkel dat de infusie van de bladeren de activiteit van SGOT en SGPT-enzymen kon verminderen bij obese patiënten (bron).
 • 100 mg Guazuma Ulimifolia: geen speficiek onderzoek dat de effectiviteit van Guazuma Ulmifolia bij gewichtsverlies aantoont (bron)
 • 100 mg Punica Granatum (granaatappel): door aanwezigheid van anthocyanen, tannines en zeer hoge niveaus van antioxidanten zoals polyfenolen en flavonoïden kunnen deze positieve effecten op vetreductie veroorzaken (bron). Maar je kan natuurlijk ook gewoon een granaatappel eten.
 • 50 mg Parameria Barbata: Geen specifieke studies of bewijzen die suggereren dat deze plant een rol speelt bij gewichtsverlies.
 • 50 mg Phyllanthus Niruri: enkele onderzoeken geven een indicatie in de traditionele geneeskunde dat de plant gebruikt wordt voor onder andere het beheersen van het metabolisme. Echter, er zijn geen duidelijke significante studies met resultaten gepubliceerd die aantonen dat deze plant echt kan helpen bij gewichtsverlies.

Met andere woorden, bitter weinig stoffen die een wetenschappelijk bewezen functie hebben op vlak van gewichtsverlies. Hoewel dit niet bepaald ongezonde stoffen zijn, boezemt het weinig vertrouwen in voor mijn praktijktest en hierdoor af te vallen. 


Hoe ik de SeRa afslankpillen heb gebruikt

Sera afslankpillen 4-min

Ik heb tijdens mijn test de voorschriften nauwkeurig opgevolgd. Ik heb daarnaast niets gewijzigd aan mijn eetgewoontes en hoeveelheid beweging. Op die manier wou ik echt het effect van de pillen zo objectief mogelijk benaderen.

1 maal per dag, voor het ontbijt, nam ik een SeRa pil. Na de eerste week, nam ik 2 pillen per dag. Ik nam daarbij één 's ochtends en één 's avonds. Er wordt aanbevolen om maximaal 8 weken aan een stuk de pillen te nemen. Na die 8 weken was het tijd voor mijn evaluatie van SeRa. 


Mijn ervaringen en resultaten

Zoals hierboven vermeld, heb ik de pillen 8 weken lang getest. Na 8 weken is mijn algemene ervaring dat de pillen helemaal niet helpen met gewichtsverlies. Enkel het placebo effect kan wellicht helpen bij sommige mensen. Ik heb helaas geen gewicht verloren. 

Het positieve tijdens mijn test was dat ik geen last had van bijwerkingen. Pillen met negatieve bijwerkingen maar zonder effect (zoals de Prima pillen), daar heeft niemand wat aan.

Toch was ik wat teleurgesteld. Na mijn onderzoek naar de ingrediënten had ik niet bepaald hoge verwachtingen maar ik had toch verwacht een beetje gewicht te verliezen na 8 weken tijd. Misschien niet rechtstreeks door een sneller metabolisme maar ik had gedacht dat de eetlustremmende werking van Morinda Citrofolia enig effect zou hebben.

Ook niet onbelangrijk, in één doos zitten er 30 capsules. De prijs voor één doos is ongeveer €30. Aangezien je na de eerste week 2 pillen per dag moet innemen, heb je voor een kuur van 8 weken dus 4 dozen nodig. Dat komt neer op €120 voor 8 weken en is best prijzig te noemen.


Betere alternatieven

Mijn favoriet middel om af te vallen blijft nog steeds PhenQ. Dat is voor mij nog steeds de beste afslankpil. Aangezien ik niet bijzonder veel overgewicht (meer) heb, gebruik ik ze zelf niet meer want ze zijn best prijzig. Maar ze hebben mij in het verleden enorm goed geholpen. En als ik ooit op een punt kom waarbij er echt heel wat kilo's van moeten, dan kies ik zonder twijfelen terug voor PhenQ.

PhenQ
Beter alternatief: PhenQ
 • Onderdrukt eetlust
 • Verbrandt opgeslagen vet
 • Blokkeert vetproductie

Voor wie zijn Sera afslankpillen mogelijk gevaarlijk?

Gebruik SeRa zeker niet als je tot één van de volgende groep mensen behoort:

 • Personen met een (zeer) hoge bloeddruk
 • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven

Voor mensen die te kampen hebben met een maagzweer wordt aanbevolen om voedsel te eten voordat ze Sera afslankpillen innemen.

Ook personen met hartaandoeningen doen voor hun eigen gezondheid best geen beroep op deze supplementen.

Mensen die medicatie gebruiken wordt aangeraden hun arts te contacteren om na te gaan of deze pillen gecombineerd mogen worden.


Waar kun je SeRa afslankpillen kopen?

De pillen zijn niet terug te vinden in retail winkels zoals Kruidvat of Action. Enkel online op hun webshop kun je de producten bestellen. Overigens dezelfde webshop van Sulami afslankpillen. Een groot nadeel van die webshop is dat de betaling niet altijd even vlot verloopt. 

Ik heb bij aankoop 2 keer het bestelproces door moeten gaan omdat er wat fout was gelopen - en dat lag niet aan mijn bank. Ook hebben we berichten binnengekregen dat het voor Belgische klanten niet eenvoudig is om een betaling te doen doordat de betalingsmogelijkheden beperkt zijn.

Hoe ik SeRa afslankpillen heb getest

Om een zo objectief mogelijk beeld te vormen van de afslanksupplementen, gaat elk product een proces door. Voorafgaand aan een echte test in de praktijk, gebeurt voldoende onderzoek. 

Voor, tijdens en na de test, krijgt elk product scores op verschillende criteria die de totaalscore van het product bepalen. Elke score van een criterium punt krijgt een gewicht op die totaalscore afhankelijk van het belang. Zo kunnen eventuele mythes over de pillen ontkracht worden en krijgen we een duidelijk beeld van de effectiviteit.

De criteria die ik hanteer zijn:

Criteria

Gewicht op totaalscore

Effectiviteit korte termijn

25%

Veiligheid & Bijwerkingen

25%

Ingrediënten

15%

Gebruiksgemak

10%

Prijs

10%

Duurzaamheid & effectiviteit lange termijn

10%

Algemene ervaring

5%

Totaalscore

100%

Elk criterium krijgt een score op 5. Die scores worden vervolgens opgeteld en - via het gewicht op de totaalscore - gebruikt om de totaalscore te berekenen.


Effectiviteit korte termijn

Één van de belangrijkste criteria is de effectiviteit van het supplement. De focus ligt hierbij op de effecten op korte termijn. Niet alleen kijk ik daarbij naar de resultaten op vlak van gewicht maar hou ik ook rekening met andere factoren.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Hoeveel ben ik afgevallen?
 • Wat is het effect op mijn vetpercentage?
 • Merk ik verschil in mijn gemoedstoestand?
 • Heb ik vaak last van een hongergevoel?
 • ....


Veiligheid en bijwerkingen

De effectiviteit van een supplement is uiteraard zeer belangrijk. Maar je algemene gezondheid is minstens even belangrijk.

Om die reden hou ik tijdens mijn test niet alleen mijn gewicht in de gaten maar hou ik ook andere factoren bij.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Heb ik last van bijwerkingen? 
  • Misselijkheid
  • Hoofdpijn / Migraine
  • Diarree
  • Constipatie
  • ...
 • Wat is het effect op mijn bloeddruk?
 • Hoe zijn mijn bloedsuikerwaarden?
 • Is er een duidelijk effect op mijn hartslag?
 • ...


Ingrediënten

Voordat ik een product test, doe ik uitgebreid onderzoek naar de ingrediënten, de kwaliteit ervan en hoeveel ervan in een supplement zit. Ondertussen ken ik al behoorlijk goed welke ingrediënten in afslankpillen een wetenschappelijk bewezen functie hebben en welke niet.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Welke ingrediënten zitten er in het de afslankpillen?
 • Is er wetenschappelijk bewijs  voor de werking van de ingrediënten?
 • Hoeveel van elk ingrediënt is er in het product aanwezig? Is dit voldoende voor een duidelijk effect op vlak van gewichtsverlies?
 • In de mate van het mogelijk - wat is de kwaliteit van de aanwezige ingrediënten?
 • Zijn de ingrediënten vegan vriendelijk?
 • ...

De score voor de ingrediënten wordt gegeven nog voor de echte testperiode start. Het onderzoek gebeurt namelijk veelal online en via de informatie op de verpakking van het product.


Gebruiksgemak

Hierbij kijk ik naar het gebruiksgemak van het product zelf maar ook naar het aankoopproces en mogelijke zaken na de aankoop van het product.

Vragen die gesteld worden bij dit criterium:

 • Is het supplement gemakkelijk in te nemen?
 • Hoe vaak moet het supplement genomen worden?
 • Is de klantendienst van het merk goed bereikbaar?
 • Is er een niet-goed-geld-terug garantie?
  • Wordt die garantie ook gerespecteerd?
  • Hoe lang duurt het om je geld terug te krijgen?
 • Kan ik eenvoudig online bestellen?
 • Zijn er meerdere betaalmogelijkheden?
 • Wat is de levertijd?
 • ...


Prijs

Uiteraard speelt de prijs ook een rol bij een review. Daarbij kijk ik niet alleen naar de volledige prijs van het product maar bereken ik ook de prijs per dag.

Als je een product hebt van €20 met 30 capsules dan lijkt dat misschien behoorlijk duur tegenover een product van €10 met 30 capsules. Maar als je slechts 1 capsule per dag moet nemen bij het eerste product en bij het tweede product 3 capsules per dag moet nemen, dan is de kost per dag van het eerste product uiteindelijk voordeliger.


Duurzaamheid en effectiviteit op lange termijn

Mooie resultaten halen is goed. Maar die resultaten moeten dan natuurlijk ook blijven. Om het mogelijk jojo-effect in kaart te brengen is dit criterium in de score opgenomen.


Algemene ervaring

In dit punt is er ruimte voor persoonlijke ervaring. Dit is het enige punt dat volledig subjectief is.

Mijn persoonlijke ervaring telt echter maar beperkt voor de totaalscore maar kan zo toch wat bijdragen.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}