.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

De top 10 beste eetlustremmers: Welke is het beste voor jou?

Auteur: Chesney
Publicatie: 22/06/2022
Laatste update: 17/07/2023

Er is geen gebrek aan informatie over gewichtsverlies en fitness. Het aanbod aan gezondheidsgerelateerde blogs en artikelen is werkelijk overweldigend. 

Je kunt soms door het bomen het bos niet meer zien en hebt misschien alle diëten al eens geprobeerd. Als niets lijkt te helpen en de kilo’s aan je lijf blijven plakken biedt deze blog je misschien de oplossing.

Wij hebben namelijk een aantal (natuurlijke) eetlustremmers geprobeerd die echt werken. We vertellen je precies wat de werking van deze pillen zijn en of er eventuele risico’s aan verbonden zijn.

Beste eetlustremmer: PhenQ
 • Onderdrukt eetlust
 • Verbrandt opgeslagen vet
 • Blokkeert vetproductie

Wat zijn eetlustremmers?

Eetlustremmers 3-min

Eetlustremmers zijn als het ware afslankmedicijnen of dieetpillen. Ze zorgen ervoor dat de drang om te eten minder wordt. 

Dieetpillen kunnen hongergevoelens verminderen of je sneller een vol gevoel geven waardoor je minder eet. Hierdoor neem je minder calorieën tot je en val je af.


Effectiviteit

Gemiddeld verliezen mensen die eetlustremmers combineren met een gezonde levensstijl binnen 12 maanden 3% tot 9% van hun lichaamsgewicht. Binnen een jaar kan een persoon met een startgewicht van 110 kilo zo’n 9 kilo afvallen met behulp van eetlustremmers. 


Voordelen

Voor sommige mensen zorgen eetlustremmers voor gewichtsverlies. Dieetpillen kunnen je helpen je eetgedrag te veranderen. Dit komt doordat ze bepaalde signalen - die aangeven wanneer je vol zit - veranderen.


Hoelang blijft de eetlustremmer actief?

De effecten van eetlustremmers stoppen zodra jij stopt met het innemen van de tabletten. Daarnaast is het zeer belangrijk - zoals we eerder benoemden - om ook gezond te eten en meer te bewegen. Het aanpassen van je levensstijl is van cruciaal belang voor blijvend succes.


Wat is de beste eetlustremmer?

Eetlustremmer 2-min

Laten we beginnen met het differentiëren van een aantal soorten eetlustremmers. Farmaceutische eetlustremmers worden doorgaans voorgeschreven door je huisarts.

Hieronder zie je een lijstje van de meest bekende farmaceutische (voorgeschreven) eetlustremmers:

 • Diethylpropion 
 • Liraglutide 
 • Naltrexon-bupropion 
 • Fendimetrazin 
 • Phentermine 
 • Phentermine/topiramaat


Welke van bovenstaande is de beste eetlustremmer voor jou?

Dat hangt af van jouw wensen en lichaam. Je kunt dit het best met je dokter bespreken. Dit komt omdat er bepaalde risico’s zijn bij het innemen van farmaceutische medicijnen. 


Wat zijn de risico's van het gebruik van voorgeschreven eetlustremmers?

Zelden veroorzaken eetlustremmers ernstige schade. Je kunt altijd even contact opnemen met je zorgverlener als je last krijgt van je lever. Signalen van een leverschade zijn een gele huid of gelige ogen. Meer voorkomende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Constipatie
 • Hoesten
 • Duizeligheid
 • Een droge mond of verandering in smaak
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Verhoogde bloeddruk of een verhoogde hartslag
 • Misselijkheid en/of overgeven
 • Slaapproblemen of slapeloosheid


Welke mensen mogen geen eetlustremmers nemen?

dangerous-min

Eetlustremmers kunnen een negatieve wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde antidepressiva medicijnen en angstremmers.

Ze kunnen ook bepaalde gezondheidsproblemen verergeren. De meeste doktoren raden eetlustremmers af voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Ook kun je beter geen eetlustremmers gebruiken als je last hebt van een van de volgende aandoeningen:

 • Glaucoom
 • Hartklachten
 • Hyperthyreoïdie (een overactieve schildklier)
 • Leverziekte


Dekt mijn verzekering de kosten van mijn voorgeschreven eetlustremmers?

Je kunt het best even informeren bij je zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars dekken voorgeschreven eetlustremmers die obesitas behandelen.


Hoelang moet je eetlustremmers gebruiken?

De FDA (The Food and Drug Administration) heeft een aantal eetlustremmers goedgekeurd voor kortdurend gebruik van 12 weken of minder. Het is dus aan te raden om rustig te beginnen. Als je gewicht verliest en geen bijwerkingen ervaart kun je het traject wellicht herhalen.


Natuurlijke eetlustremmers

Eetlustremmer 1-min

Wil je eerst liever een natuurlijke eetlustremmer proberen? Dat kan een goed idee zijn. Vaak zijn er geen bijwerkingen van natuurlijke eetlustremmers (of ze zijn een stuk milder) in vergelijking met voorgeschreven eetlustremmers.

Ben jij benieuwd welke natuurlijke eetlustremmers er zoal worden aangeboden? En wil je weten waar je deze kunt kopen? 

Dat komt goed uit want wij hebben de tien beste natuurlijke eetlustremmers voor je op een rijtje gezet! Ga er lekker voor zitten want we gaan gelijk beginnen.


Onze eetlustremmer top 10 

 1. Glucomannan 
 2. Fenegriek 
 3. Koffie 
 4. Caralluma fimbriata 
 5. Yerba mate
 6. Gymnema Sylvestre
 7. Garcinia cambogia 
 8. Griffonia simplicifolia, ofwel 5-HTP
 9. Geconjugeerd linolzuur 
 10. Groene thee extract

#1. Glucomannan

Glucomannan-min

Glucomannan

Het verhogen van je vezelinname is een geweldige manier je eetlust onder controle te houden waardoor je gewicht zult verliezen.

Een van de bekendste oplosbare vezels heet glucomannan. Glucomannan schijnt het meest effectief te zijn voor succesvol gewichtsverlies. Het vermindert namelijk je eetlust. 

Hoe ontstaat gewichtsverlies?

Glucomannan is in staat om water te absorberen en er een stroperige gel van te maken. Deze stroperige gel zal de spijsvertering omzeilen en relatief onveranderd in de dikke darm kunnen komen.

Hierdoor helpt glucomannan bij het bevorderen van een vol gevoel. Wat als logisch gevolg kan hebben dat de voedselinname wordt verminderd en gewichtsverlies ontstaat. 

Is er onderzoek naar gedaan?

Ja, in een recent onderzoek ondervonden 83 mensen met overgewicht een significante vermindering van hun lichaamsgewicht en vet na het nemen van een supplement met 3 gram glucomannan en 300 mg calciumcarbonaat gedurende 2 maanden (bron).

In een uitgebreider onderzoek werden 176 deelnemers - met overgewicht - uitgenodigd om drie verschillende glucomannan-supplementen of een placebo te krijgen terwijl ze een caloriearm dieet volgden.

Degenen die een de glucomannan-supplementen kregen, ondervonden aanzienlijk gewichtsverlies in vergelijking met degenen die de placebo gebruikten.

Bovendien kan glucomannan nog een aantal andere positieve effecten op je lichaam hebben, namelijk:

 • De opname van eiwitten en vetten wordt verminderd (waardoor je effectief afvalt)
 • De goede bacteriën in je darmen worden gevoed
 • Je bloedsuikerspiegel wordt beter gereguleerd
 • Het totale LDL (slechte cholesterol) wordt verlaagd

Is het veilig?

Glucomannan wordt als veilig beschouwd en wordt over het algemeen goed verdragen door mensen. Wel komt het voor dat je maag uitzet, maar dit zal niet voorkomen bij gecontroleerd gebruik.

Wat is de beste dosering?

 • Je kunt het best beginnen met het consumeren van 3 maal 1 gram glucomannan per dag. 
 • Je kunt glucomannan het best 15 minuten tot 1 uur voor een maaltijd tot je nemen.
 • Ook is het belangrijk om glucomannan in te nemen met een tot twee glazen water (of een andere vloeistof).

Glucomannan eetlustremmer Kruidvat

Je kunt glucomannan bij de kruidvat kopen in de vorm van een ‘Kruidvat Crunchy Caramel Reep’ en een ‘Kruidvat Aardbei Blauwe Bes Smoothie’.

De Kruidvat Crunchy Caramel Reep is een eiwitrijke reep met glucomannanvezels. De Kruidvat Crunchy Caramel Reep staat gelijk aan 1 gram glucomannan. 

De Kruidvat Aardbei Blauwe Bes Smoothie is rijk aan vezels en bevat glucomannan. Een portie Kruidvat Aardbei Blauwe Bes Smoothie staat gelijk aan 1 gram glucomannan.

#2. Fenegriek

Fenegriek-min

Fenegriek

Fenegriek is een kruid uit de peulvruchtenfamilie. De zaden worden eerst gedroogd en gemalen, vervolgens kun je ze consumeren.

De zaden uit fenegriek bestaan voor 45% uit vezels. Dankzij het hoge vezelgehalte biedt fenegriek de volgende gezondheidsvoordelen:

 • Regulering van de bloedsuikerspiegel
 • Cholesterolverlaging 
 • Eetlustbeheersing en eetlustremming

Hoe werkt Fenegriek?

Fenegriek werkt door de maagwerking te vertragen. Dit komt omdat de opname van koolhydraten en vetten wordt vertraagd. Dit vertaalt zich vervolgens in een verminderde eetlust en een betere controle van je bloedsuikerspiegel.

Is er onderzoek gedaan naar de werking?

Ja, er is een onderzoek gedaan onder 18 gezonde mensen met obesitas. Dit onderzoek wees uit dat het consumeren van 8 gram vezels - uit fenegriek - de eetlust effectiever verminderde dan 4 gram vezels uit fenegriek. De deelnemers voelden zich voller en aten minder bij de volgende maaltijd. 

Ook is er een onderzoek gedaan onder 12 gezonde mannen. Dit onderzoek toonde aan dat het nemen van 1,2 gram fenegriekzaadextract de dagelijkse vetinname met 17% verminderde. 

Het verlaagde ook hun dagelijkse calorie-inname met ongeveer 12%. Bovendien bleek uit een ander onderzoek dat fenegriek bloedsuiker- en cholesterol verlagende eigenschappen heeft.

Is het een veilige eetlustremmer?

Onderzoek heeft aangetoond dat fenegriek veilig is en weinig of geen bijwerkingen heeft.

Wat is de beste dosering?

Je kunt het best beginnen met het consumeren van 2 gram fenegriek en dat vervolgens verhogen naar 5 gram. Mocht je het nog rustiger aan willen doen kun je het best beginnen met een dosis van 0,5 gram en dit geleidelijk aan verhogen naar 1 gram. 

#3. Koffie

Koffie-min

Koffie

Deze had je misschien niet zien aankomen maar koffie is ook een natuurlijke eetlustremmer. Bovendien is het een van de meest gedronken dranken ter wereld. 

Er is bekend van koffie (met een hoge concentratie cafeïne) dat het veel gezondheidsvoordelen heeft. Om te beginnen is het onderzocht dat koffie je kan helpen bij het afvallen doordat je calorieverbranding en je vetafbraak wordt verhoogd.

Bovendien kan koffie je eetlust verminderen wat helpt bij het afvallen. Het lijkt erop dat de inname van cafeïne - een half uur tot 4 uur voor een maaltijd - de maagwerking, eetlusthormonen en hongergevoelens kan beïnvloeden.

Bovendien kan het drinken van koffie ervoor zorgen dat je minder snel te veel eet gedurende een dag. Deze effecten kunnen verschillen voor mannen en vrouwen. 

Is er onderzoek gedaan naar de werking?

Ja, een studie toonde aan dat het consumeren van 300 mg cafeïne de calorie-inname voor mannen met ongeveer 22% verminderde. Voor vrouwen had het drinken van koffie gek genoeg geen invloed op de calorie-inname.

Wat is de beste dosering?

Je kunt het best 2 tot 3 kopjes koffie per dag drinken. Houd er rekening mee dat een cafeïne-inname van 250 mg of meer bij sommige mensen kan leiden tot een verhoogde bloeddruk.

#4. Caralluma Fimbriata

Caralluma fimbriata-min

Caralluma Fimbriata

Caralluma fimbriata is een kruid dat helpt bij het verminderen van je eetlust. In combinatie met genoeg lichaamsbeweging én het volgen van een caloriebeperkt dieet is aangetoond dat het kruid caralluma fimbriata succesvol gewichtsverlies bevordert.

Waarvoor wordt Caralluma Fimbriata gebruikt?

Caralluma fimbriata is een kruid dat van oudsher wordt gebruikt om de eetlust te onderdrukken en het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Hoe helpt het bij gewichtsverlies?

De belangrijkste werking in caralluma fimbriata - de verhoogde circulatie van serotonine in je hersenen - leidt tot gewichtsverlies. Er is namelijk aangetoond dat hierdoor de inname van koolhydraten wordt verminderd en de eetlust wordt onderdrukt.

Is er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan?

Ja, een onderzoek onder 50 volwassenen met overgewicht toonde aan dat het innemen van 1 gram caralluma fimbriata-extract gedurende 2 maanden resulteerde in een gewichtsverlies van 2,5%. Dit was het gevolg van een significante vermindering van de eetlust.

Tijdens een ander wetenschappelijk onderzoek werd 500 mg caralluma fimbriata - 2 maal daags - aan 43 mensen met overgewicht gegeven. 

Zij volgden een caloriearm dieet en waren lichamelijk actief. Dit in combinatie met de inname van caralluma fimbriata resulteerde tot een significant gewichtsverlies.

Een ander wetenschappelijk onderzoek werd gehouden onder mensen met het Prader-Willi-syndroom. Dit syndroom zorgt ervoor dat je te veel eet.

De deelnemers werden gedurende 4 weken behandeld met doses van 250, 500, 750 of 1000 mg caralluma fimbriata-tabletten of een placebo.

De groep die de hoogste dosis nam (1000 mg per dag) ervoer tegen het einde van het onderzoek een significant lagere eetlust, wat leidde tot verminderde voedselinname.

Is het middel veilig?

Caralluma fimbriata-extract heeft geen wetenschappelijk bewezen bijwerkingen.

Wat is de beste dosering

Je kunt caralluma fimbriata het best 2 maal daags in doses van 500 mg tot je nemen. Doe dit minimaal voor 1 maand.

#5. Yerba Mate

Yerba mate-min

Yerba Mate

Yerba mate is een plant afkomstig uit Zuid-Amerika. Yerba mate staat bekend om zijn energie verhogende eigenschappen.

Is er onderzoek gedaan naar de werking?

Ja, dierstudies hebben aangetoond dat het consumeren van yerba mate gedurende een periode van 4 weken de inname van voedsel (en water) aanzienlijk verminderde. Dit leidde vervolgens tot gewichtsverlies.

Een studie bij muizen toonde aan dat de langdurige consumptie van yerba mate hielp de eetlust, voedselinname en lichaamsgewicht te verminderen. Klaarblijkelijk kwam dit doordat de ‘glucagon-achtige peptide 1’ (GLP-1) en ‘leptinespiegels’ werden verhoogd. 

GLP-1 is een darmverbinding die de eetlust reguleert. Leptine is het hormoon dat verantwoordelijk is voor het signaleren van een vol gevoel. Een verhoging van dit hormoon leidt tot minder honger.

Andere onderzoeken (bij mensen) hebben ook aangetoond dat yerba mate - in combinatie met andere middelen - kan helpen de honger en eetlust te verminderen.

Een onderzoek onder 12 gezonde vrouwen toonde zelfs aan dat het innemen van 2 gram yerba mate (voor het uitvoeren van een fietstocht van 30 minuten) de eetlust verminderde. Ook verhoogde dit hun metabolisme, hun focus en hun energieniveau.

Is het veilig?

Ja, yerba mate lijkt veilig te zijn en veroorzaakt geen ernstige bijwerkingen.

Wat is de beste dosering?

Je kunt dagelijks 3 kopjes yerba mate thee drinken (330 ml per kop). In poedervorm kun je het best 1 tot anderhalve gram yerba mate per dag consumeren.

#6. Gymnema Sylvestre

Gymnema sylvestre-min

Gymnema Sylvestre

Gymnema sylvestre is een kruid dat het meest bekend staat om zijn anti-diabetische eigenschappen. Het kan je ook helpen tijdens je race tegen de kilo’s.

Gymnema sylvestre is een kruid dat het verlangen naar suiker helpt te verminderen. De opname van suiker in het bloed wordt niet alleen verminderd, ook schijnt gymnema sylvestre verantwoordelijk te zijn voor het blokkeren van bepaalde vetten. 

Hoe werkt Gymnema Sylvestre?

Het is aangetoond dat bepaalde actieve verbindingen - bekend als gymnemische zuren - de zoetheid van voedsel blokkeren. Met andere woorden, het consumeren van gymnema sylvestre kan de smaak van suiker in de mond verminderen en het verlangen naar suiker logischerwijs tegengaan.

Ook kunnen gymnemische zuren zich binden aan suikerreceptoren in onze darmen. Hierdoor zal de opname van suiker in het bloed worden voorkomen. Dit kan helpen om een lage bloedsuikerspiegel te behouden.

Is er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan?

Ja, uit een onderzoek bleek dat de effecten van mensen die gymnema sylvestre slikten een lagere eetlust kregen en meer geneigd waren hun voedselinname te beperken dan degenen die het supplement niet gebruikten.

Ook enkele dierstudies ondersteunen de invloed van gymnema sylvestre op het lichaamsgewicht en de vetopname. Een van deze onderzoeken toonde aan dat dit supplement bepaalde dieren hielp om op gewicht te blijven terwijl ze 10 weken lang een vetrijk dieet toegediend werd.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s?

Er zijn weinig heftige gezondheidsrisico’s die gelinkt zijn aan gymnema sylvestre. Probeer gymnema sylvestre wel altijd met voedsel te consumeren. Je kunt namelijk lichte maagklachten ervaren als de supplementen op een lege maag worden ingenomen.

Wat is de beste dosering?

Je kunt het best 3 tot 4 gymnema sylvestre-capsules van 100 mg innemen. Beschik je over gymnema sylvestre in poedervorm? Dan kun je het best beginnen met 2 gram en dit langzaam opbouwen naar 4 gram per dag. 

Ook kun je gymnema sylvestre in theevorm innemen. Kook de bladeren 5 minuten en laat ze 10 tot 15 minuten trekken voordat je het drinkt. Je kunt het best 2 tot 3 kopjes gymnema sylvestre-thee per dag drinken.

#7. Garcinia cambogia

Garcinia cambogia-min

Garcinia cambogia

Garcinia cambogia komt van een (gelijknamige) vrucht die soms ook ‘Garcinia gummi-gutta’ wordt genoemd. 

Wat is de werking ?

De schil van garcinia cambogia bevat veel hydroxycitroenzuren (ofwel HCA genoemd). Van HCA is bekend dat het de serotoninespiegel helpt verhogen. Dit zorgt ervoor dat je een vol gevoel ervaart. 

Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking?

Dieronderzoek heeft aangetoond dat garcinia cambogia-supplementen de voedselinname kunnen verminderen. Bovendien tonen menselijke studies aan dat garcinia cambogia de eetlust vermindert, de vetproductie blokkeert en het lichaamsgewicht verlaagt.

Ook lijkt het erop dat garcinia cambogia de serotoninespiegel kan verhogen. Dit hormoon is verantwoordelijk voor een vol gevoel. Een verhoogde serotoninespiegel kan de eetlust onderdrukken.

Andere onderzoeken hebben echter aangetoond dat garcinia cambogia de eetlust niet vermindert en je dus niet helpt bij het afvallen. 

Is het veilig?

Garcinia cambogia (HCA) lijkt veilig te zijn in doses tot 2.800 mg per dag. Er zijn echter enkele milde bijwerkingen gemeld zoals hoofdpijn, huiduitslag en maagklachten.

Wat is de beste dosering?

Garcinia cambogia wordt aanbevolen in doses van 500 mg HCA per dag. Je kunt het best garcinia cambogia innemen 30 minuten tot een uur voor je maaltijd.

#8. Griffonia simplicifolia, ofwel 5-HTP

5-HTP-min

Griffonia simplicifolia

Griffonia simplicifolia is een plant die bekend staat als een van de beste natuurlijke bronnen van 5-hydroxytryptofaan (5-HTP). Deze 5-HTP verbinding wordt in de hersenen omgezet in serotonine. 

Hoe helpt Griffonia simplicifolia bij gewichtsverlies?

5-HTP is dus een verbinding die in de hersenen wordt omgezet in serotonine. Zoals je eerder hebt kunnen lezen is er van verhoogde serotonine-levels bekend dat het de eetlust succesvol vermindert waardoor je makkelijker afvalt.

Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking?

In een wetenschappelijk onderzoek kregen 20 gezonde vrouwen met overgewicht gedurende 4 weken griffonia simplicifolia extract met 5-HTP of een placebo. Aan het einde van het onderzoek ervoer de non-placebogroep een significante toename van het ‘volheidsniveau’ en een afname van de taille- en armomtrek.

Een andere studie onderzocht het effect van 5-HTP met betrekking tot de eetlust bij 27 gezonde vrouwen met overgewicht. De resultaten toonden aan dat de behandelingsgroep een verminderde eetlust ervoer. Ook was er sprake van een significante gewichtsverminderingen gedurende een periode van slechts 8 weken.

Is het gevaarlijk?

Nee, wel kun je na het langdurig innemen van 5-HTP enige misselijkheid en maagklachten ervaren. Ook kunnen 5-HTP-supplementen - in combinatie met het slikken van bepaalde antidepressiva - het risico op serotoninesyndromen verhogen.

Kun je beter griffonia simplicifolia nemen of een 5-HTP-supplement?

5-HTP-supplementen zijn waarschijnlijk een effectievere eetlustremmer dan griffonia simplicifolia. Aangezien 5-HTP de belangrijkste werkzame stof in dit kruid is kun je het in verhoogde mate consumeren door voor een supplement te kiezen in plaats van het kruid griffonia simplicifolia.

Wat is de beste dosering?

Doses voor 5-HTP variëren van 300 tot 500 mg eenmaal daags of in verdeelde doses. Het wordt aanbevolen om 5-HTP voor een maaltijd in te nemen om het gevoel van volheid te vergroten.

#9. Geconjugeerd linolzuur (CLA)

Geconjugeerd linolzuur (CLA)-min

Geconjugeerd linolzuur (CLA)

Geconjugeerd linolzuur - ofwel CLA - is een transvet met eetlustremmende voordelen. Van CLA is aangetoond dat het de vetverbranding verhoogt en de vetopname blokkeert.

Hoe werkt Geconjugeerd linolzuur?

Geconjugeerd linolzuur (CLA) is een type transvet dat van nature voorkomt in sommige vette dierlijke producten. Bewezen is dat het verschillende gezondheidsvoordelen kan opleveren zoals gewichtsverlies.

Het is aangetoond dat CLA helpt bij gewichtsverlies doordat het je vetverbranding verhoogt. Ook blokkeert het de productie van vet en stimuleert het vetafbraak.

Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking? 

Ja, onderzoek toont aan dat CLA ook het gevoel van volheid verhoogt en de eetlust vermindert. Een specifiek onderzoek toonde aan dat 54 mensen - die gedurende 13 weken 3,6 gram CLA per dag kregen - minder eetlust voelden. 

Ook hadden zij een hoger verzadigingsgevoel in vergelijking met degenen die een placebo gebruikten. Dit had echter geen invloed op de hoeveelheid voedsel die deelnemers consumeerden.

Is het veilig?

Nee, het innemen van geconjugeerd linolzuur (CLA) is niet gevaarlijk.

Wat is de beste dosering?

De aanbevolen dagelijkse dosis is 3 tot 6 gram. Geconjugeerd linolzuur kun je het best bij je maaltijd innemen.

#10. Groene thee extract

Groene thee extract-min

Groene thee extract

Aan ons lijstje mag groene thee niet ontbreken. Van groene thee-extract is aangetoond dat het effectief is om af te vallen. Ook biedt groene thee vele andere gezondheidsvoordelen.

Hoe helpt groene thee bij gewichtsverlies?

Groene thee bevat twee verbindingen die bijdragen aan de eigenschappen van gewichtsverlies: cafeïne en catechines. Deze stimuleren de stofwisseling en de vetverbranding wat leidt tot gewichtsverlies. 

Cafeïne is een bekend stimulerend middel dat de vetverbranding verhoogt en de eetlust onderdrukt. Het combineren van groene thee-extract met een gezonde levensstijl kan leiden tot een lichamelijke transformatie. 

Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking?

Hoewel er geen onderzoek is gedaan naar de eetlustremmende eigenschappen van groene thee-extract zelf, is wel aangetoond dat catechines - met name EGCG - het metabolisme stimuleren en vet verminderen. 

De combinatie van EGCG en cafeïne in groene thee-extract werkt samen om het lichaam effectiever te maken in het verbranden van calorieën, wat kan leiden tot gewichtsverlies. Een onderzoek onder 10 gezonde mensen toonde zelfs een toename van 4% in verbrande calorieën na het nuttigen van een combinatie van EGCG en cafeïne.

Is het veilig?

Ja, het drinken van groene thee is veilig in doses tot 800 mg EGCG. Hogere doses (1200 mg EGCG en hoger) zijn in verband gebracht met misselijkheid.

Wat is de beste dosering?

De aanbevolen dosering voor groene thee met gestandaardiseerde EGCG als hoofdbestanddeel is 250 tot 500 mg per dag.

Conclusie

Eetlustremmers kunnen jou aardig helpen tijdens je race tegen de kilo’s. Maar voordat je naar de dokter stapt voor een recept voor farmaceutische eetlustremmers kun je ook eens diverse natuurlijke eetlustremmers proberen.

Als het goed is weet jij nu een hele hoop meer over natuurlijke eetlustremmers. Van bepaalde kruiden en planten is bewezen dat ze een enorm positief effect hebben in relatie tot gewichtsverlies. Laten we hiervan profiteren!

Hoewel de resultaten per persoon kunnen verschillen, lijken deze natuurlijke supplementen een goede benadering voor diegenen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke benadering van gewichtsverlies.

Eetlustremmers werken door:

 • De eetlust te verminderen
 • Het volheidsniveau te verhogen
 • De maagwerking te vertragen
 • De opname van voedingsstoffen te blokkeren
 • De eetlusthormonen te beïnvloeden

Mensen die dus liever geen afslankpillen nemen maar enkel hun eetlust wensen te verminderen kunnen daarvoor beroep doen op één van bovenstaande producten.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}