Beste fitnessapparaten voor thuis in 2023

Op zoek naar een fitnessapparaat voor thuis en geen idee welk toestel je best kiest? Of je nu op zoek bent naar een toestel om aan je conditie te werken, meer spieren te kweken of af te vallen, we behandelen het hier allemaal. Wil je snel te weten komen wat je beste keuze is? Probeer dan onze keuzehulp. Aan de hand van enkele vragen kom je zo te weten welk fitnessapparaat voor thuis het best bij je past.

beste fitnesstoestellen voor thuis

Beste cardio apparaten voor thuis

Cardio toestellen zijn uitermate geschikt om gewicht te verliezen. Maar naast afvallen is het ook gewoon leuk om fit te blijven en een goede conditie op te bouwen. Onder de categorie cardio apparaten vallen heel wat type apparaten. Denk maar aan de klassieke hometrainer of loopband maar ook de roeitrainer wint de laatste jaren aan populariteit.

1. Loopband

De loopbanden zijn zowat de populairste cardio fitnesstoestellen. In de gym is het vaak één van de apparaten dat het meest gebruikt wordt. Als we kijken naar de verkoopcijfers van loopbanden voor thuis zien we dat enkel de hometrainer en spinningfiets het beter doen.

Loopbanden bestaan er in alle formaten, voor zowel beginners als gevorderden, voor ieders budget… 

focus fitness slimline loopband in gebruik

Maar wil je echt een degelijke loopband kopen, dan moet je rekening houden met een budget dat tussen €600 en €1.000 ligt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de goedkopere modellen geen goede keuze kunnen zijn. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt met de beste loopbanden op vlak van prijs-kwaliteit. Zo vind je gemakkelijk een loopband dat goed bij je noden past.

LEESTIP: Bekijk onze lijst met beste loopbanden

focus fitness jet 2 loopband

Focus Fitness Jet 2

 • Beste loopband voor thuis
  Zowel geschikt voor beginners als voor iets gevorderde roeiers.
 • Snelheden van 1 tem 13 km/u
  Zodat je steeds een snelheid kunt vinden dat goed bij je training past.
 • 40 vooraf ingestelde programma's
  Waarvan 7 zelf programmeerbare zodat je steeds een goede training kunt volgen.

2. Crosstrainer

De crosstrainer is een vaak onderschat fitnessapparaat voor thuisgebruik. Niet alleen vind je snel betaalbare modellen, het heeft ook heel wat voordelen in vergelijking met andere type toestellen. Bij een crosstrainer wordt je lichaam bijvoorbeeld gespaard van schokkende bewegingen. Daar waar een loopband belastend kan zijn voor de knieën is dat bij een crosstrainer niet het geval. Door de soepele beweging die je lichaam maakt moet je inspanningen leveren zonder je botten, pezen etc te belasten. Dat maakt van de crosstrainer een ideaal toestel voor mensen die herstellen van een blessure alsook voor senioren.

tunturi cardio fit C30 in gebruik

In tegenstelling tot een loopband, hometrainer of spinning fiets train je bij een crosstrainer ook actief je armen. Uiteraard dien je hiervoor wel de armsteunen vast te houden. Op die manier zorgt de crosstrainer voor een uitgebreidere workout dan de meeste andere fitnessapparaten voor thuisgebruik. Ook voor de crosstrainers hebben onze experts een lijst gemaakt met de beste keuzes.

3. Hometrainer

Een klassieker onder de fitnessapparaten voor thuis is de hometrainer. De hometrainer is niet te verwarren met spinningfiets (ook wel spinningbike genoemd). Beide toestellen zijn enorm populair en lijken erg op elkaar maar toch zijn er kleine verschillen. Uiteindelijk komt het er op neer dat een hometrainer een toestel is dat voor een groter publiek de beste keuze is. Met een hometrainer kun je werken aan je conditie, herstellen van een blessure maar ook afvallen. Combineer dit dan nog eens met de allerbeste afvalpillen en je bent zo die overtollige kilo's kwijt.

hometrainer voor thuisgebruik


Zijn er bij je thuis meerdere mensen (en bijvoorbeeld ouderen) die van het fitnesstoestel dat je wilt aanschaffen gebruik zal maken? Dan is een hometrainer in de meeste gevallen je beste keuze. Net doordat je met het toestel zoveel verschillende kanten op kunt, is dit apparaat geschikt voor elke leeftijd, conditie of sportieve doelstelling. Ben je een echt doorgewinterde wielrenner, dan kies je beter voor de spinningfiets. Bij deze laatste lijkt het net iets meer alsof je echt op de baan aan het fietsen bent.

fitbike ride 6 hometrainer afbeelding

FitBike Ride 6

 • Beste hometrainer voor thuis
  Zowel geschikt voor beginners als voor iets gevorderde fietsers.
 • Fluisterstil tijdens gebruik
  Zodat je niet gestoord wordt door lawaai tijdens een rustige training.
 • 16 vooraf ingestelde programma's
  Zodat je steeds een training kunt vinden dat bij je doelstellingen past.

4. Roeitrainer

De roeitrainer is de laatste jaren aan een opmars bezig op vlak van populariteit. Hierbij moeten we wel zeggen dat de roeitrainer in de sportschool wel aan populariteit wint maar dat de verkoop voor thuisgebruik eerder beperkt is. Zeker in vergelijking met goed verkopende apparaten als de hometrainer en loopband. 

roeitrainer voor thuisgebruik

Nochtans kan de roeitrainer voor heel wat mensen een interessante keuze zijn. Het voordeel aan een roeitrainer is dat je niet enkel je conditie verbetert maar ook tegelijkertijd goed aan spieropbouw werkt. Bovendien train je zowel je boven- als onderlichaam met één toestel. Iets wat met de meeste andere cardio fitnesstoestellen niet mogelijk is. 


Ook op vlak van calorieverbruik is de roeitrainer een zeer efficiënt toestel. Tel daarbij op dat er erg compacte versies van roeitrainers bestaan en je snapt al snel waarom dit toestel volgens ons ondergewaardeerd is.

5. Spinningfiets

De spinning fiets wordt ook wel eens gezien als de hometrainer voor ervaren sporters. Een spinningfiets is waarschijnlijk de dichtste benadering tot het echte fietswerk.

Vaak voorzien van geavanceerd instellingen, is dit een ideaal apparaat om je conditie naar een hoger niveau te tillen.

spinningfiets voor thuis

Heb je er genoeg van om elke week naar de sportschool te moeten gaan om vervolgens heel wat geld te betalen voor een spinningsessie? Dan is het voor jou zeker een goede keuze om dergelijk toestel aan te schaffen voor thuisgebruik. Je zou er van versteld staan hoe snel je het toestel hebt terugverdiend én hoeveel tijd je bespaart.

Bovendien zul je met een spinningfiets in huis, snel geneigd zijn om tussendoor, wanneer je even tijd hebt, snel even het toestel op te springen om aan je conditie te werken.

Beste kracht apparaten voor thuis

Als het je doelstelling is om thuis conditie op te bouwen, dan kies je best voor een cardiotoestel. Wil je echter spieren kweken, dan zal een kracht toestel je meer van nut zijn. 

Er bestaan heel wat verschillende kracht apparaten. Hieronder bespreken we de belangrijkste. Weet wel dat je thuis ook veel krachtoefeningen kan doen waarvoor je geen toestel nodig hebt. Die krachtoefeningen zijn gebaseerd op je eigen gewicht. Denk daarbij aan Sit Ups, Crunches, Plank oefeningen, Push Ups ... 

1. Krachtstation

Een krachtstation is onder de krachttoestellen de grootste investering. Maar ook binnen de krachttoestellen zijn er zowel goedkope als dure toestellen. 

Voor minder dan €300 kan je al krachtstations voor thuis vinden waar je heel wat oefeningen op kunt doen. 

Zorgen krachtoefeningen zonder hulpmiddelen niet meer voor voldoende vooruitgang of zoek je een manier om ook thuis zwaardere krachtoefeningen te doen? Dan is een krachtstation een goede keuze!

krachtstation voor thuis

2. Dumbells

De Dumbells zijn erg geliefde producten. Voornamelijk omdat je er veel oefeningen mee kunt doen én ze erg gemakkelijk op te bergen zijn.

Bij veel dumbell sets krijg je ook nog eens een opbergdoos die je gemakkelijk in de kast kunt opbergen of onder het bed schuiven.

dumbells

De iets minder populaire maar zeker ook noemenswaardige variant van de dumbells zijn de kettlebells.

3. Pull up bars

De pull up bar is iets minder veelzijdig maar kan ook erg compact zijn. Er zijn namelijk modellen die je aan de deurlijst kunt ophangen.

Heb je voldoende plaats in huis dan kan een Pull Up Rack ook een optie zijn.

Zoals de naam al doet vermoeden dient de Pull Up bar om jezelf aan op te trekken. Bij dit toestel werk je meestal dus niet met gewichten maar gebruik je je lichaamsgewicht.

pull up bar

4. Trilplaten

De trilplaten zijn voornamelijk populair bij het vrouwelijk publiek. Nochtans is dit ook een zeer geschikt product voor mannen.

Bij de trilplaten is het erg belangrijk het juiste product te kiezen.

trilplaat voor thuis

Vaak zijn dit iets duurdere modellen maar je wilt uiteindelijk niet dat je trilplaat het na een maand gebruiken begeeft. Bij goedkopere modellen kan dit helaas wel eens het geval zijn.