.st0{fill:#FFFFFF;}

Beste hometrainer voor ouderen – Senioren hometrainer top 10 

Publicatie: 08/12/2021
Laatste update: 18/07/2023

 • Home
 • /
 • Beste hometrainer voor ouderen – Senioren hometrainer top 10

Het is nooit te laat om fit te worden. Vaak hoeft je als senior slechts 20 tot 30 minuten — twee of drie dagen per week — te trainen om een betere kwaliteit van leven te realiseren.

Trainen op een hometrainer is zeer gunstig voor senioren. Het kan de achteruitgang van de spieren vertragen en helpen bij het opbouwen van een beter lichaam met een groter uithoudingsvermogen.

Maar wat is nu de beste keuze voor senioren anno 2024? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Overzichtstabel beste hometrainers voor senioren in 2024

Geen tijd om het volledige artikel te lezen? In onderstaande tabel zie je snel de beste hometrainers voor senioren.

Afbeelding

Product

Prijs

fitbike senator hometrainer voor ouderen

FitBike Senator

virtufit htr 1.0 hometrainer voor senioren

VirtuFit HTR 1.0

BH Fitness TFB TFT Hometrainer voor senioren

BH Fitness TFB TFT

fitbike ride 5 hometrainer

FitBike Ride 5

Xterra Ligfiets SB2.5 Hometrainer

Xterra SB 2.5

klarfit relaxbike 6.0 SE lig-ergometer

Klarfit Relaxbike 6.0 SE

slim cycle hometrainer

Slim Cycle

nordictrack gx2 hometrainer

NordicTrack GX2

sole fitness r92 ligfiets hometrainer

Sole Fitness R92

Matrix U50

Sole Fitness R92

Waarom zouden senioren kunnen trainen met een hometrainer?

Hometrainers helpen je bij het fit worden. Krachttraining helpt ook om je lichaam te conditioneren, waardoor je een gezond niveau van mobiliteit en evenwicht kunt behouden. Het is ook geweldig voor je flexibiliteit. 


Balans & Flexibiliteit

Daarnaast helpen ze je bij het verbeteren van je motorische vaardigheden. Het verbeteren van het evenwicht met bepaalde oefeningen kan de kwaliteit van het latere leven enorm verbeteren. Het risico op vallen wordt bijvoorbeeld beperkt. Zo leef je dus langer, veiliger én blessurevrij. 


Waar we op letten bij de test

Wij hebben de 10 beste hometrainers voor senioren voor je op een rijtje gezet. Deze uitgebreide handleiding helpt je de juiste te kiezen. Na het lezen van dit artikel weet je alles over een geschikte hometrainer voor dagelijks gebruik!

Wij hebben op volgende zaken gelet:

 • Verstelbaar: wij vonden de verstelbaarheid belangrijk omdat het van belang is dat je in de juiste houding op de hometrainer kunt zitten. Als je de juiste houding aanneemt, voorkom je nek- en rugklachten.
 • Makkelijk in gebruik: wij hebben gemerkt dat senioren de voorkeur bieden aan apparaten die simpel in het gebruik zijn. Waar jongere generaties de voorkeur geven aan hometrainers die zijn gekoppeld aan geavanceerde consoles en applicaties, geven senioren over het algemeen de voorkeur aan de simpele apparaten.
 • Lage instap: op het apparaat klimmen is soms een probleem. Het opstappen op een fiets is vaak al te veel voor ouderen. Daarom hebben we extra opgelet of de machines een lage instap hebben.
 • Veilig in gebruik: extra handgrepen en rugsteunen worden zeer gewaardeerd vanwege de verbeterde veiligheid
 • Comfort: een comfortabele training wordt vooral bepaald door de zitting van de hometrainer. Voor ouderen is het belangrijk dat deze groot genoeg is. Ook bepaalt de afwerking en materiaalgebruik de mate van comfort. Gelzadels zijn over het algemeen zeer comfortabel bijvoorbeeld.

Tip: Bekijk ook onze lijst met beste hometrainers

TOP 10 hometrainers voor ouderen

Hieronder geven wij onze top 10 beste hometrainers voor ouderen en senioren. Op basis van het grondig lezen van diverse reviews én onze eigen bevindingen hebben we de volgende 10 apparaten geselecteerd:


Nummer 1: FitBike Senator Hometrainer

De Senator met ergometer is een van de meest geschikte fitnessapparaten voor ouderen. Deze FitBike is trouwens ook geschikt voor fitte thuissporters of revaliderende mensen. Het sterke en robuuste frame kan vrijwel elke soort training aan.

Dankzij de lage instap kunnen mensen die slecht ter been zijn makkelijk op- of afstappen.

Functionaliteiten FitBike Senator Hometrainer:

 • EMS weerstandsysteem
 • 32 weerstandniveaus
 • Duidelijk en verlicht LCD-scherm
fitbike senator hometrainer voor ouderen

FitBike Senator Hometrainer

Een van de grootste pluspunten van de FitBike Senator is dat het een ergometer is. Fietsen met wattage is uitermate geschikt voor mensen die herstellende zijn van een blessure. 

> Bekijk de beste prijs voor de FitBike Senator Hometrainer

Het verlichte display is duidelijk en helder en je kunt er gemakkelijk al je trainingsgegevens van aflezen. De uitgebreide trainingscomputer biedt een variatie van trainingen aan. De hometrainer beschikt ook over een hartslagsensor. Zo kun je bijvoorbeeld op basis van je hartslag trainen.

 

Voordelen van de FitBike Senator Hometrainer:

 • Lage instap
 • Zeer robuust en stabiel
 • Ergometer (ideaal voor revalidatie)
 • Ergonomisch ontwerp
 • Zadel horizontaal en verticaal verstelbaar

Nummer 2: VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

Dit is een tamelijk simpele hometrainer. Het is dan ook het instapmodel van VirtuFit. De HTR 1.0 hometrainer is dankzij de ingebouwde hartslagsensor geschikt om in korte tijd een goede conditie op te bouwen.

Deze VirtuFit hometrainer heeft een brede stabilisator aan de achterkant en dit zorgt voor meer stabiliteit. Verder zorgt het verstelbare stuur en zadel voor een extra comfortabele zitting. Je zult vanzelf de juiste houding aannemen en dit voorkomt nek- of rugklachten.

virtufit htr 1.0 hometrainer voor senioren

VirtuFit HTR 1.0

Functionaliteiten VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer:

Er zijn 8 weerstanden waar je uit kunt kiezen. De weerstanden zijn gemakkelijk aan te passen dankzij de speciale weerstandsknop. 

Het heldere display geeft je direct alle relevante informatie zoals: je trainingstijd, de gereden afstand, het calorieverbruik, je hartslag en je (gemiddelde) snelheid.


VirtuFit hartslagsensor

Er is de mogelijkheid om je hartslag te meten. Dit doe je door je handen op de sensoren te leggen en deze vast te houden.

Je hartslag kun je vervolgens aflezen op het scherm.

hartslagsensor virtufit htr 1.0 hometrainer voor ouderen

Hartslagmeter op VirtuFit HTR 1.0


Stuur en zadel zijn verstelbaar
Train je op basis van je hartslag? Dan is dit de perfecte manier om je conditie snel te verbeteren. Zorg er wel altijd voor dat je hartslag constant blijft.Ook is er plek om je telefoon of tablet op de HTR 1.0 te plaatsen. Zo kan je heel gemakkelijk tijdens het trainen een film of serie kijken. En als je wat wilt drinken tijdens je training kun je een waterfles in de bidonhouder plaatsen.

Het zadel van de HTR 1.0 is zowel verticaal als horizontaal te verstellen. Ook kun je de hendels van het stuur kantelen. De HTR 1.0 is voorzien van stevige voetpedalen en je kunt ze door middel van de voetriemen naar wens afstellen. Dit garandeert een comfortabele en veilige training.

verstelbaar stuur virtufit htr 1.0 hometrainer voor senioren

Verstelbaar stuur van de VirtuFit HTR 1.0

> Bekijk de beste prijs voor de VirtuFit HTR 1.0


Voordelen VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

 • Neemt niet teveel ruimte in
 • Is stil in gebruik
 • Zadel is goed verstelbaar
 • Betaalbaar apparaat
 • 2 jaar garantie

Nummer 3: BH Fitness TFB TFT Hometrainer

De Fitness TFB is vanwege haar lage instap zeer geschikt voor senioren. Hij is speciaal ontworpen voor mensen die moeite hebben met flexibiliteit. Daarnaast is deze hometrainer erg makkelijk in het gebruik. 

De TFB hometrainer is makkelijk te bedienen en biedt vele trainingsmogelijkheden voor verschillende niveaus. Je kunt je training zo licht of zwaar maken als je wil. 

Dit type hometrainer wordt trouwens regelmatig gebruikt in fysiopraktijken en wellnesscentra. Je kunt met de Fitness TFB Hometrainer jarenlang uit de voeten. Bovendien mag je uitgaan van veilige trainingen, elke dag opnieuw.

BH Fitness TFB TFT Hometrainer voor senioren

BH Fitness TFB TFT Hometrainer

Functionaliteiten BH Fitness TFB TFT Hometrainer

Deze hometrainer is voorzien van een luxe 7" TFT touchscreen. Vanaf het heldere scherm kun je makkelijk je snelheid, tijd en het aantal verbrande calorieën aflezen. Ook geeft het scherm de RPM, wattage en je hartslag weer. 

Het apparaat weegt 53 kilogram en staat garant voor een maximaal gebruikersgewicht van maar liefst 130 kilogram. Deze massieve hometrainer heeft een vliegwiel van 14 kilogram. We hebben het dus over een zeer degelijk en stabiel apparaat.

Er zijn 12 vooringestelde programma's en je kunt kiezen tussen 20 weerstandniveaus. Ook kun je zelf trainingsprogramma's samenstellen op basis van je fysieke mogelijkheden en behoeften.

BH Fitness TFB TFT scherm

Scherm van de BH Fitness TFB TFT

Voordelen van de Fitness TFB TFT Hometrainer:

 • Lage instap
 • Mooi design
 • Duidelijk TFT scherm met touchscreen
 • Zeer stevig en robuust apparaat

Nummer 4: FitBike Ride 5 Hometrainer

Door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en grote veelzijdigheid is de FitBike Ride 5 enorm populair onder het jonge én oudere publiek.

De FitBike Ride 5 is namelijk zeer geschikt voor mensen met heupproblemen. ‘Onbelast fietsen’ op de Ride 5 is geen enkel probleem. Deze hometrainer biedt een veilig, effectief en betaalbaar revalidatieproces aan.

Naast onbelast fietsen kan je ook gebruik maken van 12 vooringestelde programma's. Ook kan je zelfstandig 4 programma's instellen. Met andere woorden: hij biedt vele trainingsmogelijkheden aan waardoor je elk fitnessdoel kunt behalen.
fitbike ride 5 hometrainer

FitBike Ride 5 Hometrainer

Comfort FitBike Ride 5

Het zadel is gemaakt van gel en dit zorgt voor een heerlijk zitcomfort. Het zadel is overigens verstelbaar: zowel horizontaal als verticaal. Ook kun je het stuur eenvoudig verstellen. Iedere gebruiker kan dus een ideale houding aannemen. 

De hometrainer is goed schoon te maken en hij past door zijn compacte afmetingen prima in een krappe ruimte. Dat maakt de Ride 5 geschikt voor appartementsbewoners (uit seniorencomplexen) die geen extra kamer hebben om hem neer te zetten. 


Functionaliteiten FitBike Ride 5 Hometrainer

De Ride 5 is geruisloos door zijn fluisterstille V-belt. Dit zorgt ervoor dat je op ieder moment van de dag kunt trainen zonder iemand tot last te zijn. Ook heeft dit type FitBike een vliegwiel van maar liefst 10 kilogram waardoor je kunt uitgaan van zeer soepele trapbewegingen. 

Door dit loodzware vliegwiel is de Ride 5 geschikt voor zowel de krachtigere als de rustigere trainingen. Er is veel aandacht besteed aan de stabiliteit van het apparaat. De Ride 5 kan een lichaamsgewicht tot maar liefst 150 kilogram aan.


Het LCD scherm

fitbike ride 5 lcd scherm

Het LCD scherm van de FitBike Ride 5

De FitBike Ride 5 is voorzien van een kleuren lcd-scherm. Hiermee kun je de weerstand makkelijk en snel verhogen of verlagen. Ook zijn er 16 weerstandniveaus waar je uit kunt kiezen.

Dankzij het heldere display is het mogelijk om vele trainingsgegevens in één oogopslag in je op te nemen. We hebben het dan over de volgende punten:

 • Je trainingstijd
 • De afstand
 • De snelheid
 • Het aantal omwentelingen
 • Je verbruikte wattage
 • De omgevingstemperatuur
 • Het aantal verbrande calorieën
 • Je hartslag

Voordelen van de FitBike Ride 5 Hometrainer

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Duurzame hometrainer
 • Mooi design
 • Goede kwaliteit
 • Handig in gebruik
 • Lage instap
 • Geruisloos door V-belt
 • 12 trainingsprogramma's

Leuk feitje over de FitBike Ride 5: hij won niet 1 maar 5 (!) keer de 'Best Reviewed' award van Kieskeurig.nl

> Bekijk de beste prijs voor de FitBike Ride 5


Nummer 5: Xterra Ligfiets SB2.5 Hometrainer

Wij waren erg onder de indruk van dit model van Xterra. Dit apparaat staat garant voor heerlijke, comfortabele trainingen. Het uiterlijk van het apparaat ziet er heel uitnodigend uit. 

Kies je voor de Xterra Ligfiets SB2.5, dan haal je een uiterst comfortabele ligfiets in thuis. Met deze ligfiets kun je zonder nek- of rugklachten dagelijks aan de slag.

De ergonomische stoel is zeer comfortabel en is bovendien verstelbaar. Ook is het stuur verstelbaar, je kunt dus helemaal op maat trainen. Perfect voor senioren die wat minder flexibel zijn: je stelt de stoel in op de laagste stand, dan is opstappen nooit een probleem.

Functionaliteiten van de Xterra SB2.5 Hometrainer

Met 24 trainingsprogramma's en 24 weerstandniveaus heb je ook genoeg trainingsvarianten. En je kunt muziek luisteren middels de ingebouwde speakers. Dit kun je doen door je tablet of telefoon aan te sluiten door middel van een aux-kabel. 


Voordelen van de Xterra SB2.5

 • Zeer comfortabel
 • Degelijk apparaat
 • Mogelijkheid tot afspelen van muziek
 • 24 trainingsprogramma's
 • 24 weerstandniveaus

> Bekijk de beste prijs voor de Xterra SB 2.5 Hometrainer Ligfiets


Nummer 6: Klarfit Relaxbike 6.0 SE lig-ergometer Hometrainer

Nooit eerder was trainen zo comfortabel als met de Relaxbike 6.0 SE. Dankzij deze hometrainer kun je heel ontspannen werken aan een groter uithoudingsvermogen, verstevig je je beenspieren en bovendien je hartgezondheid. En bovendien aan een zeer scherpe prijs!

klarfit relaxbike 6.0 SE lig-ergometer

Klarfit Relaxbike 6.0

Functionaliteiten Klarfit Relaxbike 6.0

Dankzij het MagResist-magnetische remsysteem — voorzien van 8 weerstanden — kun je als senior de ideale belasting uitzoeken en aanpassen.


Muisstil dankzij de SilentBelt Drive

De SilentBelt Drive zorgt voor een aangename training waarmee je niemand tot last bent. De buren en eventuele medebewoners zullen nergens last van hebben want het apparaat is te allen tijde muisstil.

Door SmartCardio Studio en het geïntegreerde PulseControl heb je altijd de volgende informatie in beeld:

 • Je trainingstijd
 • De snelheid
 • De afgelegde afstand
 • Het verbruikte aantal calorieën

Trainen met de Klarfit Relaxbike 6.0 SE hoeft overigens niet saai te zijn. Het apparaat beschikt namelijk over een stabiele tablethouder voor je smartphone, tablet of e-reader. 


Kinomap applicatie

Je kunt verbinding maken met de Kinomap-app zodat je toegang hebt tot 1000 verschillende digitale fietsroutes. Ook kun je muziek luisteren of een film kijken tijdens het trainen. 


Comfort
LCD scherm klarfit relaxbike 6.0 SE

LCD scherm van de Klarfit Relaxbike 6.0

Het ergonomische zitvlak is zeer geschikt voor oudere mensen. Mede dankzij de 4 standen. Binnen een handomdraai kan de zithoogte worden aangepast. Na elke training kun je de hometrainer ook makkelijk opbergen dankzij de transportwielen.

Voordelen van de Klarfit Relaxbike 6.0

 • 12 kg vliegwielgewicht
 • 8 verschillende weerstandniveaus
 • Gunstige prijs-kwaliteitverhouding
 • Zeer comfortabel
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen

Deze hometrainer is een absolute aanrader voor ouderen en senioren vanwege zijn aangename XL-zitting. De zachte rugleuning biedt extra ondersteuning en de zijhandgrepen bieden de nodige veiligheid. De lage instap vereenvoudigt het opstappen en afstappen.


Het fluisterstille pedaalsysteem zorgt voor een geruisloze training en de hometrainer is eenvoudig op te vouwen. Bovendien is hij makkelijk op te bergen dankzij transportwieltjes. Het maximale gebruikersgewicht van deze Slim Cycle hometrainer is 136 kg.

slim cycle hometrainer

Slim Cycle Hometrainer

Functionaliteiten Slim Cycle Hometrainer

Er zijn 8 instelbare pedaalweerstanden waaruit je kunt kiezen. Ook is er keuze uit 3 verschillende krachtniveaus. Deze bieden je een veelzijdige lichaamstraining.

De handgrepen van deze Slim Cycle hometrainer zijn voorzien van een ingebouwde hartslagmeter. De geïntegreerde trainingscomputer toont de volgende gegevens:

 • Je hartslag
 • De trainingsafstand
 • De snelheid
 • Het calorieverbruik

Voordelen van de Slim Cycle Hometrainer

 • Comfortabel
 • Gebruiksvriendelijk
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Extra groot zitvlak
 • Rugleuning en zijhandgrepen voor extra veiligheid

Deze hometrainer is zeer stabiel en heeft een lage instap. Dit zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring. Bovendien is het zadel erg comfortabel en deze is op verschillende manieren verstelbaar. Door de ingebouwde ventilator blijft je koel tijdens de training.

Dit belooft optimaal comfort en een veilige training. De NordicTrack GX2 is een zeer veelzijdig apparaat dankzij de vele mogelijkheden. Ook zijn er veel trainingsprogramma's waaruit je kunt kiezen en je kunt ze ook aanpassen naar eigen wens. 

nordictrack gx2 hometrainer

NordicTrack GX2

Functionaliteiten NordicTrack GX2

Het duidelijke display is helder, verstelbaar en geavanceerd. Doordat het display verstelbaar is kun je hem afstellen naar jouw ideale hoogte zodat je alles makkelijk kunt zien.

trainingscomputer nordictrack gx2

Trainingscomputer van de NordicTrack GX2

De NordicTrack GX2 7U kan worden gekoppeld aan een speciale applicatie genaamd: iFit. Dit is een bekende sportapplicatie en populair onder jongere gebruikers. 

Dankzij deze app beschik je over extra trainingsmogelijkheden zoals mooie routes in steden zoals Barcelona of Parijs. Voel je je iets te oud voor deze grote, drukke steden? Geen probleem, dan kun je als senior ook genieten van rustige gebieden. 


Voordelen van de NordicTrack GX2

 • Maximaal belastbaar tot 125 kg
 • Zeer veilig en comfortabel
 • Makkelijk verstelbaar
 • Gebruiksvriendelijk
 • Ingebouwde ventilatoren
 • Maar liefst 20 voorgeprogrammeerde trainingen

> Bekijk de beste prijs voor de NordicTrack GX2


Nummer 9: Sole Fitness R92 Ligfiets Hometrainer

Train je met een ligfiets dan train je zonder het risico op pijn. SOLE’s R92 Hometrainer is een van de beste apparaten die je fysieke uitdagingen biedt zonder je gewrichten te belasten. 

Perfect voor ouderen dus en dankzij de lage instap is deze hometrainer ook geschikt voor mindervaliden. De SOLE R92 biedt comfort tijdens je training met een gevoerde, verstelbare zitting en geïntegreerde koelventilator. 

sole fitness r92 ligfiets hometrainer

Sole Fitness R92 Ligfiets

Gezonde houding

Het is een solide machine en de zitting en rugleuning zorgen voor een comfortabele trainingssessie. De SOLE R92 indoor ligfiets biedt je de mogelijkheid om te sporten terwijl het lichaam in een natuurlijke positie blijft. 

Dit zorgt voor minder belasting van knieën, heupen en enkels tijdens je training en is uitermate geschikt voor trainingen met lage intensiteit of hoge prestaties. Perfect voor senioren en mindervaliden.


Functionaliteiten Sole R92

Dit nieuwe verbeterde model is stijlvol opnieuw ontworpen voor een modernere uitstraling. De hometrainer presteert niet alleen goed, maar hij ziet er ook geweldig uit. 

Het biedt je ook andere handige functies, waaronder:

 • Een tablethouder
 • Een USB-oplaadpunt
 • Bluetooth-audio-integratie
trainingscomputer van de sole fitness r92

Trainingscomputer van de Sole Fitness R92 Hometrainer

Hoewel de SOLE R92 niet alle geavanceerde programma's aanbiedt die sommige andere apparaten wel hebben, heeft het alles wat je nodig hebt. Een veilige en comfortabele training waarvan je de intensiteit kan instellen. Wat wil je nog meer?


Voordelen Sole R92

 • Zeer comfortabel
 • Trainen in een natuurlijke positie
 • Geen belasting van je gewrichten
 • Mooi design

Matrix staat bekend om zijn krachtige, innovatieve en stijlvolle fitnessapparaten. De hometrainers van Matrix hebben een lange levensduur en garanderen een uiterst comfortabele training.

Het speciale en zeer comfortabele zadel is verstelbaar en samen met het verstelbare stuur zorgt dit voor een optimale houding. 

Matrix U50

Matrix U50 Hometrainer

Functionaliteiten

In totaal zijn er maar liefst 30 weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen. Ook is er een breed scala aan trainingsprogramma's beschikbaar. Zo beschikt de XR over 5 standaard work-out programma's: 

 • Een handmatig programma
 • Een intervalprogramma
 • Een wattprogramma
 • Een hartslagprogramma
 • En het speciale Sprint 8 programma

Dit laatste programma is een intensieve intervaltraining voor vetverbranding en spieropbouw in de vorm van korte trainingen. 

Voordelen Matrix U50

 • Maximaal belastbaar gewicht 159kg
 • Mooi design
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Krachtig apparaat
 • Comfortabel
 • Veilig in gebruik
 • Verstelbare stoel en stuur

Wat is de beste hometrainer voor senioren?

Wat ons betreft bieden VirtuFit, SOLE, Slim Cycle en FitBike de beste hometrainers aan die geschikt zijn voor oudere mensen.

Welke hometrainer voor ouderen heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding?

De FitBike Ride 5 heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vele jaren is dit type FitBike enorm populair onder oudere gebruikers. De Ride 5 hometrainer is ook nog eens stabiel, degelijk en comfortabel in gebruik. Bekijk hier de prijs.

Welk merk hometrainers voor senioren is het beste?

FitBike focust zich op een brede doelgroep, daarom kun je als senior je hart ophalen bij dit fitnessmerk.

Wat is het verschil tussen een hometrainer en een spinningfiets?

Een hometrainer kun je vergelijken met een stadsfiets. Een spinningfiets lijkt meer op een racefiets. Je houding is dus voorovergebogen. Vaak wordt een spinningfiets gebruikt om krachtige trainingen te doen. Een hometrainer wordt vaak voor lichtere cardio-oefeningen gebruikt.

Dankzij een goede hometrainer zal je mobiliteit en zelfvertrouwen enorm toenemen. Dat klinkt als een goede investering. En natuurlijk mogen we niet vergeten dat sporten endorfine vrij maakt. 

Dat endorfine ons gelukkig maakt is een wetenschappelijk feit. Regelmatige lichaamsbeweging houdt je mentale gezondheid ook onder controle. 

Wat zijn de voordelen van een hometrainer?

 • Verbeteren van motorische vaardigheden
 • Verbeteren van je flexibiliteit
 • Trainen naar een gezond hart (verbeteren van je cardiovasculaire gezondheid)
 • Verbeteren van je psychische gezondheid
 • Mogelijke daling van medische gezondheidskosten

Je zult merken dat je over meer energie en lichaamskracht beschikt om deel te nemen aan je favoriete activiteiten. Ook zul je minder snel moe worden, dus meer kunnen genieten van de activiteiten met je eventuele kleinkinderen.

Verminderde mobiliteit op latere leeftijd is vaak te wijten aan een gebrek aan cardiovasculaire gezondheid. Door middel van trainen op een hometrainer krijg je het bloed aan het pompen en kun je je hart sterker maken.

Kortom, genoeg reden om een degelijke hometrainer aan te schaffen die speciaal gericht is op het gebruik van senioren. Hopelijk ben je wat wijzer geworden wat betreft het aanbod van degelijke hometrainers voor ouderen en senioren.

Afsluitende woorden

Hopelijk ben je wat wijzer geworden wat betreft het aanbod van hometrainers die geschikt zijn voor ouderen en senioren. 

We wensen je heel veel succes tijdens de aanschaf en natuurlijk bij het trainen.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.


Bekijk alle artikels van Chesney

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}