.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Veel voorkomende mythes over afslankpillen

Auteur: Chesney
Publicatie: 21/02/2023
Laatste update: 21/02/2023

Er is nog steeds veel te doen rond de werking van afslankpillen en of ze al dan niet effectief zijn. Zo doen er best wat mythes de ronde die helemaal niet kloppen.

In dit artikel wil ik hier graag wat extra duiding bij geven. Zo weet jij waar je aan toe bent en waar je je aan kunt verwachten.


Mythe 1: Afvallen zonder te diëten

Gewicht verliezen kun je doen op allerlei manieren. Maar als je denkt dat je je huidige levensstijl kunt behouden, dagelijks een pilletje nemen en je dan opeens zult gaan afvallen, dan zal je bedrogen uitkomen.

Afslankpillen kunnen zeker helpen maar het 'echte werk' moet je nog altijd zelf doen. En in de meeste gevallen betekent dat dat je ook op je voeding zult moeten letten.


Mythe 2: Beweging is overbodig

Op een gelijkaardige manier als de eerste mythe, beweren producenten van afslankpillen wel eens dat extra lichaamsbeweging overbodig is. 

Maar zowel voeding als beweging zijn de 2 belangrijkste zaken die je echt zullen doen afvallen. Een goed supplement kan daarbij een hulpmiddel zijn.

In essentie is afvallen zeer eenvoudig. Meer calorieën verbranden dan opnemen. Om zo snel mogelijk resultaat te zien zal je dus op je voeding moeten letten (minder calorieën opnemen) én meer bewegen (meer calorieën verbranden). 

Die extra beweging kun je vinden door buiten te gaan lopen of gewoon thuis op de roeitrainer of hometrainer te sporten.


Mythe 3: Afslankpillen verhogen je stofwisseling

Dit is een uitspraak die heel vaak terugkomt. Stofwisseling versnellen met pillen is in principe niet mogelijk. Wél kan je metabolisme tijdelijk een boost krijgen door de stoffen die in deze pillen zitten. Zo kunnen de stoffen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je lichaamstemperatuur zal stijgen. 

Daardoor zal je lichaam in rust toestand meer calorieën gaan verbruiken. Maar je stofwisseling permanent verhogen zal het dus niet doen. Het blijft eerder bij een (tijdelijke) boost.


Mythe 4: Afslankpillen werken helemaal niet

Er zijn wel degelijke afslankpillen die écht werken. Maar dat zijn helaas niet de goedkope middeltjes die je bij Kruidvat of een andere drogisterij kunt vinden.

Om de goede van de slechte te kunnen onderscheiden kun je best de ingrediënten van de afslankpil van dichterbij bekijken. 

Eenmaal je weet wat de ingrediënten zijn, is het al heel wat gemakkelijker om mooie marketing taal (zoals bij de prima afslankpillen) te onderscheiden van middelen die wél werken.


Mythe 5: Afslankpillen zijn ongezond

Integendeel, de bedoeling van deze pillen is dat ze je voeding aanvullen. Dat ze een toegevoegde waarde bieden. Maar opnieuw is het daarbij belangrijk om de juiste te kiezen.

Als je uiteindelijk Iomax gaat gebruiken zoals Samantha Steenwijk, dan heb je een illegale afslankpil dat inderdaad erg schadelijk is voor je gezondheid.

Maar een goede keuze kan wel vitamines en mineralen bevatten die je nodig hebt en je de energie geven om te sporten, je verzadigd doen voelen waardoor je minder gaat eten etc.


Welke (positieve of negatieve) mythes over afslankpillen heb jij al gehoord?

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}