.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Minus XL Afslankpillen Review: Een wonder voor gewichtsverlies?

Auteur: Chesney
Publicatie: 07/06/2022
Laatste update: 28/05/2023

Gewichtsverlies is voor veel mensen geen makkelijke opgave. Gezond eten en elke dag voldoende lichaamsbeweging krijgen kan namelijk enorm moeilijk zijn om vol te houden. En precies daarom kan het zo verleidelijk zijn om op zoek te gaan naar hulpmiddelen, die het afvallen makkelijker maken. 

Afslankpillen zijn producten die perfect op deze behoefte inspringen. Daarom vragen onze lezers ons regelmatig om bepaalde afslankproducten eens kritisch onder de loep te nemen. En een veel verzocht product is de MinusXL afslankpil. 

Daarom geven we in deze review onze ongezouten mening over deze afslankpil: Is het echt een aanrader voor gewichtsverlies? Of zijn de effecten overdreven en kan je het product daarom toch beter niet kopen? Lees dus snel verder! 

Wat zijn de Minus XL afslankpillen? 

Minus XL afslankpillen-min

Minus XL is een afslankpil die bestaat uit twee hoofdingredienten: Extracten van groene thee en frambozenketonen. Deze twee ingredienten zijn om specifieke reden gekozen.

Extracten van groene thee worden uit ongefermenteerde theebladen gehaald. En het is in talloze onderzoeken bewezen dat deze extracten vele positieve effecten hebben op gewichtsverlies. Daarom is het ook een van de meest gebruikte ingrediënten in afvalproducten.  

Frambozenketonen is de stof die frambozen die herkenbare frambozengeur geven. Maar  ook worden ze in kleinere hoeveelheden gevonden in  fruiten, zoals veenbessen en kiwi’s. 

Vroeger werd frambozenketonen voornamelijk gebruikt als smaakversterker voor bepaalde voedingsmiddelen, zoals ijs en frisdrank. 

Maar recentelijk zijn er ook een aantal onderzoeken uitgevoerd, die hebben aangetoond dat de stof misschien een positief effect kan hebben op gewichtsverlies. Daarom worden frambozenketonen steeds vaker toegevoegd aan gewichtsverlies producten, waaronder dus de Minus XL afslankpil.

Het winnen van frambozenketonen is overigens een erg duur proces: je zou namelijk 41 kilogram aan frambozen moeten hebben om een enkele dosis eruit te halen. En een kilogram frambozen zou je slechts 1 tot 4 mg ketonen opleveren. 

Daarom worden de frambozenketonen die je in supplementen vind synthetisch gemaakt. In andere woorden: Ze zijn dus niet natuurlijk.

Wat is de prijs en waar kan je het kopen? 

Je kunt 2 pakken Minus Xl kopen voor 19,95. Een pak bevat 30 capsules. En je gebruikt 1 capsule per dag. Je kunt met een aankoop dus twee maanden vooruit. 

Vroeger werd Minus XL nog op Bol.com verkocht. Maar dat is op dit moment niet meer het geval. Ook worden de Minus XL afslankpillen niet meer bij de Kruidvat verkocht. Daarom ben je op de website van de producent aangewezen.

Wat zeggen studies over groene thee en frambozenketonen? 

Wat is Iomax-min

Maar nu even wat meer over de wetenschappelijke onderzoeken naar groene thee en frambozenketonen. Je hoeft niet hard te zoeken om een onderzoek te vinden die de positieve effecten van groene thee onderschrijft. Er is namelijk overweldigend bewijs dat groene thee kan helpen bij afvallen:

  1. De cafeïne die in groene thee zit is een stimulant die kan helpen bij vetverbranding. 
  2. Er zitten een aantal antioxidanten in die je metabolisme kan verhogen
  3. Het bevat de aminozuur theanine, die stress verminderd. En voor veel mensen is stress een trigger om te eten.
  4. Het verhoogt de vetoxidatie en verbetert je insulineactiviteit.

Maar ook hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat groene thee een ondersteunende rol kan spelen bij gewichtsverlies. 

Bij frambozenketonen werd er vanuit gegaan dat het een positief effect kan hebben op gewichtverlies, omdat de stof qua moleculaire structuur erg lijkt op capsaicin en synephrine; twee andere stimulanten die je metabolisme kunnen verhogen. 

Daarom zijn er verschillende onderzoeken naar de stof gedaan. En in deze (reageerbuis) studies werd ook een bepaalde potentie aangetoond. Frambozenketonen zorgde namelijk voor:

  • Een verhoogde vetafbraak: Dit kwam omdat de cellen van de ratten meer van het ververbrandende hormoon noradrenaline maakte
  • Meer productie van het hormoon adiponectine: Dit hormoon speelt een rol bij het reguleren van je metabolisme en je bloedsuikerspiegel. Het is in studies aangetoond dat mensen met een laag adiponectine gehalte een hoger risico hebben op obesitas. Hierdoor wordt aangenomen dat een hoger niveau kan helpen bij het afvallen.

Dat klinkt natuurlijk geweldig. Maar of de onderzoeken ook zo betrouwbaar zijn is nog maar de vraag. 

De verhoogde vetafbraak trad namelijk alleen op toen muizen enorm veel vet toegediend kregen; de groep die frambozenketonen toegediend kregen kwamen toen minder gewicht aan dan de controlegroep. 

muizenstudie

Frambozenketonen zorgde dus voor minder gewichtstoename. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat het ook zal helpen met afvallen!

Daarnaast werd het hormoon adiponectine pas verhoogd bij een extreem hoge dosis frambozenketonen: 100 keer zo hoog als de aanbevolen dosis. Het is niet mogelijk om deze hoeveelheid toegediend te krijgen. En daarnaast is het ook niet met zekerheid te zeggen dat hetzelfde effect zal optreden bij mensen.  

Er is slechts één studie op mensen uitgevoerd die een mogelijk positief effect heeft aangetoond. Maar in deze studie kregen de proefpersonen een cocktail van frambozenketonen, knoflook en peper. Het is dus niet met zekerheid te zeggen dat het positieve effect ekel en alleen door de frambozenketonen optrad.

Kortom: Er is veel minder (overtuigend) bewijs over de effecten van frambozenketonen. En er zal meer onderzoek moeten worden gedaan om de effecten vast te stellen. 

PhenQ

Beter alternatief: PhenQ

Aanrader van de redactie: PhenQ is een alles-in-één afslankpil dat reeds jarenlang succesvol de markt domineert. Ervaringen van anderen zijn overweldigend positief en dit zonder bijwerkingen. De PhenQ afvalpil is ook goedgekeurd door alle mogelijke medische instanties en dus volledig veilig voor gebruik (volgens de aanbevelingen). Let wel op voor namaakproducten. Volg daarom onderstaande link naar de officiële website.


>> Bekijk de officiële website

De claim van Minus XL

We weten nu wat meer over de twee hoofdingredienten van Minus XL. En het (mogelijke) effect die deze ingredienten hebben op gewichtverlies. Met deze kennis willen we nu gaan kijken naar de claims die over het product wordt gedaan.  

En hierdoor wordt je meteen al behoorlijk sceptisch. Het bedrijf achter het product beweert namelijk dat je alleen de pillen hoeft te slikken. En dan voor de rest niet meer over gewichtsverlies hoeft na te denken.

Minus XL afslankpillen 2-min

Je neemt simpelweg 1 capsule per dag. En dat zou dan genoeg moeten zijn om de kilo’s kwijt te raken. Een dieet is voor de rest niet nodig! Een claim die we ook terugzien bij de bedenkelijk producten van PRIMA.

Verder wordt ook beweert dat je binnen 4 weken genoeg zult afvallen om weer die jurk of park te kunnen dragen, waar je te zwaar voor bent geworden. En dat is zonder ook maar te weten hoeveel je op dit moment precies weegt!  Dat is natuurlijk een bewering die je niet zomaar kunt maken.   

Het bedrijf achter Minus XL

Er worden dus behoorlijk ongeloofwaardige beweringen over de positieve effecten van Minus XL gedaan. Maar daar komt ook nog eens bovenop dat het bedrijf achter het product wel eens in opspraak is gekomen. 

Zo kwamen er veel klachten binnen over de producten Vitasup en Maatjelichter: Naast dat de producten niet goed zouden werken kwam het ook voor dat de producten helemaal niet geleverd werden. 

De feiten

Afslankpillen en/of supplementen zullen nooit meer dan een hulpmiddel zijn voor gewichtsverlies. Gewichtsverlies treed namelijk alleen op, wanneer je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt. En om dit calorietekort mogelijk te maken is het kiezen van de juiste voedingsmiddelen en het maken van aanpassingen aan je levensstijl cruciaal.

voeding en lichaamsbewegingjpg-min

Zelfs als er in de toekomst hard bewijs komt dat frambozenketonen een positief effect hebben op gewichtsverlies, zal het supplement een minimale bijdrage leveren. Je zult nog steeds de juiste voedingskeuzes moeten maken. 

Onze conclusie 

Je kunt Minus XL beter niet kopen. Het bedrijf achter het product heeft namelijk een slechte reputatie. En het product zal zijn ongeloofwaardige beweringen sowieso niet kunnen waarmaken; supplementen en afslankpillen zullen namelijk nooit de oplossing zijn voor gewichtsverlies. Ze kunnen wél een hulpmiddel zijn, zeker als je dan voor een bewezen product als PhenQ kiest.

Daarnaast is er op dit moment geen overtuigend bewijs over de positieve effecten van frambozenketonen. Je kunt eigenlijk alleen zeggen dat de stof potentie heeft. Maar dat er meer onderzoek naar gedaan moet worden. 

Natuurlijk is het wel zo dat groene thee extracten een bewezen positief effect heeft op gewichtsverlies. Maar toch zal dit effect maar minimaal zijn. En daarnaast kan je deze stof ook in talloze andere producten vinden. Of je kunt zelf gewoon een kopje groene thee zetten!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}