.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Appelazijn pillen Kruidvat – Kun je er echt mee afvallen?

Auteur: Chesney
Publicatie: 13/12/2021
Laatste update: 24/08/2023

Ben jij bekend met appelazijn pillen?

Ik heb zelf appelazijn capsules gekocht bij Kruidvat en getest met als doel om er mee af te vallen. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met deze appelazijn pillen en geef ik je een beter alternatief dat wél echt werkt als je wilt afvallen.

Hoewel appelazijn pillen heel wat gezondheidsvoordelen biedt, heeft het mij niet geholpen om extra kilo's kwijt te raken.

PhenQ
Beter afslanksupplement: PhenQ
 • Onderdrukt eetlust
 • Verbrandt opgeslagen vet
 • Blokkeert vetproductie

Actieve ingrediënten in Kruidvat appelazijn pillen met Chilipeper

Voordat ik de appelazijn capsules van Kruidvat heb gebruikt, heb ik eerst onderzocht wat nu precies het actieve ingrediënt is. Door het fermentatieproces is het actieve ingrediënt in deze pillen "acetic acid". 

Er zijn wel heel wat wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar deze stof zoals het effect op lange termijn op vlak van veroudering bij ratten. En het zou ook voordelen bieden voor gewichtsverlies maar veel hangt daarbij af van de kwaliteit van het product.

De ingrediënten zijn:

 • Appelazijn (385 mg per capsule)
 • Gelatine
 • Vulstof (dicalciumfosfaat)
 • Stabilisatoren (magnesiumzouten van vetzuren, siliciumdioxide)
 • Mineralen
 • Capsicum extract (capsicum annuum) (1,7 mg per capsule)
 • Chroom (18µg per capsule)
 • Zink  (0,5 mg per capsule)
 • Vitamine B2 (21mg per capsule)

Wat je misschien opgevallen is, is dat de appelazijn pillen van Kruidvat ook chilipeper (capsicum annuum extract) bevatten. Op zich geen slecht idee. Chilipeper zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling zal versnellen. Doordat je lichaam intern "warmer" wordt, zul je meer energie verbranden. Dit zou moeten leiden tot een hoger verbruik van calorieën waardoor je dus gewicht zou verliezen.

Maar het effect van die chilipeper is - door de lage hoeveelheid van 1,7mg per capsule - enorm laag. En je gaat er echt geen kilo's meer door afvallen of buikvet mee kwijtraken.

Naast chilipeper bevatten de pillen ook chroom en zink. Maar bij een gezond uitgebalanceerd dieet, zou je al voldoende chroom en zink moeten opnemen. Bovendien bevatten de pillen meer chroom dan je dagelijks nodig hebt.

Cafeïne zit er niet in, een gemiste kans want cafeïne heeft z'n functie in afslankpillen toch al behoorlijk bewezen.


Mijn ervaringen met Kruidvat Appelazijn Tabletten

kruidvat appelazijn pillen L4F

Appelazijn capsules van Kruidvat

De appelazijn tabletten van de Kruidvat mogen een prima keuze lijken als je wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen.

Deze capsules bevatten naast appelazijn namelijk ook chroom en zink. 

Maar na deze pillen zelf getest te hebben - oorspronkelijk met het idee om af te vallen - kan ik je vertellen dat je er geen gewicht mee zult verliezen.

De pillen zijn wel gemakkelijk in te nemen en hebben geen vieze smaak. Maar de hoeveelheid appelazijn in de pillen is wat aan de lage kant én er is geen mogelijkheid om de kwaliteit ervan te checken. Dat doet mij sterk vermoeden dat dit zeker niet de beste kwaliteit tabletten zijn. 

De prijs is wel een positief iets. Ik heb een flesje met 85 capsules gekocht voor €5,79. Dat komt neer op een kleine €0,07 per capsule of ongeveer €0,21 per dag wanneer je de aanbevolen hoeveelheid volgt.

Ps: we hebben al gelijkaardige pillen teruggevonden bij Action en Etos en ook daarvan is de kwaliteit betreurenswaardig. Zelfs de pillen van het merk Lucovitaal geven niet veel vertrouwen.

Appelazijn pillen - Werken ze echt

Hoeveel pillen moet je slikken voor het beste resultaat?

Gebruik in ieder geval niet meer dan 200 ml per dag.

De dosering van appelazijnpillen kan verschillen afhankelijk van het merk en de fabrikant. Over het algemeen wordt aanbevolen om de dosering te volgen die op de verpakking staat aangegeven en om niet meer te nemen dan de aanbevolen dosis.

Voor de meeste merken wordt aanbevolen om één tot twee pillen per dag in te nemen, bij voorkeur voor de maaltijd, met water. 

Als je de aanbevolen dosering van Kruidvat volgt, dan krijg je dagelijks 1155 mg appelazijn per dag binnen. Dat ligt dus nog heel erg ver van 200 ml per dag wat zou neerkomen op 200.000 mg.

Er zijn enkele bijwerkingen en risico's verbonden aan het gebruik van appelazijnpillen. Omdat appelazijn zuur is, kan het bij overmatig gebruik irritatie van de maag, slokdarm en keel veroorzaken. Bovendien kan het zuur glazuur van de tanden aantasten en tanderosie veroorzaken.

Mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken, diabetici of mensen met een nieraandoening moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van dit middel en eerst hun arts raadplegen. Het kan mogelijk de bloedsuikerspiegel en het kaliumgehalte in het bloed verlagen, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen met bepaalde medische aandoeningen. Ook combineren met andere afslankmedicijnen kan tot problemen leiden.

Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen moeten ook voorzichtig zijn bij het gebruik van appelazijnpillen en altijd hun arts raadplegen voordat ze beginnen met het nemen van voedingssupplementen.


De beste appelazijn pillen

De beste appelazijn pillen kiezen is quasi onmogelijk doordat veel merken niet transparant genoeg zijn over de kwaliteit van hun appelazijn en hoe het productieproces ervan eruit ziet.

Fyrostar appelazijn pillen

Fytostar Appelazijn 1200

4.0

Bevat naast appelazijn ook groene thee, Vitamine B6, & Chroom

beste afslankpil phenq

Beter alternatief om af te vallen

4.5

Als het enkel je bedoeling is om af te vallen met behulp van appelazijn pillen, dan zijn er betere alternatieven op de markt. Supplementen als deze bevatten meer stoffen die een positieve invloed hebben op gewichtsverlies.

Appelazijn biedt dus heel wat voordelen maar om af te vallen zul je betere resultaten bereiken met een dieetpil als PhenQ.Verschillen tussen merken

Sommige fabrikanten gebruiken alleen geconcentreerde appelazijn als ingrediënt, terwijl anderen andere ingrediënten toevoegen om de smaak of oplosbaarheid te verbeteren.

De toegevoegde ingrediënten kunnen bijvoorbeeld een coating of smaakstoffen zijn om de zure smaak van appelazijn te maskeren, of vulstoffen om de grootte van de tabletten of capsules te vergroten.

De dosering en concentratie van appelazijn kunnen ook verschillen tussen verschillende merken. Sommige merken kunnen bijvoorbeeld hogere concentraties appelazijn bevatten dan andere.

Bovendien kunnen er verschillen zijn in de kwaliteit en de bron van de appelazijn die wordt gebruikt in de verschillende merken.

Toen ik mijn onderzoek deed naar de appelazijn pillen van Kruidvat bleek dit zeker niet de beste kwaliteit te zijn. Er zijn andere producten die veel betere kwaliteit voorzien. Zoals deze pillen bij Bol.


Kun je appelazijn ook drinken?

Ja, je kunt appelazijn ook drinken. Maar neem niet meer dan 2 of 3 theelepels per keer. Deze kun je het beste vermengen met water. Dit mengsel kun je 2 tot 3 keer per dag – voor elke maaltijd – drinken. Overschrijd deze aanbeveling niet, want een overdosis kan gevaarlijk zijn.

Het nadeel van de vloeibare vorm is dat dit vaak een zure smaak heeft en dat niet iedereen die smaak even aangenaam vindt. En het is ook gewoon wat onhandiger om in te nemen dan een simpele pil of tablet. Daarnaast is het moeilijker om de juiste dosering te controleren.

Maar, de effectiviteit van vloeibare appelazijn is mogelijks wel beter omdat de actieve verbindingen mogelijks minder goed oplossen en worden opgenomen door het lichaam in pilvorm. Ook bevatten de pillen vaak vulstoffen die een ongewenst effect kan hebben op je lichaam en niet onbelangrijk, de pillen zijn vaak duurder van de vloeibare versie.

Kies je voor de vloeibare versie, dan kan ik deze van Bragg ten zeerste aanbevelen.


Ga je met appelazijn pillen afvallen?

Appelazijn biedt veel gezondheidsvoordelen en is erg breed inzetbaar. Maar om te zeggen dat je door wat appelazijn te drinken zult afvallen, dat is wat kort door de bocht. 

Als het je bedoeling is om gewicht te verliezen, dan kies je beter voor een fatburner of ander supplement dat zich richt op gewichtsverlies. Die supplementen zijn ontwikkeld om je daarbij te helpen. Daarnaast kunnen ze extra voordelen bieden zoals je stofwisseling versnellen of je hongergevoel onderdrukken. Iets wat met pure appelazijn pillen niet zal gebeuren.

Hoewel ik overtuigd ben van het placebo effect bij afslankpillen, is het wat mij betreft niet de moeite waard om enkel daarom appelazijn te gebruiken.


Zijn de MinusXL afslankpillen beter?

Wat mij betreft zijn de MinusXL afslankpillen zeker niet beter. Ten eerste heb ik geen goede ervaringen met de MinusXL afslankpillen. Ten tweede missen ze ook de vele voordelen die pure appelazijn bieden.

Als je dus een keuze gaat maken tussen MinusXL of pure appelazijn, kies dan voor de appelazijn.


Conclusie

Appelazijn pillen innemen kan de moeite waard zijn voor de gezondheidsvoordelen die het biedt al zijn er ook behoorlijk wat mythes die rondgaan over dit middel. Maar voor gewichtsverlies ben je beter af met een alternatief als PhenQ.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}