.st0{fill:#FFFFFF;}

Afvallen, Tips

Appelazijn pillen Kruidvat – Superfood of overgewaardeerde hype?

Publicatie:13 december 2021

Laatste update: 11 oktober, 2022

Door Anne-Marie Jonker

PhenQ
Betere eetlustremmer: PhenQ
  • Onderdrukt eetlust
  • Verbrandt opgeslagen vet
  • Blokkeert vetproductie

Ben jij bekend met de appelazijn pillen van Kruidvat? Dan weet je vast hoe deze tabletten kunnen bijdragen tijdens je race tegen de kilo’s. In deze blog informeren we je over de 2 belangrijkste gezondheidsvoordelen die appelazijn je kan bieden. 

Appelazijn tabletten: superfood of overgewaardeerde hype?

Bezoek je weleens een natuurvoedingswinkel of een juicebar? Dan zul je waarschijnlijk wel ergens appelazijn in de schappen of op het menu zien staan. Al jarenlang is het drinken of slikken van appelazijn een wereldwijde trend. 

Maar is dit terecht? Het zou een superfood zijn die ons helpt tijdens het afvallen… Maar is dit ook zo? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en zijn tot een verrassende conclusie gekomen! 

Na het lezen van deze blog weet jij precies wat de belangrijkste gezondheidsvoordelen zijn. En natuurlijk of je zult afvallen dankzij het slikken appelazijn pillen. Ga er lekker voor zitten want daar gaan we dan!

Maar voor we ingaan op wat de wetenschap te zeggen heeft over appelazijn pillen... Gaan we eens kijken naar wat appelazijn precies is. En wat de werking is van appelazijn tabletten.


Wat is appelazijn precies?

appelazijn

Appelazijn is een soort azijn afkomstig van… Juist, appels. De naam doet het al vermoeden. Om meer precies te zijn: het wordt gemaakt van het klokhuis, de schil en het vruchtvlees.

Om appels in azijn te veranderen moeten ze worden gecombineerd met gist. Dit start het fermentatieproces. Het proces voor de maak van appelazijn kun je in twee stappen verdelen:

Als eerste breekt de gist de fructose (suikers) in appels af en zet deze om in alcohol. Dit is het fermentatieproces. Vervolgens breken de bacteriën die tijdens het fermentatieproces worden geproduceerd de alcohol af tot een verbinding die azijnzuur wordt genoemd.


Waar komt het woord azijn (vinegar) vandaan?

Het schijnt dat azijn per ongeluk werd ontdekt als gevolg van het te lang laten staan van wijn. Daar komt zijn naam vandaan: ‘vin aigre’, wat Frans is voor ‘zure wijn’. Vinegar is de Engelse benaming van azijn. Zo, dan weet je dat ook weer.


Wat zijn de actieve ingrediënten in Kruidvat appelazijn pillen?

Azijnzuur is het actieve ingrediënt in appelazijn pillen. Kenmerkend aan azijn zijn de zure smaak en geur. Studies suggereren dat deze component — azijnzuur — de grootste reden is waarom appelazijn zoveel gezondheidsvoordelen heeft.


Waarom is appelazijn gezond voor ons lichaam?

Dit komt onder andere omdat azijnzuur voorkomt dat bepaalde soorten schadelijke bacteriën groeien en zich vermenigvuldigen. Sommige bacteriën leiden namelijk tot tuberculose. Dit is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie genaamd ‘Mycobacterium tuberculosis’.

Om deze reden wordt azijnzuur vaak gebruikt in ziekenhuizen en toegevoegd aan voorgeschreven medicijnen. Het gebruik van appelazijn pillen of als vloeistof wordt in de natuurlijke geneeskunde ook al eeuwenlang gebruikt als effectief medicijn.

appelazijn pillen

Dat is gelijk ons eerste grote gezondheidsvoordeel: het voorkomen en genezen van infecties door de natuurlijke afbraak van Mycobacterium tuberculosis. 

Heb je last van een infectie? Dan heb je misschien het meest gezonde en effectieve medicijn in je keukenkastje staan! 


Appelazijn tabletten en afvallen

Waar appelazijn pillen ook vaak voor gebruikt worden is de race tegen de kilo’s. En het is een zeer effectief middel, mits op de juiste manier toepast. Niet te veel maar ook niet te weinig. Wees gerust, daar ga je straks meer over lezen.

Veel mensen geloven dat het slikken van appelazijn pillen stofwisseling verhogend is en dat het onze vetverbranding versnelt. Dit is gedeeltelijk waar. Helaas is het niet voldoende om enkel appelazijn tabletten te slikken om zo je ongewenste kilo's in een rap tempo te doen laten verdwijnen. 

> Leestip: Beste afslankpillen die echt werken


Appelazijn brengt je bloedsuikerspiegel in balans

Helaas is extreem gewichtsverlies na het slikken van appelazijn pillen slechts een mythe. Het azijnzuur in appelciderazijn kan je wél helpen je hoge bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen. Dit is een enorm gezondheidsvoordeel en draagt bij tot een gezond gewicht.


Verlangen naar suiker

Bovendien vermindert het gebruik van appelazijn pillen je verlangen naar suiker. Dit kan leiden tot geleidelijk gewichtsverlies. Een van de redenen waarom we intense trek in suiker krijgen, is vanwege het pieken en dalen van je bloedsuikerspiegel. 

Die ‘crashes’ zijn vaak het gevolg van het eten van geraffineerde koolhydraten en suikers. Hierdoor schommelt je bloedsuikerspiegel de hele tijd. 

appelazijn vermindert verlangen naar suiker

Appelazijn vermindert verlangen naar suiker

Het is wetenschappelijk aangetoond dat azijnzuur (belangrijkste component in appelazijn pillen) helpt om je bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen. Je kunt voor een gezondere bloedsuikerspiegel dus een appelazijn tablet slikken voor je een maaltijd eet. 


Hoeveel appelazijn pillen moet je slikken voor het beste resultaat?

Gebruik niet meer dan 200 ml appelazijn per dag. De dosering in elke tablet is anders. Check daarom de dosering op de verpakking. Normaal gesproken vind je daar de aanbevolen hoeveel tabletten per dag. 


Kun je appelazijn ook drinken?

Ja, je kunt appelazijn ook drinken. Maar neem niet meer dan 2 of 3 theelepels appelazijn per keer. Deze kun je het beste vermengen met water. Dit mengsel kun je 2 tot 3 keer per dag – voor elke maaltijd – drinken. Overschrijd deze aanbeveling niet, want een overdosis appelazijn kan gevaarlijk zijn!


Kruidvat Appelazijn Capsules

Wil je appelazijn consumeren? De appelazijn pillen van de Kruidvat zijn een prima keuze. Deze capsules bevatten naast appelazijn ook chroom en zink. De pillen dragen bij tot een gezonde stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.

appelazijn pillen kruidvat

Appelazijn capsules van Kruidvat


Conclusie

Zo, dan zijn we aan het einde gekomen van deze blog over Kruidvat appelazijn pillen. Hopelijk heb je weer wat nieuws kunnen leren! Om de informatie voor je op te sommen… De 2 grootste voordelen van Kruidvat appelazijn pillen zijn:

  • De afbraak van bepaalde bacteriën helpt om infecties te genezen of te voorkomen
  • Daarnaast bieden appelazijn pillen een positieve bijdrage aan je stofwisseling en het verminderen in trek naar suikers

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.
Lees meer over haar op onze teampagina.

Anne-Marie Jonker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}