.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Afvallen met keto pillen? Werken keto supplementen echt?

Auteur: Chesney
Publicatie: 27/12/2021
Laatste update: 18/07/2023

Pro keto actives beste keto afslankpillen

Beste keto pillen: Keto Actives

Volgens onze test zijn Keto Actives de enige keto pillen die écht helpen met afvallen in de vorm van een ketogeen dieet.

>> Bekijk de officiële website

Wil je graag afvallen maar niets lijkt te werken? Het is vervelend om te zwaar te zijn, het maakt je vaak minder actief, gezond en onzeker over jezelf. Gelukkig weten voedingsdeskundigen, doktoren en wetenschappers steeds meer over hoe ons dieet ons gewicht beïnvloedt.

Voeding en beweging spelen logischerwijs een grote rol tijdens de race tegen de kilo’s. Maar wist je al dat er bepaalde verbrandingsfases zijn waarin je lichaam kan verkeren? En dat die fases ook veel invloed uitoefenen op ons gewichtsverlies?

Dat brengt hoop! Misschien is jouw lichaam nog nooit in ketose beland en lukt het afvallen daarom niet. Deze blog gaat over afvallen met behulp van keto pillen. Werken keto supplementen echt of is het een fabeltje?

Wij hebben het voor je onderzocht. We hebben alle feiten en fabels over keto tabletten voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij na het lezen van deze blog precies wat je kunt verwachten van dit type afvalmiddelen.

Wat is ketose?

Ketose is de toestand van je lichaam waarin vet verbrand wordt om energie te verkrijgen. Normaal gesproken gebruikt je lichaam voornamelijk koolhydraten om te functioneren. Denk aan brood, rijst, pasta en suikerrijk voedsel.

We verbranden per dag zo’n 1500 tot 2000 calorieën. Je organen werken de hele dag door om jou in leven te houden. Daar hoef je verder niets voor te doen. Je hoeft niet eens te sporten om deze calorieën te verbranden. 

Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt is je lichaam genoodzaakt om vet te verbranden in plaats van de geconsumeerde koolhydraten. Dit zorgt ervoor dat je redelijk snel kunt afvallen. Deze metabolische toestand wordt ook wel ketose genoemd. 

Als je lichaam in ketose verkeert verbrandt je lichaam dus vet als primaire energiebron in plaats van de geconsumeerde koolhydraten. Het vetverbrandingsproces resulteert in de productie van bepaalde vetzuren die ketonen worden genoemd. Vandaar de termen keto, ketogene en ketose.

Dit zijn de stoffen die het lichaam dan gebruikt voor energie wanneer er een tekort aan koolhydraten is. Veel mensen kiezen daarom vandaag de dag voor een keto dieet aangevuld door goede keto supplementen. 

Dit kan een zeer effectieve manier van afvallen zijn! Wij gaan het uitgebreid hebben over de werking van deze zogenaamde keto supplementen. Maar voor we daarmee beginnen eerst even iets over het belangrijkste element van de keto-lifestyle: het keto dieet.


Wat is een keto dieet?

keto dieet

Ingrediënten voor een koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet is — zoals de naam al doet vermoeden — een dieet dat koolhydraten beperkt. Denk aan suikerhoudend voedsel, pasta en brood. Ben je bang dat er niets meer overblijft wat je mag eten?

Vrees niet, je mag nog steeds genoeg eten! Het keto dieet focust zich trouwens niet op het reduceren van calorieën. Het dieet verlegt de koolhydraatinname naar de inname van eiwitten, vetten en gezonde groenten. Je zult veel eieren, kaas, vlees, vis en groenten eten. 

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten koolhydraatarme diëten. Je kunt er veel over lezen en bovendien zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan. 

Deze onderzoeken tonen aan dat het keto dieet drastisch gewichtsverlies kan veroorzaken en bovendien je gezondheid kan verbeteren. Als je wilt leven naar het keto dieet dien je een gedetailleerd maaltijdplan op te stellen. 

Je zult veel dienen te weten over de verschillende voedingswaarden van voedsel. Maar je kunt natuurlijk ook samenwerken met een diëtist of voedingsdeskundige. Deze persoon legt je precies uit wat je wel en beter niet kunt eten. 

Vaak wordt er een wekelijks of maandelijks menu samengesteld waar je mee uit de voeten kunt. Soms wordt dit dieet ondersteund door keto supplementen om het transformatieproces van je lichaam te versnellen. 


Hoe werken keto pillen?

Zoals je met een koolhydraatarm dieet je lichaam in ketose kan brengen, kan dit ook dankzij het innemen van zogenaamde keto tabletten. Als we het hebben over keto pillen, keto supplementen of keto afslankpillen hebben we het overigens over hetzelfde.

Keto pillen helpen je lichaam sneller in ketose te gaan. De beste keto pillen bevatten exogene ketonen die je kunnen helpen sneller af te vallen. Ze verhogen zo het energieniveau zodat je sneller afvalt. 

Pro keto actives beste keto afslankpillen

Beste keto pillen: Keto Actives

Volgens onze test zijn Keto Actives de enige keto pillen die écht helpen met afvallen in de vorm van een ketogeen dieet.

>> Bekijk de officiële website

Wat is de keto griep?

Keto pillen kunnen je ook helpen de gevreesde "keto-griep" te voorkomen. Wat is de keto griep vraag je je misschien af? Keto griep wordt meestal ervaren door mensen die voor het eerst het keto dieet volgen. 

De verandering van het normale eetpatroon naar een extreem koolhydraatarm dieet kan leiden tot vervelende mankementen. Sommige mensen ervaren vervelende mankementen na het innemen van (te veel) keto supplementen.


Mogelijke bijwerkingen van keto pillen

 • Misselijkheid en/of overgeven
 • Constipatie of juist diarree
 • Migraine of duizeligheid
 • Gevoelens van irritatie
 • Een slap gevoel
 • Spierpijn of maagpijn
 • Een slecht concentratievermogen
 • Insomnia of milde slaapproblemen

Dit komt omdat de overstap naar een koolhydraatarm dieet een behoorlijke verandering is voor je lichaam. Je lichaam zal zich enorm moeten aanpassen binnen korte tijd. Zie het als een boot die plotseling 180 graden van koers wijzigt. 

Zoals een boot even de tijd nodig heeft om weer zijn koers te kunnen vinden, duurt het even voordat je lichaam weer in balans is. Voor sommige mensen kan deze overgangsperiode als pijnlijk worden ervaren.

Symptomen van de zogenaamde keto griep dienen zich meestal aan binnen enkele dagen nadat iemand zijn dieet drastisch heeft omgegooid. De ene persoon zal niets ervaren, iemand anders slechts milde symptomen en een ander ervaart zeer vervelende bijeffecten.


Het gebruik van keto pillen kan helpen om

 • Sneller vet te verliezen
 • Op een natuurlijke manier je energie te verhogen
 • Vet verbranden voor energie in plaats van koolhydraten of suikers verbranden voor energie

Wat zit er precies in een keto tablet?

De ingrediënten in keto supplementen zullen sterk variëren per merk en aanbieder. Toch er zijn er een aantal ingrediënten die je in bijna iedere keto pil terug ziet komen, namelijk:

 • Magnesium (dit is een stearaat)
 • Natrium
 • Beta Hydroxybutyrate (dit is een organische verbinding)
 • BHB-natrium
 • Calcium

Afvallen met keto pillen, kan dat?

Keto supplementen helpen je op een aantal manieren af te vallen. Ten eerste bevatten veel keto supplementen ingrediënten die de keto spiegels in je bloed verhogen. De meeste keto pillen bevatten exogene ketonen.

Denk aan BCB, zoals je eerder hebt kunnen zien. Andere bevatten middellange-keten triglyceriden of MCT's, dit zijn verzadigde vetten die in kokosolie worden aangetroffen. Sommige keto supplementen bevatten ook elektrolyten zoals magnesium of natrium. 

Omdat het keto dieet je lichaam ertoe aanzet om zout snel af te breken, hydrateren de elektrolyten je lichaam. Bovendien geven ze je de brandstof die je nodig hebt om calorieën te verbranden. 

Op deze manier kun je dus ook eindelijk met deze pillen dat buikvet verliezen.

De keto pillen zorgen dus niet alleen voor een snellere vetverbranding maar ze zorgen er ook voor dat de mineralen in je lichaam in balans blijven. Elektrolyten reguleren trouwens ook je bloedsuikerspiegel en ondersteunen de gezondheid van de hersenen.

Pro keto actives beste keto afslankpillen

Beste keto pillen: Keto Actives

Volgens onze test zijn Keto Actives de enige keto pillen die écht helpen met afvallen in de vorm van een ketogeen dieet.

>> Bekijk de officiële website


Zijn er risico's verbonden aan keto pillen?

Over het algemeen is het consumeren van keto supplementen veilig. Het gebruik van keto supplementen kan toch bij sommige mensen maagklachten veroorzaken. Het nemen van ketonzouten (anders dan de reguliere keto pillen) kan het risico op verstoringen van de elektrolytenbalans verhogen. 

Overschrijd daarom nooit de aanbevolen hoeveelheid supplementen. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn. Het is ook aan te raden om alleen keto supplementen te nemen van bekendere merken. 

Het laatste wat je nodig hebt is je zuurverdiende geld uitgeven aan keto pillen van lage kwaliteit die je gezondheid slechter maken! Laat je daarom goed informeren en doe je onderzoek voordat je je keto pillen aanschaft.


Kun je keto pillen bij Kruidvat kopen?

Hoewel Kruidvat veel gewichtsverlies-tabletten verkoopt zijn er helaas op dit moment nog geen Kruidvat keto pillen verkrijgbaar. De Kruidvat staat bekend om haar grote assortiment wat betreft voedingssupplementen. Al laat de kwaliteit van de afslankpillen bij Kruidvat vaak te wensen over. 

Bekijk maar ons artikel over de appelazijn pillen van Kruidvat.


Conclusie

Het is een enorm voordeel om vandaag de dag te leven: de wetenschap heeft ons voorzien van enorm veel supplementen die ons kunnen helpen tijdens de race tegen de kilo’s.

In veel gevallen zijn keto supplementen effectief. Dat gezegd hebbende zijn de effecten van keto pillen vaak van korte duur. Je riskeert hiermee een disbalans in je gewicht. 

Begin je net met je koolhydraatarme dieet? Dan zou het een mooie aanvulling kunnen zijn op je dieet omdat je lichaam een klein beetje hulp zou kunnen gebruiken van dergelijke supplementen.

Wil je de pillen voor een langere periode gebruiken zonder het dieet toe te passen? Kijk dan uit voor het zogenaamde jojo-effect. Het zou kunnen zijn dat je lichaam terugkeert naar zijn natuurlijke gewicht omdat je nog steeds koolhydraten en suikers consumeert.

Veel fabrikanten spelen in op de wens om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk af te vallen. Maar wij geloven niet in sprookjes. Het is helaas vaak te mooi om waar te zijn. 

Maar gelukkig zijn we tot meer in staat dan we vaak zelf geloven. Het is verstandiger om heel bewust je dieet uit te kiezen en de supplementen te gebruiken ter ondersteuning daarvan.


Afsluitende woorden

Hopelijk ben je nu helemaal op de hoogte wat betreft keto pillen en het keto dieet. Het is eigenlijk vrij simpel: door minder suikers en koolhydraten te consumeren, reageert je lichaam anders op het verbranden van energie. 

Ze zal een beroep moeten doen op de vetten die je consumeert en de vetten die je lichaam heeft opgeslagen door de jaren heen. Hierdoor kun je snel en effectief afvallen. 

Het is misschien even wennen en hopelijk beland je niet in de ‘keto griep’... Maar als je eenmaal in de juiste flow zit, zul je snel verandering merken. 


> Leestips:

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}