.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Dunlop hometrainers: Welke modellen zijn er?

Auteur: Chesney
Publicatie: 22/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Iedere fanatieke sporter heeft wel eens van het merk Dunlop gehoord. Het is een merk die veel verschillende sportartikelen levert. En binnen de racketsport is Dunlop vooral bekend om zijn tennisballen, rackets en shuttles. 

dunlop-tires-logo-min

Dunlop bestaat al meer dan 130 jaar en begon met het maken van golfballen en banden. Wat veel mensen echter niet weten is dat Dunlop ook hometrainers verkocht. Je komt de Dunlop hometrainers nog wel eens tegen op bijvoorbeeld Marktplaats of eBay. 

In dit artikel bespreken we een aantal Dunlop hometrainers, die in het verleden werden verkocht. Op die manier heb je wat informatie die je kunt gebruiken, in misschien wel jouw zoektocht naar een tweedehands exemplaar.

de Dunlop Magbike 205

Dunlop Magbike 205-min

de Dunlop Magbike 205

De Dunlop Magbike 205 is een hometrainer die wordt aangedreven door een V-riem en gebruik maakt van magneetweerstand. Aan het stuur zit een scherm die belangrijke informatie toont. 

Zo laat het zien hoe snel je fietst, hoe hoog jouw hartslag is, maar bijvoorbeeld ook hoeveel calorieën je al hebt verbrand. Daarnaast toont het ook de tijd en het aantal omwentelingen per minuut.

 Dankzij de ergometer kun je met dit model ook trainen op wattage. Je kunt hem helaas niet inklappen, maar met de transportwieltjes zet je hem wel gemakkelijk aan de kant. De Dunlop Magbike 205 kwam in 2008 op de markt. Belangrijke eigenschappen van de Dunlop Magbike 205

 • V-riem aandrijving;
 • Magneetweerstand;
 • Toont snelheid, hartslag, calorieverbruik, tijd, afstand, omwentelingen per minuut;
 • Beschikt over transportwieltjes;
 • Ergometer laat jou trainen op wattage;
 • Vliegwiel weegt 7kg;
 • Kwam in 2008 op de markt.

de Dunlop Cardio 410

Dunlop Cardio 410-min

de Dunlop Cardio 410

De naam zegt het al, de Dunlop Cardio 410 hometrainer is uitermate geschikt voor het doen van conditietraining. Het scherm toont de informatie die jij nodig hebt voor het analyseren van jouw training.

Denk aan calorieverbruik, jouw snelheid, de tijd, maar ook de afstand die jij al hebt afgelegd. Aan het stuur zitten sensoren die jouw hartslag meten, deze is ook terug te zien op het scherm. De weerstand is te regelen door te draaien aan een knop. Helaas is er voor de rest weinig informatie te vinden over dit exemplaar.

Belangrijke eigenschappen Dunlop Cardio 410

 • Geschikt voor conditietraining;
 • Toont snelheid, hartslag, calorieverbruik, tijd, afstand;

de Dunlop Concept 4000

Over de Dunlop Concept 4000 konden we een beetje informatie vinden. Zo beschikt dit model over een ergometer en 5 trainingsprogramma's. De ergometer maakt het mogelijk om te trainen op wattage. 

We zien ook dat het scherm werkt op batterijen, waardoor je niet afhankelijk bent van een stopcontact. Je kunt de Dunlop Concept 4000 dus op iedere plaats gebruiken. Op het scherm kun je zien hoe snel je fietst, welke afstand je al hebt afgelegd, de calorieën die je aan het verliezen bent, de tijd, de wattage en jouw hartslag.

Belangrijke eigenschappen van de Dunlop Concept 4000:

 • Trainen op wattage dankzij ergometer;
 • Toont snelheid, hartslag, calorieverbruik, tijd, afstand, wattage, omwentelingen per minuut;
 • Beschikt over 5 trainingsprogramma's;
 • Niet afhankelijk van stopcontact dankzij scherm op batterij.

de Dunlop AM-1

Dunlop AM-1-min

Dunlop AM-1

Dan is er ook nog de Dunlop AM-1. Van dit model weten we een aantal dingen. Zo beschikt hij over een ergometer die jou laat trainen op wattage. We zien ook dat het stuur beschikt over sensoren die jouw hartslag meten. Op het scherm lees je net zoals bij de eerder benoemde modellen jouw snelheid, de tijd, de afstand, het aantal omwentelingen per minuut, de wattage, jouw hartslag en de verbrande calorieën. We lezen ook dat je gebruik kunt maken van 16 weerstandsniveaus en 12 trainingsprogramma's. De Dunlop AM-1 was vanaf 2007 te koop.

Belangrijke eigenschappen Dunlop AM-1

 • Training op wattage dankzij ergometer;
 • Beschikt over 16 weerstandsniveaus;
 • Je kunt gebruik maken van 12 trainingsprogramma's;
 • Toont snelheid, hartslag, calorieverbruik, tijd, afstand, wattage, omwentelingen per minuut;
 • Kwam in 2007 op de markt.

Wel of geen Dunlop hometrainer kopen?

Zoals je al kon lezen worden de Dunlop hometrainers niet meer gemaakt. Je krijgt dus altijd te maken met een tweedehands exemplaar. Persoonlijk zouden wij daarom ook geen Dunlop hometrainer aanschaffen. 

Hometrainers zijn apparaten die veel te verduren krijgen. Dit zorgt uiteraard voor slijtage. De kans is dus ook groot dat je een hometrainer koopt die niet meer zo soepel fietst. Het is ook bekend dat de Dunlop hometrainers niet erg stabiel zijn, je veiligheid is dus niet gegarandeerd. Daarnaast heb je geen garantie. 

Heb je weinig te besteden? Dan zou je kunnen overwegen om een Dunlop hometrainer aan te schaffen, ze zijn vaak al voor een aantal tientjes te koop. Test hem altijd uit, zo vergroot jij de kans dat het geen miskoop is. Ons advies is om door te sparen voor een degelijke nieuwe hometrainer van een ander merk. In dat geval heb je in ieder geval garantie en een hometrainer die je nog jaren kunt gebruiken.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}