.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

InSPORTline Klegan Review: Kopen of laten lopen?

Auteur: Chesney
Publicatie: 23/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

InSPORTline Klegan Hometrainer
 • Goedkoop
 • Maakt weinig geluid
 • Eenvoudig te bedienen trainingscomputer

Ben jij op zoek naar een hometrainer en overweeg je de inSPORTline Klegan te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres!  Wij hebben deze hometrainer namelijk over een periode van 3 weken uitgebreid voor je getest. 

We hebben onder andere gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Verder hebben we de diverse functionaliteiten voor je beschreven en voor wie deze hometrainer zoal geschikt is. Ga er maar goed voor zitten want we gaan gelijk beginnen!

Voor wie is de inSPORTline Klegan geschikt?

Exercise-Bike-inSPORTline-Klegan-min

Geschikt voor een breed publiek

De inSPORTline Klegan hometrainer is geschikt voor een breed publiek. Of je nu wilt revalideren, spieren wilt opbouwen of simpelweg in beweging wilt blijven... De inSPORTline Klegan kan je hierbij helpen. 

Deze hometrainer is geschikt voor personen met een grootte tot 200 centimeter. Daarnaast heeft de hometrainer een maximale belastbaarheid van maar liefst 130 kilogram.

De inSPORTline Klegan hometrainer misstaat niet in je woonkamer en is ideaal voor het hele gezin. Bovendien hangt er een zeer voordelig prijskaartje aan dit degelijke apparaat! Deze eenmalige aanschaf kan ervoor zorgen dat iedereen voor een lange periode fit blijft. 

Dat gezegd hebbende, voor commerciële en fitnesscentra zijn de robuustere en duurzamere professionele hometrainers wellicht meer geschikt. Dit kunnen hometrainers van het merk inSPORTline zijn, of je kiest voor een ander fitnessmerk.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

Met een gemiddelde prijs van € 325,- valt deze hometrainer in het lagere/midden-prijssegment. Binnen dit prijssegment scoort de inSPORTline Klegan hoge ogen. 

Wij zijn van mening dat je voor deze prijs meer dan waar krijgt voor je geld. Dit is voornamelijk vanwege zijn stevige bouwkwaliteit en uitgebreide trainingscomputer-mogelijkheden. Er zijn weinig hometrainers binnen het lagere/midden-prijssegment die je meer kunnen bieden.

Wat zijn de functionaliteiten ?

inSPORTline Klegan stuur-min

Het display en de weerstandsknop

Deze hometrainer beschikt over maar liefst 8 weerstandniveaus. Deze kunnen handmatig worden aangepast door een speciale knop, gemonteerd onder het display. 

Kies je voor een hogere weerstand dan zal je training zwaarder worden. Hierdoor verbrand je binnen een kortere periode meer calorieën en val je dus sneller af. Voor duurtrainingen kun je kiezen voor een lager weerstandniveau.

Geruisloze training dankzij het BeltDrive-systeem

De inSPORTline Klegan hometrainer wordt aangedreven door middel van een V-belt. Een soepele en stille werking wordt gegarandeerd door het speciale BeltDrive-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de hometrainer heel onderhoudsvriendelijk is. Bovendien zorgt dit mechanisme voor een nagenoeg geruisloze training. Ook kun je gebruikmaken van de trainingscomputer. De ingebouwde trainingscomputer biedt een gemakkelijk af te lezen display en eenvoudige, duidelijke bediening met 3 functieknoppen, namelijk: SET, MODE en RESET.

Het display van de trainingscomputer toont je belangrijke trainingsgegevens zoals:

 • Je snelheid
 • De afstand
 • Je hartslag
 • De tijd 
 • Het aantal calorieën

Goede comfort dankzij het zadel  

inSPORTline Zadel-min

Groot, comfortabel zadel

Ook waren wij erg te spreken over het comfort van de inSPORTline Klegan hometrainer. Je kunt uitgaan van een zeer stabiele training op maat. Het zadel is lekker groot, dit zorgt voor extra steun en een prettige zit.

Het stuur - met hartslagsensoren - is horizontaal verstelbaar. Bovendien kan het zadel zowel verticaal als horizontaal worden versteld. Dit zorgt voor een hoog niveau van comfort tijdens het sporten omdat je de hometrainer precies op maat kunt afstellen.

Stevige, stabiele training gegarandeerd 

Exercise-Bike-inSPORTline-Klegan-front-view-min

Waterpas afstelbaar

De inSPORTline Klegan is waterpas afstelbaar, hierdoor kan de hometrainer op iedere ondervloer geplaatst worden en stabiel worden neergezet. Mocht je de trainer op een oneffen oppervlak plaatsen - zoals op een houten vloer - kan hij worden gestabiliseerd met verstelbare voetkussens. 

Ook de tablet-, smartphone- of tijdschriftenhouder op het bedieningspaneel komt zeker van pas tijdens het sporten. Zo kun je naar je favoriete film of serie kijken terwijl je traint. Dit is een ideale bijkomstigheid voor lange duurtrainingen of revalidatietrainingen.

inSPORTline trapper-min

Trappers met antislip

8 weerstandniveaus

De inSPORTline Klegan heeft een manueel verstelbaar weerstandmechanisme. Zoals eerder benoemd kan de weerstand worden ingesteld op 8 verschillende niveaus. Deze kunnen versteld worden met de knop gemonteerd onder het display. 

Een vliegwiel van 6kg

De roterende massa van het vliegwiel van de inSPORTline Klegan bedraagt maar liefst 6 kilogram. Het gewicht - in combinatie met het gewicht van de hometrainer in zijn geheel - bedraagt 28 kilogram. Dit gewicht zorgt voor een stabiele training en een comfortabele instap.

Makkelijke montage

Naast de inSPORTline Klegan hometrainer zelf, bevat de verpakkingsinhoud de benodigde montagespullen en een bijhorende handleiding. Je hebt dus geen gereedschapskist nodig voor de montage. 

Bovendien kun je de montage in je eentje voltooien. Binnen een half uur staat de inSPORTline Klegan hometrainer in volle glorie in je woonkamer of trainingsruimte. 

Materiaal, afmetingen en overige specificaties:

 • Afmeting: 88 x 50 x 132 cm
 • Gewicht: 28 kg
 • Inclusief trainingscomputer: Ja
 • Aantal trainingsniveaus: 8
 • Borstband mogelijk: Nee
 • Weerstandsysteem: Magnetische weerstand
 • Vliegwiel: 6 kg
 • Maximaal gebruikersgewicht: 130 kg
 • Maximale gebruikershoogte: 200 cm
 • Tablet/mobiele telefoon/tijdschriftenrek: Ja
 • Zadel verticaal en horizontaal verstelbaar: Ja

De belangrijkste voordelen

 • Goedkoop
 • Modern design
 • BeltDrive-systeem (V-belt) voor een stille en rustige loop
 • Eenvoudige en intuïtieve bediening van de trainingscomputer
 • Comfortabele en verstelbare stoel (horizontaal en verticaal)
 • Duidelijke weergave van je trainingsgegevens
 • Antislip verstelbare handgrepen met polssensoren
 • Makkelijke montage

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is de inSPORTline Klegan hometrainer een zeer geschikte keuze voor de beginnende sporter die graag thuis aan de slag wil gaan met de opbouw van een sterke conditie.

Wij waren zeer te spreken over de kwaliteit en duurzaamheid van dit apparaat. De twee belangrijkste positieve aspecten van dit apparaat zijn de voordelige prijs-kwaliteitverhouding en zijn strakke ontwerp. 

Deze eigenschappen, gecombineerd met een succesvolle testperiode van 3 weken, maken de inSPORTline Klegan hometrainer een zeer geschikt model voor thuisgebruik waar het hele gezin van kan genieten.

Over inSPORTline

InSPORTline is een Tsjechische fabrikant en importeur van degelijke fitnessapparatuur, sportartikelen en een grote variëteit aan vrijetijdsproducten. Ook is inSPORTline mede-eigenaar van het merk W-TEC, een welbekende motoraccessoires-producent. 

In de landen Tsjechië en Slowakije exploiteerde inSPORTline een aantal fysieke winkels. Verder kun je over de hele wereld producten van inSPORTline online bestellen.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}