.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit iConsole CTR 2.1 Review: Een goede koop?

Auteur: Chesney
Publicatie: 27/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

VirtuFit iConsole CTR 2.1 
 • Gunstige prijs/kwaliteit verhouding
 • 24 trainingsprogramma's met verschillende doelen
 • Bluetooth connectiviteit
 • Train met Kinomap en iConsole

Is het kopen van de Virtufit iConsole CTR 2.1 crosstrainer de moeite waard? We gaan deze vraag grondig en uitgebreid beantwoorden middels deze blog.

Over een periode van ongeveer 3 weken hebben wij de VirtuFit iConsole CTR 2.1 uitgebreid voor je getest. We hebben de nadruk gelegd op het onderzoeken van de prijs-kwaliteitverhouding.

Daarnaast bespreken we de mate van toegankelijkheid van het apparaat. Maar dat niet alleen, want je zult ook wat lezen over de volgende zaken:

 • Bedrijfsinformatie VirtuFit
 • Voor wie het apparaat het meest geschikt is
 • Wat de belangrijkste functionaliteiten zijn
 • Wat de belangrijkste specificaties zijn
 • Hoe het zit met de toegankelijkheid van de CTR 2.1

Deze uitgebreide review zal jou helpen bij het maken van de beste keuze. Wanneer jij twijfelt of de VirtuFit crosstrainer 2.1 bij je past zal deze blog je ongetwijfeld duidelijkheid geven.

Ben je er klaar voor? Dan gaan we gelijk beginnen met het verhaal achter het bekende sportmerk VirtuFit.

Iets over het bedrijf VirtuFit

VirtuFit logo

Laten we beginnen bij het feit dat VirtuFit een sportproduct van eigen bodem is. Het Nederlandse bedrijf staat bekend om haar degelijkheid en de jarenlange kwaliteitswaarborging.

Dit weten we doordat alle apparaten zijn erkend met de volgende Europese keurmerken:

 • Het EN 957-1 

 • EN 957-5 

Bovendien hebben we in het verleden een aantal andere fitnessapparaten van VirtuFit voor je getest. Wij waren altijd erg te spreken over onze bevindingen.

VirtuFit besteedt namelijk veel aandacht aan het bouwen van robuuste apparaten. Daarnaast focussen ze zich op innovatie en klantcontact. Ook houden zij veel rekening met de veiligheid en de mate van comfort van hun consumenten. 

VirtuFit produceert voornamelijk krachtapparatuur en cardio-apparaten voor het gebruik binnenshuis. Denk aan roeitrainers, crosstrainers en hometrainers. Ook produceren zij bepaalde fitness-accessoires. 

Apparaten en accessoires van VirtuFit kun je overigens aanschaffen bij webwinkels als Coolblue.nl, Bol.com, Betersport.nl en uiteraard via de webshop van VirtuFit zelf (VirtuFit.nl). 

De F4L VirtuFit iConsole CTR 2.1 review

ctr2.1-nr16-min

Dan is het nu tijd voor de uitgebreide VirtuFit 2.1 crosstrainer review. Het lezen van deze tekst kost slechts enkele minuten. Na het lezen ben jij volledig op de hoogte en weet jij of je over kunt gaan tot een aankoop.

Voor wie is de  VirtuFit iConsole CTR 2.1 geschikt?

VirtuFit iConsole CTR 2.1-min

Geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters

De VirtuFit iConsole CTR 2.1 is geschikt voor de beginnende en ervaren thuissporter. Ook zwaardere mensen kunnen gebruikmaken van deze degelijke crosstrainer.

Het apparaat bestaat namelijk uit materialen van de hoogste kwaliteit. Het is een zeer stevige ergometer crosstrainer die tot 150 kg belast kan worden.

Ook kunnen intensieve gebruikers en oudere mensen gebruikmaken van de VirtuFit iConsole CTR 2.1. Dankzij de 32 verschillende weerstandniveaus kunnen zowel mensen die in topconditie verkeren als degenen die revalideren trainen met behulp van de CTR 2.1.

Wat zijn de de belangrijkste functionaliteiten?

Zoals we net al vertelden zijn de weerstandniveaus van de VirtuFit CTR 2.1 in te stellen op 32 verschillende standen. Door dit brede aanbod is deze crosstrainer geschikt voor heel veel verschillende bewegingsdoelen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende bewegingsdoelen: 

Ook kun je kiezen tussen een wattage van 10 tot en met 350 Watt. De ergometer-functie zorgt ervoor dat jouw trainingsgegevens heel secuur gemeten kunnen worden. We zullen dit kort toelichten.

Als het op ergometers aankomt, is het handig om te weten dat er verschillende soorten verkrijgbaar zijn, afhankelijk van het soort fitnessapparaat. Maar een ergometer is voornamelijk een technologie die je verrichte arbeid heel nauwkeurig meet.

Verschillende ergometers worden - onder verschillende omstandigheden - gebruikt om de prestaties van de gebruiker te observeren. In de meeste gevallen worden ergometers gebruikt voor wedstrijd- of revalidatiedoeleinden.

De VirtuFit CTR 2.1 biedt je ook een zeer soepele training. De bewegingen van het apparaat zijn namelijk zeer stabiel, soepel en betrouwbaar. Dankzij de lagers - die op ieder draaipunt bevestigd zijn - kun je uitgaan van een zeer soepele beweging. 

Hoeveel trainingsprogramma’s zijn er?

ctr2.1-nr5-min

Overzichtelijk en makkelijk te navigeren menu

Als je een specifiek gezondheidsdoel voor ogen hebt kun je gebruikmaken van de 24 programma’s van de VirtuFit iConsole CTR 2.1 ergometer crosstrainer. Het grootste gedeelte van deze programma’s past enkel de weerstand aan.

Maar er zijn ook een paar programma’s die je geavanceerde functionaliteiten aanbieden. Naast de 12 voorgeprogrammeerde trainingen kun je namelijk ook gebruikmaken van het speciale hartslagprogramma.

Ook kun je kiezen tussen het wattageprogramma en de meting van je lichaamsvet. Dit programma herken je aan de naam ‘Virtufit iConsole Total Fit’.

Naast deze opties kun je ook kiezen voor een manueel programma. Je kunt dan je eigen gegevens in de programma’s zetten. Dit zorgt ervoor dat je een nog effectievere training ervaart.

Je kunt natuurlijk ook zelf - handmatig - de weerstand aanpassen. Je gestelde doelen kun je altijd nauwkeurig volgen op het lcd-scherm van de CTR 2.1 crosstrainer. 

Welke gegevens meet het LCD-scherm? 

 • De trainingstijd
 • De snelheid
 • De afgelegde afstand 
 • Het geselecteerde programma
 • Het aantal verbruikte calorieën 
 • De wattage
 • Je hartslag

Hoe zit het met het gebruikscomfort? 

Tijdens de proefperiode van 3 weken hebben mensen met een verschillende lengte en gewicht plaatsgenomen op de CTR 2.1. Dit om een helder beeld te schetsen van het gebruikscomfort van deze crosstrainer.

Alle kandidaten waren zeer positief gestemd en hadden niets negatief te melden wat betreft het gebruikscomfort. Sterker nog, men sprak over een zeer comfortabel zadel en een heel betrouwbare, stevige training. En daarnaast heeft de crosstrainer ook een lage instap.

ctr 2.1 lage instap

Lage instap

Wat is iConsole eigenlijk precies?

Zoals je op kunt maken uit de naam van deze crosstrainer, beschikt de CTR 2.1 over een iConsole. Dit houdt in dat je - naast het gebruikmaken van de standaardprogramma’s - ook kunt genieten van een heleboel extra mogelijkheden. 

Wat deze extra mogelijkheden precies zijn? Je kunt bijvoorbeeld trainen via bluetooth en ook kun je je crosstrainer verbinden met je iPhone of Android telefoon, en met je iPad of iPod. 

Om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is kun je het best even de iConsole+ app downloaden, zodat jij kunt zien of je hiermee uit de voeten kunt. De mensen uit ons testteam hebben getraind met behulp van de iConsole app en waren in ieder geval erg te spreken over deze functie.

VirtuFit Iconsole

de iConsole

Trainen met behulp van Google Maps

De app bevat trouwens ook een Google Maps-functie. Hiermee kun je fietsroutes fietsen over de hele wereld. Je kunt je in de straten van Parijs wanen of fietsen door de bergen in Zwitserland. 

Een leuke extra toevoeging is deze: mocht je voor een bergachtig gebied kiezen dan past de iConsole de weerstand automatisch aan. Dit resulteert in een zeer realistische manier van trainen.

Ook kun je heel gemakkelijk je resultaten en doelen bewaren en eventueel delen met familie en vrienden. Als je vrienden al eens eerder dezelfde route hebben afgelegd kun je zien wie er de beste prestatie heeft geleverd. 

Zo motiveer je jezelf en je vrienden op een leuke en uitdagende manier. Wij denken dat dit een zeer leuke toevoeging is op de standaard mogelijkheden van de CTR 2.1.

Wil je gebruikmaken van deze mogelijkheid? Let dan wel op: voor gebruik van iConsole+ is voor Android toestellen minimaal versie 5.0 vereist. Voor iOS wordt minimaal versie 10.0 vereist. Dit zijn gratis updates die je kunt vinden in het systeembeheer van je telefoon.

Is de crosstrainer geschikt voor Kinomap? 

ctr2.1-nr8-min

Alsof het nog niet genoeg is kunnen we je nog een mooie functionaliteit presenteren: namelijk het trainen aan de hand van de uitdagende sport app Kinomap.

Dit is een heel geavanceerde sport app met veel visuele en diverse soorten trainingen. De bedoeling van de app is dat je het tempo van de video volgt.

Vervolgens toont de CTR 2.1 je prestaties en je eventuele vooruitgang. Kinomap is verantwoordelijk voor het maken van een breed scala aan trainingsmogelijkheden die je zullen helpen om je dichter bij je gezondheidsdoelen te brengen. 

Je kunt kiezen voor een zelfstandige training of je kiest voor de multiplayer-stand waarin je tegen andere spelers kunt sporten. Maximaal 10 mensen kunnen deelnemen in de multiplayer-stand en iedereen krijgt dezelfde beelden te zien.

Beschikken je vrienden ook over een crosstrainer met de mogelijkheid tot het sporten met Kinomap? Dan is het kopen van de CTR 2.1 crosstrainer - volgens ons - zeker de moeite waard. Je kunt namelijk veel plezier en motivatie halen uit deze competitieve manier van fietsen.

Kinomap koppel je trouwens ook heel gemakkelijk aan je favoriete sport apps zoals Runkeeper en Strava. Deze apps zijn heel handig voor het bijhouden van de trainingsgegevens. Zo leg je al je trainingen heel makkelijk en efficiënt vast.

Wil je gebruikmaken van de Kinomap app? Let dan op: voor het gebruik van deze app is voor Android toestellen minimaal versie 5.0 vereist. Voor iOS wordt minimaal versie 9.0 vereist. 

Overigens is Kinomap app de eerste 7 dagen gratis te gebruiken. Daarna kun je een betaald abonnement afsluiten waar je hopelijk heel veel plezier uit zult halen.

Wat zijn de belangrijkste specificaties?

 • Afmetingen:133 cm x 61 cm x 165 cm (lengte x breedte x hoogte)
 • Inclusief verpakking: 106 x 58,5 x 32,5 cm (lengte x breedte x hoogte)
 • Gewicht apparaat:41 kg
 • Gewicht met verpakking: 46 kg
 • Belastbaar gewicht:150 kg
 • Garantie thuisgebruik:2 jaar
 • Positie vliegwiel:Achter
 • Gebruik:Thuis
 • Roterende massa:20 kg
 • Weerstandsysteem:Magnetisch
 • Recovery test:Ja
 • Service aan huis:2 jaar (mits gekocht via VirtuFit.nl)
 • Stroomvoorziening:Netstroom
 • Voetsteunen:Verstelbaar
 • Antislip pedalen:Ja
 • Kleur: Zwart, groen
 • Materialen:Metaal, kunststof

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

Na de CTR 2.1 uitgebreid te hebben getest kunnen wij met een gerust hart ons oordeel delen met betrekking tot de prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn van mening dat de prijs-kwaliteitverhouding zeer gunstig is. Met de nadruk op zeer.

De prijs van dit apparaat schommelt ongeveer tussen de € 600,- en € 850,- (afhankelijk van eventuele kortingen en de gekozen leverancier). Wij denken dat je hiermee een prachtig en bovendien stevig apparaat in huis haalt. 

Wij zijn voornamelijk te spreken over de degelijkheid van het apparaat. Het is echt een stabiele en veilige crosstrainer waar je - naar onze verwachting - heel lang van kunt genieten.

Ook is het aanbod aan trainingsprogramma's - maar liefst 24 - en het aantal verschillende weerstandniveaus (32) erg aantrekkelijk te noemen. Als kers op de taart kun je sportplezier met je vrienden beleven dankzij de iConsole- en Kinomap-functie. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Laten we eerst beginnen bij de belangrijkste voordelen. Dat zijn er nogal wat:

 • Lage instap
 • Mogelijkheid tot trainen middels sportapps als Kinomap en iConsole+
 • Mooi design
 • Inclusief transportwielen (voor het gemakkelijk verplaatsen van de crosstrainer)
 • Inclusief tablethouder
 • De pedalen zijn in drie verschillende standen te verstellen
 • Inclusief bidonhouder
 • Groot verlicht lcd-scherm
 • Connectiviteit met bluetooth
 • Ook zijn er speciale knoppen aan de onderkant van de crosstrainer bevestigd om het apparaat waterpas te maken
 • De crosstrainer bevat een Nederlandse handleiding
 •  Stroomadapter is inbegrepen

Wat zijn de belangrijkste nadelen?

Dan gaan we nu over op de nadelen. We hebben overigens ons best moeten doen om deze te vinden!

 • Geen ingebouwde speakers aanwezig
 • Het apparaat is niet inklapbaar

Ben je benieuwd wat je aantreft in de doos? Dat is uiteraard de VirtuFit iConsole CTR 2.1 crosstrainer. Vervolgens ontvang je een stroomadapter, het benodigde gereedschap, een gebruikershandleiding en een montagehandleiding.

Conclusie 

Nu hebben we je tot in de details geïnformeerd wat betreft de VirtuFit iConsole CTR 2.1. Hopelijk heb je genoeg informatie uit deze review kunnen halen zodat jij weet of je over kunt gaan tot een aankoop.

Tot slot sommen wij de belangrijkste bevindingen van deze review voor je op. Om te beginnen bij de prijs-kwaliteitverhouding.

De prijs-kwaliteitverhouding

Wij zijn erg gecharmeerd van de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en denken dat jij echt waar krijgt voor je geld. Je kunt het apparaat al aanschaffen voor € 600,- (mits je een goede deal vindt) en bent dan eigenaar van een zeer comfortabele en degelijke ergometer crosstrainer waar je heel wat jaren mee kunt trainen.

Het gebruiksgemak en toegankelijkheid

Ook zijn wij erg te spreken over het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van de CTR 2.1. Het apparaat is makkelijk in het gebruik en bovendien kan een breed publiek de CTR 2.1 crosstrainer gebruiken.

De belangrijkste voordelen van de CTR 2.1

 • Mooi design
 • Inclusief transportwielen, tablethouder en bidonhouder
 • De pedalen zijn in drie verschillende standen te verstellen
 • Connectiviteit met Bluetooth (en dus mogelijkheid tot trainen middels sportapps als Kinomap en iConsole+)

De belangrijkste nadelen van de CTR 2.1

 • Geen ingebouwde speakers aanwezig
 • Het apparaat is niet inklapbaar

Heb je alle informatie goed tot je genomen? Dat weet jij waarschijnlijk of je over zult gaan tot een aankoop. Wat je keuze ook zal zijn, wij wensen je ontzettend veel succes toe. 

VirtuFit iConsole CTR 2.1 
 • Gunstige prijs/kwaliteit verhouding
 • 24 trainingsprogramma's met verschillende doelen
 • Bluetooth connectiviteit
 • Train met Kinomap en iConsole

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}