.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

FitBike Race Magnetic Pro review: Alles wat je moet weten over de indoor cycle

Auteur: Chesney
Publicatie: 01/06/2022
Laatste update: 23/07/2023

Fitbike Magnetic Pro
 • Scherpe prijs
 • Ergonomisch ontwerp
 • Goede trainingscomputer

Heb jij interesse in een kwalitatieve indoor cycle die geschikt is voor thuisgebruik en sportscholen? Dan is de FitBike Race Magnetic Pro waarschijnlijk iets voor jou!

De FitBike Magnetic Pro is door Kieskeurig.nl maar liefst 8 keer door consumenten verkozen tot de best gewaardeerde indoor fiets van Nederland. Zijn wij het eens met de keuze van deze consumenten?

Je gaat het lezen in deze uitgebreide review. Wij hebben alle relevantie informatie voor je beschreven. Ook hebben wij zelf de fiets - gedurende een periode van 2 en een halve week - uitgebreid voor je getest.

Ben je benieuwd naar onze bevindingen? Lees dan vooral verder! Het lezen van dit artikel kost je slechts 7 minuten. 

Over het merk FitBike

Fitbike logo

Het bekende fietsmerk FitBike werd in 1999 opgericht door Chris Moeller. Het doel van Chris was om te beginnen met het produceren van betaalbare maar hoogwaardige BMX-fietsen met onderdelen gemaakt in Taiwan. 

Want wat vandaag een standaard is, was in 1999 nog niet denkbaar. De FitBike Magnetic Pro van FitBike is dan ook de ideale indoor fiets voor de intensieve thuissporter. 

Deze indoor fiets heeft namelijk de beschikking over een magnetisch weerstandsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je je fluisterstil en onderhoudsvrij kunt trainen. 


Bijkomende voordelen van een magnetisch weerstandsysteem - ten opzichte van andere weerstandsystemen - is dat je ook geen slijtage hoeft te verwachten. Bovendien garandeert dit systeem een zeer soepele training.

De Race Magnetic Pro is daarnaast zeer stabiel door zijn zware gewicht van 50 kilogram. En dankzij het vliegwiel van maar liefst 22 kilogram kan deze indoor cycle intensief belast worden.


Voor wie is de FitBike Race Magnetic Pro geschikt?

De FitBike Race Magnetic Pro is zeer geschikt voor een breed publiek. Namelijk: de ambitieuze thuissporter, maar ook kan de FitBike Race Magnetic Pro ingezet worden voor bedrijfsfitness doeleinden, personal training sessies en voor indoor-cycling lessen.


Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de FitBike Race Magnetic Pro?

De naam van de Race Magnetic Pro zegt al genoeg: deze indoor cycle is geschikt voor intensief en voor professioneel gebruik. Daarnaast is deze fiets voorzien van een prachtig design.


Het design van de FitBike Race Magnetic Pro

Fitbike magnetic pro 2

Het oog wil ook wat, toch? Dat dachten ze bij FitBike ook. Deze serie magnetische fietsen staat dan ook bekend om hun robuuste en mooi afgewerkte uitvoeringen.

De FitBike Race Magnetic Pro is geen standaard ontwerp maar een uniek ontwerp voor indoor fietsen die gebruikt kunnen worden in een professionele setting.

Het eerste wat ons opviel is het moderne en robuuste design. De mooi vormgegeven kettingkast met het extreem dikke vliegwiel geven deze indoor cycle een stoer karakter. 

Daar houden wij wel van. Het ronde frame en de zwart met gele kleurstelling zal vele ogen verblinden. Echte fietsliefhebbers kijken ook naar het uiterlijk van hun fiets. 

Je krijgt spontaan zin om gelijk een paar kilometers weg te trappen. En belangrijker nog, dankzij alle aandacht die FitBike in het design heeft gestoken is deze indoor cycle zeker een aanwinst en zal hij niet misstaan in welke ruimte dan ook. 


Naast het mooie design is de FitBike Race Magnetic Pro ook enorm sterk en stabiel. De FitBike Race Magnetic Pro kan daardoor belast worden met een maximaal gebruikersgewicht van maar liefst 150 kilogram! 

Alle bewegende onderdelen zijn ook voorzien van industriële kogellagers. Hierdoor ondergaat de fiets minimale slijtage. 


De techniek van de FitBike Race Magnetic Pro

Fitbike magnetic pro wiel

De weerstand van de meeste indoor fietsen wordt bepaald door middel van een viltblokje. De mate waarin het viltblokje tegen het vliegwiel aandrukt zorgt ervoor dat de weerstand zwaarder - of juist lichter - wordt. 

De weerstand van de FitBike Race Magnetic Pro wordt bepaald op een andere manier: namelijk door middel van een sterke magneet. Door aan de weerstandknop (bevestigd aan het frame) te draaien, verandert de positie van de magneet ten opzichte van het vliegwiel.

Deze uitstekende techniek heeft als voordeel dat de weerstand heel nauwkeurig bepaald kan worden. Een magnetisch weerstandsysteem vergt daarnaast geen onderhoud en is geheel geruisloos. Dit is een zeer groot voordeel ten opzichte van een lawaaierig viltblokjes-systeem.

Een ander groot voordeel: de combinatie van het zware vliegwiel en het sterke magnetische weerstandsysteem zorgt ervoor dat je met de FitBike Race Magnetic Pro tot wel 600 watt kunt trainen.


De aandrijving

Een andere reden waarom het trainen met de FitBike Race Magnetic Pro geruisloos is, is de aandrijving. De Race Magnetic Pro wordt namelijk aangedreven door een industriële V-belt. 

Het grootste voordeel van een (industriële) V-belt ten opzichte van een ketting is het verschil in geluidsproductie. Een V-belt is namelijk geheel geruisloos terwijl een kettingaandrijving in verhouding veel geluid maakt.


Ergonomische ontwerp

Fitbike magnetic pro ergonomisch ontwerp

Iedereen kan plaatsnemen op deze fantastische fiets. De FitBike Race Magnetic Pro is namelijk in alle posities aan te passen aan de lengte en wensen van de gebruiker. 

Het speciaal ontworpen ergonomische zadel is in maar liefst 9 hoogtes verstelbaar. Dit dankzij een handig pop-in systeem. 

Dit pop-in systeem zorgt ervoor dat er geen enkele mogelijkheid bestaat dat het zadel bij zware belasting omlaag zakt. Je kunt dus uitgaan van een zeer betrouwbare en veilige training.

Zadel

Ook is het zadel horizontaal verstelbaar. Dankzij het speciale schuifmechanisme kun je heel gemakkelijk het zadel in de meest comfortabele positie instellen. Dit schuifmechanisme heeft als voornaamste voordeel dat het zadel per millimeter te verstellen is.

Naast het zadel is ook het stuur volledig aan te passen aan elke lichaamslengte. De hoogte van het stuur is - ook door middel van een pop-in systeem - in 5 posities te verstellen. 

Ook voor het stuur geldt: dit is horizontaal - en heel nauwkeurig, per millimeter - te verstellen. Het ergonomische stuur heeft ook verschillende beugels om te kunnen veranderen van houding.

Fitbike magnetic pro stuur

De doorsnede van het stuur is 32 millimeter en heeft de beschikking over een zogenaamde EVA grip. Dit zorgt ervoor dat je het stuur heel stevig en comfortabel kan vasthouden.

De pedalen

Deze geweldige indoor bike is voorzien van een combinatie van SPD-pedalen en ‘toeclips’ pedalen. Dit zorgt voor een zeer stabiele en veilige training.

Fitbike magnetic pro voetpedalen

Deze stalen pedalen kunnen namelijk een grote mate van weerstand verdragen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je voeten uit de pedalen schieten. Met het SPD en toeclip systeem kun je jouw voeten namelijk in de pedalen vastzetten. 

Hierdoor kun je niet alleen flink kracht zetten met een neerwaartse trapbeweging, maar ook met een opwaartse beweging! Zo train je weer andere spiergroepen.


Het display

Het is mogelijk de Race Magnetic Pro uit te breiden met de FitBike trainingscomputer. Via de trainingscomputer lees je dan alle relevante trainingsgegevens af.


Onze ervaringen met de FitBike Race Magnetic Pro

Gedurende een periode van 2 en een halve week hebben wij de FitBike Race Magnetic Pro uitgebreid voor je getest. Wij waren zeer tevreden over de levering en de manier waarop de FitBike Race Magnetic Pro verpakt was.

Alle onderdelen zaten in de doos en het frame zag er splinternieuw uit. Ook de montageprocedure viel behoorlijk mee. Binnen 20 minuten konden we al gebruikmaken van de fiets.

Een aantal mensen binnen ons team hebben meerdere keren getraind met behulp van de FitBike Race Magnetic Pro en waren zeer te spreken over de stabiliteit die de fiets brengt. Je hoeft niet bang te zijn dat je voeten uit de pedalen weg zullen glijden wanneer je veel kracht zet.

Ook zijn wij ervan overtuigd dat de prijs zeer gunstig is. Wij hebben namelijk meerdere fietsen binnen het midden-prijssegment getest en deze scoorde zeer hoog. Al met al zijn wij dus behoorlijk te spreken over deze indoor cycle van FitBike.


De specificaties van de FitBike Race Magnetic Pro

 • Afmetingen: lengte 125 cm - breedte 62 cm - hoogte 132 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kilogram
 • Weerstandsysteem: magnetisch
 • Gewicht vliegwiel: 22 kilogram
 • Aandrijving: V-belt
 • Zadel en stuur: verstelbaar
 • Pedalen: toeclips met SPD-systeem
 • Gewicht FitBike Race Magnetic Pro: 61 kg


De prijs

De FitBike Race Magnetic Pro kunnen we in het middensegment binnen de indoor fietsen op vlak van prijs. Regelmatig zijn er daarnaast aanbiedingen te vinden waar je beroep op kunt doen. Bekijk via de knop hieronder de beste prijs.


Goede alternatieven

Een vergelijkbare indoor bike is de FitBike Race Magnetic Home. Ben je op zoek naar een indoor bike die je thuis intensief kan gebruiken? Dan is dit FitBike model misschien perfect voor jou. 

Deze FitBike is een tikkeltje goedkoper maar zeker niet minder van kwaliteit. De FitBike Magnetic Home is dan ook in april 2017 als de best gewaardeerde indoor cycle van Nederland beoordeeld!

Een ander vergelijkbaar model is de Senz Sports S5000. De S5000 is geschikt voor de intensieve thuissporter en tevens voor commercieel gebruik.

Senz Sports S5000

De Senz Sports S5000 met Kinomap 

Naast het mooie design is de Senz Sports S5000 ook zeer sterk en stabiel, evenals de FitBike Magnetic Pro. Bovendien is de S5000 indoor fiets zelf genererend. En met een eigen gewicht van 61 kilogram kun je er zeer intensief mee trainen.


Onze eindconclusie

De Race Magnetic Pro is dankzij zijn ergonomische ontwerp en geavanceerde technieken een kwalitatieve fiets die geschikt is voor thuisgebruik en zelfs voor professioneel gebruik. De weerstand wordt bepaald door middel van een sterke magneet die ervoor zorgt dat je geruisloos en soepel kunt trainen. 

Dankzij het voordelige prijskaartje van om en nabij de € 599,- zul je door het kopen van deze fiets jezelf niet bestelen. Je krijgt echt waar voor je geld en zult flink wat jaren heerlijk kunnen fietsen.

Wij wensen je veel succes tijdens het aanschaffen van je toekomstige indoor fiets en zien je heel graag terug bij een volgende review of blog. Tot ziens!

Fitbike Magnetic Pro
 • Scherpe prijs
 • Ergonomisch ontwerp
 • Goede trainingscomputer

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}