.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

SportTronic st X6 hometrainer review: Budgettopper?

Auteur: Chesney
Publicatie: 22/03/2022
Laatste update: 30/01/2023

SportTronic X6
 • Goedkoop
 • Degelijke kwaliteit
 • Makkelijk op te bergen
 • Beschikt over alle basisfunctionaliteiten

Het mag gezegd worden: met zijn opberg gemak, betrouwbare kwaliteit en spetterende kleuren is de SporTronic X6 een aantrekkelijke keuze voor mensen die niet al teveel geld willen besteden aan een hometrainer. 

Maar is het daarmee ook de beste goedkope hometrainer van het moment? Om daarachter te komen hebben wij hem drie maanden uitgebreid getest aan de hand van drie criteria. 

 • Functionaliteiten
 • Prijs/kwaliteit verhouding
 • De voor en nadelen

Lees dus verder voor onze review van de SportTronic X6!

Voor wie is de SporTronic X6 geschikt?

SportTronic st X6-min

De X6 is gemaakt voor mensen die willen sporten in het comfort van hun eigen huis. Het apparaat is perfect voor als je een actievere levensstijl wilt, of wanneer je een bergbeklimming aan het voorbereiden bent.

De x6 biedt een goed basis model met basisfunctionaliteiten, maar kan hij niet tippen aan de functionaliteiten van duurdere modellen. Daarom is hij voornamelijk geschikt voor mensen de niet al te hoge eisen aan een hometrainer stellen. 

Er moet ook vermeld worden dat het apparaat een maximaal draaggewicht van 100 kg heeft. Weeg je dus rond dit gewicht? Dan zijn er betere keuzes voor jou.  

Daar staat dan wel weer een gunstige prijs tegenover. Hij richt zich dan ook beginners die niet te veel geld willen besteden aan een hometrainer. En op een simpele manier aan hun conditie willen werken, of willen afvallen

Wat zijn de de functionaliteiten van de X6?

SportTronic st X6 bovenaanzicht-min

De X6 is het paradepaardje van SporTronic haar nieuwste serie fitnessapparatuur. Deze fitness lijn is uitgebracht om kwalitatieve fitnessapparatuur de huiskamer in te brengen. 

Naar onze mening is sportronic daar met dit model behoorlijk in geslaagd. De x6 fiets, ondanks de lage prijs, ontzettend fijn. En het vliegwiel draait stabiel en doet dat na drie maanden stevig gebruik nog steeds. 

De hometrainer is uitgerust met 8 verschillende versnellingen die je handmatig moet afstemmen. Dat is niet heel indrukwekkend en zeker wanneer je weet dat andere hometrainers wel soms wel 30 versnellingen bieden. 

Toch was dit voor ons genoeg om diverse en uitdagende trainingen samen te stellen. Wij hebben ons goed kunnen vermaken met deze acht versnellingen en hebben niet echt het gevoel gehad dat het de X6 op dat vlak aan iets ontbrak. Al zijn meer trainingsmogelijkheden natuurlijk altijd fijn. De hometrainer is uitgerust met een multi grip stuur, waardoor je je grip kunt variëren tijdens je training. 

SportTronic st X6 LCD scherm-min

Simpel LCD-scherm

Tijdens het fietsten kun je je snelheid en hartslag op het LCD scherm aflezen. Dit is bij hometrainers een erg belangrijke feature, omdat het je in staat stelt je vooruitgang goed bij te houden. 

Onder dit LCD scherm zit een tablet houder, waardoor je je tablet of telefoon kan gebruiken tijdens het fietsen. Dit maakt het erg comfortabel om tijdens het fietsen bijvoorbeeld even je serie te kijken. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om je training te verrijken met een hometrainer app. 

SportTronic st X6 tablethouder-min

Handige tablethouder

Er zijn momenteel veel goede hometrainer apps die je de mogelijkheid bieden om allerlei parcours te doen. Sommige bieden parcours, waarbij je bijvoorbeeld de mont ventoux beklimt of door de heuvels van Sicilië rijdt. Dit kan enorm motiveren om die extra kilometers te maken. Daarom raden wij het gebruik van zulke apps je zeker aan. 

De X6 beschikt over twee weerstand banden die je kunt gebruiken voor rek en strek oefeningen voor, tijdens of na je training. Wij hebben de banden zelf niet bijzonder veel gebruikt, maar vonden het toch een fijne manier om tijdens het fietsen onze schouders en nek in beweging te houden. 

SportTronic st X6 transportwielen-min

Transportwieltjes

Het zadel zit comfortabel, waardoor het uitnodigend is om de hometrainer uit de kast te halen, om eens even lekker te gaan fietsen. Dat uit de kast halen gaat trouwens ook nog eens ontzettend makkelijk. De X7 heeft opgevouwen namelijk een grondvlak van slechts 55 cm bij 52 cm en is 135 cm hoog. 

Dit betekent dat er in elke bezemkast wel een plekje voor te vinden is. Wanneer je hem uitklapt en hij klaar is voor gebruik, is hij 107 cm in lengte, waardoor hij makkelijk in elke kamer past. De echte kracht van deze hometrainer is dan ook dat hij ontzettend praktisch en gebruiksvriendelijk is. 

SportTronic st X6 afmetingen-min

Zeer compact

Prijs/kwaliteitverhouding

De SporTronic x6 hebben wij ervaren als een comfortabele en gebruiksvriendelijke hometrainer die levert wat hij beloofd. De hometrainer zit qua prijs in het lagere segment. 

Als je opzoek bent naar hometrainer met veel opties is dit niet de beste keuze. Daarnaast vinden wij het belangrijk om nogmaals aan te merken dat het maximale draaggewicht “slechts” 100 kg is. 

Er zijn binnen deze prijsklasse meer dan genoeg hometrainers met een hoger draaggewicht. Dit is dus echt iets om op te letten. Toch vinden wij dat de X7 waar voor je geld biedt. Binnen de prijsklassen is het een betrouwbare en duurzame keuze waar je vele jaren plezier van zult hebben. De prijs/kwaliteit verhouding is dus goed. 

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Wat er voor ons meteen uitspringt is het opberg gemak. Met de SporTronic x6 bouw je je woonkamer in seconde om tot fitnessruimte. En je bouwt hem seconde later met hetzelfde gemak weer terug tot woonkamer. Dit maakt het makkelijk om jezelf te motiveren om te gaan sporten. 

Daarnaast is de tablet stand enorm handig, omdat het betekent dat je in sommige gevallen gewoon door kunt gaan met waar je mee bezig was. 

De nadelen zijn de beperkte functionaliteiten van het LCD scherm. Je kunt op de hometrainer bijvoorbeeld geen geautomatiseerde interval of parkour trainingen doen. Maar dat is iets wat je in dit prijssegment moet verwachten. Daarnaast kan het beperkte draaggewicht een dealbreaker zijn.

Conclusie

Is de SporTronic x6 Hometrainer de beste, goedkope hometrainer? Die vraag kunnen wij niet volmondig met een ja beantwoorden. Toch is de X6 is is ons zeker wel goed bevallen. Het apparaat doet namelijk wat hij beloofd. En de kwaliteit van het apparaat is prima. 

Toch zijn er scenario's waarin de X6 niet de beste keuze zijn. Bijvoorbeeld wanneer je boven het draaggewicht van 100kg uitkomt, of wanneer je opzoek bent naar meer functionaliteiten, zoals parcours en interval training. 

Ben je dus op zoek naar een betrouwbare, goedkope hometrainer die toch alle basisfunctionaliteiten heeft?  Dan kunnen wij de SportTronic X6 zeker aanbevelen. 

SportTronic X6
 • Goedkoop
 • Degelijke kwaliteit
 • Makkelijk op te bergen
 • Beschikt over alle basisfunctionaliteiten

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}