.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

FitBike Ride 6 iPlus Review: Mijn Test & Ervaringen

Auteur: Chesney
Publicatie: 06/06/2022
Laatste update: 23/07/2023

Fitbike Ride 6 iPlus
 • Bluetooth connectiviteit
 • Scherpe prijs
 • Goede bouwkwaliteit/stabiliteit
 • Duurzaam

Ben jij op zoek naar een geschikte hometrainer voor thuis en is je oog gevallen op de FitBike Ride 6 iPlus? Dan doe je er wellicht goed aan om mijn ervaringen met deze hometrainer fiets te lezen.

Ik heb deze hometrainer uitgebreid onderzocht, getest en vergeleken met andere modellen.

Ondertussen heb ik de hometrainer zo'n 2 weken getest en dus voldoende ervaringen opgedaan om hier mijn eerlijke mening te delen.

De FitBike Ride 6 iPlus heeft een score van 4 op 5 gekregen. 

Samenvatting FitBike Ride 6 Review

Score berekening

constructiekwaliteit

Comfort

Weerstandniveaus

trainingsprogramma's

monitor en functies

gebruiksgemak

prijs-kwaliteitverhouding

klantenservice en garantie

Algemene ervaring

TOTAALSCORE

Na mijn uitgebreide testperiode kan ik vaststellen dat de FitBike ride 6 iPlus hometrainer een ideale indoor fiets is. Geschikt voor zowel beginners als gevorderde thuissporters die dagelijks fietsen op hun hometrainer.

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding, is dit model ongetwijfeld een uitstekende keuze.

Fitbike Ride 6 iPlus-5-min

Duurzaam en geschikt voor intensief gebruik

Productspecificaties

Fabrikant

FitBike

Breedte

59 cm

Hoogte

139 cm

Max. belastbaar gewicht

150 kg

Verstelbaar

Ja

Uitbreidbaar

Nee

Aantal programma's

16

Inclusief trainingscomputer

Ja

Aantal trainingsniveaus

16

Borstband mogelijk

Ja

Weerstandsysteem

Magnetische weerstand

Vliegwielgewicht

10 kg

Hartslagfunctie

Ja

Fabrieksgarantie termijn

2 Jaar

Inklapbaar

Nee

Instelling weerstand

Elektronisch

Lage instap

Nee

Maximale lengte gebruiker

185 cm

Product gewicht

38 kg

Product lengte

104 cm

Regelmatigheid van gebruik

Regelmatig

EAN

8718627092095

>> Download hier de handleiding voor de FitBike Ride 6 iPlus


De hometrainer heeft een totaalgewicht van 38 kilogram waardoor je er met een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram mee kunt trainen. De iPlus Ride 6 heeft ook meer dan genoeg mogelijkheden om je training te variëren. 

Ieder fitnessdoel is bereikbaar dankzij de verschillende trainingsprogramma’s en bovendien kun je gebruikmaken van interactieve training dankzij de iPlus module. Dit is een van de voornaamste voordelen van de FitBike Ride 6 iPlus als je het ons vraagt.


Design

Fitbike Ride 6 iPlus-1-min

Ergonomisch design

Over smaken valt te twisten maar de FitBike Ride 6 iPlus ziet er best strak uit. Ik vond het fitnessapparaat er toch heel wat moderner uitzien dan bijvoorbeeld sommige kettler hometrainers.

En bij dit design is er goed nagedacht over de ergonomie. Het zadel is bijvoorbeeld zowel horizontaal als verticaal verstelbaar en ook het stuur kon ik eenvoudig verstellen zodat ik steeds in een comfortabele houding kon fietsen.

Dit model is niet inklapbaar maar is wel voorzien van transportwielen. Op die manier is het eenvoudig om de hometrainer te verplaatsen naar een hoek in de kamer wanneer je klaar bent met fietsen.


De iPlus module

Wat ik tijdens mijn testperiode het beste vond was dat je de trainingscomputer van de hometrainer kunt verbinden met je tablet of smartphone door middel van een Bluetoothverbinding.

Deze optie geeft echt heel wat meer mogelijkheden dat mijn fietstrainingen leuker maakten én ervoor zorgden dat ik steeds voldoende uitgedaagd bleef.

Een minpunt hierbij is wel dat de Bluetooth verbinding niet bijzonder ver gaat. Na enkele meters afstand tussen mijn smartphone en de hometrainerfiets werd de verbinding verbroken.

Dat hoeft op zich geen groot probleem te zijn omdat je wellicht je smartphone steeds bij je hebt. Maar het is dus wel iets om rekening mee te houden als je even een plaspauze inlast.

Bij elke training heb ik gebruik gemaakt van de iPlus module. Daarbij werd de weerstand automatisch aangepast aan de hand van mijn vooraf ingestelde programma en/of route. 

Ik heb daarbij behoorlijk wat uitdagende bergbeklimmingen gedaan. En terwijl ik dan op het scherm zag waar ik (virtueel) fiets werd de weerstand aangepast. Ik had het gevoel dat de weerstand niet altijd 100% overeenkwam met wat het in de realiteit zou zijn maar dit was voor mij niet storend.

Ik heb ondertussen al heel wat verschillende hometrainer apps om virtueel te fietsen geprobeerd en de iConsole+ app is helaas mijn minst favoriete. Ik blijf het fantastisch vinden dat de optie er is aan dit prijspunt maar je kunt het echt niet gaan vergelijken met bijvoorbeeld Zwift hometrainers.

Fitbike Ride 6 iPlus-6-min

Bluetooth connectiviteit

Zeer solide hometrainer

Fitbike Ride 6 iPlus-2-min

Zeer solide hometrainer

Een ander groot voordeel is dat de FitBike Ride 6 iPlus is opgebouwd uit kwaliteitsmaterialen. Dit zorgt ervoor dat de Ride 6 zeer solide is en dat merk je tijdens je training. Het is niet voor niets dat je deze hometrainer met een maximaal gewicht van 150 kilogram kunt belasten. 


Trainingsprogramma's

Het grote en duidelijke display toont een aantal trainingsmogelijkheden waar jij van kunt genieten. Deze hometrainer biedt namelijk keuze uit 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's. 

Fitbike Ride 6 iPlus-7-min

16 trainingsprogramma's

Ook kun je zelf het weerstandniveau aanpassen. Er zijn maar liefst 16 verschillende niveaus waaruit je kunt kiezen. Jij kunt dus altijd een geschikte training vinden en zal altijd kunnen variëren. 

De Ride 6 iPlus is dus een hometrainer met eindeloze mogelijkheden. Helemaal wanneer je je telefoon of tablet aansluit. Dan zijn de mogelijkheden eindeloos.


Hartslagprogramma

Een andere leuke bijkomstigheid is dat de iPlus Ride 6 ook beschikt over een intern hartslag- en energieprogramma. Het hartslagprogramma wordt voornamelijk gebruikt om vetverbranding en uithoudingsvermogen te stimuleren.

Ook is het handig voor hartpatiënten, deze kunnen hun hartslag continu meten zodat ze in een veilige zone kunnen blijven trainen. Voor een optimale hartslagtraining kun je een hartslagband gebruiken. 

Naast de vele programma's kun je tijdens je training alle relevante trainingsinformatie lezen. Dit zijn de gegevens die het duidelijke lcd-scherm je toont tijdens je training:

 • De afstand
 • De snelheid
 • Het aantal verbrande calorieën
 • RPM
 • Je hartslag
 • Toegang tot diverse programma's

Geruisloos trainen

Ook een zeer noemenswaardig puntje is dat je geruisloos kunt trainen dankzij de Ride 6 iPlus. Je hoeft je medebewoners dus niet lastig te vallen wanneer jij in de avonduren een paar kilometer wilt fietsen. 

Dit is volgens ons een zeer groot voordeel. Hometrainers die worden aangedreven middels een ketting maken namelijk behoorlijk veel lawaai.

De krachtige Ride 6 iPlus is gelukkig ontworpen met een volledig stille aandrijving. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat de Ride 6 iPlus zal omvallen. Deze hometrainer is namelijk zeer stabiel en is waterpas in te stellen.


Tablethouder

Wanneer je kiest voor het trainen met behulp van een sportapp zul je je telefoon of tablet ergens moeten plaatsen. Natuurlijk hebben ze bij FitBike hier rekening mee gehouden.

Ook kun je de tablethouder gebruiken om een film of serie te bekijken terwijl je traint. Dit soort kleine details maken van de Ride 6 iPlus een uitstekende en toegankelijke hometrainer.


Prijs-kwaliteitverhouding

Dan is het nu tijd om het belangrijkste punt te bespreken, namelijk de prijs-kwaliteitverhouding. Deze hometrainer kost om en nabij de 400 euro en wij zijn van mening dat dit een zeer gunstige prijs is voor wat je ervoor terugkrijgt.

De meeste hometrainers binnen het lagere prijssegment kunnen je namelijk niet de volgende voordelen bieden:

 • Het gebruik kunnen maken van fitnessapps
 • Het toegang hebben tot 16 verschillende trainingsprogramma’s en 16 verschillende weerstandniveaus

Dit zorgt ervoor dat wij ervan overtuigd zijn dat dit een zeer geschikt apparaat is voor mensen met een kleiner budget. Heb je meer geld tot je beschikking? Dan zou je naar een later model van FitBike kunnen kijken.

Maar dat is zeker niet nodig want de FitBike Ride 6 iPlus hometrainer is een van de beste hometrainers binnen het lagere prijssegment van dit moment. De hometrainer is zeer solide en beschikt over de laatste technieken. Wat wil je nog meer? 


Mijn ervaring met de FitBike Ride 6 iPlus

Gedurende een periode van 2 weken heb ik deze hometrainer uitgebreid voor je onder de loep genomen. Dit waren de belangrijkste bevindingen:

Allereerst was ik verbaasd hoe makkelijk het monteren van de Ride 6 iPlus was. Dit is werkelijk een fluitje van een cent en kun je makkelijk in je eentje doen. Ook ben ik te spreken over het mooie uiterlijk van de hometrainer.

Na het monteren heb ik gelijk een rondje gefietst. De mensen binnen het team zijn van verschillende lengtes dus we moesten het zadel een paar keer verstellen. Dit ging met het grootste gemak.

Fitbike Ride 6 iPlus-3-min

Makkelijk verstelbaar zadel

Fitbike Ride 6 iPlus-9-min

Makkelijk verstelbaar stuur

We hadden eerst een aantal vooraf ingestelde programma's geprobeerd voordat we overgingen tot de trainingen via de sportapps. De voorgeprogrammeerde programma's bieden genoeg keuzevrijheid en wij denken dat je met deze hometrainer veel fitnessdoelen kunnen behalen.

Iedereen was te spreken over de mate van comfort en hoe stabiel de hometrainer aanvoelt. Dit is een groot pluspunt dat niet alle hometrainers binnen het lagere prijssegment kunnen waarmaken.

Daarnaast waren wij allen van mening dat de hometrainer erg gemakkelijk in het gebruik is. Je hoeft geen ingewikkelde toestanden te verwachten. Je kunt heel gemakkelijk een geschikt trainingsprogramma uitkiezen of zelf het juiste weerstandniveau kiezen.

Het enige minpuntje is dat je afhankelijk bent van netstroom. Maar als je genoeg stopcontacten in je huis hebt hoeft dit uiteraard geen obstakel te zijn.

Het trainen met behulp van de trainingsapps is een ware beleving. Wij hebben dit al meerdere keren mogen meemaken maar elke keer is het weer bijzonder. Je kunt namelijk de mooiste routes fietsen en waant je echt in een andere wereld. 

Fitbike Ride 6 iPlus-4-min

Fijne trapbeweging

Dit maakt het sporten veel leuker, motiverender en wij kunnen ons zo voorstellen dat dit een reden kan zijn om te kiezen voor een hometrainer met een iPlus functie. Het gegeven dat je tegen elkaar kunt racen is ook leuk en zorgt voor het competitieve element wat zo leuk is aan sporten.  

Al met al was iedereen dus zeer te spreken over deze hometrainer. Toen de prijs van de Ride 6 iPlus werd onthuld waren de meeste mensen in shock vanwege het voordelige prijskaartje.


Voordelen

 • Als belangrijkste voordeel kiezen wij de bluetooth-connectiviteit
 • Daarnaast de stabiliteit van de hometrainer
 • De duurzaamheid is ook een belangrijk voordeel.
 • Wij denken dat je heel wat jaren van deze hometrainer kunt genieten
 • Het gunstige prijskaartje is een ander belangrijk voordeel
 • De ergonomisch gevormde en verstelbare onderdelen zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid
 • De hometrainer is geschikt voor intensief gebruik en is zeer duurzaam
 • Dankzij de hartslagmeter kun jij met een gerust hart trainen
 • Ingebouwde tablethouder zodat jij je favoriete serie of film kunt bekijken tijdens het trainen
 • Zeer comfortabel zadel
 • Waterpas verstelbaar design
 • Zeer gemakkelijke montage
 • Duidelijke - Nederlandstalige - handleiding
 • Voorzien van transportwieltjes
 • Weinig tot geen onderhoud nodig
 • Voorzien van de nodige trainingsprogramma’s zodat jij elk fitnessdoel kunt behalen


Over het merk FitBike

FitBike is een bekend fietsmerk dat werd opgericht in het jaar 1999 door Chris Moeller. Het doel van deze man was om te beginnen met het produceren van betaalbare - maar kwalitatief hoogwaardige - BMX-fietsen.

Fitbike logo

Hij wilde graag hoogwaardige onderdelen gebruiken voor zijn fietsen en koos voor Taiwan als productieland. Wat vandaag een kwaliteitsstandaard is, was in 1999 nog ondenkbaar. 


Conclusie

Fitbike Ride 6 iPlus
 • Bluetooth connectiviteit
 • Scherpe prijs
 • Goede bouwkwaliteit/stabiliteit
 • Duurzaam

De FitBike Ride 6 iPlus is één van de beste hometrainers voor thuis binnen het lagere prijssegment. De uitgebreide mogelijkheden, de bouwkwaliteit en het geruisloos kunnen trainen maken dat wij met lof kunnen spreken over dit fitnessapparaat.

Dankzij de optimale prijs-kwaliteitsverhouding en de duurzaamheid van dit apparaat kunnen wij je deze hometrainer met een gerust hart aanbevelen. Dankzij de proefperiode van 2 weken zijn wij ervan overtuigd dat dit een uitstekende hometrainer is voor een zeer breed publiek.


Hoe ik hometrainers test

Om een zo objectief mogelijke score te geven aan hometrainers, hanteer ik voor elk model eenzelfde score systeem. De score die een model krijgt is opgebouwd uit 9 verschillende criteria die elk bijdragen aan de totaalscore.

Hoe belangrijker een criterium is, hoe zwaarder die score doorweegt in de totaalscore.

De criteria die worden gebruikt zijn:

 • Constructiekwaliteit: 15% - algehele bouwkwaliteit, gebruikte materialen, stabiliteit van het frame, duurzaamheid van de onderdelen...
 • Comfort: 20% - kwaliteit en verstelbaarheid van het zadel, ergonomie van het stuur, positie van de pedalen...
 • Weerstandsniveau: 15% - aantal niveaus, voldoende weerstand voor zowel beginners als gevorderden, verschil tussen niveaus...
 • Trainingsprogramma's: 10% - Vooraf in gestelde trainingsprogramma's, type trainingsprogramma's...
 • Monitor en functies: 10% - Type scherm, verlicht scherm of niet, functies van de monitor, beschikbare trainingsstatistieken, ingebouwde hartslagmeters, USB-poorten, Bluetooth-connectiviteit, compatibiliteit met fitnessapps...
 • Gebruiksgemak: 10% - hoe gemakkelijk is het de weerstand aan te passen, zadel of stuur te verstellen, hoe gemakkelijk kun je de monitor bedienen, intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening...
 • Prijs-kwaliteitverhouding: 10% - Totaalprijs van de hometrainer, prijs-kwaliteitverhouding, aanbiedingen...
 • Klantenservice en garantie: 5% - garantievoorwaarden, contactmogelijkheden klantendienst, responsiviteit klantendienst, retourbeleid...
 • Algemene ervaring: 5% - persoonlijke algemene ervaring van begin tot einde.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}