.st0{fill:#FFFFFF;}

FitBike Ride 6 iPlus Review: Wat je kunt verwachten

Publicatie:6 juni 2022

Laatste update: 30 januari, 2023

Door Aïsha Driessen

Fitbike Ride 6 iPlus
 • Bluetooth connectiviteit
 • Scherpe prijs
 • Goede bouwkwaliteit/stabiliteit
 • Goede duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een geschikte hometrainer en is je oog gevallen op de FitBike Ride 6 iPlus? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit artikel is namelijk gewijd aan deze hometrainer.

Wij hebben deze hometrainer namelijk uitgebreid onder de loep genomen en beschrijven alle informatie over de FitBike Ride 6 iPlus in dit artikel. Bovendien hebben wij deze hometrainer uitgebreid voor je getest.

Ons team heeft 2 weken kunnen trainen met behulp van deze hometrainer en heeft alle ervaringen gedeeld zodat jij ervan kunt profiteren. Na het lezen van deze blog weet jij precies wat je van de FitBike Ride 6 iPlus kunt verwachten.

Iets over het merk FitBike

FitBike is een bekend fietsmerk dat werd opgericht in het jaar 1999 door Chris Moeller. Het doel van deze man was om te beginnen met het produceren van betaalbare - maar kwalitatief hoogwaardige - BMX-fietsen.

Fitbike logo

Hij wilde graag hoogwaardige onderdelen gebruiken voor zijn fietsen en koos voor Taiwan als productieland. Wat vandaag een kwaliteitsstandaard is, was in 1999 nog ondenkbaar. 

De FitBike Ride 6 iPlus hometrainer

De FitBike Ride 6 iPlus hometrainer is een zeer ideale indoor fiets geschikt voor de intensieve thuissporter. De Ride 6 iPlus van is een van de beste betaalbare hometrainers van dit moment. Bovendien is de hometrainer geschikt voor intensief dagelijks gebruik en is dus zeer duurzaam.

Fitbike Ride 6 iPlus-5-min

Duurzaam en geschikt voor intensief gebruik

De hometrainer heeft een totaalgewicht van 38 kilogram waardoor je er met een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram mee kunt trainen. De iPlus Ride 6 heeft ook meer dan genoeg mogelijkheden om je training te variëren. 

Ieder fitnessdoel is bereikbaar dankzij de verschillende trainingsprogramma’s en bovendien kun je gebruikmaken van interactieve training dankzij de iPlus module. Dit is een van de voornaamste voordelen van de FitBike Ride 6 iPlus als je het ons vraagt.

De iPlus module

Je kunt dus gebruikmaken van diverse vermakelijke en doeltreffende trainingsapps. Dit kun je doen door je tablet of smartphone aan te sluiten op de FitBike Ride 6 iPlus hometrainer door middel van een bluetoothverbinding.

Fitbike Ride 6 iPlus-6-min

Bluetooth connectiviteit

De Ride 6 iPlus hometrainer is uitgerust met zo’n iPlus module die dat mogelijk maakt. Dit betekent dat de hometrainer via bluetooth verbonden kan worden met je tablet of smartphone zodat jij aan de hand van elke willekeurige sportapp kunt trainen. 

Hoe werkt het trainen met behulp van een sportapp?

Jouw training kan zo worden aangestuurd door een trainingsprogramma binnen een sportapplicatie. Je plaatst simpelweg je tablet of smartphone op de tablethouder van de Ride 6 hometrainer en download een van de bijbehorende trainingsapps. 

Je smartphone of tablet is nu als het ware je trainingscomputer. Vanaf je tablet of telefoon kun je nu gebruikmaken van de verschillende functies binnen de applicatie(s)!

Dit zorgt ervoor dat je van veel meer diversiteit kunt genieten. Het mooie van het trainen met behulp van dit soort apps is dat ze ‘responsive’ zijn.

Dit betekent dat - wanneer je tablet of smartphone via bluetooth is verbonden - de weerstand automatisch aangepast wordt aan de hand van de door jou gekozen route.

Als je bijvoorbeeld een (virtuele) berg beklimt neemt de weerstand toe. Wanneer je een afdaling maakt neemt de weerstand af. Dit is een ware toevoeging en vele mensen willen niet meer zonder deze geweldige trainingservaring.

Bovendien kun je online competitief trainen. Je kunt wedstrijden fietsen tegen vrienden of onbekenden. Voor veel mensen werkt dit extra motiverend en dit kan zorgen dat je een strak schema kan aanhouden omdat je afspraken kunt maken met je medefietsers.

Het ergonomisch design van de Ride 6 iPlus

Fitbike Ride 6 iPlus-1-min

Ergonomisch design

Het uiterlijk van de FitBike Ride 6 iPlus is minimalistisch en smaakvol. Waar de makers van FitBike ook veel aandacht aan hebben besteed is het toegankelijk maken van deze hometrainer. 

Zo zijn alle belangrijke onderdelen ergonomisch gevormd en bovendien zijn deze verstelbaar. De Ride 6 iPlus heeft zodoende een zadel dat horizontaal en verticaal verstelbaar is. 

Ook het verstelbare stuur zorgt ervoor dat je altijd in een correcte houding kunt trainen. Dit maakt de hometrainer toegankelijk voor heel het huishouden en bovendien helpt het blessures te voorkomen.

Daarnaast is de FitBike Ride 6 iPlus voorzien van transportwielen. Je kunt de hometrainer na je training opbergen zonder dat dit je te veel moeite kost. Het zijn de kleine details die het doen!

Zeer solide hometrainer

Fitbike Ride 6 iPlus-2-min

Zeer solide hometrainer

Een ander groot voordeel is dat de FitBike Ride 6 iPlus is opgebouwd uit kwaliteitsmaterialen. Dit zorgt ervoor dat de Ride 6 zeer solide is en dat merk je tijdens je training. Het is niet voor niets dat je deze hometrainer met een maximaal gewicht van 150 kilogram kunt belasten. 

De vele verschillende programma's van de Ride 6 iPlus

Het grote en duidelijke display toont een aantal trainingsmogelijkheden waar jij van kunt genieten. Deze hometrainer biedt namelijk keuze uit 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's. 

Fitbike Ride 6 iPlus-7-min

16 trainingsprogramma's

Ook kun je zelf het weerstandniveau aanpassen. Er zijn maar liefst 16 verschillende niveaus waaruit je kunt kiezen. Jij kunt dus altijd een geschikte training vinden en zal altijd kunnen variëren. 

De Ride 6 iPlus is dus een hometrainer met eindeloze mogelijkheden. Helemaal wanneer je je telefoon of tablet aansluit. Dan zijn de mogelijkheden eindeloos.

Hartslagprogramma

Een andere leuke bijkomstigheid is dat de iPlus Ride 6 ook beschikt over een intern hartslag- en energieprogramma. Het hartslagprogramma wordt voornamelijk gebruikt om vetverbranding en uithoudingsvermogen te stimuleren.

Ook is het handig voor hartpatiënten, deze kunnen hun hartslag continu meten zodat ze in een veilige zone kunnen blijven trainen. Voor een optimale hartslagtraining kun je een hartslagband gebruiken. 

Naast de vele programma's kun je tijdens je training alle relevante trainingsinformatie lezen. Dit zijn de gegevens die het duidelijke lcd-scherm je toont tijdens je training:

 • De afstand
 • De snelheid
 • Het aantal verbrande calorieën
 • RPM
 • Je hartslag
 • Toegang tot diverse programma's

Geruisloos trainen

Ook een zeer noemenswaardig puntje is dat je geruisloos kunt trainen dankzij de Ride 6 iPlus. Je hoeft je medebewoners dus niet lastig te vallen wanneer jij in de avonduren een paar kilometer wilt fietsen. 

Dit is volgens ons een zeer groot voordeel. Hometrainers die worden aangedreven middels een ketting maken namelijk behoorlijk veel lawaai.

De krachtige Ride 6 iPlus is gelukkig ontworpen met een volledig stille aandrijving. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat de Ride 6 iPlus zal omvallen. Deze hometrainer is namelijk zeer stabiel en is waterpas in te stellen.

Tablethouder Ride 6 iPlus

Wanneer je kiest voor het trainen met behulp van een sportapp zul je je telefoon of tablet ergens moeten plaatsen. Natuurlijk hebben ze bij FitBike hier rekening mee gehouden.

Ook kun je de tablethouder gebruiken om een film of serie te bekijken terwijl je traint. Dit soort kleine details maken van de Ride 6 iPlus een uitstekende en toegankelijke hometrainer!

Prijs-kwaliteitverhouding

Dan is het nu tijd om het belangrijkste punt te bespreken, namelijk de prijs-kwaliteitverhouding. Deze hometrainer kost om en nabij de 400 euro en wij zijn van mening dat dit een zeer gunstige prijs is voor wat je ervoor terugkrijgt.

De meeste hometrainers binnen het lagere prijssegment kunnen je namelijk niet de volgende voordelen bieden:

 • Het gebruik kunnen maken van fitnessapps
 • Het toegang hebben tot 16 verschillende trainingsprogramma’s en 16 verschillende weerstandniveaus

Dit zorgt ervoor dat wij ervan overtuigd zijn dat dit een zeer geschikt apparaat is voor mensen met een kleiner budget. Heb je meer geld tot je beschikking? Dan zou je naar een later model van FitBike kunnen kijken.

Maar dat is zeker niet nodig want de FitBike Ride 6 iPlus hometrainer is een van de beste hometrainers binnen het lagere prijssegment van dit moment. De hometrainer is zeer solide en beschikt over de laatste technieken. Wat wil je nog meer? 

Onze ervaring met de FitBike Ride 6 iPlus

Gedurende een periode van 2 weken hebben wij deze hometrainer uitgebreid voor je onder de loep genomen. Dit waren de belangrijkste bevindingen:

Allereerst waren we verbaasd hoe makkelijk het monteren van de Ride 6 iPlus was. Dit is werkelijk een fluitje van een cent en kun je makkelijk in je eentje doen. Ook was iedereen te spreken over het mooie uiterlijk van de hometrainer.

Na het monteren hebben we gelijk een rondje gefietst. De mensen binnen het team zijn van verschillende lengtes dus we moesten het zadel een paar keer verstellen. Dit ging met het grootste gemak.

Fitbike Ride 6 iPlus-3-min

Makkelijk verstelbaar zadel

Fitbike Ride 6 iPlus-9-min

Makkelijk verstelbaar stuur

We hadden eerst een aantal vooraf ingestelde programma's geprobeerd voordat we overgingen tot de trainingen via de sportapps. De voorgeprogrammeerde programma's bieden genoeg keuzevrijheid en wij denken dat je met deze hometrainer veel fitnessdoelen kunnen behalen.

Iedereen was te spreken over de mate van comfort en hoe stabiel de hometrainer aanvoelt. Dit is een groot pluspunt dat niet alle hometrainers binnen het lagere prijssegment kunnen waarmaken.

Daarnaast waren wij allen van mening dat de hometrainer erg gemakkelijk in het gebruik is. Je hoeft geen ingewikkelde toestanden te verwachten. Je kunt heel gemakkelijk een geschikt trainingsprogramma uitkiezen of zelf het juiste weerstandniveau kiezen.

Het enige minpuntje is dat je afhankelijk bent van netstroom. Maar als je genoeg stopcontacten in je huis hebt hoeft dit uiteraard geen obstakel te zijn.

Het trainen met behulp van de trainingsapps is een ware beleving. Wij hebben dit al meerdere keren mogen meemaken maar elke keer is het weer bijzonder. Je kunt namelijk de mooiste routes fietsen en waant je echt in een andere wereld. 

Fitbike Ride 6 iPlus-4-min

Fijne trapbeweging

Dit maakt het sporten veel leuker, motiverender en wij kunnen ons zo voorstellen dat dit een reden kan zijn om te kiezen voor een hometrainer met een iPlus functie. Het gegeven dat je tegen elkaar kunt racen is ook leuk en zorgt voor het competitieve element wat zo leuk is aan sporten.  

Al met al was iedereen dus zeer te spreken over deze hometrainer. Toen de prijs van de Ride 6 iPlus werd onthuld waren de meeste mensen in shock vanwege het voordelige prijskaartje.

Wat zijn de voordelen van de FitBike Ride 6 iPlus?

 • Als belangrijkste voordeel kiezen wij de bluetooth-connectiviteit
 • Daarnaast de stabiliteit van de hometrainer
 • De duurzaamheid is ook een belangrijk voordeel.
 • Wij denken dat je heel wat jaren van deze hometrainer kunt genieten
 • Het gunstige prijskaartje is een ander belangrijk voordeel
 • De ergonomisch gevormde en verstelbare onderdelen zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid
 • De hometrainer is geschikt voor intensief gebruik en is zeer duurzaam
 • Dankzij de hartslagmeter kun jij met een gerust hart trainen
 • Ingebouwde tablethouder zodat jij je favoriete serie of film kunt bekijken tijdens het trainen
 • Zeer comfortabel zadel
 • Waterpas verstelbaar design
 • Zeer gemakkelijke montage
 • Duidelijke - Nederlandstalige - handleiding
 • Voorzien van transportwieltjes
 • Weinig tot geen onderhoud nodig
 • Voorzien van de nodige trainingsprogramma’s zodat jij elk fitnessdoel kunt behalen

Conclusie

De FitBike Ride 6 iPlus is een van de beste hometrainers binnen het lagere prijssegment. De uitgebreide mogelijkheden, de bouwkwaliteit en het geruisloos kunnen trainen maken dat wij met lof kunnen spreken over dit fitnessapparaat.

Dankzij de optimale prijs-kwaliteitsverhouding en de duurzaamheid van dit apparaat kunnen wij je deze hometrainer met een gerust hart aanbevelen. Dankzij de proefperiode van 2 weken zijn wij ervan overtuigd dat dit een uitstekende hometrainer is voor een zeer breed publiek.

Mocht je overgaan tot het aankopen van deze hometrainer wensen wij je ontzettend veel sportplezier toe! We zien je graag terug bij een volgende review of blog. Bedankt voor het lezen en tot ziens!

Aïsha Driessen


Hoi,
Ik ben Aïsha en zet graag mijn tanden in gezonde voeding. Als echte foodie reis ik graag de wereld rond, op zoek naar de lekkerste en gezondste gerechten.

Aïsha Driessen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}