.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler hometrainers: Alles wat je moet weten

Auteur: Chesney
Publicatie: 10/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Het Duitse Kettler levert al decennia lang hometrainers en weet door deze vele jaren aan ervaring altijd betrouwbare kwaliteit te leveren. Wereldwijd staan de hometrainers bekend om hun lange levensduur. Kettler hoort dan ook thuis op de lange lijst van hoogwaardige producenten uit Duitsland. 

Ben jij op dit moment op zoek naar een hometrainer voor in huis? Dan biedt Kettler een hoop goede opties. Wij hebben al deze opties voor jou op een rijtje gezet. En we vertellen je alles wat je moet weten over het merk Kettler.

Kettler: een korte geschiedenis.

Kettler werd in 1949 door Heinz Kettler opgericht op de zolder van een houtzaagmolen. Het bedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een van de grote namen in de fitness industrie. En is op dit moment nog steeds in handen van de familie Kettler. 

De fitnessapparaten van Kettler worden in meer dan 60 landen verkocht en zijn populair vanwege hun consistente kwaliteit. De apparaten zijn zowel populair in de sportschool als in de huiskamer. En juist door die combinatie is Kettler zo groot geworden. 

Kettler biedt een breed scala aan fitness producten. Maar in dit artikel gaan wij verkennen wat zij bieden op het gebied van Hometrainers.

Welke modellen zijn er?

Kettler is al ontzettend lang bezig met het produceren van hometrainers. Wanneer je dit allemaal op somt wordt het dan ook een behoorlijke waslijst. Veel van deze modellen worden echter ondertussen niet meer verkocht. Wel kan je zo vaak nog tweedehands op bijvoorbeeld Marktplaats vinden: 

 • Kettler Astra            
 • Kettler Carat
 • Kettler Condo
 • Kettler Corsa
 • Kettler Esprit
 • Kettler Giro P
 •  Kettler Golf E
 •  Kettler Golf M
 •  Kettler Golf S
 •  Kettler Polo M
 • Kettler Trophy
 • Kettler Tour 800
 • Kettler Tour 300
 • Kettler Avoir P
 • Kettler Ride 100
 • Kettler Stratos
 • Kettler Sport
 • Kettler Royal
 • Kettler Polo S
 • Kettler Polo M
 • Kettler Paso

Enkele modellen uitgelicht

Maak je geen zorgen. Het volledig uitlichten van zo’n lange lijst zullen wij je niet aandoen. In plaats daarvan zullen wij er enkele modellen uitpakken waarmee we jou het beste beeld van het aanbod kunnen geven.

Kettler Axos Cycle M

Een van de goedkopere modellen van Kettler

Kettler Ride 300

Een model in het middenprijs segment. 

Kettler Tour 400

Een van de duurdere modellen van Kettler.

Kettler Tour 800

Een van de duurste modellen van Kettler.

Kettler Axos Cycle M hometrainer

Kettler Axos Cycle M-min

Kettler Axos Cycle M hometrainer

Deze hometrainer haal je in huis voor zo’n €400. Daarmee behoort daarmee tot de goedkopere modellen Kettler. De Kettler Axos M Hometrainer biedt 8 verschillende weerstand niveaus. Daarnaast is hij uitgerust met een hartslagmonitor en een lcd scherm. Op dit Lcd scherm kun jij je hartslag, snelheid, afstand en trainingstijd zien. Je kunt onze review over de Kettler Axos M hier lezen. 

Kettler Ride 300 Hometrainer

kettler-kettler-ride-300-min

Kettler Ride 300 Hometrainer

Wanneer je bereid bent wat meer te betalen kom je uit bij de Kettler Ride 300 hometrainer. Deze hometrainer kost €599 en biedt twee keer zo veel weerstand niveaus; 16 in totaal. Net als de Kettler Axos M Hometrainer biedt hij een hartslagmonitor en een LCD scherm. 

Alleen zijn de mogelijkheden bij de Kettler Ride 300 Hometrainer veel uitgebreider. Zo stelt de Kettler Ride 300 hometrainer je in staat om trainingsprogramma's te volgen, waarbij je je zelfs specifiek kunt richten op het omlaag brengen van je hartslag.

Kettler Tour 400 Ergometer Hometrainer

Kettler Rour 400 Ergometer Hometrainer-min

Kettler Rour 400 Ergometer Hometrainer

Als je nog een segment hoger gaat kom je bij de Kettler tour 400 Ergometer. Deze semi-professionele hometrainer haal je in huis voor €999 en biedt je een echte sportschool ervaring. 

Hij heeft een sportief design en kan waterpas worden gezet. Hierdoor staat hij altijd stabiel. Daarnaast heeft hij maar liefst 46 weerstand niveaus en biedt hij 10 trainingsprogramma's. 

Kettler Tour 800 Ergometer Hometrainer

Kettler Tour 800 Ergometer Hometrainer-min

Kettler Tour 800 Ergometer Hometrainer

De Kettler Tour 800 Ergometer zit in een nog een segment hoger. Deze haal je voor €1499 in huis. Wat je dan in huis haalt is en professionele hometrainer, die jou enorm veel opties biedt. Hij is uitgerust met 76 weerstand niveaus, waardoor je de zwaarte tot in het kleinste detail kan afstellen. Daarnaast heeft hij een extreem comfortabel 3d gel zadel en is hij ontzettend fijn afgesteld. De Kettler Tour 800 Ergometer Hometrainer heeft een LCD scherm waarop je je hartslag, tijd, afstand en snelheid kunt aflezen. Op het LCD scherm kun je ook een van de 16 trainingsprogramma's selecteren. De Kettler Tour 800 Ergometer biedt zelfs de optie om die trainingsprogramma’s te personaliseren. 

Voor wie zijn de Hometrainers van Kettler geschikt?

Kettler heeft een ontzettend breed aanbod aan Hometrainers. Dat aanbod bestaat uit instapmodellen voor instap prijzen. En uit modellen waar de echte fanatiekelingen warm voor draaien. 

Wat al deze modellen gemeen hebben, is dat zij betrouwbare en duurzame kwaliteit bieden. Door te kiezen voor Kettler, verzeker je jezelf van een hometrainer waar je jarenlang veel plezier van zult hebben.

Het design

Wanneer je blik valt op de Hometrainers van Kettler zal je meteen opvallen dat zij het bij  Duitse efficiëntie houden. De Hometrainers van Kettler zijn elegant in hun eenvoud en gaan meer op functie dan op vorm. Erg fijn wanneer je een hometrainer zoekt zonder toeters en bellen, die gewoon doet wat hij beloofd. 

Functionaliteiten

Omdat Kettler veel Hometrainers aanbiedt, lopen ook de functionaliteiten onderling uiteen. Wij zullen daarom bij elk onderdeel als eerst specificeren wat je van alle Kettler Hometrainers kunt verwachten. Daarna gaan we in op de functies die je kunt verwachten van de hogere segmenten. 

LCD-scherm

Bijna alle Kettler Hometrainers zijn uitgerust met een goed leesbaar LCD scherm. Op alle modellen kun je van dat LCD scherm je hartslag, snelheid, afstand en het aantal verbrande calorieën aflezen. 

Wanneer je een Hometrainer uit het hoger segment koopt, komt daar ook nog is bij dat je speciale trainingsprogramma's kunt instellen. Daarbij kun je doelen stellen voor bijvoorbeeld gemiddelde snelheid of hartslag. We hebben het hieronder nog is opgesomd.

Basis

 • Hartslag
 • Snelheid
 • Calorieën 
 • Afstand

Hoger segment

 • Trainingsprogramma's
 • Bluetooth
 • Interval training

Weerstand

De Kettler Hometrainers hebben minimaal acht weerstand niveaus, maar de modellen uit het hogere segment hebben er tot 76. In beide gevallen heb je genoeg mogelijkheid voor een stevige workout.

Comfort

Kettler richt zich op alle doelgroepen. Dat betekent dat bijna alle modellen een lage instap hebben, waardoor deze voor iedereen toegankelijk blijven. Daarnaast legt Kettler grote focus op het zadel, wat er voor zorgt dat deze altijd zeer comfortabel zijn. 

Passen en meten

De Hometrainers van Kettler zijn niet inklapbaar. Dat betekent dat je wel plek moet hebben voor dit workout apparaat. Om erachter te komen of de hometrainer bij jou thuis past, heeft Kettler daarom een app gemaakt. Deze app projecteert de afmetingen van de Hometrainer in jouw huiskamer door middel van een foto. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Super handig!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}