.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Matrix R50 Ligfiets Review: Kopen of niet?

Publicatie: 08/02/2022
Laatste update: 30/01/2023

Matrix R50 Ligfiets
 • Premium kwaliteit
 • 10 inch touchscreen display
 • 30 weerstandniveau's en 10 trainingprogramma's
 • Lange garantieperiode
 • 159 kg draaggewicht

“Bring it home”, zo luidt de slogan van Matrix. Maar wat haal je met de Matrix R50 eigenlijk precies in huis? En is deze hometrainer het hoge prijskaartje eigenlijk wel waard? 

Wij hebben de R50 drie maanden getest en gaan in deze review die vragen uitgebreid beantwoorden. Overweeg jij het dus op dit moment om de R50 aan te schaffen? Lees dan eerst deze review voordat je overgaat tot het doen van een aankoop. 

Voor wie is de Matrix R50 geschikt?

De R50 heeft een lage instap, waardoor hij goed toegankelijk is voor mensen met een blessure. Daarnaast zit hij zeer comfortabel, waardoor het ook een uitstekende optie is voor mensen, die snel kramp of spierpijn krijgen.

Tijdens het fietsen biedt de R50 je een hoop mogelijkheden. Zo is hij uitgerust met 30 weerstand niveaus, 10 trainingsprogramma’s en een 10 inch touch screen die je toegang geeft tot al je favoriete media en apps. Het apparaat biedt daarom ook de grootste sportievelingen genoeg uitdaging. 

Daarnaast heeft het apparaat een maximaal draaggewicht van 159 kg. Voor al die opties betaal je wel wat; R50 valt qua prijs in het hoge segment. Hij is dus echt bedoeld voor mensen die opzoek zijn naar premium kwaliteit en bereid zijn daarvoor te betalen.

De functionaliteiten van de Matrix R50

We gaan nu in op de functionaliteiten van de Matrix R50.

10 inch touchscreen display

Matrix R50 LCD scherm-min

De R50 is uitgerust met een 10 inch touch screen display. Met dit scherm kun je de hometrainer volledig instellen naar jouw wensen. Maar het stelt je ook in staat om apps zoals Twitter, Netflix en Facebook te downloaden. 

Eigenlijk werkt het 10 inch touchscreen display als een tablet. Dit betekent dat jij tijdens je workout kunt genieten van alle media die je maar wilt. En het was voor ons echt een fijne optie om op het grote scherm series te kijken. Dit motiveert je namelijk om lange sessies te houden. 

Tijdens het fietsen zie je op het scherm je hartslag, afstand, tijd, snelheid en het aantal verbrande calorieën. Met deze gegevens kun je vervolgens doelen voor jezelf stellen. Dit werkt het fijnst wanneer je de hometrainer aansluit op een app, die je resultaten en vooruitgang bijhoudt. Viafit is hier een goed voorbeeld van. 

Wij raden dit iedereen aan die serieuze doelen hoeft. Het werkt namelijk niet alleen motiverend om je vooruitgang te zien. Maar het laat je ook precies zien waar je aan moet werken.

Weerstand niveaus en trainingsprogramma’s

Matrix R50 hendel-min

De hometrainer biedt je 30 weerstand niveaus. Dat betekent dat je ontzettend precies kunt instellen hoe zwaar je wilt trappen. Daarnaast heeft de R50 10 trainingsprogramma’s van verschillende moeilijkheidsgraden. 

Dit zorgen ervoor dat je op jouw niveau uitgedaagd wordt. Je kunt ook zelfs een programma kiezen, die speciaal gericht is om je hartslag te verbeteren.

Comfort en duurzaamheid

Matrix R50 stoel-min

De Matrix R50 Hometrainer is ontzettend comfortabel. De ligfiets voelt voor ons als een hele comfortabele stoel. Hij is ontworpen met een dual frame design, en dat betekent dat hij ontzettend stabiel is. Maar ook de trapbeweging voelt erg lekker aan.

Daarnaast is hij gemaakt van goede, duurzame materialen. Je mag daarom rekenen op een lange levensduur.

Afmetingen 

Matrix R50

De R50 is een ligfiets. Dat betekent dat hij groter is dan een normale hometrainer: Hij is 163 cm lang, 64 cm breed en 163 cm hoog. Zorg dus dat je genoeg ruimte in huis hebt voor het apparaat. Al moet dit voor de meeste huizen geen probleem zijn. Het apparaat is met een gewicht van 78 kg vrij zwaar. Maar dit zegt ook iets over de bouwkwaliteit. En gelukkig zorgen de opberg wieltjes er ook voor dat het apparaat toch vrij makkelijk te verplaatsen is.

Garantieperiode

Matrix staat zeven jaar garant voor schaden aan het frame en twee jaar voor schade aan de onderdelen die er aan vast zitten. Matrix heeft dus groot vertrouwen in de bouwkwaliteit van de R50. Maar er zijn ook aanbieders die 30 jaar garant staan voor het frame.  

Prijs/kwaliteit verhouding

Het zal je niet ontgaan zijn: De Matrix R50 heeft een aardig prijskaartje. Hij hoort qua prijs bij de allerduurste hometrainers. Maar biedt hij ook de kwaliteit die je daarbij mag verwachten? 

Met de R50 haal je een hometrainer in huis met 30 weerstand niveaus en 10 trainingsprogramma’s. Daarnaast heeft hij een 10 inch scherm met alle opties die je maar kunt wensen. 

Daarnaast biedt het apparaat enorm veel comfort en gebruikersgemak. Sterker zelfs: Het is een van de meest comfortabele hometrainers, die wij ooit hebben getest. En ook heeft hij een lange levensduur en garantie. De R50 biedt daarom uitstekende kwaliteit voor een hoge prijs. De prijs kwaliteit verhouding vinden wij daarom goed.

De voordelen en nadelen

 • 10 inch touch screen display
 • 30 weerstand niveaus en  10 trainingsprogramma’s

 • Premium kwaliteit

 • Lange garantie

 • Veel apps en media

 • 159 kg draaggewicht

 • Hoge prijs
 • Vrij groot apparaat
 • Veel concurrentie binnen de prijsklasse

Het eindoordeel

Wij gaan er geen doekje om heen binden: Wij zijn erg enthousiast over de Matrix R50. De kwaliteit en duurzaamheid van de R50 is namelijk fantastisch. Het is een van de meest comfortabele hometrainers, die wij ooit hebben getest. En de 10 inch touchscreen biedt je talloze geavanceerde functies en eindeloos vermaak. 

Daarom voelde de Matrix U50 aan als een echte premium workout ervaring. Wij vinden daarom dat de roeitrainer zeker een van de beste ligfietsen in zijn klasse is. Ben je dus op zoek naar een ligfiets van de hoogste kwaliteit. En speelt geld voor jou geen rol? Dan is de de Matrix U50 een uitstekende keuze is. Wel zijn er in de prijsklasse andere goede opties.

Matrix R50 Ligfiets
 • Premium kwaliteit
 • 10 inch touchscreen display
 • 30 weerstandniveau's en 10 trainingprogramma's
 • Lange garantieperiode
 • 159 kg draaggewicht

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}