.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Fitbike Ride 3 Review: Is deze hometrainer je geld waard?

Auteur: Chesney
Publicatie: 19/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Fitbike Ride 3
 • Gunstige prijs/kwaliteit verhouding
 • Lage instap en verstelbaar zadel 
 • Ergonomische grepen 

Ben jij op zoek naar een degelijke en betrouwbare hometrainer waar een voordelig prijskaartje aan hangt? Dan is de FitBike Ride 3 misschien iets voor jou!

Tijdens deze uitgebreide FitBike Ride 3 review bekijken we alle belangrijke voor- en eventuele nadelen van deze hometrainer. We hebben gedurende een periode van twee en een halve week deze hometrainer uitgebreid voor je getest.

We hebben zoal gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, de degelijkheid van deze hometrainer, de duurzaamheid en de belangrijkste functionaliteiten.

Na het lezen van deze review weet jij of je kunt overgaan tot je aankoop. Ook presenteren we enkele vergelijkbare modellen, er is namelijk genoeg keuze wat betreft hometrainers vandaag de dag.

Wat zijn de voordelen van de Ride 3?

Een belangrijk voordeel van het trainen met de FitBike Ride 3 is dat je je gewrichten niet belast tijdens je training. Dankzij de soepele bewegingen hoeven je knieën geen harde klappen op te vangen.

Je zult dus geen blessures oplopen! Ook is het een enorm voordeel dat je altijd kunt trainen in het comfort van je eigen huis.

Je hoeft dus geen duur sportschoolabonnement aan te schaffen om fit te worden. Bovendien kun je ook in de avonduren trainen doordat je trainingen met de FitBike Ride 3 nagenoeg geruisloos zijn.

Fitbike ride-min

Over de FitBike Ride 3 

Fitbike ride 3 side-min

de FitBike Ride 3 

Dan gaan we nu over naar de uitgebreide FitBike Ride 3 review. Ben je er klaar voor? Dan duiken we gelijk in de materie.

De FitBike Ride 3 is een geweldig instapmodel en is bovendien een van FitBikes bestsellers. Dit ligt waarschijnlijk aan de voordelige prijs-kwaliteitverhouding.

Ook is deze hometrainer zeer toegankelijk en stabiel. Dankzij de robuuste staalconstructie en het hoogwaardig lagerwerk is dit apparaat uitermate stevig in het gebruik. 

Het maximaal belastbare gewicht van deze hometrainer is dan ook 135 kilogram. Het apparaat zelf weegt slechts 30 kilogram en is voorzien van handige transportwielen. 

Voor wie is de FitBike Ride 3 het meest geschikt?

Fitbike-ride3-min

Geschikt voor een brede doelgroep 

De Ride 3 is met name geschikt voor de fanatieke thuissporter en voor degenen die hun cardio-oefeningen thuis willen uitoefenen. De FitBike Ride 3 is niet alleen geschikt voor de sterke fanatiekelingen maar ook voor de zwakkere mensen onder ons. 

Dankzij de lage instap is de Ride 3 namelijk erg geschikt voor ouderen en revaliderende mensen. Je kunt heel gemakkelijk plaatsnemen en rustig je oefeningen uitvoeren.

Dit maakt de Ride 3 zeer geschikt voor een enorm breed publiek. De prijs van de Ride 3 is ook erg toegankelijk. Dit model FitBike valt dan ook binnen het lagere prijssegment.

Daarnaast is de FitBike Ride 3 hometrainer geschikt voor lange én korte mensen. Het zadel van de FitBike Ride 3 is namelijk zowel horizontaal als verticaal te verstellen waardoor mensen van verschillende lengtes makkelijk kunnen plaatsnemen.

Het display van de FitBike Ride 3 

Moniter fucntions-min

Makkelijk bestuurbaar display

De FitBike Ride 3 beschikt over een slimme trainingscomputer en het heldere display is makkelijk bestuurbaar. Je kunt heel gemakkelijk de verschillende programma's uitzoeken en aanpassen. 

Dit kun je doen voorafgaand aan je training of tijdens het trainen. Het lcd-display toont je de volgende trainingsgegevens: 

 • De afstand
 • De snelheid
 • Je trainingstijd
 • RPM
 • De omgevingstemperatuur
 • Het aantal verbrande calorieën
 • Je hartslag

De FitBike Ride 3 is voorzien van maar liefst 12 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Deze programma’s variëren van hartslagprogramma’s tot aan dieetprogramma’s. Voor ieder wat wils! 

Trainen op basis van je hartslag

 Dankzij de speciale hartslagmeter kun je je hartslag meten tijdens je training. Dit maakt HIIT (High Intensity Interval Trainingen) mogelijk.

Kies je voor een hogere weerstand? Dan zal je hartslag stijgen waardoor je binnen een rap tempo calorieën verbrandt.

Deze manier van trainen is zeer populair en is een essentieel onderdeel tijdens je race tegen de kilo’s. Bovendien is het veilig dankzij de nauwkeurige hartslagmeting. Je zult je hart niet overbelasten.

Wat waren onze belangrijkste bevindingen?

Wij waren voornamelijk te spreken over de mate van comfort en het gebruiksgemak. Dit apparaat is heel gemakkelijk in het gebruik en daar houden wij van.

Je hoeft geen ingewikkelde toestanden te verwachten en ook kun je heel pittige trainingen uitvoeren. De FitBike Ride 3 is echt een hometrainer naar ons hart!

En dankzij het verstelbare zadel hebben we allemaal kunnen plaatsnemen en kunnen genieten van een prettige training op maat.

Fitbike ride 3 seat3-min

Het zadel is verstelbaar

We waren het er gezamenlijk over eens: de FitBike Ride 3 hometrainer is een zeer geschikt model voor fanatieke thuissporters.

Hoe zit het met het gebruikscomfort?

Wij hebben heerlijk kunnen trainen met de FitBike Ride 3. Het zadel is namelijk goed gevormd en de balans tussen hard en zacht was ook perfect. 

Seat-min

Simpel, maar comfortabel zadel

Wat zorgde voor een extra comfortabele training is het stuur. Dit is namelijk uitgerust met ergonomische grepen. Dankzij deze speciaal gevormde grepen kun je je handen heel gemakkelijk op verschillende posities plaatsen. Dit alles zorgde voor een zeer comfortabele training.

Wat vinden wij van het design van de FitBike Ride 3?

Wij zijn erg te spreken over het simplistische design. Dit hele apparaat schreeuwt ‘simpelheid’. Dit kunnen wij enorm waarderen.

Sides-min

Simpel, maar strak design

FitBike heeft zich tijdens het ontwerpen van de Ride 3 vooral gericht op de hoognodige functionaliteiten. De functionaliteiten van de FitBike Ride 3 zijn basaal maar bieden je exact wat je van een hometrainer mag verwachten.

Wat zijn de garantievoorwaarden van de FitBike Ride 3?

De standaardgarantie op de FitBike Ride 3 is 2 jaar op onderdelen en 10 jaar op het frame en laswerk.

Wat zijn vergelijkbare modellen?

Wil je graag nog even verder kijken? Dat kan! Wij hebben een aantal vergelijkbare FitBike modellen voor je op een rijtje gezet:

 • FitBike Ride 1 (dit is een instapmodel)
 • FitBike Ride 2 (dit is een instapmodel)
 • FitBike Ride 5 iPlus (dit is een geavanceerd model)
 • FitBike 6 of 6 iPlus (dit zijn beide geavanceerde modellen)

Mocht je geïnteresseerd zijn in een racefiets van het merk FitBike dan kun je eens kijken naar de volgende modellen:

 • FitBike Race 2
 • FitBike Race 3
 • FitBike Race 8

Is de FitBike Ride 3 een goede aankoop?

Ja, wij denken dat het kopen van de FitBike Ride 3 een goed idee is. Dankzij de gunstige prijs-kwaliteitverhouding krijg je waar voor je geld en bovendien kun je jarenlang genieten van deze uitstekende hometrainer. 

Onze conclusie

De FitBike Ride 3 is zeer geschikt voor een breed publiek. Dankzij het voordelige prijskaartje is deze hometrainer zeer toegankelijk voor ieders budget. 

Bovendien kunnen jongere en oudere mensen genieten van de Ride 3 vanwege de lage instap en het verstelbare zadel. Het grootste voordeel van de Ride 3 is volgens ons de zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Hieronder benoemen we nog eens de belangrijkste voordelen van deze geschikte hometrainer:

 • Mooi design
 • Lage instap
 • Zeer toegankelijk voor een breed publiek
 • Verstelbaar zadel
 • Makkelijk in gebruik
 • Beschikt over 12 verschillende vooraf ingestelde programma’s
 • Beschikt over 16 verschillende weerstandniveaus
 • Geschikt voor ouderen en revaliderende mensen
 • Zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding

Als het goed is weet jij nu of je voor de FitBike Ride 3 wilt gaan. Mocht je op zoek zijn naar vergelijkbare modellen van FitBike dan zou je eens kunnen kijken naar de volgende hometrainers: FitBike Ride 1, FitBike Ride 2, FitBike Ride 5 iPlus of de FitBike 6.

Over FitBike

FitBike richt zich al jaren op de ontwikkeling van de beste en meest betaalbare fitnessapparaten. Ze bieden een veeltal verschillende soorten hometrainers en spinningfietsen aan, dit is dan ook hun specialisatie.

Daarnaast bieden ze een hoop zogenaamde ‘airbikes’ en racefietsen aan. FitBike is al jarenlang een zeer populair merk onder beginnende én ervaren wielrenners. Wij hebben inmiddels meerdere apparaten van FitBike getest en waren altijd erg te spreken over de kwaliteit van hun fietsen.

Fitbike Ride 3
 • Gunstige prijs/kwaliteit verhouding
 • Lage instap en verstelbaar zadel 
 • Ergonomische grepen 

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}