Als je overweegt een fitnessapparaat te kopen, dan kom je al snel uit bij een hometrainer. Het is namelijk een van de meest populaire fitnessapparaten voor thuis als je aan je conditie wilt werken, af wilt vallen of aan het revalideren bent.
De populariteit van de hometrainer is waarschijnlijk ook waarom Aldi soms dit fitnessapparaat voor een lage prijs in zijn assortiment heeft staan. Maar is het kopen van een Aldi hometrainer eigenlijk wel een goed idee? Aldi staat natuurlijk bekend om zijn lage prijzen. En alhoewel het kopen van een hometrainer voor een zeer scherpe prijs goed klinkt wil je er natuurlijk wel zeker fijn dat de kwaliteit degelijk is. Daarom bespreken we in dit artikel of de hometrainers van Aldi een goede koop of miskoop zijn.
Zijn Aldi hometrainers een goede koop?
Dit zal volledig afhankelijk zijn van jouw eisen en verwachtingen. Wil je namelijk de beste hometrainer met geavanceerde functionaliteiten? En moet de hometrainer daarnaast bijvoorbeeld bestand zijn tegen (zeer) intensief gebruik? Dan kan je beter op zoek gaan naar opties in het midden- en hogere prijssegment.
Wil je echter een goedkope hometrainer, die over basisfunctionaliteiten beschikt, maar waarmee je toch prima je conditie kan verbeteren en calorieën kan verbranden? Dan zijn de hometrainers van de Aldi zeker het overwegen waard.
Regelmatig komt er bij Aldi een spectaculaire kortingsactie voorbij, waarin je voor een zeer scherpe prijs een hometrainer kunt scoren. Let dus goed op website en de winkel.
De namen en merken variëren, maar het gaat in de meeste gevallen om goede én betaalbare modellen, met meestal basisfunctionaliteiten. Maar soms komt er ook een model voorbij met een interne hartslagmeter, of met Bluetooth functionaliteit.
De topselectie voordelige hometrainers van Aldi
Gemiddeld een á twee keer per jaar komt Aldi met een speciale hometrainer aanbieding. Zo kwam de Aldi in 2020 met verschillende geweldige aanbiedingen. En was de Active Touch in 2021 een model dat hoog scoorde in het rijtje van voordelige, maar kwalitatief goede hometrainers.
Dit model, met een in acht stappen instelbare trapweerstand, een kantelbaar stuur, een houder voor je smartphone en sensoren in het stuur die je hartslag meten, is hét perfecte fitnessapparaat voor je eigen thuis-gym.
De Fitbike Ride 2 is het model dat nu, in 2022, populair is. Dit model, met zeer een concurrerende prijs van 199,- inclusief gratis app met trainingsprogramma’s en video’s, kwam als beste uit de bus voor goedkope hometrainers.
De tot 150 kilo belastbare constructie, de verstelbare trapweerstand en kantelbaar stuur maken hem tot een ideaal apparaat voor thuis. Het scherm op de hometrainer registreert alle benodigde functies, zoals snelheid, tijd, afstand, hartslag en energieverbruik. En de in het stuur geïntegreerde sensoren monitoren de hartslagmeting.
Daarnaast is dit model makkelijk verplaatsbaar en heeft het een stabiel frame. Een royale garantietermijn van 3 jaar op zowel het frame als op de hometrainer onderdelen maakt dit unieke aanbod compleet.
Maar ook andere items uit het eerdere assortiment van Aldi golden stuk voor stuk als prima hometrainers met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Voorbeelden hiervan zijn
- De Sportsline hometrainer
- De hometrainer van het merk Crane Sports
- De Formula hometrainer
- De Motion hometrainer
- De Rambler hometrainer
Waarvoor dient een hometrainer?
Een hometrainer is ontworpen om thuis op een makkelijke manier aan je lichamelijke conditie te werken. De oorspronkelijk Engelse term hometrainer is letterlijk te vertalen als thuistrainer of thuisfiets.
Want dat is de basisfunctie van het apparaat: het trainen van je lichaam door te fietsen. Daarmee train je niet alleen je beenspieren, maar ook je rug- en buikspieren. Daarnaast verlies je bij regelmatig gebruik ook (over)gewicht en daarmee ook dat ongewenste buikvet.
Want een man verbrandt gemiddeld ca. 340 kilocalorieën in een half uurtje fietsen op een hometrainer, terwijl dat voor een vrouw op ca. 270 kilocalorieën ligt. Dat maakt het een zeer geschikt apparaat als je wilt afvallen.
Hoe werkt een hometrainer?
Een hometrainer is ontwikkeld om zoveel mogelijk de beweging van het fietsen na te bootsen. Daarbij zorgt het vliegwiel, als onderdeel van de aandrijving, voor de weerstand.
De trappers en de kruk, ook wel crank genoemd, zien er vrijwel identiek uit aan die van een gewone fiets. De term crank duidt op de stang waaraan de trappers zijn bevestigd. Die vormt het verbindingsstuk tussen het pedaal en de trapas van de fiets.
Daarnaast beschikt de hometrainer over een speciaal, multipositie- of vlinderstuur. En is het vaak voorzien van een display, waarop je de diverse trainingswaardes kunt instellen en aflezen.
De voordelen van een hometrainer
Een groeiende groep mensen ziet de hometrainer als het ideale fitnessapparaat voor thuis, om zowel aan je conditie als aan je vetverbranding te werken. Vooral het gemak, de stabiliteit en de veiligheid van het apparaat maken het een aantrekkelijk alternatief voor de sportschool. Want thuis trainen levert je diverse voordelen op, zoals tijdwinst, gemak en zonder duur fitnessabonnement kunnen trainen op elk gewenst tijdstip.
Bovendien geeft het trainen geen grote impact op je gewrichten, zodat de kans op blessures nihil is. Dat maakt het apparaat ook uitermate geschikt voor senioren of mensen die moeten revalideren.
Hometrainers in diverse vormen
- De standaard hometrainer: Op de standaard versie zit je je rechtop in een ontspannen houding. Standaard hometrainers zijn in talloze uitvoeringen verkrijgbaar; van basic tot zeer geavanceerd.
- De recumbent hometrainer: Dit is de ligvariant, die is uitgevoerd met een groter zitvlak en leuning. Je ligt hier niet op, zoals de naam - ligfiets - misschien doet vermoeden. Maar je zit met je benen naar voren ipv recht naar beneden. Een houding die de meeste mensen als comfortabel ervaren, terwijl gewrichten en rug zo min mogelijk belast worden.
- De spinning fiets: Ook wel indoor cycle of indoor bike genoemd, claimt met recht de racefiets onder de hometrainers te zijn. Speciaal ontwikkeld voor snelheidsliefhebbers, die zelf graag de uitdaging in de training creëren. Want de meeste spinningfietsen beschikken niet, zoals de hometrainer, over allerlei gevarieerde trainingsprogramma’s. Daarnaast zijn er nog heel wat andere verschillen tussen spinningfietsen en hometrainers.