.st0{fill:#FFFFFF;}

Ligfiets hometrainers: Onze top 3 van dit jaar

Publicatie:3 maart 2022

Laatste update: 30 januari, 2023

Door Anne-Marie Jonker

Een ligfiets hometrainer is misschien de meest comfortabele work-out die je je maar kunt voorstellen. Je neemt plaats in een comfortabele stoel en je gewrichten worden minimaal belast.

Het zadel en de rugleuning zijn vaak gemaakt van extreem comfortabele materialen zoals luchtdoorlatende gaasstof en een stevige schuimlaag. Hierdoor ervaar je een zeer comfortabele training.

Dit maakt ligfiets hometrainers ideaal voor revaliderende en oudere mensen. Ben jij op zoek naar een ligfiets hometrainer? Dat komt goed uit want deze gehele blog is gewijd aan ligfiets hometrainers.

Hier lees je alles over de voordelen van een ligfiets hometrainer. Ook delen wij onze top 3 favoriete ligfiets trainers met je. Ben je er klaar voor? Dan gaan we gelijk beginnen! 

Onze top 3 ligfiets hometrainers 

Wij hebben een scala aan ligfiets hometrainers voor je getest en dit zijn onze 3 favoriete modellen:

#1 Lifecycle Hometrainer RS3

De beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar de hoogste kwaliteit.

#2 Klarfit Relaxbike 6.0

De beste keuze voor mensen die een zo goedkoop mogelijke ligfiets willen. 

#3 NordicTrack VR21

De beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar de beste prijs/kwaliteit verhouding.

#1: de Lifecycle Hometrainer RS3

Lifecycle Hometrainer RS3-min

Lifecycle Hometrainer RS3

Dit is een geweldige optie binnen het hogere prijssegment voor mensen die hun trainingen serieus nemen. Koop je de Lifecycle RS3, dan koop je een zeer degelijk apparaat waar je jarenlang van kunt genieten.

Dankzij de 20 verschillende weerstandniveaus kun je altijd een passende training simuleren en werken aan spieropbouw of het verbranden van calorieën. Het zadel kan naar achteren worden gekanteld voor een extra comfortabele training en de rugleuning is bekleed met luchtdoorlatende gaasstof. Dit garandeert een extra comfortabele training.

#2: de Klarfit Relaxbike 6.0 SE lig-ergometer

Klarfit Relaxbike 6.0 SE lig-ergometer-min

Klarfit Relaxbike 6.0 SE lig-ergometer

Dit instapmodel is een zeer goede keuze voor mensen met een kleiner budget. Dit type ligfiets hometrainer valt dan ook binnen het lagere prijssegment. 

Deze fietstrainer beschikt over een ‘MagResist-magnetische remsysteem’ met 8 verschillende weerstandniveaus. Het 12 kilogram wegende vliegwielgewicht zorgt voor een geruisloze en krachtige training. 

#3: de Recumbent Bike NordicTrack VR21

Recumbent Bike NordicTrack VR21-min

Recumbent Bike NordicTrack VR21

Dit is een geweldige ligfiets binnen het midden prijssegment. Dit apparaat is gemaakt van uitsluitend kwaliteitsmaterialen. Dankzij de vele programma’s - maar liefst 25 - is deze ligfiets zeer geschikt voor intensief thuisgebruik. 

Tijdens je training wordt je hartslag gemeten, dit is ideaal voor hartpatiënten. De stevige ligfiets heeft een zwaar vliegwiel van 9 kilo dat ervoor zorgt dat je altijd een soepele trapbeweging maakt. Via bluetooth is het mogelijk om verbinding te maken met je tablet of telefoon. Zo kun je trainen met behulp van handige sportapps als iFit. 

De voordelen van een ligfiets hometrainer

Met een ligfiets hometrainer kun je nagenoeg dezelfde voordelen ervaren als bij een gewone hometrainer. De belangrijkste voordelen van het gebruik van een ligfiets hometrainer zijn:

1: Je valt snel af

Train je een aantal keren per week met behulp van een ligfiets hometrainer? Dan verbrand je snel en veel calorieën. Hierdoor zul je dus merken dat je geleidelijk aan afvalt. 

Dankzij het trainen met een ligfiets hometrainer ervaar je een lage en constante hartslag. Deze trainingen noemen we cardio-oefeningen. Cardio-oefeningen zijn ideaal als graag wilt afvallen. 

2: Je kunt extra lang trainen

Omdat het trainen met behulp van een ligfiets hometrainer niet belastend is voor je gewrichten kun je langer - en met een hogere intensiteit - blijven trainen in tegenstelling tot andere fitnessapparaten. 

3: Het gebruiksgemak van een ligfiets hometrainer is zeer groot

Niets is makkelijker - en meer comfortabel - dan het trainen met een degelijke ligfiets hometrainer. Het enige wat je hoeft te doen is plaatsnemen en te beginnen met trappen. Vervolgens kun je je training zo zwaar of licht maken als je wilt door de weerstand aan te passen.

4: Ligfiets hometrainers zorgen voor een blessurevrije training

Zoals we al eerder benoemden belast je je gewrichten minimaal doordat ze niet te maken krijgen met hevige schokken. Een ligfiets hometrainer is daarom het ideale fitnessapparaat voor ouderen en revaliderende mensen.

Maar ook voor gezonde, sterke mensen zou een ligfiets hometrainer een betere keuze kunnen zijn dan bijvoorbeeld hardlopen of gewichtheffen. Veel mensen beschadigen hun knieën behoorlijk door regelmatig hard te lopen.

Dankzij een ligfiets hometrainer kun je blessurevrij trainen waardoor je niet genoodzaakt bent om te stoppen door slijtage aan je lichaam. Daarnaast kennen de meeste hometrainers een lage instap. 

Een lage instap is voor (de meeste) oudere mensen een handige bijkomstigheid. Daarnaast bieden ligfiets hometrainers - dankzij de rugleuning - een zeer goede ondersteuning en een extreem hoog gehalte van comfort in vergelijking met andere fitnessapparaten zoals roeimachines of crosstrainers.

5: Ligfiets hometrainers zijn zeer toegankelijke apparaten

Ligfiets hometrainers zijn vaak een perfecte keuze voor oudere mensen, revaliderenden en mensen met overgewicht. Dit omdat deze apparaten bestemd zijn tegen een verhoogd belastbaar gewicht.  

Wat kost een ligfiets hometrainer gemiddeld?

Vaak kosten degelijke ligfiets hometrainers wat meer dan normale hometrainers. Hoewel de prijzen tussen de normale hometrainers behoorlijk verschillen, zie je dat de prijzen bij ligfiets hometrainers meer stabiel zijn.

Een gewone hometrainer kun je kun soms al aanschaffen voor nog geen € 200,-. Een zeer geavanceerde hometrainer kan makkelijk boven de € 2000,- kosten. De gemiddelde prijs van een degelijke ligfiets hometrainer ligt rond de € 700,- tot € 1200,-. 

Waar kan ik er een kopen?

Er zijn verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt je ligfiets hometrainer online of in een fysieke winkel kopen. Ook kun je ervoor kiezen om een tweedehands exemplaar aan te schaffen.

Bol.com en Coolblue.nl

De beste online webshops voor fitnessapparaten zijn wat ons betreft Bol.com en Coolblue. Wij hebben een aantal interne links naar deze webshops geïmplementeerd zodat jij direct kan genieten van de beste deals.

Decathlon

Ook kun je ervoor kiezen om je ligfiets hometrainer te kopen bij een fysieke winkel zoals Decathlon. De ligfiets hometrainers van Decathlon zijn vaak scherp geprijsd.

Tweedehands

Tot slot kun je ervoor kiezen om een tweedehands apparaat aan te schaffen. Tweedehands ligfiets hometrainers worden aangeboden door websites als Marktplaats.nl en Tweedehands.nl.

Hoewel je soms fitnessapparaten aantreft die voor bodemprijzen worden aangeboden, raden wij je toch aan om te kiezen voor een nieuw exemplaar. Dit vanwege de gunstige garantievoorwaarden en omdat je niet verrast wilt worden door verborgen gebreken.

Conclusie

Het kopen van een ligfiets hometrainer is een uitstekend idee. Je zult merken dat je snel afvalt en dat je blessurevrij kunt trainen. Deze manier van trainen is namelijk het minst belastend voor je lichaam.

De plekken waar je een ligfiets hometrainer kunt kopen zijn: online via webshops als Bol.com en Coolblue, in een fysieke winkel zoals Decathlon en tweedehands via websites zoals Marktplaats.nl.

Onze top 3 favoriete ligfiets hometrainers zijn:

1: RS3 Lifecycle Hometrainer

2: Klarfit Relaxbike 6.0 SE lig-ergometer 

3: Recumbent Bike NordicTrack VR21

Bedankt voor het lezen en we zien je graag terug bij een volgende blog!

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.
Lees meer over haar op onze teampagina.

Anne-Marie Jonker

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}