.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Hometrainers met scherm: Top 3 beste keuzes

Auteur: Chesney
Publicatie: 14/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Een hometrainer met scherm kan je vele voordelen bieden. Je kunt een super strak trainingsschema volgen bijvoorbeeld. Dit komt omdat je trainingsgegevens nauwkeurig worden gemeten en duidelijk worden weergegeven. Deze gegevens kun je te allen tijde aflezen en vaak zelfs opslaan dankzij de console.

Het trainen met behulp van een hometrainer met scherm maakt je training meer uitdagend en minder saai. In deze blog vertellen we je kort waarom de voordelen van hometrainers met schermen zo aantrekkelijk zijn. 

Ook delen we met je onze top 3 hometrainers met schermen. Na het lezen van deze blog weet jij precies waar je aan toe bent als je een hometrainer met scherm wilt aanschaffen en welke modellen het meest geschikt zijn.

Onze top 3 hometrainers met scherm

We hebben de modellen in willekeurige volgorde geplaatst. Binnen deze lijst is er niet 1 beter dan de andere. Welk model er beter past bij jouw wensen en budget mag je helemaal zelf bepalen.

#1. Flow Fitness Pro UB5i

#2. Gymost Turbo B11 

#3. FitBike Senator iPlus 

#1. Flow Fitness Pro UB5i - hometrainer met beeldscherm

Flow Fitness Pro UB5i-min

Flow Fitness Pro UB5i

Deze geavanceerde hometrainer is een echte aanrader. Voor zowel de ervaren thuissporter als de amateur is dit een goede keuze. 

Met een maximaal gebruikersgewicht van 180 kg is hij ook geschikt voor gebruik binnen sportscholen. Ook ouderen en revaliderende mensen kunnen genieten van dit apparaat. 

De UB5i hometrainer heeft namelijk een zeer lage instap. Een groot voordeel is dat het zadel en het stuur verstelbaar zijn. Deze zijn eenvoudig aan te passen naar de houding en wensen van elke individuele gebruiker. 

Het EMS remsysteem en de continu roterende massa van maar liefst 16 kg zorgen voor een groot en flexibel weerstandsbereik van 10 tot 350 watt. Het wattage is per 5 watt instelbaar waardoor je de weerstand zeer nauwkeurig en stapsgewijs op de gewenste trainingsintensiteit afstemt. 

Je kunt de sneltoetsen in het stuur gebruiken om de weerstand tijdens de training eenvoudig aan te passen. De UB5i hometrainer is gebruiksvriendelijk, duurzaam, functioneel en zeer stabiel. 

Trainingsprogramma's

 • 24 programma's in totaal
 • 1 handmatig programma
 • 12 voorgeprogrammeerde
 • 4 gebruikersprogramma's
 • 3 hartslag gestuurde
 • 1 doelhartslag
 • 1 constant watt-programma 
 • Hersteltest
 • BMI-analyse

Wat is de prijs van de Flow Fitness Pro UB5i?

De prijs van de Flow Fitness Pro UB5i ligt om en nabij de € 1.499,-.

#2. Gymost Turbo B11 - hometrainer met scherm

Gymost Turbo B11-min

Gymost Turbo B11 

Een andere geweldige optie is de Gymost Turbo B11. Dankzij het zelf opgewekte systeem heeft dit apparaat geen stroomvoorziening nodig. Hij produceert zelf alle benodigde energie dankzij jouw bewegingen. De weerstand is in maar liefst 20 standen in te stellen. Het sterke frame ondersteunt een maximaal draagvermogen van 160 kg. Hierdoor kan dit apparaat ingezet worden voor professioneel gebruik.

Het zadel kan eenvoudig verticaal worden afgesteld en de hometrainer wordt geleverd met transportwielen voor het eenvoudig verplaatsen van de hometrainer.

Dankzij de moderne console kan je alle belangrijke trainingsgegevens bijhouden om je persoonlijke fitnessdoelen te bereiken. Via de sensoren op de handgrepen kan je je hartslag bijhouden en trainen op basis van je hartslag. 

Het zadel van je fiets is eenvoudig verticaal te verstellen. Zo kan elke gebruiker in de meest comfortabele positie trainen. De hometrainer wordt ook geleverd met stabilisatoren om ervoor te zorgen dat hij goed in balans blijft voor een veilige en comfortabele training.

Overige functionaliteiten

 • Inclusief USB-poort
 • Inclusief mp3-poort
 • 16 uitdagende trainingsprogramma's 
 • Ingebouwde ventilator

Wat is de prijs van de Gymost Turbo B11?

De Gymost Turbo B11 kost om en nabij de € 900,-.

#3. FitBike Senator iPlus - hometrainer met tv scherm

fitbike senator hometrainer voor ouderen

FitBike Senator iPlus

Kijk ook een naar de FitBike Senator iPlus. Dit is het paradepaardje van het bekende merk FitBike. Deze hometrainer beschikt over een ijzersterk frame, een zwaar vliegwiel, een lage instap en een tablethouder inclusief bluetooth koppeling. 

Het sterke frame heeft een eigen gewicht van maar liefst 47 kg. Hierdoor is deze hometrainer belastbaar tot een lichaamsgewicht van 180 kg. Daarnaast beschikt de Senator iPlus over een 10 kg wegend vliegwiel. 

Dit vliegwiel wordt aangestuurd door middel van een EMS (elektromagnetisch remsysteem). Deze hometrainer met scherm is geschikt voor zwaar en intensief gebruik en voor revalidatie doeleinden.

Ook is de hometrainer uitgerust met een speciale iPlus module. Dit betekent dat de hometrainer via bluetooth verbonden kan worden met een tablet of smartphone. Zo kun je trainen aan de hand van je favoriete sportapps.

De FitBike Senator iPlus beschikt over 12 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's. Ook kun je jouw persoonsgegevens - lengte, gewicht en geslacht - intoetsen en via de handsensoren je BMI meten

Overige specificaties

 • Aantal weerstanden: 32
 • Dubbele kogellagers: Ja
 • Gewicht vliegwiel: 10 kg
 • Onderhoudsarm: Ja
 • Waterpas afstelbaar: Ja
 • Weerstand instelbaar: Elektronisch

Wat is de prijs van de FitBike Senator iPlus?

De prijs van de FitBike Senator iPlus ligt om en nabij de € 699,-.

Wat zijn de voordelen van een hometrainer met tv scherm?

Het voornaamste voordeel van een hometrainer met scherm is dat je heel gemakkelijk je trainingsgegevens kunt bijhouden. Dit maakt dat je een strak trainingsschema kan volgen. 

Je weet precies waar je aan toe bent wat betreft je vooruitgang. Ook weet je wat de volgende stappen zouden moeten zijn zodat je je persoonlijke fitnessdoelen snel kunt te behalen.

Daarnaast kun je met deze hometrainers vaak trainen aan de hand van interactieve apps zoals Kinomap. In dit geval hoeft er geen tablet of telefoon aan te pas te komen. Dankzij het grote, heldere beeldscherm kun jij interactief trainen met je vrienden (of onbekenden). 

Met applicaties als Kinomap heb je toegang tot een mooie, avontuurlijke, virtuele wereld waardoor het trainen bovendien een stuk aantrekkelijker wordt. 

Conclusie

Je kunt het beste uit je hometrainer halen wanneer het apparaat voorzien is van een duidelijk beeldscherm. De voornaamste voordelen van hometrainers met schermen zijn:

 • Je kunt heel gemakkelijk je trainingsgegevens bijhouden
 • Vaak kun je trainen met interactieve apps zoals Kinomap

Wij denken dat het een slimme keuze is om een hometrainer met scherm te kopen omdat je op deze manier het beste uit je training en uit je lichaam kunt halen. Onze 3 favoriete hometrainers met beeldschermen zijn:

 1. Flow Fitness Pro UB5i 
 2. Gymost Turbo B11 
 3. FitBike Senator iPlus 

Bedankt voor het lezen en we zien je heel graag terug bij een volgende blog!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}