.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Axos Cycle M Review: Waar voor je geld?

Publicatie: 23/02/2022
Laatste update: 30/01/2023

Kettler Axos Cycle M
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Trainingscomputer met alle essentiele informatie
 • Mooi afgewerkt
 • 120kg draaggewicht

Waar moet jouw ideale hometrainer aan voldoen, en hoeveel ben je er bereid voor te betalen? Dat zijn vragen die je helder moet hebben voordat je overgaat tot een aankoop. 

Weet je echter al je zeker dat je niet al teveel geld wil uitgeven aan een hometrainer. En genoegen neemt met alleen basis functionaliteiten? Dan is de Kettler Axos Cycle M een optie, die het overwegen zeker waard is. 

Daarom gaan wij jou in deze review precies vertellen wat je van deze hometrainer kan verwachten. We zullen ingaan op de:

 • Functionaliteiten
 • Prijs/kwaliteit verhouding
 • Voor en nadelen
 • En nog veel meer

Voor wie is de Kettler Axos M geschikt?

Kettler Axos Cycle M-min

De Kettler Axos Cycle M

De Kettler Axos M Hometrainer is een instapmodel. En hij biedt ook alle basisfunctionaliteiten, die je daarbij mag verwachten. Zo beschikt de hometrainer over acht weerstand niveau’s, die je handmatig kan instellen. Voor de meeste mensen, en zeker beginners, zal dit ruim voldoende zijn.

Natuurlijk is het wel zo dat duurdere hometrainers meer training opties uitgerust zijn. De hometrainer is dus voornamelijk geschikt voor mensen, die een basic workout willen, zonder al teveel toeters en bellen. 

Mensen met hogere eisen of atleten zullen daarentegen kiezen voor een model met meer  geavanceerde functies. De hometrainer is dus bedoeld voor mensen die wel de kwaliteit van Kettler in huis willen halen, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen.

Verder heeft de hometrainer ook een lage instap. Hierdoor kan je makkelijk opstappen. En dit is ideaal voor mensen die wat ouder zijn. Of die bijvoorbeeld een blessure hebben of blessuregevoelig zijn.  

Er zit wel een nadeel aan het handmatig instellen van de weerstand: Het is hierdoor niet mogelijk om geautomatiseerde parcours of interval trainingen te volgen. 

Welke functionaliteiten biedt de Kettler Axos M?

Kettler Axos Cycle M LCD + stuur -min

Simpel LCD-scherm

Een simpel LCD scherm

Op de Kettler Axos M Hometrainer zit een simpel LCD scherm. Hierop kun je tijdens het fietsen je hartslag, je snelheid, het aantal verbrande calorieën en zelfs de afstand die je hebt afgelegd terug zien. 

Dit maakt het makkelijk en inzichtelijk om doelen te stellen en aan je conditie te werken. Het is natuurlijk wel zo fijn om na elke workout even kort op te schrijven wat de resultaten waren, om zo je vooruitgang bij te houden. Je moet alleen geen geavanceerde functionaliteiten verwachten. 

Acht weerstand niveau’s

De weerstand stel je handmatig in. En je kunt kiezen uit acht levels van zwaarte. Deze zijn vergelijkbaar met het fietsen op een normale fiets. Daarbij viel ons wel op dat de laagste versnelling nog steeds vrij zwaar is. Dat kan vervelend zijn als je bijvoorbeeld een knie blessure hebt en daarom op een zeer laag niveau wil beginnen.

Verder lopen de weerstand niveaus redelijk gelijk met de versnellingen van een normale fiets. Voor ons waren de acht weerstand levels wel meer dan voldoende om gevarieerde en uitdagende workouts samen te stellen.

Goede kwaliteit

De bouwkwaliteit is ons goed bevallen. De hometrainer voelt zeer stabiel aan. Het trappen voelt lekker aan. En het apparaat kan een maximaal draaggewicht van 120 kg aan, wat hoger is dan vele andere apparaten in deze prijscategory. Kortom: De Axos M kan wel tegen een stootje en je kan verwachten dat hij een lange tijd meegaat. 

De installatie

De hometrainer wordt als losse onderdelen geleverd. Daarbij zitten hele duidelijke instructies over hoe je het apparaat in elkaar moet zetten. Bij ons duurde het al met al zo’n 45 minuten om hem gebruiksklaar te maken. En we hadden hier wel 2 personen voor nodig. Dit model is dus iets lastiger om in elkaar te zetten dan andere instapmodellen.

Het comfort

Wanneer je het apparaat in elkaar hebt gezet kun je via de lage instap gemakkelijk plaatsnemen en je voeten op de pedalen zetten. De pedalen zijn uitgerust met twee kunststoffen banden die je kunt verstellen naar de grote van je voet. Zo zitten je voeten meteen stevig vast. Dat is erg prettig wanneer je een zware etappe aan het fietsen bent. Het zadel zit ook erg comfortabel, waardoor je urenlang kunt fietsen, zonder zadelpijn te krijgen.

Afmetingen

De hometrainer is 144 cm hoog, 60 cm breed en 80 cm lang. Dit is een gemiddeld formaat. Dat zorgt ervoor dat hij goed opbergbaar is en daarnaast niet snel in de weg staat. 

Prijs/kwaliteit verhouding

De Axos M valt in het lage/midden prijs segment. En de functionaliteiten van de hometrainer sluit hieren ook goed bij aan. Dat betekent dat je een betrouwbare hometrainer in huis haalt, die jou een goede basis biedt om je conditie te bouwen en/of af te vallen.

Wel zijn er meerdere goedkopere hometrainers met vergelijkbare functionaliteiten te vinden. Daarom raden wij je wel aan om je goed te verdiepen in andere modellen. Lees dus zeker ook onze reviews over andere instapmodellen. 

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Hier volgt een opsomming van de voordelen en nadelen van de Kettler Axos M. 

 • Hartslagmeter
 • Calorieën teller
 • Snelheidsmeter en kilometerteller
 • Praktisch formaat
 • Mooi afgewerkt
 • Acht levels weerstand
 • Betrouwbare kwaliteit
 • 120 kg draaggewicht
 • Goed merk voor goede prijs
 • Er zijn goedkopere alternatieven
 • Geen bijzondere service of garantie
 • Geen geautomatiseerde parcours of interval trainingen


Het eindoordeel

Na de Kettler Axos M drie maanden getest te hebben, zijn wij tot de conclusie gekomen dat het een goede hometrainer is voor een redelijke prijs. De hometrainer is namelijk betrouwbaar, praktisch en redelijk duurzaam. 

Toch weet hij zich niet echt te onderscheiden van de concurrent. Ons eindoordeel luidt dan ook: Je krijgt met de Kettler Axos M  waar voor je geld, maar er zijn ook zat goede alternatieven. 

Kettler Axos Cycle M
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Trainingscomputer met alle essentiele informatie
 • Mooi afgewerkt
 • 120kg draaggewicht

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}