.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Domyos hometrainers: Alles wat je moet weten

Auteur: Chesney
Publicatie: 04/02/2022
Laatste update: 23/07/2023

Ben je op zoek naar een goede hometrainer voor een niet al te hoge prijs? Dan bestaat er een goede kans dat je bij een hometrainer van het merk Domyos terecht komt. Daarom geven we je in dit artikel alle informatie die je nodig hebt over Domyos hometrainers, inclusief de 3 beste opties.  

Domyos EB 140

Goedkoop en degelijk

Domyos EB 900

Hoogste kwaliteit

Domyos Woodbike

Best verkocht

Over het merk Domyos

Domyos is het huismerk van de populaire winkel Decathlon, dat sportaccessoires, sportkleding en fitness-apparaten verkoopt. Via het huismerk Domyos biedt Decathlon verschillende hometrainers aan, voor een relatief lage prijs. Je kunt al voor €100 een hometrainer van Domyos aanschaffen. En zelfs de duurdere hometrainers kosten vaak niet meer dan €400, wat nog steeds relatief vrij goedkoop is.

De hometrainers zijn eenvoudig te bestellen via de website. Maar je kunt ook langs de winkel gaan. Een bijkomend voordeel daarvan is dat je de hometrainer vaak gelijk even kunt uitproberen. Let er bijvoorbeeld op of de hometrainer comfortabel zit, en of je goed bij de trappers kunt. Ook kun je natuurlijk de winkelmedewerkers om advies vragen.

De drie beste Domyos hometrainers

Het aanbod van hometrainers is groot. Om de zoektocht wat te vergemakkelijken hebben we hieronder de 3 beste Domyos hometrainers voor je op een rijtje gezet.

Degelijk en goedkope optie: de Domyos EB 140

Domyos EB 140

Ben je op zoek naar een goedkope hometrainer, die toch van een zeer goede kwaliteit is? Dan is de de Domyos EB 140 een uitstekende keuze. Deze hometrainer is te koop voor slechts €250. Maar je krijgt voor deze prijs toch een hoop goede functionaliteiten. En het apparaat is erg simpel in gebruik. 

Verwacht voor deze prijs alleen geen moderne snufjes of professionele trainingsprogramma's. En ook is het apparaat minder geschikt voor zeer intensief gebruikt. Als de hometrainer aan deze twee punten moet voldoen kan je beter wat meer geld uitgeven. In dat geval kun je mogelijk de volgende hometrainer overwegen:

Hoge kwaliteit/duurzaamste optie: de Domyos EB 900

Domyos EB 900

De Domyos EB 900 is een stukje duurder, maar daar krijg je ook veel voor terug. Hij is namelijk gemaakt voor intensief gebruik en beschikt over veel verschillende weerstandsniveaus. 

Ook is deze hometrainer een duurzame keuze: hij maakt namelijk geen gebruik van een stopcontact. De hometrainer maakt in plaats daarvan gebruik van de energie die je zelf opwekt. Hiermee bespaar je op elektriciteitskosten en draag je ook nog wat bij aan het klimaat.

De best verkoche hometrainer: Domyos Woodbike

Domyos Woodbike-min

Domyos Woodbike

De houten hometrainer, de Domyos Woodbike, is op dit moment de best verkochte hometrainer op Decathlon. Het bijzondere aan deze hometrainer is hij voor 95% uit hout is gemaakt. Dit maakt het een zeer ecologisch verantwoorde keuze. De hometrainer wordt in 2 (makkelijk in elkaar te zetten) onderdelen verkocht en is geschikt voor als je hem ongeveer 5 uur per week wilt gebruiken.

Andere Domyos hometrainers die het overwegen waard zijn

De 3 bovenstaande hometrainers zijn wat ons betreft de beste keuzes. Maar natuurlijk is het wel zo dat iedereen zo hun eigen eisen heeft. Daarom zijn de onderstaande hometrainers van Domyos ook het overwegen waard:

De aanschaf van een hometrainer: Waar moet je op letten?

Er zijn dus veel verschillende soorten Domyos hometrainers. Welke je uiteindelijk kiest, is afhankelijk van je sportwensen, je budget en hoeveel ruimte je in huis hebt. Als je hometrainers aan het vergelijken bent, kun je op de volgende dingen letten:

De weerstand

Hometrainers hebben vaak een instelbare weerstand. Hierbij is het goed om te kijken hoeveel verschillende weerstandsniveaus de hometrainer heeft. Hoe meer verschillende niveaus de hometrainer heeft, hoe specifieker je het programma op je eigen niveau kunt aanpassen.

Zeker als je specifieke trainingsdoelen en een groter budget hebt, kan het slim zijn om een hometrainer met veel verschillende niveaus aan te schaffen. 

Als je daarentegen een kleiner budget hebt en vooral aan je algemene conditie wilt werken, kan het juist weer slim zijn om genoegen te nemen met wat minder verschillende niveaus (en zo geld te besparen).

Grootte en gewicht van de hometrainer

Als je weinig ruimte hebt, is het wellicht verstandig om een relatief kleine hometrainer aan te schaffen. Ook is het belangrijk om op het gewicht van de hometrainer te letten. Een zwaardere hometrainer is vaak wat stabieler, maar kan ook lastiger te verplaatsen zijn. 

Sommige hometrainers hebben ook wieltjes. Dit is perfect voor als je de hometrainer wel eens wilt verplaatsen. 

Hoogte

Als je niet al te lang bent, is de hoogte van een hometrainer meestal geen probleem. Maar als je langer dan 1,90 meter bent, dan kan het verstandig zijn om even te kijken of de hometrainer geschikt is voor je lengte, zodat je niet met gebogen knieën hoeft te fietsen.

De voordelen van een hometrainer

De hometrainer is een geweldig apparaat voor iedereen die aan zijn conditie wil werken, of wilt afvallen. Je kunt op een hometrainer namelijk eenvoudig en comfortabel sporten, zonder dat je hiervoor naar de sportschool hoeft te gaan. 

Ook is het (zeker tijdens de koude wintermaanden) een handige manier om te blijven duursporten zonder de deur uit te hoeven. Sterker nog: je kunt de hometrainer voor de tv parkeren en tijdens het sporten gewoon naar je favoriete televisieserie blijven kijken.

Op de hometrainer werk je zowel aan je conditie en uithoudingsvermogen als aan je spiermassa. Regelmatig fietsen op de hometrainer zorgt voor sterkere benen en dijen. Ook kan de hometrainer goed helpen bij gewichtsverlies.Praktisch gezien kent de hometrainer ook veel voordelen: het apparaat neemt niet bijzonder veel ruimte in en is in veel verschillende prijsklassen beschikbaar. Kortom, genoeg redenen om een hometrainer van Domyos aan te schaffen!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}