.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Tweedehands hometrainer kopen op Marktplaats? Let hier op!

Auteur: Chesney
Publicatie: 14/04/2022
Laatste update: 23/07/2023

Wil jij een gebruikte hometrainer kopen? Er worden veel tweedehands hometrainers aangeboden op websites zoals Marktplaats of 2dehands.nl. In dit artikel bespreken we waar je zoal op moet letten wanneer je ervoor kiest een tweedehands hometrainer aan te schaffen.

Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten mocht je overwegen een tweedehands hometrainer aan te schaffen. We gaan uitgebreid in op de volgende zaken:

 • De voordelen van een gebruikte hometrainer
 • De nadelen van een gebruikte hometrainer
 • Marktplaats hometrainer fiets gebruikt
 • Tweedehands hometrainer lage instap
 • Tweedehands Decathlon hometrainers
 • Tweedehands Kettler hometrainers

Maar voor we je gaan inlichten over de risico’s en de nadelen, gaan we eerst in op de voordelen van het kopen van een gebruikte hometrainer

De voordelen van een gebruikte hometrainer

Voordelen-min

Het voornaamste voordeel van een tweedehands hometrainer moge duidelijk zijn: het prijskaartje ziet er een stuk aantrekkelijker uit dan dat van een splinternieuwe hometrainer. Dit is vaak ook de reden waarom mensen het risico van onvoorziene schade voor lief nemen.

Gemiddeld gezien is de prijs van een tweedehands hometrainer zo’n 30% tot 40% voordeliger dan wanneer je de hometrainer nieuw koopt. Voor mensen met een klein budget scheelt dit een hoop geld. 

Het bespaarde bedrag kan makkelijk oplopen tot honderden euro’s. Zeker wanneer je een hometrainer wilt kopen binnen het hogere prijssegment.

Een gebruikte hometrainer kopen klinkt natuurlijk als een win-winsituatie. De verkoper is van zijn hometrainer af, en jij spaart een hoop geld uit. Maar voordat je direct een gebruikte hometrainer gaat bestellen willen we je een paar situaties schetsen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. 

De nadelen van een gebruikte hometrainer

Nadelen-min

We hebben het dan over zaken zoals garantievoorwaarden, scams en andere eventuele onverwachte (en onplezierige) verrassingen. Hieronder lees je hoe je deze risico’s kunt tackelen. 

Waar moet je op letten als je een gebruikte hometrainer aanschaft?

De conditie van de hometrainer, de betrouwbaarheid van de verkoper, de garantievoorwaarden, de duurzaamheid van de hometrainer en de kosten zijn de belangrijkste punten waar je op kunt letten. Hieronder leggen we uitgebreid uit waarom.

De conditie van de hometrainer

hometrainer

Het is duidelijk dat de conditie van een nieuwe hometrainer perfect dient te zijn. De hometrainer zal in alle opzichten intact zijn. Mocht dit niet zo zijn, kun je hem altijd retourneren. Je zult met een gerust hart kunnen trainen en weet precies wat de staat van je hometrainer is: gloednieuw.

Gebruikte hometrainers kunnen echter onzichtbare gebreken bevatten. Gebreken die veel problemen kunnen veroorzaken waar jij tijdens de aankoop geen idee van had. En dan mag je op zoek gaan naar onderdelen die niet altijd eenvoudig te vinden zijn. Vaak kom je hier pas achter als je wat langer gebruik hebt gemaakt van de hometrainer. 

Het zou dan goed kunnen zijn dat je je hometrainer na enige tijd moet laten repareren of zelfs moet vervangen door deze onzichtbare gebreken. Uiteindelijk zul je dan meer geld kwijt zijn in vergelijking met het kopen van een nieuwe hometrainer. 

Dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn, je kunt ook geluk hebben met je tweedehands aankoop. Probeer daarom altijd heel secuur de staat van de hometrainer te beoordelen. Deze dient nagenoeg perfect te zijn als je lang van je hometrainer wilt genieten. Je dient alle aspecten zorgvuldig te controleren.

De betrouwbaarheid van de verkoper

betrouwbaarheid-min

Helaas zijn er ongelofelijk veel oplichters en scammers actief op het web. Zeker op websites als Marktplaats - waar verkopers relatief anoniem blijven - kom je ze vaak tegen. Je zult niet de eerste persoon zijn die is opgelicht, en waarschijnlijk ook niet de laatste. 

Als een aanbod te mooi lijkt om waar te zijn, is dit meestal ook zo. Betaal daarom nooit vooraf en probeer de hometrainer altijd goed te inspecteren voor je een transactie afsluit. De meeste scammers laten je op voorhand betalen en beloven je de hometrainer op te sturen zodra de transactie is ontvangen. 

Trap hier niet in. Als je het risico wilt nemen van het in zee gaan met een Marktplaats-verkoper dan kun je het beste in levenden lijve afspreken, zodat je de hometrainer kunt controleren en vervolgens ter plekke het bedrag overmaken of cash overhandigen. 

De garantieperiode

duurzaamheid

Probeer altijd een product te kiezen waarbij de garantieperiode nog actief is. We hebben het dan over apparaten die nog vrij nieuw zijn. 

Wanneer je een nieuwe hometrainer koopt kun je uitgaan van bepaalde garantievoorwaarden. Deze garantie is voor een bepaalde tijd geldig. Dit is dan ook een van de grootste voordelen van het kopen van nieuwe fitnessapparatuur.

Vaak is het zo dat de garantieperiode verstreken is en dat je nergens terecht kunt als je te kampen hebt met gebreken. Hou hier rekening mee. Dit zou een belangrijke factor in je overweging - om wel of niet een tweedehands hometrainer aan te schaffen - moeten zijn.

De duurzaamheid van de hometrainer

duurzaamheid-min

Het is een feit dat nieuwe hometrainers jarenlang - zo niet decennialang - mee zullen gaan. Tweedehands hometrainers zijn logischerwijs minder duurzaam omdat deze al gebruikt zijn. Na enkele jaren zal de duurzaamheid van het apparaat gehalveerd kunnen zijn. 

De grootste voordelen van een nieuwe hometrainer zijn de garantievoorwaarden en de lange levensduur. Koop je een nieuwe hometrainer, dan is dit een eenmalige investering voor een lange periode. Dit is een gegeven. Koop je een tweedehands hometrainer dan weet je niet precies waar je aan toe bent. 

De kosten

de kosten-min (1)

Koop je een gebruikte hometrainer? Dan kan het prijskaartje een groot voordeel zijn ten opzichte van het kopen van een nieuwe hometrainer. Zeker wanneer je je oog hebt laten vallen op een hometrainer binnen het hogere prijssegment. 

Probeer je kosten meer te zien als een investering waarbij je rekening houdt met de conditie en duurzaamheid van het apparaat. Het kopen van een hometrainer zou een eenmalige uitgave horen te zijn, maar met het kopen van een tweedehands hometrainer weet je dit niet zeker.

Wil je toch besparen zonder dit risico te lopen. Dan kun je overwegen om een hometrainer te huren.

Gebruikte Marktplaats hometrainer fietsen merken

Op websites zoals Marktplaats zul je veel hometrainers vinden. Je zult merken tegenkomen als Kettler, Tunturi, LifeFitness en andere hoogwaardige fitnessproducenten.  

kettler sport logo

Het is belangrijk om te weten dat het type aansluit bij de realiteit. Soms word je misleid doordat het type niet overeenkomt met de realiteit. Omdat je dit niet altijd afziet van de foto (veel hometrainers lijken erg op elkaar) is dit een riskante gok.

Ook worden er veel tweedehands hometrainers ‘met een lage instap aangeboden’, terwijl deze in de werkelijkheid niet toegankelijk zijn voor ouderen en revaliderende mensen. Kijk daarom uit dat je precies weet welk type je koopt en check dit ook grondig voor je je transactie afrondt.

Koop je je hometrainer online via aanbieders als Decathlon, Bol.com of Coolblue? Dan loop je dit risico niet. Zij zijn wettelijk verplicht je te voorzien van de juiste productinformatie. Hierdoor zal je niet voor verrassingen komen te staan.

Conclusie

Het voornaamste voordeel van het kopen van een tweedehands hometrainer moge duidelijk zijn: het voordelige prijskaartje. Het is logisch dat we hierdoor verleid kunnen worden en de risico’s van het kopen van een tweedehands hometrainer vergeten.

Hopelijk heeft dit artikel je een duidelijk plaatje kunnen schetsen wat betreft de risico's van het kopen van een tweedehands hometrainer. Belangrijke zaken waar je op kunt letten zijn:

 • De conditie van de hometrainer
 • De betrouwbaarheid van de verkoper
 • De garantievoorwaarden
 • Duurzaamheid van de hometrainer
 • De kosten 

Als je hiermee rekening houdt verminder je de kansen op teleurstelling enorm. En vergeet ook de belangrijkste voordelen van het kopen van een nieuwe hometrainer niet: gunstige garantievoorwaarden, topconditie en duurzaamheid.

We wensen je heel veel succes tijdens het maken van de juiste beslissing. Hopelijk kun je vele jaren genieten van je nieuwe of tweedehandse hometrainer. Bedankt voor het lezen van deze blog en we zien je heel graag terug bij een volgend artikel.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}