.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

De top 10 best verkochte hometrainers op Decathlon

Auteur: Chesney
Publicatie: 14/06/2022
Laatste update: 18/07/2023

In de wintermaanden is het zaak je trainingshonk thuis up-to-date te houden.  Een bezoek aan de sportschool is namelijk niet altijd handig en buiten trainen is natuurlijk een minder aangename optie. Juist daarom wil je de beste spullen in huis hebben om door te kunnen gaan. 

Er is tegenwoordig legio keus aan hometrainers, maar welk fitnessapparaat past het beste bij jou en je trainingsprogramma? Love4Fitness ging op onderzoek uit. In dit artikel presenteren we een overzicht van de top 10 best verkochte hometrainers op Decathlon.

#1. De Domyos Woodbike

Domyos Woodbike-min

De beste verkochte hometrainer op Decathlon is op dit moment de Domyos woodbike. En het is niet moeilijk om te zien waarom dat is: Deze houten hometrainer is een echte eyecatcher, die weinig ruimte in beslag neemt.. 

Bij deze fitness-bike kun je apart een houten frame kopen, zodat het fitnessapparaat een passende outfit heeft voor de nodige harmonie in je meubilair. 

Hij is ook draadloos en geluidloos dankzij de niet-gemotoriseerde weerstand. Het gelzadel en een vliegwiel van zes kilo's voor soepele trapbewegingen en maakt je work-out aangenaam en comfortabel. 

#2. De Domyos Bike 140

Domyos EB 140-min

Op nummer 2 staat de Domyos Bike 140. Deze voordelige goedkope hometrainer kan je al voor onder de 250 euro in huis halen. En voor dit bedrag krijg je toch een zeer fijne hometrainer. Het model beschikt namelijk over een vliegwiel van zes kilo, waardoor je stabiel kan trainen. En je kunt het zadel verstellen voor de ideale houding. 

#3. De Domyos Bike 900

Domyos Bike 900-min

De Domyos Bike 900

De #3 van de lijst, de Domyos Bike 900, is wat duurder dan de Bike 140. Maar daar krijg je ook een hoop voor terug. Zo heeft de Bike 900 een zwaarder vliegwiel van acht kilo, waardoor je grotere trapbewegingen kan maken. De fiets is daarnaast draadloos en je kan het intensiever gebruiken: tot gemiddeld zeven uur per week. 

#4. De Domyos Essential

Domyos essential-min

De Domyos Essential

Voor wie nog aan het idee moet wennen om thuis te trainen, heeft Decathlon de Domyos Essential ontwikkeld. Eenvoudig, doch doeltreffend en dus ideaal om mee te starten. Met een vliegwiel van drie kilo's kun je op deze degelijke hometrainer gerust tot twee keer per week trainen. Het is dus wel een basis model, maar je bouwt wel je conditie op en de calorieën vliegen er gewoon af.

#5. De VirtuFit HTR 1.0

virtufit htr 1.0 hometrainer voor senioren

De VirtuFit HTR 1.0

De VirtuFit HTR 1.0 is het eerste model in de top 10, die niet van het eigen merk van Decathlon komt. Waarom dit model zo populair is is niet moeilijk om te zien: Met een prijs van onder de 200 euro is het een echte topper in zijn prijsklasse. En toch weegt het vliegwiel maar liefst 8kg, waardoor het model een stuk stabieler is dan concurrerende modellen. De belastbaarheid van het model is maar liefst 120kg. VirtuFit hometrainers staan gekend om hun voordelige prijs-kwaliteit en zo ook dit model. 

#6. De Technovita Opvouwbare Hometrainer

De-Technovita-Opvouwbare-Hometrainer-min.

De Technovita Opvouwbare Hometrainer

Mensen die zoveel mogelijk ruimte willen besparen kiezen vaak voor de nummer 6 van de lijst: De Technovita Opvouwbare hometrainer. Maar de opvouwbaarheid is niet de enige reden. De hometrainer beschikt namelijk onder andere over een vliegwiel van 8kg, een ergonomisch verstelbaar zadel en een dubbel transmissiesysteem. 

Ook niet verkeerd is dat de hometrainer wordt geleverd met een smartphone/tablet houder. En op dit moment is het model maar liefst 50% afgeprijsd. 

#7. De Domyos EB 120

De Domyos EB 120-min

De Domyos EB 120

De Domyos EB 120 is ideaal voor iedereen die voor een zachte prijs zijn conditie wil verbeteren en/of calorieën wil verbranden. Het model beschikt over een ergonomisch stuur, wat het trainen zeer comfortabel maakt. En daarnaast kan je gebruik maken van 5 verschillende functies: Calorieverbruik, afstand, tijd, snelheid en hartslag. Daarnaast is het model ook nog eens ecologisch ontworpen. 

#8. De Skandiva Wiry

De Skandiva Wiry-min

De Skandiva Wiry

De #8 van de lijst is met een prijs van €369 wat duurder dan de meeste modellen op de lijst. Maar je krijgt voor de prijs een hoop opties. De Skandiva Wiry beschikt namelijk over maar liefst 32 weerstandniveau’s en 24 trainingsprogramma’s. 

Je kan jezelf dus, ongeacht je trainingsniveau, blijven uitdagen. En dankzij de vliegwiel van 11kg en maximaal belastbaar gewicht van 130kg train je altijd comfortable en stabiel.

#9. De ProForm 325 CSX+

De ProForm 325 CSX+-min

De ProForm 325 CSX+-min

De #9 van de lijst is een ligfiets hometrainer: De ProForm 325 CSX+. Een groot voordeel van dit model is natuurlijk dat je liggend kan trainen. Maar er zijn meer redenen waarom er voor dit model wordt gekozen.

De ProForm beschikt namelijk over 24 trainingsprogramma’s, 22 weerstandniveau’s en je kunt het via Bluetooth verbinden met de iFit-app. Andere bijzondere eigenschappen zijn het grote LCD-scherm, de tablethouder en geïntegreerde luidsprekers. Je moet voor al deze functionaliteiten wel een stuk dieper in de buidel tasten: Op dit moment kost het model namelijk €849.

#10. De Domyos Bike 500

Domyos 500-min

De Domyos Bike 500

De Domyos Bike 500 heeft een vliegwiel van zes kilo's en zeven trainingsprogramma's. Hij is voor de fitsporter die regelmatig een work-out doet; tot vijf uur per week. Hij heeft een gemakkelijke opstap en je kunt hem overal in huis neerzetten, want hij werkt op zelfaandrijving. Een win-win situatie: zo lever je ook een bijdrage aan duurzaam omgaan met energie. 


Over Decathlon

De 'grootste sportwinkel van Nederland' met tweeëntwintig vestigingen wil met een breed assortiment zelf geproduceerde hometrainers thuis sporten toegankelijk maken voor iedereen. Handig is dat je daarbij altijd een beroep kunt doen op het advies van zijn eigen experts, die zowel verstand hebben van de fietsport als van de aangeboden artikelen.

Aan het aantal reviews en de respons op de website is te zien dat de consument deze fitnessapparaten en service goed weet te waarderen. Pluspunt is zeker ook de interactie met het team van Decathlon, dat zich inspant om alle vragen, verzoeken en kritiek te beantwoorden. 

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}