.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Domyos 500 review: Een goede koop?

Auteur: Chesney
Publicatie: 19/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Domyos 500
 • Goedkoop
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Beschikt over alle basisfunctionalitieten

Ben jij op zoek naar een betaalbare en degelijke hometrainer voor jouw homegym? Dan is de Domyos 500 misschien iets voor jou. Domyos is het huismerk van Decathlon. Je kent deze bekende (online) winkel vast wel. In deze review gaan we de Domyos 500 uitgebreid onder de loep nemen. Na het lezen van deze review weet jij precies of de hometrainer voor jou een geschikte keuze is. Laten we dus beginnen!

De F4L Domyos 500 test en review

De Domyos 500 is de best verkochte hometrainer van het sportmerk Domyos. Gedurende een periode van twee en een halve week hebben wij deze hometrainer uitgebreid voor je getest en vandaag presenteren we je de resultaten. 

Hoe hebben wij de Domyos 500 bike getest?

De Domyos Bike 500 test is uitgevoerd door mensen van ons team. We hebben voornamelijk gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, degelijkheid en duurzaamheid van de hometrainer.

Daarnaast hebben we de volgende elementen voor je getest: het gebruiksgemak, het gebruikscomfort en tot slot de belangrijkste functionaliteiten. 

Op deze pagina lees je alle relevante informatie over de Domyos 500 en vergelijkbare modellen. Na het lezen van deze review ben jij helemaal op de hoogte wat betreft de Domyos 500. 

Ben je er klaar voor? Dan gaan we gelijk beginnen. Maar eerst kort iets over het sportmerk Domyos.

Over Domyos Decathlon

Domyos logo

Dit bekende fitnessmerk biedt degelijke sportapparatuur aan voor relatief lage prijzen. Het is dan ook niet verrassend dat de hometrainers van Domyos zeer populair zijn onder de fanatieke thuissporters.

De Domyos 500 review

Domyos 500-min

De Domyos 500 review

Na twee en een halve week gereden te hebben op de Domyos 500 zijn de belangrijkste positieve punten het maatwerk en de eenvoudige technologie. Het kost je weinig tot geen moeite om van een lekkere, geruisloze en soepele training te kunnen genieten. 

De Domyos 500 is een zeer stabiele en comfortabele hometrainer die zowel in hoogte als in diepte verstelbaar is. Hierdoor kun je uitgaan van ultiem gebruikscomfort.

Wat is een groot pluspunt van de Domyos 500 Decathlon?

Wij vinden het een enorm pluspunt dat deze hometrainer niet al te geavanceerd is. Dit bevordert namelijk het gebruiksgemak en bovendien doet de hometrainer precies wat hij belooft: jou voorzien van een krachtige training. 

Je hoeft geen gedoe te verwachten door ingewikkelde sport apps of andere toestanden. De Domyos 500 is echter wel voorzien van een houder voor je bidon, wat heel fijn is als je houdt van drinken tijdens je training. 

Je kunt je training uitvoeren in meerdere ‘handgreep-stijlen’. Deze helpen je om in het juiste ritme te komen. Wat het juiste ritme voor jou is, is natuurlijk een persoonlijke ervaring.

Wat wij hierover kunnen mededelen is het volgende: wij vonden het vooral fijn om de middelste handgreep te gebruiken. Waarom? Dit geeft je namelijk het echte racegevoel. Je kunt hierdoor extra fanatiek sporten.

Domyos 500 verplaatsen

De Domyos 500 is ook zeer compact

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van de Domyos 500?

Tijdens het rijden toont het scherm van de Domyos 500 je de afgelegde afstand, hoe lang je hebt gereden, het huidige toerental, de huidige snelheid en het aantal verbrande calorieën. 

LCD-scherm en stuur

Simpel LCD-scherm

Wanneer je stopt met fietsen pauzeert de telling automatisch. Deze wordt weer hervat wanneer je begint met trappen.

Dankzij het 18 kilogram wegende vliegwiel kun je altijd soepel trappen. 18 kilogram is bovengemiddeld zwaar en dit is zeer positief, want je kunt uitgaan van een soepele én een geruisloze training.

Wat zijn overige pluspunten van de Domyos 500 Decathlon?

Een ander groot pluspunt van de Domyos 500 is dat je kunt uitgaan van ultiem gebruikscomfort. Het zadel en stuur zijn namelijk verstelbaar in meerdere standen. 

Ultiem gebruikscomfort

Bovendien is de Domyos 500 Bike zeer gemakkelijk te verplaatsen. Dankzij de voorwielen kun je hem na elke training makkelijk naar een andere ruimte verplaatsen.

Makkelijk te verplaatsen

Voorwielen

Veelgestelde vragen over de Domyos Bike 500 hometrainer

Tot slot volgt hier een aantal veelgestelde vragen over de Domyos 500 hometrainer. In dit segment behandelen we de vragen die wij regelmatig ontvangen over hometrainers.

Van welk materiaal is de Domyos 500 hometrainer gemaakt?

De Domyos 500 hometrainer bestaat voor het grootste gedeelte uit staal en voor een kleiner gedeelte uit acrylonitril-butadieen-styreen.

Is de montage van de Domyos 500 hometrainer ingewikkeld?

Nee, dit is een fluitje van een cent. Je kunt de hometrainer heel gemakkelijk zelf monteren en vervolgens direct aan de slag gaan.

Heb je een stopcontact nodig om te kunnen trainen met de Domyos 500 Decathlon?

Nee, je hebt geen stopcontact nodig om te kunnen trainen met de Domyos 500 Decathlon. Je kunt dus overal in huis trainen.

Is de Domyos 500 hometrainer geschikt voor regelmatig gebruik?

Ja, de Domyos 500 hometrainer is voorzien van een zogenaamde zelfaandrijving en is daardoor geschikt voor regelmatig en intensief gebruik.

Is de Domyos Bike 500 je geld waard?

Ja, wij zijn van mening dat de Domyos Bike 500 je geld waard is.

Wat zijn vergelijkbare Domyos modellen?

Een aantal vergelijkbare modellen zijn:

 • Domyos Basic Exercise Bike 100
 • Domyos EB 500 (ofwel Domyos EB500)
 • Domyos FEB 500
 • Domyos FEL 500
 • Domyos EL 500 

Ben je op zoek naar een alternatief merk hometrainer?

Ben je op zoek naar een alternatief voor een Domyos hometrainer? Dan raden wij een hometrainer van het merk Virtufit aan. VirtuFits hometrainers zijn om en nabij hetzelfde geprijsd en de kwaliteit is ook vergelijkbaar met de hometrainer van Domyos.

Welke hometrainer kreeg betere reviews, de Domyos 500 vs 900?

Domyos EB 900-min

de Domyos 900

De resultaten van de Domyos 500 vs de Domyos 900 zijn nagenoeg hetzelfde. De Domyos EB 900 is zeer duurzaam en degelijk evenals de Domyos 500.

Ben jij op zoek naar de beste kwaliteit en vind je het niet erg om hier iets meer voor te betalen? Dan is de Domyos EB 900 waarschijnlijk de beste keus voor jou.

Waar kun je een Domyos hometrainer aanschaffen? 

Uiteraard kun je een Domyos hometrainer bestellen in de webshop van Decathlon. Ook kun je een van de fysieke Decathlon winkels bezoeken. In dit geval kun je kijken of de hometrainer goed aanvoelt. 

Het voordeel van het bestellen van je Domyos 500 hometrainer (bij Decathlon) is dat je kunt uitgaan van een snelle levering en je hoeft het zware apparaat niet naar huis te slepen.

Je kunt de Domyos 500 Bike hometrainer binnen 2 of 3 dagen na bestelling thuis in ontvangst nemen. 

Onze conclusie 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij erg te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding van de Domyos 500. Decathlon beweert een zeer prima producent van hometrainers te zijn en de Domyos 500 maakt deze belofte volgens ons compleet waar.

De Domyos 500 blinkt uit dankzij zijn eenvoud, degelijkheid en gebruikscomfort. Ben je toch op zoek naar een alternatief? Dan kun je de Domyos Basic Exercise Bike 100, de Domyos EB 500 of de Domyos 900 eens bekijken.

Bedankt voor het lezen van deze review. Bekijk onze andere hometrainer-reviews eens in onze blog-catalogus. Graag tot de volgende keer!

Domyos 500
 • Lage prijs
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Beschikt over alle basisfunctionalitieten

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}