.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Virtufit hometrainers: Alle modellen uitgelicht + merkinformatie

Auteur: Chesney
Publicatie: 07/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

VirtuFit is een Nederlands merk die een uitgebreid aanbod aan hometrainers heeft. In dit artikel kom je alles te weten over het merk en de verschillende hometrainers die ze verkopen. Lees dus zeker even verder.

Over Virtufit

Het in Hengelo gevestigde sportmerk VirtuFit is gespecialiseerd in de verkoop van een groot aantal sportartikelen. Ze worden stuk voor stuk met veel zorg ontworpen door 100 procent Nederlandse designers.  Het merk is zowel op de particuliere als professionele markt actief. En de kans dat je VirtuFit-apparaten tegenkomt in een sportschool bij je in de buurt is groot.

Ruime keus in uiteenlopende prijsklassen

Voor de hometrainers van VirtuFit heb je als particulier keuze uit een indrukwekkend breed aanbod in prijsklassen, variërend van 180 tot 800 euro. In elke prijsklasse krijg je absoluut waar voor je geld. VirtuFit hometrainers staan namelijk bekend om hun degelijke uitvoering.

De onderlinge prijsverschillen tussen de hometrainers hebben voornamelijk te maken met de techniek die in het apparaat verwerkt is.  En de extra mogelijkheden die geboden worden.

Hoge kwaliteit en ergonomisch sportgenot

Dat VirtuFit topkwaliteit levert blijkt uit het feit dat elk fitnessapparaat van dit merk voldoet aan de strenge Europese kwaliteitsnormen EN 957-1 en EN-957-5. Mede hierdoor kan VirtuFit op alle aankopen probleemloos twee volledige jaren garantie gegeven. 

Dat de ontwerpers het comfort van sporters serieus nemen wordt duidelijk als je het ontwerp van de hometrainers onder de loep neemt. Ze zijn namelijk stuk voor stuk voorzien van een ergonomisch design, waardoor je op een natuurlijke manier kan sporten. 

Welke VirtuFit hometrainers zijn er?

VirtuFit Low Entry Bike 1.2i 

VirtuFit CTR 1.2i-min

VirtuFit Low Entry Bike 1.2i hometrainer

Deze hometrainer heeft een aangenaam lage instap, zodat hij door iedereen gemakkelijk gebruikt kan worden. Het multi-grip stuur en het grote ergonomische zadel van dit apparaat zijn beide verstelbaar.

Dankzij de 21 ingebouwde trainingsprogramma’s is deze hometrainers prima geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters.

VirtuFit Low Entry Bike 1.1 

VirtuFit Low Entry Bike 1.1-min

VirtuFit Low Entry Bike 1.1 hometrainer

Het uiterlijk van dit model lijkt erg veel op de zojuist beschreven Low Entry Bike 1.2i. De 1.1 variant is iets lichter in gewicht en beschikt over een LCD-display waarop je je trainingsresultaten kunt zien.

Door te schakelen tussen de tien verschillende weerstanden van dit apparaat stel je de moeilijkheidsgraad van je training in.

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer 

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer hometrainer-min

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer hometrainer

Deze hometrainer kan gekoppeld worden aan de Zwift fitnessapp. Gebruikers worden getrakteerd op een veelzijdig aanbod van maar liefst 36 verschillende trainingen. Er zullen dus altijd wel een aantal trainingen tussen staan die perfect op je niveau aansluiten. Dit kwaliteitsproduct heeft een hoogwaardige afwerking en is geschikt voor sporters met een gewicht tot 150 kilo.

VirtuFit Iconsole+ HTR 2.1 Ergometer 

Virtufit Iconsole HTR 2.1-min

VirtuFit Iconsole+ HTR 2.1 Ergometer 

Het hoogwaardige materiaal waar deze hometrainer van gemaakt is garandeert een lange levensduur. De industriële kogellagers en de magnetische weerstand zorgen er samen voor dat je geruisloos kunt trainen. 

Door de hometrainer te koppelen aan iConsole+ of Kinomap krijg je toegang tot een vrijwel oneindige reeks voorgeprogrammeerde fietsroutes, waarmee je de indruk krijgt dat je buiten fietst.

VirtuFit HTR 2.0 Ergometer

Virtufit Iconsole HTR 2.0-min

VirtuFit HTR 2.0 Ergometer

Deze variant is perfect geschikt voor ‘low intensity’ trainingen, waarbij je in een rustig tempo voor een langere tijd door blijft fietsen. Door regelmatig op deze manier te trainen verhoog je je uithoudingsvermogen en verbrand je meer vet

Op de draaipunten van deze hometrainer zitten kogellagers, die ervoor zorgen dat de fietsbeweging vloeiend verloopt.

VirtuFit Easy Fit hometrainer

VirtuFit Easy Fit hometrainer-min

VirtuFit Easy Fit hometrainer

Met behulp van deze hometrainer bereik je gegarandeerd je vooraf vastgestelde trainingsdoelen. Het apparaat is van hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijk en heeft een stoer mat-zwart design. Met behulp van een draaiknop kun je acht verschillende trainingsniveaus instellen.

Virtufit HTR 1.0 hometrainer

virtufit htr 1.0 hometrainer voor senioren

Virtufit HTR 1.0 hometrainer

De stabiele constructie van de HTR 1.0 zorgt ervoor dat je zorgeloos en comfortabel op dit apparaat kunt trainen. Tijdens het gebruik is op het meegeleverde display te zien hoe lang en hoe snel je fiets, welke afstand je aflegt en hoe het met je hartslag en calorieverbranding gesteld is. 

Met behulp van de weerstandsknop kun je handmatig switchen tussen acht verschillende niveaus.

VirtuFit opvouwbare hometrainer met rugleuning

VirtuFit Opvouwbare hometrainer met rugleuning-min

VirtuFit opvouwbare hometrainer met rugleuning

Gemakkelijk op te bergen, terwijl het in uitgeklapte staat een stabiel en duurzaam trainingsapparaat is. De rugleuning op deze hometrainer voorkomt dat je rug onnodig wordt belast. 

De sensoren in het stuur meten tijdens je training je hartslag. Deze kun je doorlopend checken op het display dat op deze hometrainer gemonteerd is.

VirtuFit Iconsole opvouwbare hometrainer met rugleuning

VirtuFit Iconsole opvouwbare hometrainer met rugleuning

VirtuFit Iconsole opvouwbare hometrainer met rugleuning

Het uiterlijk van deze hometrainer is vrijwel hetzelfde als dat van de hiervoor beschreven opvouwbare variant. Het extraatje bij dit apparaat is dat het samen kan werken met Iconsole. 

Hierdoor krijg je de beschikking over ruim 400.000 kilometer aan realistische fietsroutes, die je tijdens het fietsen ook echt op een scherm kunt zien. Hierdoor wordt thuis trainen in wezen een virtuele buitenervaring.

VirtuFit opvouwbare hometrainer

VirtuFit opvouwbare hometrainer-min

VirtuFit opvouwbare hometrainer

Het versterkte aluminium binnenwerk van deze opvouwbare hometrainer zorgt er mede voor dat je tijdens je trainingen stevig en stabiel op het zadel zit. Dankzij de ingebouwde driedelige crank blijft de pedaalslag vloeiend en constant. Na gebruik is het apparaat gemakkelijk weer in te klappen en op te bergen.

VirtuFit Iconsole opvouwbare hometrainer

VirtuFit Iconsole opvouwbare hometrainer-min

VirtuFit Iconsole opvouwbare hometrainer

Deze hometrainer ziet er precies hetzelfde uit als het hierboven omschreven opvouwbare apparaat. Het extraatje dat deze variant je te bieden heeft, is dat het samen kan werken met Iconsole. 

Hierdoor kun je op je display kiezen uit een enorme reeks bestaande fietsroutes, die tijdens het fietsen op de hometrainer levensecht aan je getoond worden.

VirtuFit opvouwbare bureaufiets met rugleuning

VirtuFit opvouwbare bureaufiets met rugleuning-min

VirtuFit opvouwbare bureaufiets met rugleuning

Combineer werken aan je bureau met werken aan je conditie. De driedelige crank zorgt ervoor dat je fluisterstil kunt fietsen, zodat je collega’s geen last hebben van je sportieve activiteiten. Het handige opvouwbare design voorkomt tenslotte dat deze fietstrainer een lastig obstakel op je werkplek wordt.

VirtuFit opvouwbare bureaufiets

VirtuFit opvouwbare bureaufiets-min

VirtuFit opvouwbare bureaufiets

Toch elke dag lekker in beweging blijven terwijl je veel zittend werk verricht? Dat wordt heel erg makkelijk dankzij deze opvouwbare bureaufiets. 

Door achter je bureau ook sportief actief te zijn, word je dag een flink stuk productiever en krijgt ook je brein een positieve oppepper. De moeilijkheidsgraad van fietsen op dit apparaat stel je gemakkelijk handmatig in met behulp van een weerstandsknop.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}