.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Technogym hometrainers: Info + top 3 modellen

Auteur: Chesney
Publicatie: 10/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Ben jij van plan om een hometrainer aan te schaffen? Bekijk dan eens de modellen van het bekende fitnessmerk Technogym.

Technogym wordt - met name door topatleten - bemind om zijn geweldige kwaliteit en degelijkheid. Mensen die het geluk hebben om op een Technogym hometrainer te trainen zullen dan ook niet snel overstappen naar een ander fitnessmerk.

Over Technogym

Technogym logo-min

Waar staat Technogym om bekend?

Technogym staat bekend om zijn hoogwaardige fitnessapparatuur. Ook was Technogym de afgelopen twee decennia de officiële fitnessapparatuur leverancier voor de Olympische en de Paralympische Spelen. 

Is de reputatie van Technogym sterk?

Ja, wanneer je een Technogym apparaat aanschaft kun je ervan op aan dat deze voldoet aan de strenge normen die topatleten afdwingen.

Waar kun je een Technogym hometrainer voor gebruiken?

Technogym hometrainers kun je gebruiken als onderdeel van een strak fitness regime dat je in je eigen huis kan uitvoeren. Ook is een Technogym hometrainer geschikt als medisch gecertificeerd toestel dat kan helpen bij het herstellen van spier gerelateerd letsel.

Kun je met een Technogym hometrainer bepaalde fitness apps gebruiken?

Ja, Technogym hometrainers bevatten de laatste technologieën zodat je het maximale uit je training kunt halen. De technologie die Technogym toepast wordt ondersteund door geavanceerde apps en software waarmee je - onder andere - je training kunt meten.

Kun je een Technogym hometrainer tweedehands kopen?

Ja, soms worden er tweedehands Technogym hometrainers aangeboden op Marktplaats.nl. Let wel op voor verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat je waarschijnlijk niet meer kan terugvallen op de originele garantievoorwaarden.

Technogym hometrainer top 3

Dan gaan we nu over naar de top 3 Technogym hometrainers. Wij hebben 3 modellen geselecteerd binnen de volgende prijsklassen:

 • Het lagere prijssegment
 • Het midden prijssegment 
 • Het hogere prijssegment

Besef wel dat dit stuk voor stuk high-end apparaten zijn waarvan de prijzen beginnen vanaf € 2.290,-. Goed, laten we gelijk beginnen met het eerste model.

#1 Technogym Cycle

Onze keuze binnen het lage prijssegment.

#2 Technogym Ride

Onze keuze binnen het middenprijssegment. 

#3 Technogym Artis Bike

Onze keuze binnen het hogere prijssegment.

#1: de Technogym Cycle

de Technogym Cycle-min

de Technogym Cycle

Laten we beginnen met ons favoriete model binnen het lagere prijssegment: de Technogym Cycle. De Technogym Cycle is een hometrainer die is ontworpen met een extra brede zitting voor ultiem gebruikscomfort. Deze hometrainer is voor jong en oud toegankelijk. 

Wat zijn de belangrijkste specificaties en functionaliteiten van de Technogym Cycle?

Alle informatie die je nodig hebt om het meeste uit je training te halen kun je makkelijk volgen vanaf de console. Deze is te gebruiken met of zonder tablet/telefoon.

Met een breedte van slechts 60 centimeter is deze hometrainer zeer ruimtebesparend. Hij past met gemak in elke kleine ruimte. 

Ook is deze Technogym hometrainer zeer stabiel en stevig. Hij is ontworpen om maximaal lichaamsgewicht van 180 kilogram te dragen.

Mogelijkheid tot CPR-trainingen

Dit model beschikt over een CPR-systeem (Constant Pulse Rate). Je hartslag bepaalt de intensiteit van je training. 

Hoe dit kan? Het CPR-systeem meet je hartslag en past aan de hand van je gegevens automatisch de snelheid en weerstand aan. Dit garandeert een veilige en effectieve training.

Mogelijkheid tot gepersonaliseerde trainingen en HIIT

Je kunt trainen op basis van een specifiek doel. Denk bijvoorbeeld aan de trainingstijd, afstand of het aantal verbrande calorieën. Ook kun je genieten van pittige HIIT-sessies.

#2: de Technogym Ride

Technogym Ride-min

de Technogym Ride

Voor ons favoriete model binnen het midden prijssegment hebben we gekozen voor de Technogym Ride. Dit is de eerste Technogym hometrainer met geïntegreerd display. 

Dankzij deze geïntegreerde monitor kun je een gepersonaliseerde training volgen met behulp van je favoriete apps. Het display is 22” groot en te bedienen via een touchscreen-systeem.

Wat zijn de belangrijkste specificaties en functionaliteiten van de Technogym Ride hometrainer?

Het gevoel van fietsen dat je ervaart tijdens je training is zeer responsief en voelt heel natuurlijk aan. Fiets je een virtuele etappe met behulp van een fitness app? Dan voelt elke klim heel realistisch aan.

Welke apps zijn - onder andere - compatible met de Technogym Ride?

 • Rouvy
 • Zwift
 • Training Peaks
 • Strava
 • Netflix
 • Eurosport

Ook kun je trainen met behulp van de Technogym App. Je ontvangt dan de speciale ‘Technogym Neuromuscular Training-TNT’ programma's. Deze helpen je om je prestaties te verbeteren dankzij profiel-gebaseerde work-outs. 

3: Technogym Artis Bike

Technogym Artis Bike-min

Technogym Artis Bike

Tot slot gaan we over naar ons laatste favoriete model, dit keer binnen het hogere prijssegment. Namelijk de Technogym Artis Bike.

Dankzij dit geweldige apparaat kun je je thuis-cardiotrainingen naar een hoger niveau tillen. Bovendien ervaar je een levensecht fietsgevoel.

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten?

De hypermoderne Live-console biedt je ongelofelijk veel mogelijkheden. Dankzij het full HD-scherm kun je alles wat er op het scherm gebeurt in een hoge resolutie beleven.

Train je met een Technogym Artis Bike dan kun je genieten van oneindig veel entertainment-mogelijkheden. Je kunt je training volgen en bovendien heb je al je favoriete apps binnen handbereik.

Ook hoef je nooit meer last te hebben van een lege mobiel tijdens of na het trainen. Je kunt namelijk makkelijk je smartphone op de draadloze oplader leggen terwijl je fietst. 

Dankzij het maximale gebruikersgewicht van 180 kilogram kan bijna iedereen plaatsnemen op deze stevige en stabiele Technogym fiets.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er redenen genoeg om te kiezen voor een Technogym Hometrainer. De hometrainers van Technogym spannen namelijk de kroon wat betreft degelijkheid en kwaliteit. Apparaten van dit bekende fitnessmerk worden dan ook gebruikt tijdens de Paralympische en Olympische spelen. Hierbij presenteren we nogmaals onze top 3 Technogym hometrainers:

 1. de Technogym Cycle
 2. de Technogym Ride 
 3. de Technogym Artis Bike 

Bedankt voor het lezen van dit artikel en we zien je heel graag terug bij een volgende blog!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}