.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

De top 3 stille hometrainers in alle prijsklassen

Publicatie: 16/03/2022
Laatste update: 30/01/2023

Dankzij een degelijke hometrainer kun je heel gemakkelijk thuis je conditie op peil houden. Voorheen maakten de meeste hometrainers een hoop lawaai. 

Dit komt omdat de meeste verouderde modellen draaiden aan de hand van een kettingaandrijving. Voor de meeste mensen is een lawaaierige training een probleem; je wilt je medebewoners of buren natuurlijk niet lastigvallen met jouw training.

Tegenwoordig zijn veel hometrainers voorzien van een zogenaamde magneetweerstand. Dit betekent dat er nauwelijks wrijving ontstaat. Hierdoor kun je nagenoeg geruisloos trainen. 

Op zoek naar een stille hometrainer?

Ben je op zoek naar een geruisloze hometrainer? Let dan op het soort mechanisme. Ook zijn ligfietsen - over het algemeen - een stuk stiller dan rechtopstaande fietsen omdat hun frame niet dezelfde hoeveelheid kracht hoeft te verwerken. Hierdoor ontstaat er minder geluid.

Daarnaast zorgt de V-snaar voor een vrijwel geluidloos draaien van het vliegwiel. Dit zijn de twee belangrijkste punten waarop je kunt letten. Kies vooral niet voor een aandrijving met een ouderwetse ketting. Dit mechanisme produceert een hoop geluid. 

Verder is het goed om te weten dat hometrainers onoverkomelijk geluid produceren. Helemaal geruisloos wordt je training nooit. Wel kun je het geluid dempen door een mat onder je hometrainer te plaatsen.

Na het lezen van deze top 3 stille hometrainers in alle prijsklassen weet jij precies welke hometrainer er voldoet aan jouw eisen. Ga er lekker voor zitten want we gaan direct beginnen.

ISE BANGKOK / SY-7802

De beste stille hometrainer binnen het lagere prijssegment.

VirtuFit iConsole HTR 2.1

De beste stille hometrainer binnen het midden prijssegment.

Hammer Fitness Cardio XT9

De beste stille hometrainer binnen het hogere prijssegment.

Wat is de beste stille hometrainer binnen het lagere-prijssegment?

De beste stille hometrainer binnen het lagere-prijssegment is de ISE BANGKOK / SY-7802 Hometrainer.

ISE BANGKOK SY-7802-min

ISE BANGKOK / SY-7802

Wat zijn de functionaliteiten van de ISE BANGKOK / SY-7802?

De ISE BANGKOK / SY-7802 Hometrainer is een uiterst stille hometrainer die beschikt over een V-belt. Dankzij zijn V-belt hoef je geen kettingen te oliën, dit scheelt een hoop qua onderhoud en geluidsoverlast. 

De weerstand van de ISE BANGKOK spinningfiets kun je handmatig - zelfs tijdens het trainen - aanpassen. Het vliegwiel van deze fiets weegt maar liefst 10 kilogram. Dit maakt deze hometrainer uiterst geschikt voor intensieve oefeningen. 

Ook is deze fiets een perfecte keuze voor rustige duurtrainingen en cardiotrainingen. Dankzij de ‘toeclips’ als pedaal-type kun je je wielrenschoenen gemakkelijk vastklikken voor een stevige en veilige training. Ook kun je met deze ISE BANGKOK je hartslag meten. De fiets is namelijk voorzien van een ingebouwde hartslagfunctie. Daarnaast kun je een sporthorloge of speciale hartslagmeter gebruiken.

Specificaties ISE BANGKOK / SY-7802 Hometrainer:

 • Vliegwiel: 10 kilogram
 • Afmeting: 94 x 48 x 115 cm
 • Fabrieksgarantietermijn: 1 jaar

Wat is de prijs van de ISE BANGKOK / SY-7802?

De prijs van de ISE BANGKOK / SY-7802 schommelt tussen de € 200,- en € 300,-. Hiermee valt deze hometrainer binnen het lagere-prijssegment.

Wat is de beste stille hometrainer binnen het midden-prijssegment?

De beste stille hometrainer binnen het midden-prijssegment is de VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer - Hometrainer.

Virtufit Iconsole HTR 2.1-min

VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer

Wat zijn de functionaliteiten van de VirtuFit iConsole HTR 2.1?

Met de VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer Hometrainer kun je praktisch geruisloos thuis trainen. Deze hometrainer is gemaakt van de beste materialen en is daardoor stevig, comfortabel en betrouwbaar. 

Dankzij een belastbaar gewicht van 150 kg kan bijna iedereen gebruikmaken van deze VirtuFit hometrainer. Op alle draaipunten zitten industriële kogellagers, dit zorgt voor vloeiende en stille bewegingen. 

Het grote, ergonomische zadel zorgt ervoor dat je altijd comfortabel op de hometrainer zit. Dit zadel is verticaal én horizontaal verstelbaar. Hierdoor vind je altijd de juiste houding en hoef je geen nek- of rugklachten te verwachten. 

Ook zijn er speciale verstelbare handgrepen aan de hometrainer bevestigd om je fietshouding te ondersteunen. De pedalen zijn voorzien van verstelbare voetriemen die ervoor zorgen dat je je voeten stevig kunt plaatsen zonder dat ze verschuiven tijdens je training. 

Twee andere voordelen aan deze stille hometrainer is de bidonhouder en tablethouder. Zo kun je naar je favoriete tv-programma, serie of film kijken tijdens je training. 

Hoeveel voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's zijn er?

Er zijn maar liefst 24 trainingsmogelijkheden beschikbaar, dat zijn er een hele hoop! Je kunt kiezen voor een wattage programma, een hartslag programma’ of je maakt je eigen training op basis van je eigen specifieke trainingsdoelen. Je kunt namelijk je eigen tijdsduur-, afstands- of caloriedoel instellen. 

Ook kun je trainen zonder programma. Via het console kun je kiezen uit de 32 verschillende weerstandniveaus. Dankzij het 20 kilogram wegende vliegwiel kun je de meest zware bergetappes nabootsen. En dankzij de speciale transportwieltjes kun je VirtuFit iConsole HTR 2.1 heel gemakkelijk verplaatsen na je training. 

Het magnetische weerstandsysteem schakelt heel gemakkelijk over naar een ander weerstandniveau. Op het verlichte lcd-display lees je je snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, hartslag en aantal omwentelingen per minuut af. 

iConsole+ en bluetooth-connectiviteit

De iConsole+ app bied je uitgebreide trainingsmogelijkheden aan. Deze app is gratis te downloaden voor Android, iPad, iPhone of iPod Touch. Je kunt ook verbinding maken via bluetooth om bijzondere virtuele fietsroutes te fietsen. 

Of je organiseert een fietswedstrijd tegen je fietsvrienden. Let op: voor het gebruik van de iConsole+ app dien je te beschikken over versie 5.0. Voor iOS wordt minimaal versie 10.0 vereist.  

Wat is de prijs van de VirtuFit iConsole HTR 2.1?

De prijs van de VirtuFit iConsole HTR 2.1 schommelt tussen de € 499,- en € 599,-

Wat is de beste stille hometrainer binnen het hogere-prijssegment?

De beste stille hometrainer binnen het hogere-prijssegment is de Hammer Fitness Cardio XT9 BT - 16.

Hammer Fitness Cardio XT9 BT - 16-min

Hammer Fitness Cardio XT9 

Functionaliteiten Hammer Fitness Cardio XT9 

Deze stille ergometer hometrainer is een perfecte optie binnen het hogere-prijssegment. Dit ingenieuze fitnessapparaat wordt vaak gebruikt door fanatieke thuissporters maar is ook zeer geschikt voor revalidatiedoeleinden. 

Door de lage instap is deze hometrainer ideaal voor oudere mensen en mensen met een blessure. Het grote 5,5" lcd-scherm scherm toont heel duidelijk je trainingsgegevens en dankzij de 22 verschillende programma's kun je altijd een training op maat vinden.

Ook kun je de computer eenvoudig koppelen aan je smartphone of tablet dankzij de bluetooth-connectiviteit. Dit verruimt je trainingsmogelijkheden behoorlijk. Beschikbare apps zijn: Kinomap, iConsole en Bitgym. Ook kun je gebruikmaken van de tablethouder en kun je je apparaten opladen via de USB-poort.

Specificaties Hammer Fitness Cardio XT9:

 • Maximale belasting: 130 kg
 • Trainingsprogramma's: 22
 • Hartslag-gestuurde programma's: 3
 • Vliegwiel: 8 kg
 • Wattage-gestuurd trainen: ja
 • Aantal weerstanden: 16
 • Vliegwiel: 8 kilogram
 • Bidonhouder: Ja
 • Afmetingen: (L x B x H in cm): 110 x 52 x 140
 • Netto gewicht: 37 kg

Wat is de prijs van de Hammer Fitness Cardio XT9 BT - 16?

De prijs van de Hammer Fitness Cardio XT9 schommelt tussen de € 700,- en € 900,-.

Conclusie

Onze eerste keuze binnen het hogere-prijssegment is de Hammer Fitness Cardio XT9. Voor het midden-prijssegment kozen we voor de VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer Hometrainer. Tot slot kozen we de ISE BANGKOK / SY-7802 als beste stille hometrainer voor mensen met een kleiner budget.

Aïsha Driessen


Hoi,
Ik ben Aïsha en zet graag mijn tanden in gezonde voeding. Als echte foodie reis ik graag de wereld rond, op zoek naar de lekkerste en gezondste gerechten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}