.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Hometrainer bureaufietsen: De voordelen + beste modellen

Publicatie: 30/03/2022
Laatste update: 30/01/2023

De hele dag achter een bureau zitten is niet verstandig. Het is veel gezonder om regelmatig even te bewegen. Zo zou je tijdens je pauze een wandeling kunnen maken, of regelmatig even gaan staan. Maar helaas lukt dat niet altijd door een druk schema, of bijvoorbeeld omdat het regent. 

Gelukkig kun je tegenwoordig een trapfiets onder je bureau plaatsen. Dit wordt ook wel een bureaufiets genoemd. Je kunt dan in beweging blijven terwijl je aan het werk bent. 

In dit artikel gaan we dieper in op de bureaufiets. Zo vertellen we je wat de voordelen, maar ook waar je op moet letten tijdens het kopen van een bureaufiets. Daarnaast lichten we een aantal modellen bureaufietsen uit, die het aankopen waard zijn.

Top 3 hometrainer bureaufietsen

Hieronder vind je onze top 3 hometrainer bureaufietsen. Verder in het artikel gaan we dieper in op elk van deze bureaufietsen. 

#1. Deskbike Bureaufiets

Verkrijgbaar vanaf rond de 315,- euro.

#2. VirtuFit Opvouwbare Bureaufiets

Verkrijgbaar vanaf rond de 180 euro

#3. Deskshaper bureaufiets

Verkrijgbaar vanaf rond de 170,- euro.

De voordelen van een trapfiets onder je bureau

Het grootste voordeel van een trapfiets is dat je op een makkelijke manier aan de minimale aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging komt. Je traint namelijk je spieren en verbrand calorieën terwijl je aan het werk bent. En verkleint zo gezondheidsrisico's. 

Een ander groot voordeel is dat beweging zorgt voor een beter denkvermogen. En dit kan je enorm helpen tijdens het werken. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een creatieve tekst of het doen van een ingewikkelde berekening. Daarnaast zijn de meeste trapfietsen gemakkelijk te combineren met een zit-sta bureau. Dit zijn dus de opgesomde voordelen:

  • Je verbrand calorieën en traint je spieren tijdens het werk
  • Je verbeterd je denkvermogen
  • Je verkleint gezondheidsrisico's

Aandachtspunten bij het kopen van een bureaufiets

Ben je van plan om een bureaufiets te kopen? Doe dan geen blinde aankoop. Het is namelijk belangrijk om op een aantal aandachtspunten te letten. 

Het geluid van de bureaufiets

sound-symbol-audio-music-volume-icon-sound-symbol-audio-music-volume-icon-illustration-vector-182125929-min

In dit artikel linkte we een bureau voornamelijk aan werken, maar je kunt een bureau natuurlijk ook gebruiken voor andere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan gamen of het maken van kunst. Hoe dan ook is het belangrijk om aandacht te besteden aan het geluid van de bureaufiets. Je wilt niet dat bijvoorbeeld collega's last hebben van het geluid, dit zelfde geldt voor familie. 

Uiteraard is het ook vervelend wanneer je er zelf last van hebt. Al kan het tijdens het gamen met een headset minder storend zijn. Test de fiets dus altijd uit, je kunt ook onderzoeken of je informatie over het geluid kunt vinden in de beschrijving of de reviews.

Kun je hem gemakkelijk meenemen?

Maak je gebruik van verschillende werkplekken? Wil je de fiets af en toe meenemen naar huis? Dan zou het natuurlijk wel erg handig zijn wanneer je hem gemakkelijk van A naar B kunt verplaatsen. 

Gelukkig zijn er opvouwbare en inklapbare bureaufietsen te koop. Kijk dus goed of dit van toepassing is op de bureaufiets die jij op het oog hebt. Kun je niet zwaar tillen? Kijk dan ook naar het gewicht van de bureaufiets en of hij over transportwieltjes beschikt.

Werkt het model soepel?

In beweging blijven tijdens het werk is uiteraard zeer belangrijk, maar wij denken niet dat jouw baas of leidinggevende blij is wanneer je regelmatig aandacht moet besteden aan de bureaufiets. 

Hij of zij wil dat jij al jouw focus legt op de werkzaamheden. Koop dus een bureaufiets die soepel werkt, dit zorgt voor minder afleiding tijdens het werken. Zo kun je het beste van beide werelden zonder irritaties combineren.

Waarom is een bureaufiets een goed idee?

Heb je weinig tijd om te sporten en in beweging te blijven? Dan is een bureaufiets de perfecte oplossing voor jou! Denk bijvoorbeeld aan een kantoorbaan of een baan die lastig is te combineren met naar de sportschool gaan. 

Zoals je al eerder kon lezen kun je een bureaufiets ook gebruiken in jouw vrije tijd. Zo kun je aandacht blijven besteden aan jouw hobby's terwijl je gezond bezig bent. Je zal tijd besparen! 

Laat jouw denkvermogen je af en toe in de steek? In dat geval is een bureaufiets ook een perfect apparaat om jou te ondersteunen. Het versterkt namelijk je denkvermogen en maakt je ook nog eens productiever. Zo ben jij sneller klaar met je werk.

  • Handig voor mensen met kantoorbaan
  • Voor mensen die hun werk moeilijk kunnen combineren met naar de sportschool gaan
  • Voor mensen die af en toe problemen hebben met hun denkvermogen en productiviteit
  • Tijd besparen door bewegen met jouw hobby te combineren

Welke bureaufiets kan je het beste kopen?

Hieronder tonen we drie beste bureaufietsen die goed en redelijk betaalbaar zijn.

#1. de Deskbike bureaufiets

deskbike-bureaufiets-small-min

Deskbike bureaufiets

De Deskbike is een goede bureaufiets en heeft een aantrekkelijke prijs. Je kunt met deze bureaufiets gebruik maken van de Deskbike App. Deze slaat al jouw prestaties op, in de app kun je aan het eind van de dag precies zien hoeveel kilometers jij hebt gefietst. Zo kun je jouw eigen prestaties keer op keer verbeteren, maar ook collega's uitdagen. 

Dit exemplaar is ook geschikt voor voldoende afwisseling. Staan, laag of hoog zitten; het kan allemaal met de Deskbike. Dankzij de vier wielen schuif je hem gemakkelijk weg. Je kunt hem bestellen in verschillende maten en kleuren. 

#2. de VirtuFit Opvouwbare Bureaufiets

VirtuFit opvouwbare hometrainer-min

VirtuFit Opvouwbare Bureaufiets

Wil je een opvouwbare bureaufiets? Dan is de VirtuFit Opvouwbare Bureaufiets de beste optie voor jou. Hij beschikt over een computer en werkt zeer soepel en stil. Hij heeft dus alles wat je verlangt van een bureaufiets. 

Je kunt met deze fiets gebruik maken van 8 verschillende trainingsniveaus. In een handomdraai vouw je hem op of verstel je het zadel. Voor de prijs hoef je het ook zeker niet te laten! 

#3. de Deskshaper bureaufiets

Deskshaper bureaufiets

Deskshaper bureaufiets

Op zoek naar een bureaufiets die niet al te duur is? Dan kom je al snel uit bij de Deskshaper bureaufiets. Deze zou je zelfs kunnen gebruiken terwijl je zit op een bankstel. Hij beschikt niet over een zadel en heeft alleen maar trappers en een klein LCD scherm. Je tilt hem gemakkelijk op en neemt hem overal mee naar toe.

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}