.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Hoe en waar vind je de beste hometrainer aanbiedingen?

Publicatie: 31/03/2022
Laatste update: 30/01/2023

Waar en hoe kan je de beste hometrainer aanbiedingen vinden?Vandaag de dag leven we in onzekere tijden; het is altijd maar weer de vraag hoe lang de sportscholen open blijven. Door een hometrainer in huis te halen weet je in ieder geval zeker dat je kan blijven werken aan jouw gezondheid. 

Natuurlijk hebben we allemaal onze eigen eisen, die we stellen aan een hometrainer. Maar een ding hebben we allemaal met elkaar gemeen: We willen allemaal de beste deal scoren.  Daarom gaan we in dit artikel bespreken hoe en waar je dit precies kunt doen.

De beste webshops met hometrainer aanbiedingen

Er zijn een aantal webshops die een ruime aanbod aan hometrainers hebben. Deze webshops hebben ook regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen. Het is dus zeker de moeite waard om deze shops in de gaten te houden.

#1. Helisports.nl

helisports-logo-nl-min

Helisports is een webshop die zich volledig richt op fitnessapparatuur. Je kunt er niet alleen hometrainers vinden, maar bijvoorbeeld ook roeitrainers, yogamatten en zelfs fitness apparaten voor jouw werkplek. 

Je kunt er verschillende merken vinden zoals Newton, Flow Fitness, Tunturi en Schwinn. Een zeer handige functie van Helisports is dat je producten met elkaar kunt vergelijken. 

Selecteer de "vergelijken" knop bij meerdere modellen en klik vervolgens op de groene knop rechtsboven in het scherm. Zo zie je gemakkelijk alle verschillen en overeenkomsten van de geselecteerde hometrainers. Een ander voordeel van Helisports is dat ze ook tweedehands hometrainers aanbieden.

Waarom Helisports?

 • Verschillende topmerken beschikbaar
 • De webshop is volledig gericht op fitness
 • Tweedehands exemplaren beschikbaar
 • Gratis verzending

#2. Bol.com

Bol.com logo

Bol.com heeft geen introductie nodig heeft, want wie kent deze webshop nou niet? Ze beschikken dan ook over een ruim aanbod aan hometrainers. Op bol.com kun je de beste merken vinden zoals FitBike, Tunturi, VirtuFit, SportTronic en nog veel meer. Het assortiment lijkt wel eindeloos. Hometrainers vergelijken? Ja ook op bol.com is dit mogelijk!

Waarom bol.com?

 • Een ruim aanbod aan topmerken

  Eindeloos assortiment;
 • Hometrainers vergelijken

 • Goedkope exemplaren beschikbaar

 • In de meeste gevallen gratis verzending.

#3. Fitnessapparaat.nl

fitnessapparaat.nl

Op zoek naar een webshop met een ruime aanbod aan hometrainers? Dan zit je bij fitnessapparaat.nl wel goed! In de webshop verkopen ze hometrainers van Sole Fitness, Schwinn, Tunturi, Toorx en bijvoorbeeld VirtuFit. 

Exemplaren vergelijken? Selecteer de hometrainers die je wilt vergelijken en klik op de oranje knop onder in jouw scherm. Een voordeel van fitnessapparaat.nl is dat ze een 50 dagen gratis ruilen en retourneren policy hebben. Je hebt dus ruim de tijd om jouw hometrainer uit te testen.

Waarom fitnessapparaat.nl?

 • Ruim assortiment
 • Webshop is gericht op sporters
 • Topmerken beschikbaar
 • Hometrainers vergelijken is mogelijk
 • 50 dagen gratis ruilen en retourneren policy
 • Gratis verzending.

#4. Coolblue.nl

Coolblue logo

Eerder benoemde we al bol.com, maar ook Coolblue.nl is een webshop die weinig introductie nodig heeft. Veel mensen kennen het als een webshop met handige gadgets, maar ze verkopen ook hometrainers. 

Je kunt er de betere merken vinden, denk aan Flow Fitness, VirtuFit en bijvoorbeeld Schwinn. Net zoals bij de eerder genoemde webshops kun je ook bij Coolblue.nl gemakkelijk exemplaren vergelijken. Zelfs wanneer je in een appartementencomplex woont zonder lift, zal Coolblue de hometrainer aan jouw deur bezorgen.

Waarom coolblue.nl?

 • Topmerken beschikbaar
 • Hometrainers vergelijken is mogelijk
 • Bezorging aan de deur in appartementen complex zonder lift
 • Gratis verzending.


Je kunt de hometrainers van Coolblue hier bekijken.

Overige webshops met hometrainer aanbiedingen

Tot slot hebben de volgende webshops ook regelmatig hometrainer aanbiedingen:

Hoe je de beste deal kunt scoren

Er zijn dus voldoende webshops die hometrainers verkopen. Maar hoe vind je nu de beste deals? Dit bereik je voornamelijk door goed online research te doen.Heb je je oog bijvoorbeeld op een specifiek model?  Ga dan naar eerst alle webshop langs om te kijken of ze dit model ook in hun assortiment hebben staan. Vaak zie je namelijk dat de prijs kan verschillen. Je kunt ook de naam van het specifieke model in Google search typen. Zo zie je snel welke webshops dat specifieke model verkopen. 

Sommige webshops, zoals Buffalo.nl, geven je een kortingscode wanneer je bijvoorbeeld lid wordt van hun nieuwsbrief. Deze code kan ervoor zorgen dat je bij bepaalde modellen goedkoper uitkomt.  Een andere optie is om deals in de gaten te houden tijdens Black Friday of Cyber Monday. Maar er is natuurlijk geen garantie dat de hometrainer, waar je interesse in hebt ook in de aanbieding is.

Een tweedehands hometrainer

Wanneer je gegarandeerd wil besparen op de kosten kan je besluiten om voor een tweedehands hometrainer te gaan. Via bijvoorbeeld marktplaats.nl en de Facebook marketplace is er altijd wel eentje te vinden

Het is wel aan te raden om de hometrainer grondig te testen, dit omdat de hometrainer natuurlijk niet zomaar wordt verkocht. Wij hebben een artikel geschreven over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tweedehands hometrainer. Die kun je hier vinden.

Wil je toch zekerheid? Dan is het verstandiger om een hometrainer te kopen via een gerenommeerde webshop. 

Bezoek een fitness outlet

In Nederland zijn er voldoende fitness outlets te vinden, waar je een hometrainer kunt vinden. Je moet er rekening mee houden dat het in dit geval vaak ook om tweedehands exemplaren gaat. Testen is dus geen overbodige luxe. Het verschil met bijvoorbeeld Marktplaats.nl is dat je vaak nog wel een korte garantie krijgt. Zoek altijd eerst uit waar een goede hometrainer aan moet voldoen.

Waarom je niet alleen naar de prijs moet kijken

Het is belangrijk om te weten dat de korting op hometrainers vaak niet extreem hoog is. Het scheelt je vaak maar een paar tientjes. Het is daarom minstens net zo belangrijk om naar de garantie te kijken. 2 jaar zou een absolute minimum moeten zijn. Maar er zijn genoeg merken die een langere garantieperiode hebben. 

Let ook niet teveel op de woorden sale, aanbieding en bijvoorbeeld korting. Dit zijn vaak alleen maar woorden om je aandacht te trekken. Het is daarom verstandiger om gebruik te maken van bijvoorbeeld de vergelijkingsfunctie. Zo zie je precies wat iedere hometrainer te bieden heeft en je kunt zien wat je krijgt voor welke prijs. 

En lees tot slot ook de reviews, die je op onze website kunt vinden. Samenvattend:

 • Koop een hometrainer met minimaal 2 jaar garantie;
 • Let niet teveel op termen zoals sale, aanbieding en korting, dit zijn vaak lokkertjes;
 • Maak gebruik van de vergelijkingsfunctie;
 • Lees reviews om de kwaliteit te beoordelen;
 • Zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Aïsha Driessen


Hoi,
Ik ben Aïsha en zet graag mijn tanden in gezonde voeding. Als echte foodie reis ik graag de wereld rond, op zoek naar de lekkerste en gezondste gerechten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}