.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

De top 10 best verkochte Blokker hometrainers

Publicatie: 21/03/2022
Laatste update: 30/01/2023

Ben jij op zoek naar een hometrainer voor in huis? Maar weet je niet welke modellen een goede optie zijn? Daar helpen wij jou graag een handje bij! In dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van de 10 best verkochte hometrainers op Blokker. En we geven je ook een uitleg waarom deze modellen zo populair zijn.

Aangezien je niet op elk moment in een Blokker winkel je hometrainer kunt aanschaffen, hebben we hieronder een link geplaats naar de winkel waar je de hometrainer online kunt kopen.

1. Fitbike Ride 5

fitbike ride 5 hometrainer

 de Fitbike Ride 5

De Fitbike Ride 5 is de best verkopende hometrainer op blokker. Waarom dit model zo populair is? Dit heeft voornamelijk te maken met de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding van het apparaat. Het is namelijk een zuur duurzame en comfortabele hometrainer. 

Daarnaast heeft de hometrainer ook veel verschillende trainingsmogelijkheden: Zo kun je kiezen uit een aantal voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's. Maar je kunt ook je eigen trainingsprogramma instellen. 

Doordat het stuur te verstellen kan je makkelijk een goede houding aannemen. En het display is voorzien van een kleuren LCD-scherm. Zo kun je makkelijk alle belangrijke trainingsinformatie aflezen, waaronder je tijd, het aantal omwentelingen, de afstand, je hartslag, en het aantal verbrande calorieën. En kun je ook prima in het donker trainen.

2. Fitbike Ride 2

Fitbike Ride 2

de Fitbike Ride 2

De FitBike Ride 2, de nummer 2 op de lijst, is een muisstille hometrainer. Dit maakt het een uitstekende keuze voor als je zonder geluid wilt trainen. Maar er zijn meer redenen waarom dit model zo populair is. 

Zo draagt het U-vormige stuur bij aan de correcte houding tijdens je training. En is het zadel én het stuur te verstellen. Dit maakt de Ride 2 geschikt voor mensen tot 1.80m. Door de sterke constructie is de hometrainer ook geschikt voor mensen tot 125 kg. 

De transportwieltjes zorgen ervoor dat je het apparaat makkelijk kan verplaatsen. En het manuele programma is eenvoudig instelbaar. De hometrainer kent in totaal vier gebruikersprofielen. En je gegevens worden automatisch onthouden. Met maar zes toetsen is het display ook erg overzichtelijk.

3. VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer 

Virtufit Iconsole HTR 2.1-min

de VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer 

Nummer 3 op de ranglijst is de Virtu iConsole HTR 2.1 Ergometer. De HTR 2.1 bestaat uit versterkte materialen. Hierdoor heeft de hometrainer een lange levensduur en biedt het veel stabiliteit: Mensen tot 150kg kunnen gebruik maken van deze hometrainer.Verder fiets je op deze hometrainer geruisloos. En zowel het zadel als stuur is verstelbaar. Hierdoor kan je makkelijk jouw ideale houding vinden.

Met 24 trainingsprogramma’s biedt de hometrainer voor ieder wat wils. En je kan je eigen doelen kiezen, of gebruik maken van een van de hartslag programma's. Het display is groot, waardoor je makkelijke alle belangrijke trainingsinformatie afleest.Wil je toch liever naar iets anders kijken? Zet dan je tablet in de speciale tablethouder!

4. Fitbike Ride 3

Fitbike ride 3 side-min

de Fitbike Ride 3

De Fitbike Ride 3 is een moderne hometrainer, die op op plek 4 staat van de best verkochte hometrainers op Blokker. Dit model is zeer geschikt voor als je slecht ter been bent, of moet revalideren. En er zitten meer dan 200 trainingsvarianten in de twaalf trainingsprogramma’s. Je zult je met deze hometrainer dus nooit vervelen.

Daarnaast is het display overzichtelijk en makkelijk te besturen. Hierdoor leer je snel de vele programma’s te gebruiken. Door de sterke constructie kunnen personen tot 135kg gebruik maken van de Ride 3. En tot slot is het zadel zowel horizontaal als verticaal te verstellen.

5. Virtufit Opvouwbare Deskbike Bureaufiets

opvouwbaredeskbike1-min

Virtufit Opvouwbare Deskbike Bureaufiets

Wil je werken en tegelijkertijd sportief bezig zijn? Dan is de VirtuFit Opvouwbare Deskbike dé oplossing. Je maakt de fietsbeweging namelijk terwijl je achter je bureau aan het werk bent. Dit maakt het werk dynamischer en leuker. En een groot voordeel is dat de hometrainer ook geen geluid maakt.

Verder is dit model gemaakt uit duurzame materialen. Daarom mag je verwachten dat hij een lange levensduur heeft. En heeft hij een belastbaar gewicht van 110kg. Samen met de rugleuning is de zitting in zijn volledigheid te kantelen. Hierdoor voorkom je rugklachten. En het inklapmechanisme zorgt ervoor dat de deskbike makkelijk op te bergen is.

6. Virtufit iBiking opvouwbare hometrainer

Virtufit iBiking opvouwbare hometrainer-min

Virtufit iBiking opvouwbare hometrainer

Aan de naam ‘VirtuFit iBiking Opvouwbare Hometrainer’ hoor je meteen al het grote voordeel van deze hometrainer: Hij is opvouwbaar. Hierdoor bespaar je dus flink wat ruimte. Maar door de wieltjes is dit model ook makkelijk te verplaatsen. Dit maakt het een zeer goede keuze voor als je weinig ruimte in huis hebt. 

Daarnaast is het frame stevig dankzij het binnenwerk van aluminium. En je hoeft voor de rest niks te doen aan onderhoud. Door de tablethouder kan je gemakkelijk een serie kijken terwijl je aan het sporten bent. En bovendien heeft VirtuFit iBiking een eigen app, die je kan verbinden via BlueTooth. Hierdoor hou je op een makkelijke manier je prestaties bij.

7. Fitbike Ride 5 HRC

Fitbike Ride 5 HRC-min

Fitbike Ride 5 HRC

De Fitbike RIde 5 HRC staat op plek 7 van de lijst. Qua uiterlijk lijkt de Fitbike Ride 5 HRC op de 'normale' Fitbike Ride 5. Het grootste verschil is dat er een borstband bij de HRC-variant meegeleverd wordt. Het is bij deze hometrainer namelijk mogelijk om met een band je hartslag te meten. De hartslagband kan je ook draadloos verbinden. 

De meting van de Fitbike Ride 5 HRC is erg accuraat. Hierdoor kan je snel in de juiste hartslagzone trainen.

8. Impec hometrainer

Impec hometrainer-min

Impec hometrainer

De Impec hometrainer wordt met een fietscomputer geleverd, die een LCD-scherm heeft. Op de computer kan je je snelheid, je tijd, je hartslag en het verbruikte aantal calorieën zien. De weerstand is in acht niveaus verstelbaar. En de transportwieltjes maken de hometrainer makkelijk verplaatsbaar. In het stuur zitten ingebouwde sensoren die je hartslag meten. De hometrainer is geschikt voor mensen tot 110kg en 1,85m.

9. Christopeit hometrainer CL2

ChristopeIT hometrainer CL2-min

ChristopeIT hometrainer CL2

De CristopeIT hometrainer CL2, de nummer 9 op de lijst, is een ijzersterke hometrainer. Het bevat een slijtvrij remsysteem, een stille riemaandrijving en een vliegwiel van 5kg. Dit zorgt ervoor dat je zonder geluid kan trainen. Door alle beschikbare gegevens kan je exact zien hoe jouw training verloopt. En pedalen van de CristopeIT zijn antislip, waardoor je stabiel op de pedalen staat.

10. Fitbike Ride 6 Iplus

fitbike ride 6 hometrainer afbeelding

Fitbike Ride 6 Iplus

De Fitbike Ride 6 Iplus sluit de lijst af. Deze hometrainer beschikt over de nieuwste technieken. En de geruisloze aandrijving is krachtig en stabiel. Hierdoor is de Ride 6 perfect voor als je van plan bent om de hometrainer dagelijks intensief te gebruiken. 

Je kan kiezen uit zestien voorgeprogrammeerde programma's en zestien  weerstandsniveaus. Dit biedt je talloze trainingsmogelijkheden. Daarnaast heeft de hometrainer verschillende energie- en hartslag programma's. En dankzij de tablethouder heb je je smartphone of tablet altijd binnen handbereik.

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}