.st0{fill:#FFFFFF;}

Tips, Roeien, Trainen

Onze roeitrainer top 5 van dit jaar

Publicatie:11 juni 2022

Laatste update: 7 juni, 2022

Door Anne-Marie Jonker

Wil jij binnenkort een roeitrainer aanschaffen? Dat een super goed idee. Maar dan moet je wel weten welke modellen een goede koop zijn. Daarom delen wij in dit artikel onze top 5 favoriete modellen van dit jaar. Maar ook vertellen we je waar je op moet letten bij het maken van een aankoop. Begin dus snel met lezen! 

Waar moet je op letten bij het kopen van een roeitrainer?

Nadelen-min

Zoals je wellicht hebt kunnen zien is het aanbod aan roeitrainers gigantisch. Gelukkig is er tegenwoordig een hoop informatie over de diverse modellen roeitrainers te vinden.

Er zijn heel veel websites - waaronder deze - die het je gemakkelijk maken om de beste aankoop te kunnen doen. Wij willen jou een handje helpen door de belangrijkste functionaliteiten van een roeitrainer op te sommen. 

Zo weet jij waar je op kunt letten tijdens jouw zoektocht naar de meest geschikte roeitrainer voor jouw specifieke fitnessdoelen. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het aantal weerstandniveaus en het aantal trainingsprogramma’s. 

Vind je het belangrijk om een breed scala aan trainingsmogelijkheden te ervaren, of wil je liever een rechttoe rechtaan apparaat aanschaffen? Daarnaast kun je kijken naar het soort mechanisme. Er zijn 3 soorten mechanismen die het meest voorkomen, namelijk:

 • Magnetische roeitrainers 
 • Roeitrainers met luchtweerstand
 • Roeitrainers met waterweerstand

Elk mechanisme heeft zijn voor- en nadelen. Een mechanische weerstand is perfect voor een geruisloze training. Een roeier met luchtweerstand kan je een zeer krachtige training aanbieden. Tot slot lijkt het roeien met een roeitrainer met waterweerstand het meest op het echte roeien.

Je kunt voor jezelf bepalen wat voor jou belangrijk is. Dit is een persoonlijke voorkeur en daarom kunnen wij je niets aanbevelen op dit gebied.

Onze roeitrainer top 5 van dit jaar

In onze top 5 hebben we roeimachines uitgekozen die beschikken over de 3 diverse mechanismen. Ook hebben we rekening gehouden met de prijzen.Je wilt natuurlijk de beste roeitrainer kopen binnen jouw budget. Daarom hebben we roeitrainers getest binnen de volgende prijsklassen: het lagere prijssegment, het midden prijssegment en het hogere prijssegment. 

Afbeelding

Model

Prijsklasse

Prijs

roeitrainer-cardio-fit-r20-min

#1: De Tunturi Cardio Fit R20

Laag

waterrower natural essenhout roeitrainer

#2: De Waterrower Natural Essen

Hoog

NordicTrack RX800-min

#3: De NordicTrack RX800

Midden

Focus Fitness Row 3 Roeitrainer

#4: De Focus Fitness Row 3

Laag

virtufit ergometer semi-pro roeitrainer

#5: De VirtuFit Semi-Pro

Midden

#1: de Tunturi Cardio Fit R20

roeitrainer-cardio-fit-r20-min

de Tunturi Cardio Fit R20

Laten we beginnen met een uitstekend instapmodel binnen het lagere prijssegment. Namelijk de Tunturi Cardio Fit R20. Dankzij dit apparaat zet je alle belangrijke spieren aan het werk. 

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van de Tunturi Cardio Fit R20?

De Cardio Fit R20 4 beschikt over 4 verschillende weerstandniveaus, het apparaat is makkelijk te verplaatsen en op te bergen en het lcd-display toont je te allen tijde de belangrijkste waarden.

Wat kost de Tunturi Cardio Fit R20?

De prijs van de Tunturi Cardio Fit R20 ligt om en nabij de € 170,-.

#2: de Waterrower Natural Essen

waterrower natural essenhout roeitrainer

de Waterrower Natural Essen

Binnen het hogere prijssegment hebben we de Waterrower Natural Essen geselecteerd. Dit is een roeimachine die draait op waterweerstand. Hiermee simuleer je dus een roeitraining die lijkt op het echte roeien.

Deze Waterrower combineert al de voordelen van het echte roeien in een zeer modieuze vorm. Het oog wil ook wat natuurlijk!

Buiten de uitzonderlijk mooie afwerking is dit apparaat ook nog eens uiterst functioneel. De afmetingen van deze Waterrower zijn - ten opzichte van andere roeiapparaten - zeer compact. Het is een ideale keuze voor mensen die weinig ruimte tot hun beschikking hebben.

Het apparaat is trouwens geproduceerd van hoogwaardig essenhout. Dit apparaat misstaat dus niet in jouw woonkamer of homegym. 

Wat is de prijs van de Waterrower Natural Essen?

De prijs van de Waterrower Natural Essen ligt om en nabij de € 1350,-. 

#3: de NordicTrack RX800 Ergometer

NordicTrack RX800-min

de NordicTrack RX800

Deze geweldige roeitrainer draait op luchtweerstand en valt binnen het midden prijssegment. De luchtweerstand neemt flink toe naarmate je harder roeit. Je kunt dus een pittige training ervaren mocht je dit willen. 

Wat zijn de belangrijkste specificaties en functionaliteiten van de NordicTrack RX800 Ergometer Roeitrainer?

 • Keuze uit 20 verschillende vooraf ingestelde trainingsprogramma's 
 • Deze roeimachine draait op luchtweerstand
 • Maximaal belastbare gewicht: 130 kilogram
 • Inclusief ingebouwd geluidssysteem 
 • De NordicTrack RX800 is inklapbaar 

Wat is de prijs van de NordicTrack RX800?

De prijs van de NordicTrack RX800 ligt om en nabij de € 700,-. 

#4: de Focus Fitness Row 3

Focus Fitness Row 3 Roeitrainer

de Focus Fitness Row 3

Een uitstekende keuze binnen het midden prijssegment is de Focus Fitness Row 3. Deze roeitrainer werkt aan de hand van een magnetisch weerstandsysteem. Volgens ons is de ideale roeitrainer voor iedere thuissporter. 

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van de Focus Fitness Row 3?

 • Magnetisch weerstandsysteem waardoor je stabiel en geruisloos kunt trainen
 • Beschikt over 12 verschillende vooraf ingestelde trainingsprogramma's
 • Inclusief hartslagsensoren
 • Inklapbaar design
 • Duidelijk lcd-display met weergave van de volgende waarden: de afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik, hartslag en SPM

Dankzij het 12 kilogram wegende vliegwiel kun je een zeer krachtige training ervaren die bovendien geruisloos is. Hoe zwaarder het vliegwiel wordt belast, des te intensiever je training wordt. 

Wat is de prijs van de Focus Fitness Row 3?

De prijs van de Focus Fitness Row 3 ligt om en nabij de € 400,-. 

#5: de VirtuFit Semi-Pro

virtufit ergometer semi-pro roeitrainer

de VirtuFit Semi-Pro

Tot slot een ander mooi model binnen het hogere prijssegment: de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro. Deze zeer geavanceerde uitvoering beschikt over een vliegwiel van maar liefst 14 kilogram! Dit is een stuk zwaarder dan vergelijkbare roeitrainers. 

Ook is dit model inklapbaar waardoor hij nooit in de weg hoeft te staan. De VirtuFit Semi-Pro bevat ingebouwde transportwieltjes, 34 verschillende trainingsprogramma’s en 16 verschillende weerstandniveaus. Dit alles maakt de VirtuFit Semi-Pro een zeer aantrekkelijke roeier, een roeimachine die niet mag ontbreken in deze top 5.

Wat is de prijs van de VirtuFit Semi-Pro?

De prijs van de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro ligt om en nabij de € 750,-.

Conclusie

Het kopen van een roeitrainer is een geweldige keuze om de volgende redenen: je kunt een full body work-out uitvoeren, het is een toegankelijke trainingsvorm en heeft een lage impact op je lichaam. Bovendien zul je blessurevrij trainen en bouw je kracht, spiermassa en uithoudingsvermogen op. 

Hierbij de opsomming van onze top 5 beste roeitrainers:

 1. de Tunturi Cardio Fit R20 
 2. de Waterrower Natural Essen
 3. de NordicTrack RX800
 4. de Focus Fitness Row 3
 5. de VirtuFit Semi-Pro 

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.
Lees meer over haar op onze teampagina.

Anne-Marie Jonker

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}