.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Focus Fitness Row 3 Roeitrainer Review

Auteur: Chesney
Publicatie: 12/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Ben je op zoek naar een roeimachine voor in huis? Dan wordt de Focus Fitness Row 3 beschouwd als een van de beste keuzes in het midden prijs segment. Enorm veel mensen hebben namelijk een positieve ervaring met deze roeimachine.

Maar zijn wij er net zo enthousiast over?

Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij de roeimachine de afgelopen 3 maanden uitgebreid getest. Lees dus verder voor onze review over de Focus Fitness Row 3 en ontdek waarom dit model als beste roeitrainer voor thuis is gekozen. 

Voor wie is de Focus Fitness Row 3 geschikt?

De Focus Fitness Row 3 is geschikt voor iedereen, die een hoge kwaliteit voor een redelijke prijs wilt. En het is een ideale keuze voor:

 • Lange mensen
 • Zware mensen
 • Senioren
 • Beginners

Het apparaat is namelijk compact, licht, gebruiksvriendelijk, robuust en stabiel. En het heeft een raillengte van 190 centimeter. 

Verder is de Row 3 eenvoudig op te bergen. En het maakt zo goed als geen geluid. Hierdoor is het toestel een goede keuze al je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt. Of als je huisgenoten hebt waar je rekening mee moet houden. 

Ben je echter serieus met de roeisport bezig? Kies dan voor een model met een realistische weerstand. Voorbeelden hiervan zijn de de Sportstech WRX400, de Concept2 Model D, of de CAPITAL SPORTS Stockman 2.0 roeitrainer.


Wat zijn de functionaliteiten?

focus fitness row 3 hendel met hartslagmeter

Hendel van de Focus Fitness Row 3

De Focus Fitness Row 3 heeft heeft alle basisfunctionaliteiten, die je nodig hebt. Maar het heeft ook een aantal geavanceerde functionaliteiten. 

Zo geeft het grote LCD-scherm gedetailleerd de voortgang van je training weer. En alle essentiële informatie wordt bijgehouden, waaronder het aantal verbrande calorieën. En het aantal bewegingen per minuut.

Je kunt daarnaast kiezen uit 16 magnetische weerstandsniveaus, die elektronisch verstelbaar zijn. En uit 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's. Maar er is ook zelfs een competitie simulator aanwezig. En een ingebouwde hartslagmeter. Dus als je gaat roeien, kan je je hartslag meten via de handgrepen


> Bekijk de prijs van de Focus Fitness Row 3


De kwaliteit

Over de kwaliteit van het toestel zijn we zeer te spreken. De Row 3 heeft namelijk een stevig frame, dat makkelijk een gewicht tot 120 kilogram aankan. En het heeft een vliegwiel van 12 kilogram voor maximale weerstand.

focus fitness row 3 in gebruik

De Focus Fitness Row 3 in gebruik

Dat is niet het geval bij andere roeitrainers in het midden prijs segment, zoals bijvoorbeeld de Stream M2. Deze heeft namelijk een minder zwaar vliegwiel, waardoor hij minder aankan.

De weerstand voelde voor de rest ook goed aan. En zeker als je het vergelijkt met andere roeitrainers, die werken op basis van een magnetische weerstand. Daarnaast zitten de anti-slip voetsteunen zeer comfortabel. En biedt de zitting dankzij het slimme ontwerp genoeg comfort en stabiliteit.


Gebruiksgemak

De Row 3 is zeer gebruiksvriendelijk. De roeitrainer is namelijk makkelijk te bedienen. Daarom hoef je je tijd niet te verdoen met het aanpassen van instellingen. En dat is iets wat moeilijk gezegd kan worden over bepaalde roeimachines, die werken op luchtweerstand.


> Bekijk de prijs van de Focus Fitness row 3


Montage en opbergen

Het toestel kan gemakkelijk worden opgevouwen voor opslag tussen sessies. Helaas is het niet uitgerust met zwenkwielen. Maar wanneer je er een tapijt onder legt, kan je het nog steeds gemakkelijk verplaatsen , zonder je vloer te beschadigen.

Enige montage is we; vereist om het toestel in elkaar te zetten. Omdat de bijgeleverde handleiding vrij onduidelijk is duurde het wat langer verwacht. Maar dit is dan ook een van de weinige minpunten van het apparaat. 

Verder is de roeitrainer opklapbaar. De afmetingen (wanneer volledig gemonteerd) zijn 207 x 46 x 80 cm en het toestel weegt 35 kilogram. Dat is een stuk dan bijvoorbeeld de CAPITAL SPORTS Stream M1 Roeitrainer, die 55 kilo weegt.

opvouwbare focus fitness row 3 roeitrainer

De Focus Fitness Row 3 ingeklapt


Garantie

Het product wordt geleverd met een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar op alle onderdelen. Maar het heeft ook een garantie van tien jaar,  wanneer het frame of laswerk je in de steek laat. 


Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?

focus fitness row 3 zitje

Comfortabel zitje van de Focus Fitness Row 3

Wij zijn van mening dat de Focus Fitness Row 3 een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft. Het apparaat heeft namelijk een hoop functionaliteiten, die verder alleen duurdere modellen hebben. Het apparaat is makkelijk in gebruik en zeer comfortabel. En we verwachten dat hij een lange tijd mee zal gaan.De garantie van 10 jaar op het frame of laswerk laat ook zien dat Focus Fitness het volste vertrouwen heeft in hun producten. Want dit is zeker niet iets wat door alle roeitrainer fabrikanten wordt aangeboden. 

Pluspunten

 • Het toestel wordt aangeboden aan een zeer scherpe prijs
 • Ideaal apparaat voor wie van roeien houdt, maar de deur niet uit wil
 • De verschillende vooraf geprogrammeerde trainingssesies maken het je gemakkelijk
 • Het roeien verloopt soepel en geruisloos
 • Het toestel vraag weinig onderhoud
 • Alle functionaliteit voor je fitnessdoelen als beginner zijn aanwezig
 • Gemakkelijk op te bergen
 • Duurzaam en stabiel
 • Geweldige prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

 • Rubberen bescherming aan het uiteinde is niet stevig genoeg voor de bescherming van vloeren. Een extra beschermmat is dus aangeraden.
 • Het apparaat is niet geschikt voor mensen een lengte van meer van 190cm
 • Geen voorziening voor het koppelen van je smartphone
 • De bijgeleverde handleiding is erg onduidelijk

Het eindoordeel

De Focus Fitness Row 3 is inderdaad een van de beste keuzes in het midden prijs segment. Voor de prijs presteert de roeimachine namelijk boven verwachting. En als we de Row 3 vergelijken met onze ervaringen met de VirtuFit Row 450, een roeimachine die ongeveer net zoveel kost, dan vinden we dat de ene niet onder doet voor de andere.

Ben je dus op zoek naar een roeimachine van een hoge kwaliteit voor een niet al te hoge prijs? En is een realistische weerstand voor jou niet belangrijk? Dan kan je met de Row 3 niet fout gaan.

> Bekijk hier de prijs van de VirtuFit Row 450

Focus Fitnes Row 3 Roeitrainer Review

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}