.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Tunturi Cardio Fit R25 Roeitrainer Review

Auteur: Chesney
Publicatie: 11/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Ben jij op zoek naar een betaalbare roeimachine? Dan is de Tunturi Cardio Fit R25 misschien wel het ideale fitnessapparaat voor jou. Deze roeier staat namelijk bekend als een van de beste instapmodellen. 

Maar zijn wij net zo te spreken over deze roeimachine? 

Om hierachter te komen hebben wij de R25 de afgelopen maanden uitgebreid getest. En op basis van onze bevindingen hebben wij deze review geschreven. We zullen ingaan op zaken als:

 • Voor wie is de Tunturi Cardio Fit R25 geschikt?
 • Wat zijn de functionaliteiten?
 • Welke voor- en nadelen kleven er aan de roeimachine?
 • Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?
 • En meer

Kortom: We geven je in deze review alle informatie die je nodig hebt om tot een goede aankoopbeslissing te komen. Dus lees zeker even verder als je erover nadenkt om de R25 te kopen.

Voor wie is de Tunturi Cardio Fit R25 geschikt?

Beginners die voor een betaalbare prijs een goede workout willen. De Tunturi Cardio Fit R25 is namelijk een instapmodel, die werkt op basis van magneetweerstand. De weerstand blijft hierdoor hetzelfde, ongeacht hoe hard je roeit. 

Dit maakt het apparaat ongeschikt voor mensen die serieus met roeien bezig. Maar juist wel weer  geschikt voor mensen, die van plan zijn om het voor langere cardio-sessies te gebruiken. 

Wil je dus je conditie verbeteren, of wat kilootjes afvallen? Dan is de R25 voor jou. 

Daarnaast heeft de R25 ook een handige tablethouder. Hierdoor kun je dus tijdens het trainen lekker je favoriete serie op Netflix kijken.


Wat zijn de functionaliteiten?

 • 8 verschillende weerstanden die manueel zijn in te stellen
 • 5,5" diameter monochrome monitor die de data over afstand, tijd en calorieën weergeeft
 • Transportwieltjes waarmee je de Tunturi Cardio Fit R25 gemakkelijk naar zijn opbergplekje rijdt
 • Tablethouder zodat je tijdens het trainen je favoriete series en films kunt kijken
 • Flessenhouder, tijdens het roeien kun je flink afzien. Het is daarom fijn om een flesje met drinken binnen bereik te hebben.
 • Opvouwbaar: opgevouwen kun je de Tunturi Cardio Fit R25 gemakkelijk staand in een kast opbergen of liggend onder bijvoorbeeld een bed

Duurzaamheid en kwaliteit

De kwaliteit van de R25 is zeker niet slecht als je bedenkt wat je ervoor betaald. Het apparaat biedt namelijk voldoende stevigheid en veiligheid. Het metalen frame is robuust. En ook de zitting en de voetriemen zijn van degelijke materialen gemaakt. 

Sommige gebruikers geven wel aan dat de rollers onderhevig zijn aan slijtage. En andere gebruikers geven aan dat de R25 niet lang meegaat in vergelijking met professionelere modellen. Maar dat is iets wat je moet verwachten in deze prijscategorie. 

tunturi cardio fit R25 in gebruik

Gebruiksgemak

De Tunturi Cardio Fit R25 is een fitnessapparaat zonder alle toeters en bellen. Hierdoor is hij zeer makkelijk in gebruik: Je kunt er eigenlijk meteen mee aan de slag gaan.

Sommige gebruikers klagen wel dat ze het opvouwmechanisme een beetje onhandig vinden. Dit zou echter voor de meeste mensen geen probleem mogen zijn. Eenmaal opgevouwen kun je deze roeimachine gemakkelijk staand of liggend opruimen. 

transportwieltjes van de tunturi cardio fit r25

Transportwieltjes van de Tunturi Cardio Fit R25 roeitrainer

Super zijn de kleine wielen om de Tunturi op zijn plek te rollen.


Type weerstanden

Deze roeimachine biedt acht verschillende magnetische weerstanden. Het gebruik van magnetische weerstand zorgt ervoor dat je gemakkelijk en accuraat verschillende niveaus kunt instellen. Ook maken roeimachines met magnetische weerstand aanzienlijk minder lawaai dan die met water- of luchtweerstand.


Installatie en opbergen

We vonden de Tunturi Cardio Fit R25 gemakkelijk te monteren. Het apparaat wordt namelijk geleverd met een duidelijke montagehandleiding. En je kunt de roeimachine ook eenvoudig in je eentje installeren. Hier zijn wij niet meer dan 20 minuten mee bezig geweest.

Maar ook het opbergen gaat makkelijk dankzij het vouwmechanisme en de wieltjes.

opgevouwen tunturi cardio fit r25

De Tunturi Cardio Fit R25 roeier opgevouwen


Formaat en gewicht

De Tunturi Cardio Fit R25 is 170 cm lang, 54 cm breed en 69 cm hoog en weegt 23 kg. Dit is zeer klein en licht in vergelijking met vele andere roeimachines. Je zult dus ongetwijfeld genoeg ruimte in je huis hebben. En je kunt het apparaat ook, dankzij het lage gewicht, gemakkelijk verplaatsen.

Het maximale gebruikersgewicht is 110 kg. En de maximale gebruikerslengte is 1,90m. Weeg je dus meer dan 110 kilo, of ben je langer dan 1,90m? Kies dan beter voor een andere roeimachine.

> Bekijk de beste prijs voor de Tunturi Cardio Fit R25

Garanties en ondersteuning

Tunturi biedt 2 jaar fabrieksgarantie op al zijn producten. De klantenservice is op dit moment niet telefonisch te bereiken maar via de website kun je gemakkelijk een vragen/klachten formulier invullen. De klantenservice neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.


Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?

prijs kwaliteit van de tunturi cardio fit r25 roeitrainer

De Tunturi Cardio Fit R25 is een roeimachine in het lagere prijssegment. In dit prijssegment moet je geen geweldige kwaliteit of duurzaamheid verwachten. En je krijgt ook geen roeimachine met veel geavanceerde functionaliteiten.

Toch krijg je zeker waar voor je geld. De R25 heeft namelijk alle basisfunctionaliteiten die je nodig hebt voor een goede workout. En voor de prijs is de kwaliteit van het apparaat boven verwachting. Kortom: De prijs/kwaliteit verhouding is dus goed.


Voor- en nadelen

Voordelen

 • 8 weerstandniveaus die handmatig zijn in te stellen
 • Makkelijk op te bergen
 • Houders voor een tablet en een drinkflesje
 • Monitor die afstand, tijd en calorieën weergeeft
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen

 • Rollers zijn aan slijtage onderhevig
 • Sommige gebruikers vinden het mechanisme om de roeimachine op te vouwen een beetje onhandig
 • De monitor heeft geen verlichting en kan daardoor soms wat moeilijker leesbaar zijn

Eindoordeel

Na het luisteren naar de feedback van ons testpanel komen we tot de conclusie dat de Tunturi Cardio Fit R25 precies is wat Tunturi belooft: Een betaalbaar instapmodel. Wil je dus niet teveel geld uitgeven aan een roeimachine, maar toch een goede workout krijgen? 

Dan is de R25 een uitstekende keuze. Je krijgt namelijk waar voor je geld. Maar wil je toch een roeimachine, die een wat betere duurzaamheid heeft? Dan kan je beter kiezen voor een van de betere modellen in het midden prijs segment.


> Bekijk de beste prijs voor de Tunturi Cardio Fit R25

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}