.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit Pro Water 1000 Roeitrainer Review

Auteur: Chesney
Publicatie: 05/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Ik heb de VirtuFit Pro Water 1000 nu twee maanden in huis en bevalt erg goed! Het toestel werd geleverd in een grote kartonnen doos waarbij alle losse onderdelen goed verpakt waren. Met de handleiding is het apparaat redelijk makkelijk in elkaar te zetten. Ook zit er een trechter bij zodat je het waterreservoir makkelijk kunt vullen en 2 tabletten om het water zuiver te houden.

In deze review ga ik mijn bevindingen vertellen over de VirtuFit Pro Water. Dus mocht je nog twijfelen of je de roeier wilt aanschaffen of niet, lees dan zeker even mee!

Ik heb de roeitrainer nu een stuk of 15 à 20 keer gebruikt. Het is fijn omdat je zelf je tempo kunt bepalen. Ook hoor je het geluid van het water klotsen waardoor je nog meer het gevoel krijgt dat je flink aan het roeien bent! Ik heb mijn iPad in de houder gezet tijdens het roeien waardoor ik ondertussen serie kon kijken en daardoor ook het idee had dat ik het langer vol kon houden. Voor mij is de VirtuFit Pro Water Resistance Row 1000 dus zeker een goede aankoop geweest! Ik heb de voor- en nadelen even voor je op een rijtje gezet.


> Bekijk beste prijs voor de VirtuFit Pro Water 1000


Plus- en minpunten

  • Makkelijk in elkaar te zetten en op te bergen
  • Standaard voor iPad of tablet
  • Geluid van het water zorgt voor meer motivatie
  • Stevig en stabiel apparaat
  • Verschillende trainingsprogramma’s
  • Transportwielen verplaatsen eenvoudig de roeitrainer
  • Bijgeleverde batterijen waren heel snel leeg
  • De watertank moet regelmatig schoongemaakt worden
  • Het display is niet verlicht

Belangrijkste eigenschappen


Waterweerstand

Je kunt zelf water toevoegen voor een zwaardere weerstand of juist water eruit halen als je lichter wilt roeien. Ook is het een progressief systeem. Dit wil zeggen dat de weerstand zwaarder wordt als je harder gaat roeien. Het is grappig om het water te horen, zo lijkt het net alsof je echt aan het roeien bent. In mijn geval zorgt het wel voor meer motivatie in vergelijking met andere roeitrainers! Het zorgt nu eenmaal voor een realistische dynamiek. Verder maakt het apparaat trouwens bijna geen geluid dus dat is ook prettig. Mocht je het geluid van het water niet kunnen waarderen, dan kun je beter niet voor deze variant kiezen.

Toch raad ik je aan om het op z'n minst eens te proberen. De gepatenteerde kunststof schoepen zorgen voor een realistische dynamiek dat zeer dicht bij het echte roeien komt. 

virtufit-pro-water-1000-waterroeier-min

Comfort

Het zitje is erg comfortabel en zacht. Ook als ik flink aan het roeien ben, voelt het stevig aan door de dubbele rail en schuif ik niet weg. Het voelt dus erg stabiel aan en dat vind ik erg prettig. De voetsteunen kun je zelf nog verstellen zodat het precies goed is voor jouw lengte. Ook hebben de voetsteunen een antislip laag en goede klittenband waardoor je niet wegglipt met je voeten. Als laatste heb je nog de handgreep. Ook deze ligt lekker in mijn handen. Zelfs als ik flink aan het zweten ben, heb ik nog goede grip.

> Bekijk beste prijs voor de VirtuFit Pro Water 1000

Duurzaamheid

De VirtuFit Pro Water 1000 is een erg stabiel apparaat van kwalitatief goed materiaal. Het apparaat weegt maar liefst 47 kilo en is daarmee een stevig apparaat. Je zou deze roeitrainer ook zo in de sportschool kunnen terugzien! Het toestel heeft een dubbele rails, dit zorgt ook voor ultieme stabiliteit tijdens het roeien. Als we het dus hebben over de prijs-kwaliteit verhouding, dan is dit zeker een goede deal geweest. Ik ga ervan uit dat ik nog een lange tijd gebruik kan maken van het apparaat. Ook is het handig dat je de waterroeier makkelijk kunt opbergen als je het even niet nodig hebt.

virtufit-pro-water-1000-voet-steun-min

Training programma's

virtufit-pro-water-1000-trainingscomputer-roeitrainer

Je kunt allerlei verschillende programma’s volgen via het schermpje van de VirtuFit Pro Water Resistance row 1000. De programma’s zijn geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden. Dat is leuk omdat je jezelf kunt blijven uitdagen en steeds iets nieuws kunt proberen. Je vorderingen zie je terug op de monitor. Je ziet onder andere de tijd, het aantal roeislagen, de afstand, de weerstand, de hartslag en de calorie verbranding terug. Zo kun je precies volgen hoe jouw training gaat! Het display van de roeitrainer kun je verstellen naar de gewenste hoogte zodat je alles goed kunt lezen.


> Bekijk ook onze rangschikking met de beste roeitrainers <


Makkelijk op te bergen

virtufit-pro-water-1000-wieltjes-min

Je kunt de VirtuFit Pro Water 1000 supermakkelijk kantelen en op zijn achterkant zetten. Het is best een groot apparaat dus ik vind het wel fijn dat ik het eventueel makkelijk kan opbergen als ik dat zou willen. De roeitrainer heeft ook nog transportwielen waardoor het verplaatsen nog makkelijker wordt. Dit is zeker een van de grootste voordelen van deze roeitrainer naar mijn mening! Heb je het idee dat de Row 1000 scheef staat? Met de stelvoeten zet je het apparaat weer makkelijk waterpas.


Geschikte apps

virtufit-pro-water-app-min

Met de Kinomap app kun je allerlei video’s kiezen met verschillende moeilijkheidsgraden. Op deze video’s zie je een virtuele route die je aan het roeien bent. Je download deze app op je telefoon of tablet en kiest zelf een route naar keuze. Zet je apparaat in de standaard van de roeitrainer en je kunt aan de slag gaan! Wat ook erg leuk is, is dat je ook wedstrijden kunt houden met je familie of vrienden. Zo blijf je elkaar constant uitdagen en dat maakt het ook een stuk leuker. Er zijn maar weinig roeitrainers waarbij je apps kunt gebruiken, dus dat is een groot voordeel van de VirtuFit Pro Water 1000!


Roeien als work out

Zelf gebruik ik de VirtuFit omdat ik graag fit wil worden en blijven. Door de vele programma’s kun je zelf kiezen of je er een snelle en heftige work out van maakt of dat je juist rustiger aan doet en het wat langer vol kan houden. Ik heb voor mezelf een opbouwend schema gemaakt met de doelen die ik wil bereiken. Elke keer kies ik net een iets zwaardere training om zo steeds fitter te worden en ook iets meer spieren te kweken! Het roeiapparaat is dus zeker geschikt voor een goede work out en jezelf steeds meer te verbeteren. Door het uitgebreide display kun je precies je vorderingen zien, dus dat is erg handig!

> Lees ook: Welke spieren train je op de roeitrainer <


Over VirtuFit

De roeitrainer is gemaakt door het Nederlandse fitnessmerk VirtuFit. Zij staan bekend om het leveren van uitstekende kwaliteit. Ze denken niet alleen aan stabiliteit en gebruikersgemak maar ook aan het design en uitgebreide functionaliteiten. En dat zie je zeker terug bij de VirtuFit Pro Water 1000.


Ervaringen van anderen

Ik heb zelf gekozen voor de VirtuFit Pro Water 1000 omdat ik erg goede reviews had gelezen op diverse websites. Op www.kieskeurig.nl kreeg het apparaat bijvoorbeeld gemiddeld een 8,8. Na het lezen van de diverse gebruikerservaringen was ik overtuigd.

Bart Vanthournout

Heb deze gekocht om intensief te trainen en hij stelt niet teleur. Ik train intussen er een half jaar op en kan geen nadelen bedenken, behalve dan dat het een beetje een gedoe is om water bij te vullen of net te verminderen, maar dat wist ik op voorhand met dit model. Het geluid van klotsend water werkt op niemands zenuwen, dus kan het ook indoor gebruikt worden. Makkelijk te monteren en robuust

Conclusie

Al met al kan ik zeggen dat ik zelf erg tevreden ben over de VirtuFit Pro Water 1000. Als je dus een goede roeitrainer zoekt, dan zit je met deze VirtuFit roeitrainer wel goed.Het apparaat zit lekker, heeft veel functionaliteiten en is handig op te bergen of te verplaatsen. Ook hoef ik hierdoor niet meer helemaal naar de sportschool en kan ik op elk moment van de dag gebruik maken van het apparaat. Ik ben er blij mee!

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}