.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Roeitrainer apps

Auteur: Chesney
Publicatie: 09/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Wil je het meeste uit je roeisessies halen? Dan ontkom je eigenlijk niet aan het gebruiken van roeitrainer applicaties. Deze apps bieden namelijk, ongeacht je trainingsniveau, vele voordelen:

 • Je kunt er nauwkeurig je voortgang mee bijhouden
 • Je kunt uit verschillende soorten workouts kiezen
 • Je kunt erdoor je vorm verbeteren
 • Je kunt je resultaten vergelijken en het opnemen tegen andere roeiers
 • Het kan je motiveren om vaker en/of intensiever te trainen
 • En het trainen wordt er gewoon een stuk leuker door

Maar welke zijn eigenlijk het beste? In dit artikel gaan we in op de 9 beste apps voor indoor roeien.

1. ErgData

ErgData is de meest gebruikte roeitrainer app die er is. Dit komt omdat de Concept 2 de populairste roeitrainer op de markt is. En Ergdata speciaal ontwikkelt is voor deze roeitrainer. 

De app maakt het trainen met een Concept2 roeimachine nog geavanceerder. 

Je hebt namelijk inzicht in nog meer data en statistieken. En het is natuurlijk wel zo handig dat je deze data gewoon kan inzien op je mobiele telefoon. De functionaliteiten van ErgData zijn:

ergdata
 • Je trainingsresultaten worden automatisch geupload naar het Concept2 online logbook
 • Je krijgt nog meer statistieken dan op de monitor
 • Je kunt het verbinden met een hartmonitor
 • Je kunt je scores te vergelijken met andere mensen (van dezelfde leeftijd)
 • En nog veel meer

De app is gratis beschikbaar op Android en iOS.

> Download op Google Play (Android)

> Download op App Store (iOS)


2. Skillrow

De Skillrow App is een must-have voor mensen die in het bezit zijn van een Skillrow roeimachine: De high-end roeimachine die gebruik maakt van zowel luchtweerstand als magnetische weerstand. De app is hier namelijk (net zoals ErgData) speciaal voor ontwikkelt.  Met de app kan je het volgende:

skillrow
 • Je kunt andere leden van de Skillrow-community uitdagen voor wedstrijden
 • Je kunt kiezen uit talloze gepersonaliseerde trainingsprogramma, die samengesteld zijn door roeiexperts
 • Je kunt je doelen instellen en je eigen trainingen maken
 • Je kunt enorm veel data en statistieken inzien
 • En meer

Je kunt de app in zowel Google Play als de App store gratis vinden.

> Download op Google Play (Android)

> Download op App Store (iOs)


3. RP3 Rowing

De RP3 rowing app is speciaal ontwikkelt voor eigenaren van een RP3 roeimachine. Dit bedrijf verdiend een vermelding, omdat het van Nederlandse komaf is. En ze alleen maar producten van topkwaliteit leveren. 

Dit geld ook zeker voor de app. Het heeft namelijk enorm veel geavanceerde functionaliteiten. En het is tegelijkertijd ook zeer gebruiksvriendelijk. Dit is mede te denken aan de gestroomlijnde en intuïtieve interface. 

RP3 Rowing

Het enige minpuntje is dat de app geen bluetooth functionaliteit heeft. Je moet namelijk je telefoon met een kabel aan de roeimachine verbinden.De app is gratis beschikbaar voor zowel Apple als Android gebruikers.

> Download op Google Play Store (Android)

> Download op App Store (iOS)


4. Hydrow

De Hydrow app is een van de meest geavanceerde roei apps. Dat is iets wat je natuurlijk kan verwachten. Want Hydrow maakt alleen naar roeimachines in de hoogste prijscategorie. Daarom mocht de app natuurlijk niet achterblijven. 

hydro rower roei app

Je kunt in de app uit honderden workouts kiezen, die allemaal zijn samengesteld door olympische roeiers. En het werkt perfect in combinatie met het 22 inch scherm, die alle Hydrow roeimachine hebben. Je hebt dan het gevoel alsof je echt in het water aan het roeien bent.

Je kunt de app gebruiken als je niet in het bezit bent van een hydro roeimachine. Het is dan wel het handigste als je een monitor met bluetooth connectiviteit hebt. Maar dat is zeker geen vereiste. 

De app is verkrijgbaar op iOS en android. Je kunt je inschrijven voor een gratis proefperiode van 30 dagen. Daarna betaal je $19.99 per maand.

> Download op Google Play Store (Android)

> Download op App Store (iOS)


5. Rowkeeper

Rowkeeper is de perfecte app voor mensen die niet in het bezit zijn van een duur roeiapparaat. En het roeien graag zo simpel mogelijk willen houden. De app houd namelijk alleen essentiële informatie bij, waardoor je niet verdrinkt in informatie. En je kunt het op alle soorten roeimachines gebruiken. De app is voor slechts $0.99 beschikbaar in de app store.

> Download op App Store (iOS)

rowkeeper

6. LiveRowing

Nog een app die speciaal ontwikkeld is voor de Concept2 roeimachines. LiveRowing heeft grotendeels dezelfde functies als ErgData. Maar er is toch een groep mensen, die de voorkeur aan LiveRowing geven.

Dit komt omdat de app zich op een aantal punten onderscheid:

 • Het kiezen uit workouts wordt erg makkelijk gemaakt
 • De optie om virtueel te trainen
 • De interface ziet er gelikt uit
 • Premium functies, waaronder nog meer statistieken en customization opties
 • De mogelijkheid om je trainingen makkelijk met je vrienden of teamgenoten te delen.
liverowing

LiveRowing is alleen verkrijgbaar in de App store. De basis functies zijn gratis. Voor de premium functies betaal je $9.99 per maand, of $29.99 per jaar.

> Download op de App Store (iOS)


7. Polar Beat

Ben je in het bezit van een hartritme monitor? Dan is Polar Beat een app die je zeker moet hebben. De app houd namelijk statistieken bij, die op basis van je hartritme worden opgesteld. Hierdoor kan je de intensiteit van je workout goed bijhouden. En je kunt er een hoop dingen van leren.

Je hebt voor sommige functies wel een van de producten van Polar nodig: Een hartslagband, sporthorloge, of activity tracker. Deze kan je dan vervolgens via bluetooth met je roeimachine verbinden. Je kunt de app gratis downloaden in Google Play en de App store.

> Download in Google Play Store (Android)

> Download in App Store (iOS)

polar beat roei app

8. Asensei

De naam Asensei doet al vermoeden waar deze app voor bedoelt is: Het is je eigen persoonlijke roeicoach. Je kunt namelijk een doel instellen. En op basis hiervan krijg je gepersonaliseerde lessen, die je naar dit doel toewerken. Je roeitechniek wordt ook door de app geanalyseerd. En op basis hiervan krijg je verbeterpunten. 

Je kunt de app gratis uitproberen op je Iphone. Daarna kost het $12.50 per maand.

> Download in App Store (iOS)

asensei roeien applicatie

9. Holofit

Om de lijst af te sluiten hebben we gekozen voor een app, die inspringt op een trend van de toekomst: Virtual Reality. HOLOFIT is namelijk alleen te gebruiken met een virtual reality headset. Of een telefoon met virtual reality functionaliteiten. 

holofit roeien app met virtual reality

Maar het biedt dan wel een unieke ervaring. Je kunt dan namelijk roeien op een hoop bijzondere locaties, waaronder de ruimte, een tropisch bosch, Babylon en nog veel meer.  Je kunt uit 100 verschillende workouts kiezen. En je kunt het ook nog eens opnemen tegen andere gebruikers van de app. 

HOLOFIT is te gebruiken op de volgende roetrainers:

 • De Concept 2 PM5 Rowing machine
 • De TechnoGym SkillRow
 • De StairMaster HIIT Rower
 • De WaterRower via SmartRow
 • Alle roeimachines met FTMS-Bluetooth

En het is plug-and-play: Je hoeft alleen maar verbinding te maken met Bluetooth en je kunt meteen beginnen. De app is zowel beschikbaar op iOS als Android. En het heeft een gratis proefperiode. Na deze periode kan je voor een maandelijks of jaarlijks abonnement kiezen.

> Download in Google Play Store (Android)

> Download in App Store (iOS)


>> Leestips:

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}