.st0{fill:#FFFFFF;}

Reviews, Roeien

VirtuFit Row 450 Roeitrainer Review

Publicatie:5 december 2021

Laatste update: 16 december, 2021

Door Anne-Marie Jonker

Sinds het uitbreken van de coronavirus is de vraag naar roeimachines explosief gestegen. Veel mensen willen namelijk in het gemak van hun eigen huis cardio doen. En een groot voordeel van roeitrainers, in tegenstelling tot andere cardio-machines, is dat ze minder ruimte in beslag nemen en meer spieren activeren.

Je hebt alleen talloze opties. En daarom kan het maken van de juiste keuze moeilijk zijn. Hier helpen wij jou graag een handje bij! 

Een van de populairste opties is de Virtufit Row 450. Daarom hebben wij die de afgelopen 4 weken uitgebreid getest. Hierbij hebben wij gekeken naar prijssegment, weerstand, geluid, formaat, de verschillende onderdelen en meer. En vervolgens hebben wij een eindoordeel gemaakt. 

Ben je dus op zoek naar een goede, inhoudelijke review over de virtufit row 450? Lees dan vooral verder.

Belangrijkste kenmerken van de VirtuFit Row 450 roeitrainer


Prijs

Het apparaat valt in het midden prijssegment. Er zijn dus duurdere roeimachines op de markt met meer functionaliteiten. En als je op zoek bent naar “zo goedkoop mogelijk” is hij niet de beste optie. Wel kan je de virtufit row 450 soms zwaar afgeprijsd op marktplaats vinden.


Weerstand

VirtuFit Row 450 monitor

De roeimachine werkt op basis van een magnetische weerstand. Hierdoor blijft de weerstand, in tegenstelling tot luchtweerstand, hetzelfde ongeacht hoe snel je aan het roeien bent. Je hebt in totaal 10 verschillende weerstandsniveaus. Hierdoor is het apparaat zowel geschikt voor beginners als de meer ervaren roeiers.

Om de weerstand te verhogen of te verlagen kun je simpelweg aan een knop draaien. 

De weerstand voelt natuurlijk aan. En ook tijdens de langere roei sessies.

Formaat, gewicht en montage

Je hoeft niet bang te zijn dat de 450 teveel ruimte in beslag neemt. Hij is namelijk slechts 175 x 51.5 x 50 cm groot. Dit is kleiner dan de meeste andere modellen. En je kunt hem ook nog eens inklappen. In die staat is hij 70 x 51,5 x 120 cm groot. Door het kleine formaat is het apparaat wel minder geschikt voor mensen boven de 1.85 meter.

Het apparaat weegt 25 kilogram en heeft transportwieltjes, waardoor je hem makkelijker kan verplaatsen en opbergen. Ook niet onbelangrijk is dat hij makkelijk in elkaar te zetten is. Je hoeft namelijk alleen de eindmontage, wat (ongeacht hoe handig je bent) niet meer dan 15 minuten zal kosten.
VirtuFit Row 450 inklapbare roeitrainer

> Bekijk beste prijs voor de VirtuFit Row 450


Geluid

Veel roeimachines maken veel geluid. Dit kan niet alleen hinderlijk zijn voor de persoon die het apparaat gebruikt, maar ook voor huisgenoten of familie. Gelukkig is dat bij dit apparaat totaal niet het geval. Sterker zelfs: het bewegen over de rails, het trekken aan het stuur, en het schakelen tussen weerstanden maken zo goed als geen geluid. Dit is dan ook een van de grootste selling-points van de machine.


De pedalen

VirtuFit Row 450 voetsteunen

Veel goedkopere (of gebruikte) roeimachines hebben pedalen met weinig of geen profiel. Hierdoor voelt het oppervlak glad aan en is het moeilijker om je voeten stabiel op de pedalen te plaatsen. Om dit te voorkomen beschikt de 450 over anti slip ribbeltjes. Dit voelt lekker aan. En door gebruik te maken van de riemen kan je je voeten ook nog eens volledig vastzetten.


Het zitvlak

VirtuFit Row 450 zitje

Het zitvlak heeft net als de pedalen ook anti-slip ribbeltjes. Dit geeft je niet het gevoel dat je in een luxueuze stoel zit. Maar dat is alleen maar goed! Een te comfortabel zitvlak leidt namelijk al snel tot een te ontspannen houding. En een slechte houding is waar veel mensen bij roeimachines de mist in gaan. 

Er wordt dus voor functionaliteit boven comfort gekozen. En dat is wat ons betreft de enige juist keuze.

Een ander groot voordeel van het zitvlak zijn de PolyUrethaan wielen. Niet alleen is dit materiaal zeer duurzaam. Het is ook van hoge kwaliteit. Hierdoor voelt het bewegen over de aluminium rails vloeiend en stabiel aan. En dit is iets waar het bij goedkopere opties wel eens aan ontbreekt.


Het stuur


VirtuFit Row 450 monitor

Het stuur is net als de pedalen en het zitvlak gemaakt van een duurzaam kunststof. Wel viel ons in eerste instantie op dat het stuur wat minder profiel heeft. We vreesde daarom dat het tijdens het zweten gladder zou worden. Maar gelukkig was hier in de praktijk niks van te merken; de grip voelde te allen tijde stevig aan.


Het scherm


Zo goed als alle essentiële informatie die je nodig hebt is dus aanwezig. Wat wel ontbreekt is een hartslagfunctie en sommige geavanceerde functies, die je wel kunt vinden in duurdere modellen. Denk hierbij aan trainingsprogramma’s, een afstandsmeter en statistieken. Ook kan je het display helaas niet verlichten.
VirtuFit Row 450 display scherm

Tot slot beschikt de virtufit row 450 ook nog eens over een simpel LCD-scherm. Hierop wordt de volgende informatie bijgehouden:

 • De tijd dat je met de oefening bezig bent

 • Het aantal calorieën die je hebt verbrand

 • Het aantal roeislagen per minuut

 • Het totaal aantal roeislagen


> Bekijk beste prijs voor de VirtuFit Row 450

Ervaringen

Onze ervaring met de VirtuFit Row 405 moge duidelijk zijn: op twee kleine kanttekening na overweldigend positief. Maar wat denken andere mensen? Als je je verdiept in de gebruikerservaring wordt één ding duidelijk: zo goed als iedereen die het apparaat heeft gebruikt is overweldigend positief. 

Zo zegt een gebruiker op bol.com:

"Wat een super apparaat is dit. In een uurtje in elkaar gezet. Hoe het werkt is duidelijk en in tegenstelling tot een aantal andere reviews vind ik hem echt super makkelijk in te klappen en op te bergen. Na inklappen blijft er een mooi klein apparaat over. "


En een andere gebruiker: "Ik heb de Row 450 roeitrainer van Virtufit nu een aantal maanden in gebruik en ik kan zeggen dat deze mij zeer goed bevalt. Niet te groot om te kunnen plaatsen, opklapbaar gedeelte zodat hij nog compacter is bij geen gebruik. Verstelbaar in verschillende zwaarte, zodat je een tijd met deze trainer vooruit kunt. Mooi en overzichtelijk display met genoeg gegevens. Fijn en degelijk soft zadel. Goede voetsteunen met makkelijk aan te trekken banden om je voeten vast te zetten. Mooie uitstraling. Degelijk gebouwd. "


De roeimachine krijgt dan ook:

 • Een reviewscore van een 8,6 uit 33 reviews op kieskeurig.nl

 • Een reviewscore 

 • En je kan ook talloze positieve virtufit row 450 reviews op youtube vinden

Het is daarom niet gek dat de Virtufit Row 450 maar liefst 4x de Best Reviewed Award heeft gewonnen.


De voordelen en nadelen van de VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Op basis van onze bevindingen kun je hier een overzicht vinden van de voordelen en nadelen van het apparaat. De voordelen:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • De weerstand voelt goed aan
 • Bijna geluidloos
 • Kleiner dan andere modellen
 • De mogelijkheid om hem in te klappen, waardoor nog meer ruimte wordt bespaard
 • Moedigt door de anti-slip ribbeltjes een goede, stabiele houding aan
 • Gebruik van duurzame materialen
 • Door de PolyUrethaan wielen in de zitting voelt het roeien vloeiend en stabiel aan

De nadelen:

 • Het LCD scherm heeft geen hartslagfunctie en andere geavanceerde opties zoals trainingsprogramma’s, afstandsmeter en statistieken. Ook kan het niet verlicht worden.
 • Het toestel is geschikt voor personen tot maximaal 185 cm.

Conclusie

De Virtufit Row 450 is een van de beste roeimachines in het midden prijs segment. En een uitstekende keuze voor thuisgebruik. Het apparaat is namelijk compact, maakt zo goed als geen geluid, en alle onderdelen zijn van uitstekende kwaliteit. Hierdoor kan je verwachten dat je er lange tijd plezier van zal hebben.

Over VirtuFit

VirtuFit is een Nederlands bedrijf, die uitsluitend fitnessapparatuur maakt. Het heeft meer dan 150 ergonomisch ontwerpen producten in hun assortiment.  En al deze artikelen zijn ontworpen door Nederlandse designers. Hierdoor hebben ze een unieke positie in de markt.

Product - Love4Fitness

Anne-Marie Jonker


Anne-Marie is in het beroepsleven actief als personal trainer. Ze onderzoekt dan ook steeds de beste manieren om sportprestatie's te verbeteren zowel op vlak van (sport)voeding, uitrusting als trainingsschema's op maat.
Lees meer over haar op onze teampagina.

Anne-Marie Jonker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}