.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit Row 1.0 Roeitrainer Review

Auteur: Chesney
Publicatie: 11/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Ben jij op zoek naar een VirtuFit roeimachine voor dagelijks gebruik? Een rower die echt bij jou past omdat hij voldoet aan je wensen en verwachtingen? Na het lezen van deze review weet je precies of de VirtuFit Row 1.0 voldoet aan jouw verwachtingen en eisen. 

Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor een middelmatig product, dat snappen we. Daarom hebben we de prijs-kwaliteitverhouding breed onder de loep genomen. Is deze roeier eigenlijk wel zijn geld waard? Geen zorgen, wij hebben het antwoord voor je.

We hebben namelijk over een periode van 2 weken de VirtuFit Row 1.0  uitgebreid voor je getest. We hebben heel wat kilometers geroeid om jou een duidelijk plaatje te kunnen schetsen middels deze review. Ben je er klaar voor? Ga er dan lekker voor zitten want we gaan beginnen met deze uitgebreide review...

Het merk VirtuFit

VirtuFit is een Nederlands merk en staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Haar fitnessapparatuur en andere sportproducten zijn met zorg samengesteld en geproduceerd uit de beste materialen. 

Bovendien is er veel aandacht besteed om het gebruiksgemak optimaal te maken. Ook is er genoeg aandacht besteed aan het design en uitgebreide functionaliteiten van ieder product.

virtufit logo

De roeimachines van het fitnessmerk VirtuFit worden intensief gebruikt over de hele wereld. Je ziet ze vaak in sportscholen en steeds meer mensen bestellen de apparaten van VirtuFit voor intensief thuisgebruik. Dankzij VirtuFit hoef jij niet meer naar de sportschool.

Veel mensen zijn al bekend met het merk VirtuFit. Jij ook? En ben jij nieuwsgierig naar alle informatie over de roeimachine VirtuFit Row 1.0? Lees dan verder!


Het design van de Row 1.0

virtufit row 1.0 roeitrainer design

De roeimachine komt op het eerste oog simpel en goed afgewerkt op ons over. Daar houden wij van. De kleuren zijn zwart en groen: simpel, niet te opvallend en toch stijlvol. De VirtuFit Row 1.0 is gemaakt van een combinatie van metaal en kunststof.


Voor wie is de VirtuFit Row 1.0 geschikt?

De VirtuFit Row 1.0 is geschikt voor de gedreven thuissporter. Ook voor oudere of revaliderende mensen is deze rower geschikt. Ook denken wij dat dit apparaat het perfecte instapmodel is voor de beginnende sporter. Kies je voor dit type VirtuFit? Dan ben je niet veel geld kwijt. Het is een van de goedkoopste modellen verkrijgbaar in de fitnessbranche. 

> Bekijk de prijs van de VirtuFit Row 1.0

Daarnaast heeft de  VirtuFit Row 1.0 qua functionaliteit en degelijkheid ook genoeg te bieden. Dat noemen we nog eens een goede deal! Het is bovendien een apparaat waar je decennialang mee vooruit kunt. Dagelijks gebruik is ook geen probleem. Dankzij de hoogstaande kwaliteit kun je de  VirtuFit Row 1.0 regelmatig én intensief gebruiken.


Functionaliteiten VirtuFit Row 1.0

De Row 1.0 is vrij eenvoudig en simpel maar dat neemt niet weg dat je er op volle kracht mee kunt roeien. Verwacht geen voorgeprogrammeerde programma’s, maar dat heb je niet per se nodig wanneer je gewoon lekker wilt roeien. Het apparaat doet precies wat hij belooft: jou van een prima training voorzien.

functionaliteiten virtufit row 1.0


Comfort

Wat je wél kunt verwachten zijn comfortabele roeibewegingen en een heerlijke zitting. Qua comfort blinkt hij echt uit. Dankzij de ergonomisch gevormde stoel zul je niet gauw last hebben van pijnlijke billen. 

comfortabel zitje virtufit row 1.0 roeitrainer

Comfortabel zitje

De voetpedalen (anti-slip) zijn voorzien van verstelbare voetriemen. De pedalen draaien overigens mee tijdens elke rotatie. Dit biedt de nodige steun tijdens je training. Wij waren enorm te spreken over hoe stabiel je kunt roeien. 

Een klein aandachtspuntje is dat de stoel ietwat laag is. Voor oudere mensen zou dit een probleem kunnen zijn. Toch zijn wij ervan overtuigd dat iedereen hieraan kan wennen. De lage zitting hoeft volgens ons daarom geen reden te zijn om het apparaat niet te kopen. Bovendien hebben de meeste roeimachines een lage zitting.


Weerstandsysteem

Bij deze VirtuFit roeimachine komt de weerstand van een verstelbare elastomeer. De roeimachine heeft dus geen vliegwiel nodig om je de nodige weerstand te kunnen bieden. Je trekt de krachtige kabel naar je toe wanneer je trekt. Deze krimpt wanneer je weer terug beweegt. 

Dit zorgt ervoor dat je geen spreekwoordelijke ‘dode punten’ ervaart tijdens je training. Dat is een groot pluspunt vinden wij. Wist je trouwens al dat dit een uitermate positieve uitwerking heeft op je conditie en spierkracht? 

weerstand aanpassen op de virtufit row 1.0

Weerstand aanpassen op de VirtuFit Row 1.0 roeitrainer

De weerstandniveaus zijn overigens verstelbaar middels een speciale draaiknop. Er zijn maar liefst 4 weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen. Voor ieder wat wils. Ook kun je gemakkelijk tijdens je training schakelen tussen de diverse weerstandniveaus.


Muisstil in gebruik

Dit weerstandsysteem zorgt er trouwens voor dat hij muisstil in het gebruik is. Je kunt dus prima genieten van je favoriete film of podcast tijdens het roeien, dat is wat ons betreft een groot voordeel.


> Bekijk de beste prijs voor de VirtuFit Row 1.0


Montage en opbergmogelijkheden

Een van de voordelen van de VirtuFit Row 1.0 is dat je hem na het roeien makkelijk kunt inklappen en opbergen. Wij vinden dit een enorm voordeel en hebben gemerkt dat niet alle roeimachines inklapbaar zijn. De meeste mensen bergen hun roeimachine het liefste op na hun training, de VirtuFit Row 1.0 maakt dit mogelijk.

De montage is ook zo gepiept, binnen een half uur — maximaal — is de VirtuFit Row 1.0 klaar voor gebruik. Een kind kan de was doen. Er wordt namelijk een goed te volgen handleiding meegeleverd. Deze legt je precies uit welke stappen je moet ondernemen om hem in elkaar te zetten. Volgens de instructies kun je de montage het best met twee personen uitvoeren maar dat was volgens ons niet per se nodig. Je kunt hem met gemak in je eentje in elkaar zetten. 

inklapbare virtufit row 1.0 roeitrainer

De VirtuFit Row 1.0 ingeklapt

Na het trainen verplaats je de roeimachine heel gemakkelijk naar een andere ruimte door zijn lichte gewicht. Dit komt door het unieke weerstandsysteem, zo weegt hij namelijk slechts 13,3 kg. 


Het LCD-display

Op het lcd-display kies je heel gemakkelijk welke gegevens je van de oefening wilt volgen. De VirtuFit Row 1.0 houdt de volgende gegevens nauwkeurig voor je bij:

 • Je tijd
 • Het aantal roeislagen totaal
 • Het aantal roeislagen per minuut
 • Je calorieverbruik

Met een simpele druk op de knop schakel je tussen de verschillende gegevens. Je kunt er ook voor kiezen om ze om de beurt te zien, kies dan de optie ‘scan’. Je hebt geen stopcontact nodig en kan het apparaat dus overal plaatsen! De stroom voor het lcd-display komt namelijk uit twee AA batterijen. 


> Bekijk de beste prijs voor de VirtuFit Row 1.0


Overige specificaties van de VirtuFit Row 1.0 roeimachine

EAN Code:

8719325459494

Artikelcode:

VFROW1.0

Afmetingen (lengte x breedte x hoogte):

173 cm x 53 cm x 40 cm

Afmetingen ingeklapt (lengte x breedte x hoogte):

95 cm x 40 cm x 101 cm

Belastbaar gewicht:

115 kg

Garantie (thuisgebruik):

2 jaar

Weerstandsysteem:

Elastiek

Recovery test:

Niet aanwezig

Voetsteunen verstelbaar:

Ja

Zithoogte:

Variabel (24 cm tot 31 cm)

Antislip pedalen:

Ja

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

Gemiddeld kost deze VirtuFit tussen de €150,- en €240,-. Daarmee valt de prijs van deze roeier duidelijk in het lagere prijssegment. Maar ondanks dit voordelige prijskaartje mag je natuurlijk wel kwaliteit verwachten. Volgens ons wordt deze kwaliteit door VirtuFit weldegelijk geleverd. 

Dit maakt dat de prijs-kwaliteitverhouding wat ons betreft mooi in balans ligt. Boven onze verwachting zelfs! Andere producten in deze prijsklasse (zoals de Tunturi Cardio Fit R20 Roeier) scoren volgens ons net iets lager dan dit model. 


Wat zijn de voor- en nadelen van de VirtuFit Row 1.0?

Wij hebben nog een aantal voor- en nadelen VirtuFit Row 1.0 voor je opgesomd. Ga er lekker voor zitten want we zijn bijna klaar met deze uitgebreide review. Als het goed is weet jij straks precies waar je aan toe bent mocht je de VirtuFit Row 1.0 willen aanschaffen!


Voordelen

Het grootste voordeel was wat ons betreft het prijskaartje. Deze is enorm voordelig. Daarnaast vonden we de volgende zaken positief:

 • De roeimachine is inklapbaar
 • Stil in gebruik
 • Het toestel is makkelijk in gebruik
 • De rower is makkelijk te monteren
 • Je bent niet gebonden aan een stopcontact (slechts 2 AA batterijen)
 • Het apparaat is erg licht (13,3 kilogram) en is makkelijk te verplaatsen
 • Je kunt kiezen tussen 4 verschillende weerstandniveaus
 • Voldoet aan onze verwachting
 • Geschikt voor dagelijks gebruik

Nadelen

 • Het apparaat heeft geen vooraf ingestelde programma's (zoals cardioprogramma's of herstelprogramma's)
 • De roeimachine valt onder het lagere prijssegment, je kunt dus logischerwijs niet het neusje van de zalm verwachten

Conclusie

Al met al waren wij zeer te spreken over de VirtuFit Row 1.0. Laat het lage prijskaartje je vooral niet misleiden: het apparaat doet wat hij belooft. Je kunt uitgaan van een duurzame en gebruiksvriendelijke roeier. Dagelijks roeien met deze VirtuFit is gelukkig geen probleem en je kunt er prima fit mee worden.


> Bekijk de beste prijs voor de VirtuFit Row 1.0


Afsluitende woorden

Zo, hopelijk ben je nu goed genoeg geïnformeerd over de functionaliteit, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding van de VirtuFit Row 1.0. Wij zijn ervan overtuigd dat je nu meer dan genoeg informatie tot je beschikking hebt om te weten of je tot een aankoop overgaat. 

Wij wensen je heel veel succes en hopen dat je al je fitnessdoelen zult behalen. Graag zien we je terug bij een volgende review of blog. Tot snel!


>> Leestips:

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}