.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit Roeitrainers – Alle modellen getest

Auteur: Chesney
Publicatie: 15/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Steeds meer mensen worden besmet met het roei-virus. En terecht, roeien is goed voor lichaam en geest. Echte roeifanaten kunnen beamen hoe fijn het is om dagelijks een aantal kilometers te roeien.

virtufit logo

Roeimachines claimen al jaar en dag een belangrijke plek in de meeste sportscholen en ze vinden nu ook hun weg naar onze huiskamers. Het merk VirtuFit speelt daar graag op in.

Op deze pagina lees je alles over dit Nederlandse fitnessmerk. Wat bieden zij ons zoal aan en waar staan ze bekend om? Ook schijnen we een licht op alle modellen roeimachines die ze hebben ontwikkeld.

Het merk VirtuFit

Het Nederlandse fitnessmerk VirtuFit is een van de best verkopende merken in de sportbranche. De scherpe prijs-kwaliteitverhouding is daar verantwoordelijk voor.

De apparaten van VirtuFit zijn ontworpen door Nederlandse designers en zijn gemaakt van enkel de beste materialen. Continu worden de machines grondig getest en geoptimaliseerd. 

Alle apparaten voldoen trouwens aan de volgende Europese kwaliteitseisen:

  • EN 957-1
  • EN 957-5

Je kunt daarom uitgaan van comfortabele en veilige trainingen. Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor een apparaat van VirtuFit. Een fitnessmerk van Hollandse bodem met een prima reputatie.


VirtuFit modellen

VirtuFit biedt een breed assortiment aan roeitrainers aan. Op deze pagina worden alle VirtuFit roeitrainers uitgelicht. Ga er lekker voor zitten want hier komen ze:


VirtuFit Row 1

VirtuFit Row 1.0 roeitrainer review

De VirtuFit Row 1 Roeitrainer

De VirtuFit Row 1 is een simpele maar zeer effectieve rower. Je hebt geen scala aan programma’s waar je uit kunt kiezen, maar je kunt wel uitgaan van een fijne en effectieve training. 

Een verstelbare elastomeer zorgt voor de weerstand, wat betekent dat de roeitrainer geen vliegwiel heeft. Je trekt de kabel naar je toe wanneer je een roeibeweging maakt en deze krimpt weer wanneer je terug beweegt.

Er zijn 4 verschillende weerstandniveaus. Ben je klaar met roeien? Dan kun je de hem makkelijk inklappen en opbergen.

> Lees hier onze uitgebreide review


VirtuFit Row 450

VirtuFit Row 450 roeitrainer

De VirtuFit Row 450 roeitrainer

Wil jij graag thuis roeien maar wil je er niemand mee lastigvallen? Dan is de Row 450 misschien geschikt voor jou. Deze roeitrainer beschikt over een speciaal weerstandsysteem, genaamd het “silent magnetic weerstandsysteem”. 

Schakelen tussen de verschillende weerstandniveaus gaat overigens heel gemakkelijk dankzij dit systeem. Er zijn maar liefst 10 verschillende weerstanden waar je uit kunt kiezen. 

De Row 450 is een zeer degelijke en comfortabele roeier, geschikt voor de beginnende en de gevorderde thuissporter.

> Lees hier onze uitgebreide review


VirtuFit Row 800

virtufit row 800 roeitrainer

De VirtuFit Row 800 roeitrainer

De Water Resistance Row 800 roeimachine is een bijzondere roeier. Het water-weerstandsysteem en zijn bijzondere design maakt hem uniek. De watertank is namelijk bevestigd onder de zitting. 

Hierdoor is de Row 800 roeitrainer een stuk compacter dan de meeste roeiers van VirtuFit. Dankzij het water-weerstandsysteem kun je uitgaan van flexibele en stevige roeisessies. 

De rail is de ruggengraat van de roeier en heeft een lengte van maar liefst 105 cm. Dit maakt de roeier geschikt voor mensen tot 2 meter.


VirtuFit Row 900

virtufit foldable water resistance row 900 roeitrainer

De VirtuFit Row 900 met waterweerstand

Wil jij binnenshuis het gevoel hebben alsof je op het water aan het roeien bent? Dat kan dankzij de Foldable Water Resistance Row 900 roeimachine.

Door het water-weerstandsysteem train je alsof je daadwerkelijk in een roeiboot zit. Dit is anders dan bij een roeitrainer met een magnetische weerstand of luchtweerstand. 


VirtuFit Row 1000

virtufit-pro-water-1000-roeitrainer-min

De VirtuFit Row 1000 roeitrainer met waterweerstand

Net als bij de Row 900 kun je met de Row 1000 uitgaan van roeisessies die lijken op het echte werk. Overigens is de Row 1000 een van de sterkste roeimachines met een waterweerstandsysteem.

Het belastbaar gewicht is maar liefst 227 kilogram! Wij zijn fan van de VirtuFit Row 1000 en denken dat dit het perfecte apparaat is voor de doorgewinterde roeiers onder ons.

> Lees onze uitgebreide review


VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer

VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer roeitrainer

De VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer Roeitrainer

Scherp geprijsd en toch sportschoolkwaliteit. Met de VirtuFit Ultimate Pro 2 Ergometer roeitrainer haal je een beest van een apparaat in huis. 

De roeier weegt 50 kilogram, dit is een stuk zwaarder dan de meeste roeiers. Slechts de beste materialen zijn gebruikt en dat merk je ook tijdens het trainen. 

Dit maakt dat de roeimachine goed bestand is tegen roest en andere vormen van slijtage. Je haalt dus een sterk en duurzaam apparaat in huis als je kiest voor de Ultimate Pro 2. 

De Ultimate Pro 2 heeft wielen waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen. Ook kun je hem makkelijk inklappen dankzij het ideale inklapsysteem. 


VirtuFit Elite Air Magnetic

virtufit elite air magnetic roeitrainer

De VirtuFit Elite Air Magnetic roeitrainer met magneetweerstand

Ben jij bekend met de Elite Air Magnetic roeitrainer? Dit is een van de sterkste VirtuFit roeimachines. Dankzij het stalen frame en de dubbele rail. Dit garandeert perfecte stabiliteit. 

Ook heeft dit luxe apparaat een lcd-scherm waarmee je goed uit de voeten kunt: je kunt kiezen tussen 16 weerstandniveaus, tientallen programma’s en andere trainingsmogelijkheden. 

Ook kun je applicaties gebruiken zoals onder andere FitShow. Een geschikt apparaat voor iedereen die het meest uit zijn training wil halen.


VirtuFit Easy Fit

virtufit easy fit roeitrainer

De VirtuFit Easy Fit roeitrainer

De VirtuFit Easy Fit Roeier is zeer scherp geprijsd en is daarom toegankelijk voor bijna iedereen. Het is een zeer stabiel en degelijk apparaat. Compact en krachtig en bovendien zeer gebruiksvriendelijk.

Je kunt kiezen tussen maar liefst 16 weerstandniveaus. De roeier maakt lange, flexibele slagen. De handgrepen zijn voorzien van een schuimlaag, dit biedt extra comfort.


VirtuFit Row Limited Edition

virtufit row limited edition roeitrainer

VirtuFit Row Limited Edition

VirtuFits Limited Edition roeimachine is extra geschikt voor lange mensen. Maar je hoeft niet te vrezen dat de roeier veel ruimte in beslag zal nemen. De roeier is namelijk erg compact. 

Praktisch, gebruiksvriendelijk en duurzaam: zou zouden wij de VirtuFit Limited Edition omschrijven. Een aanrader voor de fanatieke thuissporter die op zoek is naar een roeimachine met dé perfecte prijs-kwaliteitverhouding.


VirtuFit Ergometer Semi-Pro

virtufit ergometer semi-pro roeitrainer

VirtuFit Ergometer Semi-Pro

De Ergometer Semi-Pro roeier is uitermate geschikt voor de roeiers die graag lange afstanden roeien. Bij elke slag ga je een stukje omhoog en naar achteren. 

Dit zorgt voor de perfecte roei-houding. Met andere woorden: rugklachten? Daar zul jij geen last van hebben als je kiest voor de Ergometer Semi-Pro. 

Afsluitende woorden

De roeimachines van VirtuFit zijn — terecht — zeer populair. De fanatieke thuissporter kan zijn hart ophalen bij VirtuFit. Bovendien is er genoeg keuze, dat heb je kunnen lezen. 

Dankzij zijn fantastische prijs-kwaliteitverhouding en degelijkheid zijn wij fan geworden van dit Nederlandse fitnessmerk. Wil jij een roeimachine van VirtuFit aanschaffen? Dan zal VirtuFit je niet teleurstellen.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}