.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Tunturi roeitrainers – Goede koop of niet?

Auteur: Chesney
Publicatie: 24/12/2021
Laatste update: 23/07/2023

Tunturi is oorspronkelijk een fins bedrijf. Het werd in 1922 opgericht door de broers Aarne en Eero Harkke. De focus werd toen voornamelijk gelegd op het repareren van fietsen. Maar na enige tijd produceerden zij zelf de onderdelen en zette hierdoor een echt Fins merk op de markt. Tunturi was een feit. 

Overzicht alle Tunturi roeitrainers

Hieronder kun je een overzicht vinden van alle modellen, die door Tunturi wordt aangeboden.


Tunturi R20

Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer

De Tunturi R20 is het nieuwste instapmodel van Tunturi. Deze roeimachine is daarom een goede optie voor mensen, die een simpele roeimachine willen die niet al te veel kost. Doordat het model opklapbaar is neemt hij niet veel ruimte in beslag. 


> Lees hier onze volledige review van de Tunturi R20


Tunturi Cardio Fit R25

Tunturi Cardio Fit R25 roeitrainer

De Cardio Fit R25 is een van de meest compacte modellen van Tunturi. Net als de competence R20 en Cardio Fit R30 is het een instapmodel.  Het apparaat beschikt dus niet over veel geavanceerde functionaliteiten. Maar het heeft wel alle basisfunctionaliteiten die je nodig hebt voor een aantrekkelijke prijs.

> Lees onze uitgebreide review van de Tunturi Cardio Fit R25


Tunturi Cardio Fit R30

Een andere goedkope optie binnen de Tunturi collectie is de Tunturi cardio fit R30. Deze roeitrainer beschikt over 8 weerstandsniveaus. Een verstelbare monitor. En een ergonomisch design. Het heeft dus alle basisfunctionaliteiten die je nodig hebt.


Tunturi FitRow 40

Ben je opzoek naar een budget roeitrainer? Dan is de Tunturi Fitrow 40 ook een optie. Deze roeitrainer is namelijk speciaal ontworpen voor thuisgebruik. En je kunt je tablet in de tablethouder plaatsen om tijdens het roeien een film of serie te kijken.


Tunturi FitRow 50

Een van de beste roeiapparaten binnen de Tunturi collectie is de Tunturi roeitrainer 50.  De roeimachine beschikt over  17 uitdagende trainingsprogramma’s. En 16 weerstandsniveaus, die elektronisch in te stellen zijn. Daarnaast beschikt het apparaat ook nog over een hoop gadgets. 


Tunturi Cardio Fit R50W

Het mooie aan de Cardio Fit R50W is dat hij compleet in elkaar gezet geleverd wordt. Je kunt hem dus zo uit de doos halen en meteen beginnen met trainen. Maar wat deze roeimachine ook bijzonder maakt is het poli systeem; je moet de riem vastmaken met een bocht. Hierdoor is de frictie minder en wordt de slijtage tot een minimum gebracht. 

Daarnaast is de watertank onder de zitting van de roeier geplaatst. Hierdoor is hij compacter dan andere modellen. 


Tunturi Performance R60

Ben je een veeleisende sporter? Dan heeft de Tunturi roeitrainer performance R50 alles wat je nodig hebt. Deze roeitrainer is uniek in zijn soort omdat het hartslag gestuurd is,  door het Tunturi HRC-systeem.


Tunturi Cardio Fit R60W

De Cardio Fit R60W is een van de Tunturi roeimachines, die werkt op waterweerstand. Daarnaast heeft het apparaat een grote, verstelbare LCD-scherm. En dankzij zijn formaat is het apparaat makkelijk op te bergen. 


Tunturi FitRow 70

Ben je op zoek naar een roeitrainer die werkt op basis van waterweerstand? Dan is de Tunturi Fitrow 70 een van de beste keuzes die je hebt. Dankzij de weerstand heb je namelijk het gevoel dat je echt op het water aan het roeien bent. Daarnaast beschikt de Fitrow 70 ook over transportwielen, waardoor je hem makkelijk kan verplaatsen.


Tunturi Endurance R85W

De Endurance R85W werkt ook op waterweerstand. Maar wat deze roeimachine bijzonder maakt is dat het apparaat zeer geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Het op en afstappen gaat namelijk heel gemakkelijk, dankzij de lage instap.


Tunturi Star Fit R100

De Star Fit R100 is een zeer uitdagende roeitrainer. Het model beschikt namelijk over 20 trainingsprogramma’s en 24 weerstandsniveaus. Daarnaast is het apparaat ook voorzien van een ergometer. Hierdoor kan je precies meten hoeveel kracht je gebruikt. 


Tunturi Platinum Pro Air Rower

In de Tunturi roeitrainer collectie is de Tunturi platinum pro air power een uniek apparaat in de cardio lijn. Deze roeitrainer heeft namelijk een combinatie van een lucht en magneetrem. Dit zorgt voor een zeer soepele roeibeweging.


Geschiedenis van Tunturi

Tunturi betekent letterlijk:“Grote berg” en staat als symbool voor het overwinnen van diverse uitdagingen. Nog kort voor de Tweede Wereldoorlog vond er een uitbreiding plaats van de productie, waarbij er goederenwagons, transportkarren, en buggy’s voor paardenrace werden geproduceerd. 

In 1969 vond er een revolutie plaats binnen de fitness industrie. In dat jaar werd de eerste ergometrische fitnessfiets voor in de woonkamer geïntroduceerd. Vandaag de dag bestaat het assortiment van Tunturi uit diverse cardio apparaten, krachtapparatuur en accessoires.


De doelgroep van Tunturi

Het bedrijf heeft bij de ontwikkeling van hun apparatuur mensen in gedachten, die het belangrijk vinden om er een gezonde levensstijl op na te houden. Voldoende beweging is door een druk werkschema en een gebrek aan tijd namelijk niet altijd even makkelijk. Daarom is een roeimachine voor in huis een ideale oplossing. 


> Leestips:

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}