.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Roeitrainer ergometers: Onze top 7 van dit jaar

Auteur: Chesney
Publicatie: 05/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Ben jij op zoek naar een degelijke ergometer roeitrainer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk 7 degelijke, betrouwbare en krachtige ergometer roeitrainers voor je op een rijtje gezet.

Waarom trainen met een ergometer?

Het is aan te raden om te trainen met behulp van een ergometer. Hiermee kun je je trainingsgegevens heel nauwkeurig meten. Binnen elke prijsklasse kun jij een geschikte ergometer vinden die voldoet aan jouw wensen. 

Wat ons betreft zijn dit de beste roeimerken waaruit je kunt kiezen:

  • Concept2
  • Tunturi
  • Kettler
  • WaterRower
  • VirtuFit
  • Flow Fitness 
  • NordicTrack

De 7 beste ergometer roeitrainers hebben we in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet. We benoemen de prijs, het prijssegment en de functionaliteiten van elk apparaat. Hieronder vind je een overzicht van onze keuzes. Verder in het artikel gaan we in op de producteigenschappen. 

Afbeelding

Model

Prijssegment

Prijs

Concept2 Model D-min

# 1: de Concept2 Model D Ergometer

Hoog

Virtufit Ultimate Pro 2-min

#2: de Virtufit Ultimate Pro 2 Ergometer

Hoog

de Tunturi Cardio Fit R30 Rower-min

#3: de Tunturi Cardio Fit R30 Ergometer

Laag

virtufit ergometer semi-pro roeitrainer

#4: de VirtuFit Semi-Pro Ergometer

Midden

waterrower natural essenhout roeitrainer

#5: de WaterRower Natural Essen

Hoog

flow fitness como water W roeitrainer

# 6: de Flow Fitness Como Water W

Midden

NordicTrack RX800-min

# 7: de NordicTrack RX800 Ergometer

Midden

# 1: de Concept2 Model D Ergometer

Concept2 Model D-min

Concept 2 Model D

Roeimachines van het merk Concept2 zijn een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar de beste kwaliteit. Concept2 apparaten worden vaak gebruikt voor roeiwedstrijden en voor professioneel gebruik.  

Wat zijn de functionaliteiten?

Dankzij de PM5 monitor kun je uitgaan van een zeer nauwkeurige meting van je training. De roeimachines van Concept2 zijn dan ook de beste ergometers die je momenteel kunt vinden.

Met een van de 10 vooraf ingestelde programma's kun je heel gericht trainen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je conditie of je spierkracht te verbeteren. Wij zijn enorm fan van dit model en zouden hem aan iedereen kunnen aanraden.  

In welk prijssegment valt de Concept2 Model D?

De Concept2 Model D valt binnen het hogere prijssegment. 

#2: de Virtufit Ultimate Pro 2 Ergometer

Virtufit Ultimate Pro 2-min

de Virtufit Ultimate Pro 2

Een andere fantastische keuze is de VirtuFit Ultimate Pro 2. Deze degelijke ergometer roeimachine biedt je stevige trainingen aan en is daarnaast erg compact. Ook scoort dit type roeimachine hoog in de categorie gebruiksgemak.

Wat zijn de functionaliteiten?

De Ultimate Pro 2 van het bekende sportmerk VirtuFit is een prima alternatief voor de Concept2. Het is een topklasse apparaat dat je vele trainingsmogelijkheden kan bieden. Zo biedt de Pro 2 je 10 vooraf ingestelde programma’s waaronder intervaltrainingen en hartslagtrainingen.

De ergometer zorgt voor een nauwkeurige wattage-training. Dit maakt de Pro 2 zeer geschikt voor revalidatietrainingen en gewichtsverlies-trajecten. 

Het antislip oppervlak zorgt ervoor dat de roeitrainer goed op zijn plek blijft staan. Een ander voordeel aan de Pro 2 is dat roeitrainer inklapbaar is, zo berg je hem gemakkelijk op na elke training. 

In welk prijssegment valt de Virtufit Ultimate Pro 2?

De Pro 2 valt in het hogere prijssegment. 

#3: de Tunturi Cardio Fit R30 Ergometer

de Tunturi Cardio Fit R30 Rower-min

de Tunturi Cardio Fit R30

De Cardio Fit R30 is het perfecte apparaat voor de beginnende en gevorderde thuissporter met een kleiner budget. Met deze ergometer kun je al je spiergroepen trainen. Het is een ideale roeier waarmee je gecontroleerd je spiermassa kunt opbouwen.

Wat zijn de functionaliteiten?

Dankzij de 8 weerstandniveaus die deze roeitrainer je te bieden heeft kun je trainen naar eigen vermogen. Ook kun je deze niveaus heel gemakkelijk aanpassen.

Daarnaast is deze ergometer roeitrainer inklapbaar en makkelijk op te bergen. Wij zijn van mening dat dit een van de beste keuzes is binnen het lagere prijssegment. Het is een prima instapmodel voor de beginnende roeier.

In welk prijssegment valt de Tunturi Cardio Fit R30?

De prijs van de Tunturi Cardio Fit R30 ligt om en nabij de €355,-. Hiermee valt deze ergometer binnen het lagere prijssegment.

#4: de VirtuFit Semi-Pro Ergometer

virtufit ergometer semi-pro roeitrainer

de VirtuFit Semi-Pro

Deze roeier belooft flexibele, soepele roeibewegingen. Bovendien train je nagenoeg geruisloos. Je hoeft dus niemand te storen en kunt rustig in de nacht aan een training beginnen.

Wat zijn de functionaliteiten?

Er zijn maar liefst 16 verschillende weerstandniveaus waaruit je kunt kiezen. Deze bepalen de zwaarte van je training. Je kunt tijdens je training gemakkelijk van niveau verwisselen. Dit weerstandsysteem is nagenoeg geruisloos.

De basismaterialen van de Semi-Pro zijn kunststof en metaal. Het RVS frame is zeer robuust waardoor de draaglast van deze roeier op maar liefst 150 kilogram ligt!

De VirtuFit roeitrainer heeft een vliegwiel van 14 kilogram. Dit is een stuk zwaarder dan dat van vergelijkbare roeitrainers. Hierdoor is hij extra stevig en stabiel. 

Daarnaast biedt de Semi-Pro je maar liefst 34 trainingsprogramma’s aan. Daarmee blinkt deze VirtuFit uit tussen zijn soortgenoten. 

Bovendien is deze ergometer roeitrainer opklapbaar, zodat hij nooit in de weg staat. Ook kun je hem gemakkelijk verplaatsen dankzij zijn ingebouwde transportwieltjes. Dit is een zeer stabiele, degelijke en betaalbare ergometer roeitrainer waar je heel wat jaren mee zult roeien.

In welk prijssegment valt de VirtuFit Semi-Pro?

De VirtuFit Semi-pro valt binnen het midden prijssegment.

#5: de WaterRower Natural Essen 

waterrower natural essenhout roeitrainer

de WaterRower Natural Essen

Allereerst willen we vermelden hoe fantastisch het design van deze roeimachine eruitziet. Het essenhouten frame zorgt voor een zeer luxueus gevoel. Ook scoort deze roeier hoge ogen door zijn ultieme gebruikscomfort. 

Wat zijn de functionaliteiten?

De ergonomische zitting zorgt voor een pijnloze training. Ook beweegt de zitting tijdens het roeien gemakkelijk en nagenoeg geruisloos over de rails. 

Je zult je gewrichten niet belasten. Het lichaamsgewicht wordt namelijk gelijkmatig over de rails verdeeld. 

Daarnaast meet deze WaterRower je gegevens zeer nauwkeurig dankzij zijn ingebouwde ergometer. De meeste roeimachines van het bekende merk WaterRower beschikken niet over een ergometer.

De speciale S4 prestatiemonitor kan worden aangesloten op een computer of MAC. Dit is ideaal voor mensen die alles uit hun training willen halen. Je kunt namelijk gebruikmaken van de gratis software We-Row, aangeboden door WaterRower. 

Een significant voordeel van een waterroeier is het ‘natuurgetrouwe’ roeigevoel. Wanneer je op de WaterRower plaatsneemt lijkt het net of je op het water roeit. Dit is een enorm voordeel voor de doorgewinterde roeiers onder ons. 

In welk prijssegment valt de WaterRower Natural Essen?

De WaterRower Natural Essen valt binnen het hogere prijssegment.

# 6: Flow Fitness Como Water W

flow fitness como water W roeitrainer

Flow Fitness Como Water W

Nog zo’n geweldige waterroeier - met een meer toegankelijk prijskaartje - is de Flow Fitness Como Water W. Ben jij op zoek naar een degelijke waterroeier met ergometer-functie binnen het midden prijssegment? Dan is dit type roeier wellicht perfect voor jou.

Wat zijn de functionaliteiten?

Het maximale gebruikersgewicht is 150 kilogram en de maximale gebruikerslengte is maar liefst 200 centimeter. Daarom is deze roeier toegankelijk voor bijna iedereen. 

Ook is het mogelijk om de waterweerstand naar wens in te stellen. Het enige wat je hoeft te doen om een hoger weerstandniveau in te stellen is het toevoegen van wat extra water.Dit weerstandsysteem zorgt voor een zeer realistische roei-ervaring. De weerstand kan ook oneindig verhoogd worden. Hoe harder je roeit, hoe hoger de weerstand wordt. 

Je roeisnelheid, de wattage, afgelegde afstand, calorieverbruik én hartslag zie je op het duidelijke lcd-scherm. Ook kun je deze roeitrainer makkelijk inklappen. Dankzij de transportwielen berg je deze roeier vervolgens in een mum van tijd op.

In welk prijssegment valt de Flow Fitness Como Water W?

De Flow Fitness Como Water W valt binnen het midden prijssegment.

# 7: de NordicTrack RX800 Ergometer

NordicTrack RX800-min

de NordicTrack RX800 Ergometer

Deze roeitrainer van het degelijke sportmerk NordicTrack kan je veel bieden. Een ander voordeel aan deze NordicTrack is dat je hem makkelijk kan inklappen. Je bergt hem na elke training gemakkelijk op.

Wat zijn de functionaliteiten?

Het apparaat beschikt namelijk over speciale calorieverbranding-programma's waarmee je snel en doelgericht lichaamsvet kunt verbranden.

De ergometer maakt nauwkeurige wattage-training mogelijk, het is dus heel gemakkelijk om je trainingsgegevens bij te houden zodat jij je vooruitgang kunt meten. Ook maakt deze functie revalidatietrainingen gemakkelijk. 

In welk prijssegment valt de NordicTrack RX800 Ergometer?

De NordicTrack RX800 Ergometer valt binnen het midden prijssegment.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen kun je een degelijke ergometer roeitrainer vinden binnen iedere prijsklasse. Beschik je over een ruim budget? Dan raden wij de Concept2 Model D en de WaterRower Natural Essen aan.

Wat ons betreft scoren de VirtuFit Semi-Pro en de Flow Fitness Como Water W het beste binnen het midden prijssegment. Het is aan jou of je de voorkeur geeft aan een waterroeier of een ‘normale’ roeimachine met een magnetisch weerstandsysteem. Tot slot raden wij de Tunturi Cardio Fit R30 aan voor mensen met een kleiner budget.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}