.st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;} .st0{fill:#FFFFFF;}

Decathlon roeitrainer: Top 10 best verkochte modellen

Auteur: Chesney
Publicatie: 16/03/2022
Laatste update: 23/07/2023

Wanneer je op zoek bent naar een roeitrainer heb je enorm veel keuze. Dit kan het moeilijk maken om de juiste aankoopbeslissing te maken. Iets wat je kunt doen om de keuze wat makkelijker te maken is kijken naar welke modellen populair zijn. Daarom gaan wij in dit artikel de top 10 best verkochte roeitrainers van Decathlon bespreken. 

#1. de NordicTrack - Roeier RW AIR

NordicTrack - Roeier RW AIR-min

de NordicTrack - Roeier RW AIR

De NordicTrack RW AIR is op dit moment de best verkochte roeitrainer op Decathlon. Dit model heeft een uitstekende reputatie opgebouwd, omdat het de perfecte combinatie van stevigheid en comfort biedt. Daarnaast is het apparaat prima geschikt voor matig intensief gebruik: Je kunt er namelijk prima 5 keer per week op trainen. 

Daarnaast waarderen klanten van Decathlon de eenvoudige manier waarop je de roeitrainer kunt inklappen. Naast het gemak van dit eenvoudige gebruik, zal deze roeitrainer niet veel ruimte innemen. En dankzij het luchtweerstand systeem wordt de weerstand zachtjes ontwikkeld, waardoor het roeien soepel aanvoelt.

#2. de Concept2 Model D roeitrainer

Concept2 Model D-min

de Concept2 Model D

De Concept2 Model D, de #2 van de lijst, staat bij velen in de roei gemeenschap bekend als de beste roeitrainer die er is. Ja, het apparaat heeft een hoger prijskaartje dan de #1 van de lijst. Maar daar krijg je ook veel voor terug: De Model D is uitermate geschikt voor intensief gebruik, de duurzaamheid van het apparaat is ongeëvenaard en de PM-5 monitor is perfect voor iedereen die serieus met de roeisport bezig is. 

#3. de Cardiff R370 roeitrainer

Cardiff R370-min

de Cardiff R370

De Cardiff R370 is ook een uitstekende keuze in het hogere prijssegment. Dit model is namelijk uitgerust met de beste technologie, waardoor je eindeloos veel opties hebt. En omdat deze roeier op basis van waterweerstand werkt beleef je de optimale roei-ervaring.

Voor de rest kan je op het toestel veel verschillende statistieken aflezen. Zo is het mogelijk om je polsslag, het aantal roeislagen, de geroeide afstand, en het aantal verbrande calorieën aflezen. 

Het toestel is voorzien van zes verschillende intensiteitsniveaus. Voor de wat langere roeiers is dit model een zeer geschikte keuze: hij is namelijk perfect voor sporters tussen de 180 en 220 centimeter.

#4. de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

virtufit ergometer semi-pro roeitrainer

de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro

De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro wordt door Decathlon klanten als eenvoudig en stabiel in gebruik ervaren. En de roeitrainer bootst de echte roeibeweging perfect na. 

De voetsteunen zijn voorzien van antislip, waardoor je veilig en stabiel kunt roeien. En in totaal bevat dit model 34 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus; meer dan genoeg voor zelfs de meest fanatieke roeiers.  Ook de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro is inklapbaar, waardoor het roeitoestel niet veel ruimte in beslag zal nemen.

#5. de VirtuFit Water Resistance Compact Row 800

virtufit row 800 zijkant

de VirtuFit Water Resistance Compact Row 800

De VirtuFit Water Compact Resistance Row 800  heeft de watertank aan de onderzijde zitten, waardoor je hoger ligt dan normaal. Hierdoor kan je er gemakkelijk op en afstappen. Perfect voor bijvoorbeeld oudere mensen of mensen met een blessure. 

Klanten van Decathlon waarderen de grote zitting. Dit levert namelijk een stevige en prettige zitpositie op. Het model is ook voorzien van een display, die verstelbaar is. Hierdoor kun je ervoor zorgen, dat je de gegevens op een goede hoogte kunt aflezen. 

Op het display kun je alle belangrijke trainingsinformatie zien. Denk bijvoorbeeld aan je hartslag, het aantal verbrande calorieën en de afgelegde afstand. Dit roeitoestel is voor mensen tot 2 meter een geschikte optie. En het apparaat is voorzien van 8 verschillende intensiteitsniveaus, waardoor je prima kunt variëren.

#6. de BOSTON HOME ROWING R307N

BOSTON HOME ROWING R307N-min

de BOSTON HOME ROWING R307N

De Boston Home Rowing R307N maakt het niet alleen mogelijk om je uithoudingsvermogen te verbeteren, maar je kunt er ook gericht je biceps en triceps op trainen. Dit roeitoestel is zeer geschikt voor matig intensief gebruik: Je kunt deze roeier namelijk prima 3 tot 7 uur per week  gebruiken. 

Het roeitoestel is voorzien van een elektronisch scherm, waar je de roeispanen per minuut, totale tijd, totale roeispanen, verbrande calorieën en hartslag eenvoudig kunt aflezen. Je kunt de roeitrainer ook eenvoudig opvouwen, waardoor het toestel weinig ruimte in beslag neemt.

#7. de Domyos Roeitrainer 120 roeitrainer

Domyos 120

de Domyos Roeitrainer 120

Ook voor incidentele sporters, die ongeveer twee keer per week willen trainen zijn er goede opties. De Domyos Roeitrainer 120 is hier een uitstekend voorbeeld van.

Klantbeoordelingen wijzen uit dat deze roeier zeer makkelijk in gebruik is en ver boven verwachting presteert.  Wil je dus jouw uithoudingsvermogen verbeteren en je lichaam strakker en gespierder maken, zonder al te veel fratsen? Dan is de Domyos Roeitrainer 210 een uitstekende keuze. 

#8. de Domyos  500B roeitrainer

Domyos 500b-min

de Domyos  500B

Samen met ervaren fitness fanaten is de Domyos 500B ontwikkeld. Dit roeitoestel is geschikt voor wanneer je regelmatig intensief wilt roeien. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van de Domyos 500B wordt aanbevolen om tot 5 uur per week gebruik te maken van deze roeitrainer. 

De roeitrainer wordt aangedreven door jouw activiteiten, waardoor je geen stopcontact nodig hebt. Gebruikers ervaren het roeitoestel als zeer comfortabel en handig voor flexibel gebruik. Voor de tv of het raam trainen? Met de Domyos 500B is het allemaal mogelijk!

#9. de FINNLO AQUON PRO PLUS

finnlo aquon evolution roeitrainer

de FINNLO AQUON PRO PLUS

De Finnlo Aquon Pro Plus is een roeitoestel die door vele professionele roeiers en zelfs Olympische kampioenen gebruikt wordt.

Met de roeier kun je eenvoudig de weerstand veranderen via de handgrepen, waardoor je zo optimaal mogelijk kunt trainen. Finnlo staat bekend om hun speciale technologie, waarbij de luchtweerstand is gecombineerd met het magneetsysteem. Voor lange mensen is dit roeitoestel zeker een aanrader. Het toestel is namelijk geschikt voor lengtes tot over de 2 meter. Wanneer je thuis aan de slag gaat met de Finnlo Aquon Pro Plus heb je drie jaar garantie. Bij semiprofessioneel gebruik is dit 1 jaar en 2 jaar op onderdelen.

#10. de Domyos 500 roeitrainer

Domyos 500b-min

de Domyos 500 roeitrainer

Als afsluiter van de lijst hebben we nog een roeitrainer van Domyos: De Domyos 500. Dit model is geschikt om ongeveer vier keer per week te gebruiken. En de roeier bevat 9 trainingsschema’s, die door deskundige coaches zijn samengesteld. Hierdoor heb je direct een passende begeleiding bij het roeien, maar heb je ook genoeg variatie in je trainingen. 

Wanneer je de Domyos 500 aanschaft, ontvang je ook een hartslagband. Deze hartslagband wordt als de meest betrouwbare methode gezien, om goed je hartslag te meten. Wanneer je de sensoren gaat gebruiken, wordt het wel aangeraden om de sensoren eerst te bevochtigen.

Chesney


Ik ben Chesney. Ik loop al graag eens een halve marathon en doe graag aan krachttraining. Daarnaast lees ik mij ook heel graag in over alles wat met gezondheid te maken heeft zoals voeding & supplementen.

Bekijk alle artikels van Chesney of lees meer over deze auteur op onze teampagina.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}